O scrisoare asteapta raspuns

Redactia
55, 74, 80

La prima vedere, cifrele de mai sus ar parea niste cifre abstracte! In realitate, evenimentele de care sunt legate au o semnificatie deosebita in viata familiei mele.
Pe 5 iulie 2008, am implinit 55 de ani de la casatoria mea cu Pica, o tanara absolventa a Scolii medii de statistica din Caracal, unde eu ajunsesem ca tanar ofiter de aviatie, la aeroportul Deveselu, la reactoare.
Pe data de 12 iulie 2008, sotia mea a implinit 74 de ani. Iar pe data de 17 iulie, cel care semneaza aceste randuri a implinit 80 de ani.
In aceasta perioada, in timp ce multe familii isi pregatesc concediile la munte sau la mare, noi incercam sa facem un bilant, cu bune si cu mai putin bune, al acestei lungi etape din existenta noastra.
Dupa casatorie, nu a trecut mult timp si Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o fetita sanatoasa, de toata frumusetea. A fost prima si cea mai fericita clipa din casnicia mea! Apoi viata in familie a decurs normal, cu bucuriile si tristetile care nu au intarziat sa vina. Fiica noastra, care a avut o crestere aleasa si cele mai bune conditii de viata, si-a urmat cursul vietii, terminand studii superioare de informatica, care i-au facilitat o slujba pe masura, intr-o banca. A venit si perioada cand s-a legat, in fata lui Dumnezeu, de jumatatea asteptata, un tanar profesor de engleza. Dar cand viata noastra parea sa ajunga in paradis, cand toate ne mergeau bine, si spiritual, dar mai ales material, soarta ne-a lovit cu o incercare cumplita. La un control de rutina, fiicei noastre i s-a depistat un nodul la sanul stang. A urmat un tratament adecvat la Institutul Oncologic Cluj, unitate spitaliceasca de toata lauda. Dar atunci s-a intamplat ceva la fel de dureros si de grav ca si boala: in timpul tratamentului indelungat, cand fiica noastra avea cea mai mare nevoie de afectiune si incurajare, "bunul" ei sot a gasit de cuviinta s-o paraseasca, plecand definitiv in strainatate si lasand-o in grija noastra.
Sigur, pentru noi, aceasta fata minunata si curajoasa este cel mai sfant dar al vietii, este lumina ochilor nostri, numai pe ea o avem si o iubim din tot sufletul, dar iubirea noastra nu este un substitut pentru toate iubirile...
In prezent, boala a stagnat, deocamdata, tratamentul cu radiatii si citostatice a adus o ameliorare in starea ei de sanatate. Locuieste cu noi si incercam, pe cat ne permite starea materiala, sa nu-i lipseasca nimic, mai ales ca respecta un regim foarte sever.
Iata cum se poate frange inima unei tinere femei, aidoma unui copac falnic, doborat la pamant de vitregiile naturii.
V-am scris aceste randuri pentru a-mi mai descarca sufletul, de suferinta care-l intuneca, si in speranta unor posibile mangaieri pentru curajoasa si minunata mea fiica. Cumpar cu regularitate revista "Formula AS", pe care o consider un adevarat zid al plangerii, caruia i se jeluiesc toti cei care sufera sau au suferit in viata.
Cu respect,
BULEA IOSIF - loc. Turda, jud. Cluj