Cele 7 bio-substante care grabesc slabitul

Redactia
Pentru a stimula corect arderea grasimilor, aceste 7 substante trebuie sa fie zilnic in alimentatia dvs.

Colina

O vitamina din grupa B, activeaza hormonii care consuma grasimi. Se gaseste in: oua, conopida, produse din soia si carne.

Taurina

Acest aminoacid elibereaza hormonii responsabili de transportul grasimilor. Taurina in cantitate mare se gaseste in crabi, creveti, scoici. Si, de asemenea, in carne, de ex. in carnea de pasare.

Vitamina C

Scoate grasimile depozitate, stimuland consumul de energie. Se gaseste in fructele proaspete: de ex. kiwi, grapefruit, lamai, mere acre.

Magneziul

Aceasta substanta minerala se afla practic in centrul celulei adipoase, pe care o sparge. Se gaseste in nuci, fasole, mazare si cereale integrale.

Carnitina

Transporta grasimile prin sange, pana la celulele somatice (in care se afla camerele de ardere), cele care sunt responsabile de arderea grasimilor. Se gaseste in carne (de ex. carnea de pasare) si in produsele lactate (de ex. branzeturi). Pentru a produce suficienta carnitina, mai aveti nevoie si de fier (carne de pasare), colina si vitamina C.

Acidul linolic

Este un acid gras indispensabil, pe care nu-l poate produce organismul nostru. El usuca mucoasa intestinala care, in timpul digestiei, retine multa grasime. In circulatia sangelui intra astfel mai putine grasimi, iar hormonii consumatori de grasimi ajung mai repede in celulele adipoase. Se gaseste in uleiurile vegetale (de ex. de floarea-soarelui, de porumb) si in semintele de in.

Metionina

Acest aminoacid este motorul descompunerii grasimilor. Hormonul "adrenalina" nu poate fi produs decat cu ajutorul metioninei. Iar adrenalina transporta (elimina) o cantitate mare de grasimi din zona abdominala. Se gaseste in: peste, carne de pasare, branzeturi, iaurt, linte. Dar pentru a produce suficienta metionina, aveti nevoie si de colina.