Raspuns pentru CAMELIA SIRBU - Bucuresti, F. AS nr. 825 - "Prietena mea are cancer rectal"

Redactia
Dr. ANA COSTEA, Bucuresti, "Energy Plus", tel. 021/316.43.92, 0748/88.00.59

Indepartarea chirurgicala a unei tumori inseamna eliminarea efectului nu si a cauzei care a provocat boala. Dovada acestei afirmatii este faptul ca dupa un timp, mai scurt sau mai lung, in functie de fiecare organism, apar recidivele, fie pe acelasi organ, daca nu a fost extirpata in totalitate, fie pe un alt organ unde terenul imunologic este mai slab. Aceasta este, din pacate, situatia prietenei dvs. care se afla la a patra recidiva, tumora primara fiind mamara. Pana ce ne veti trimite pentru analiza documentele medicale, absolut necesare in elaborarea programului de tratament complementar, va recomandam Tien Hsien Liquid China 1, un antitumoral extrem de eficient, cu actiune complexa asupra tumorilor. Efectele hepato-toxice ale chimioterapiei pot fi atenuate cu Reduced Glutathione, care este in acelasi timp si un antitumoral exceptional (reduce mutatiile ADN-ului in celulele sanatoase produse de substantele cancerigene, inhiba absorbtia si elimina din organism metalele grele, fumul de tigara, pesticidele, fungicidele, alcoolul, paracetamolul administrat in exces, hormonii in exces, colorantii alimentari, detergentii, drogurile, supradozele medicamentoase). Va mai recomand Total CleanseTM Colon pentru detoxifierea si refacerea mucoasei intestinale, Completia Diabetic pentru tinerea sub control a nivelului glicemiei care, conform analizelor, a depasit valoarea maxima. Va oferim o consultanta naturopata gratuita pentru a structura un program de tratament complementar personalizat in functie de istoricul bolii, simptomatologia pacientei si de afectiunile asociate.

"Fiul meu sufera de ependimom gr. II"
(Raspuns pentru C. MARIANA - Piatra Neamt, F. AS nr. 825)


Ependimomul este o tumora, in general benigna, dezvoltata din celulele ependimului - membrana care captuseste cavitatile lichidiene ale creierului. Tratamentul tumorilor primare include interventia neurochirurgicala, radioterapia si chimioterapia. Tratamentul neurochirurgical consta in ablatia partiala sau totala a tumorii. Cresterea in volum a tumorilor duce la compresii medulare cu implicatii deosebit de grave. De aceea trebuie sa actionati rapid si consecvent si cu un tratament complementar bine dozat. Evolutia bolii trebuie urmarita pas cu pas pentru a putea adapta schema de tratament de fiecare data cand este nevoie. Schema de tratament trebuie sa realizeze atat o actiune directa asupra formatiunilor tumorale, cat si o protectie abila a sistemului nervos in scopul imbunatatirii calitatii vietii celui bolnav. Va recomand sa incepeti tratamentul cu Thisilyn Mineral Cleansing Kit si Essiac (atentie la produsul fals comercializat in pliculetele de plastic) ce va ajuta la resorbtia formatiunilor prin drenaj limfatic, sanguin, hepatic, renal si intestinal, Neuro Otimizer ce mentine structura si permeabilitatea membranei neuronilor, reduce edemul si imbunatateste circulatia cerebrala. Pentru cresterea imunitatii se va administra Super Turkey Tail eficient in cancer colorectal, gastric, peritoneal, mamar, cervical, pulmonar, esofagian, limfatic, nazo-faringian, hepatic, bucal, cerebral, osos, de prostata si in cancerele hormono-dependente. Acest produs sustine tratamentul postchirurgical (in rezectii de tumori), reduce riscul recidivelor tumorale postchirurgicale si metastazarea, atenueaza efectele toxice in chimio si radioterapie.

ADRIANA VLAD, fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Caut tratament pentru prolaps genital"
(Raspuns pentru MONA - Braila, F. AS nr. 831)


Doamna Mona, la varsta dvs. multe femei au asemenea probleme. Aceste neplaceri apar din cauza uscaciunii mucoasei genitale. Menopauza, unele infectii urinare din tinerete sau dereglarile hormonale pot deteriora mucoasa genitala astfel ca in timp apare prolapsul genital. Va recomand timp de 6 luni un tratament mai complex, atat local, cat si intern. Apoi, daca totul este in regula, vom fixa un tratament de intretinere: Intern: Mabelle, Lemn-dulce, Echinacea, Branca-ursului, Vita Max, Ulei de primula +E, tonic ginecologic "E-lite". Extern: ovule ginecologice "Superforte". Tonicul ginecologic si ovulele se prepara in farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva. Tonicul ginecologic "E-lite" contine: miere, propolis, polen, extracte din: coada-soricelului, salcie, salvie, thuya, zmeur, angelica, mur, cretisoara, echinacea; uleiuri esentiale din: lavanda, fenicul, marar. Preparatul este un complex de fitohormoni si are efect benefic in urmatoarele afectiuni: metroanexite, chisturi ovariene, fibroame uterine, dereglari hormonale, menopauza, noduli la san, rani pe colul uterin, insuficienta ovariana, sterilitate, micoze.
Ovulele ginecologice "Superforte" contin: miere, propolis, polen, laptisor de matca, mumio, argila; extracte din: catina, musetel, galbenele, tataneasa, sunatoare, salvie, urzica si morcov. Au efect antiinflamator, antiinfectios, antitumoral, cicatrizant, regleaza pH-ul vaginal, antimicotic si antihemoragic. Produsele, recomandarile si schema de tratament le gasiti la farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

"Fiul meu are adenom hipofizar si azoospermie"
(Raspuns pentru MARIA NETOIU - Caracal, jud. Olt, F. AS nr. 828)


Doamna Maria, afectiunea de care sufera fiul dvs. necesita tratament de durata, respectiv 6 luni. Produsele naturiste care ii pot fi de folos actioneaza asupra glandelor hipofizei si regleaza calitativ concentratia de testosteron din sperma. Astfel in schema de tratament vor fi incluse urmatoarele produse: Aswaganda, Thuya, Selezin A, C, E, Ego Potent, Vita Max, Tonic imunitar "E-lite". Tonicul imunitar contine produse fitoapicole: miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din: soc, salcie, muguri de plop, echinacea, uleiuri esentiale din: pin, fenicul, lavanda, geraniu, ienupar. Ingredientele preparatului stimuleaza metabolismul, activitatea glandelor si grabesc vindecarea prin restructurarea celulara si a sistemului imunitar. Se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

ENCIU NICANOR, biolog pr. medical, Cluj-Napoca

"Caut planta Cimisir, care are proprietati citostatice"
(Raspuns pentru ELENA - Calarasi, F. AS nr. 620)


Planta numita Cimisir (Buxus sempervirens), numita in unele zone si Merisor, nu se gaseste in unitatile Plafar si nici la culegatorii de plante, deoarece este un arbust (tufa) raspandita in Asia mica, sudul Europei si nordul Africii, iar la noi in tara se afla sub forma de planta ornamentala prin parcurile publice, in special sub forma de garduri vii, dar si sub forma de tufe ornamentale. Desi era cunoscut ca avand efecte cardiotonice, sudorifice, laxative, colagoge, ultimele cercetari stiintifice i-au descoperit si puternice efecte anticanceroase. Daca reusiti sa-l obtineti din pepinierele publice, parcuri sau gradini botanice, culegeti varful ramurilor cu frunze, taiati-le marunt si cate o lingurita din acest amestec de frunze si ramuri tinere, fiert in 250 ml apa (o ceasca obisnuita) obtineti un ceai care, indulcit cu miere de albine si asezonat cu suc de lamaie (bogat in vitamina C), se consuma cate 2-3 cani pe zi.
O planta la fel de anticanceroasa este sfecla rosie, care se poate consuma sub forma de sucuri proaspat preparate, sub forma de salata de sfecla cu hrean (muratura), bors de sfecla sau alte preparate din sfecla. De preferat este ca sfecla rosie sa nu fie curatata de coaja, ci foarte bine spalata cu o perie, sub un jet de apa. Nu neglijati sa consumati si frunzele de sfecla rosie, sub forma de salata. Apelati si la ceaiul de radacina de tataneasa si nu uitati usturoiul sub toate formele. Sunt circa 15 plante care se afla in flora tarii noastre si care au proprietati anticanceroase, dar este bine de stiut si tipul histologic al cancerului, stabilit prin examenul histopatologic efectuat de unitatea medicala. De dorit ar fi sa-mi trimiteti o scrisoare care sa contina tipul histologic al cancerului, ce boli asociate mai are, ce tratamente chimioterapice ati facut sau faceti, deoarece am lucrat ca biolog la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca si am fost interesat sa studiez modul cum natura si stilul de viata contribuie la vindecarea omului.

EMANUEL MARINESCU, farmacist - Bucuresti, str. Pescarusului nr. 12, sector 5, tel. 021/627.73.79, 0727/24.29.97

"Fiica mea are psihoza discordanta"
(Raspuns pentru IOANA - Timisoara, F. AS nr. 663)


Stimata doamna, afectiunea de care sufera fiica dvs. poate fi ameliorata rapid si, in timp, vindecata. Va dura mai mult timp vindecarea, pentru ca boala este foarte veche. Ii recomand doua produse naturale, cu puritate de 100%: Rhodiolin (Rhodiola Rosea) si Ocean 21. Rhodiola Rosea, planta cunoscuta sub numele popular de "radacina arctica" (traieste la peste 3000 m), este considerata in Asia planta sacra, datorita calitatilor terapeutice unice, fiind echilibrator exceptional al sistemului nervos. Fiicei dvs. ii vor fi suficiente 3 pastile pe zi, administrate cu 30-40 de minute inainte de masa. Rhodiolinul nu creeaza dependenta si nu are efecte secundare. Ocean 21 este un sirop superconcentrat din extracte de alge marine si frunze de aloe vera, recomandat pentru intarirea sistemului nervos si a sistemului imunitar. Sunt recomandate 3 linguri zilnic, cu o jumatate de ora inainte de masa. Dat fiindca tratamentul poate fi gasit numai in cateva farmacii din tara, va rog sa ma contactati telefonic pentru indrumari, in cazul ca sunteti interesata. Va doresc multa sanatate!
Raspuns valabil si pentru LUCIANA - Pitesti, "Fiul meu are 15 ani si sufera de sindrom afectiv bipolar", F. AS nr. 662. Pentru fiul dvs. aveti nevoie si de Energy & Memory, un extract natural de vitamine si minerale, care imbunatateste functiile cognitive si de concentrare, si invioreaza psihic si fizic.



Tratament pentru cancer

"Prietena mea are carcinom hepatic"
(Raspuns pentru MARICICA si SILVICA, Iasi, F. AS nr. 832)


Buna ziua. Numele meu este D. I. Pasca, sunt director la "Euromed" Romania si doresc sa aduc la cunostinta tuturor cititorilor revistei "Formula AS" o noutate in ceea ce priveste tratamentul cancerului de diferite etiologii, precum si a unor boli autoimune. Noul tratament contine ca ingredient de baza veninul de scorpion. S-a descoperit ca veninul de scorpion trateaza cu succes sau stagneaza evolutia unor forme de cancer, dar si a catorva boli autoimune. Pentru informatii suplimentare, ma puteti contacta la telefon 0766/26.36.53, e-mail: domycmv_euromed@yahoo.com
Doamne ajuta!
D. I. PASCA, director general DOMY-CMV Euromed S.R.L. - Romania