Ne otravim sau ne vindecam?!

Melania Papadache
Explozia bolilor canceroase si eficienta limitata dramatic a vindecarii lor deschide, oficial, usile pentru tratamentele naturiste. Chiar si in Romania, vindecatorii sunt testati in laboratoare stiintifice ** Explozia bolilor canceroase si eficienta limitata dramatic a vindecarii lor deschide, oficial, usile pentru tratamentele naturiste. Chiar si in Romania, vindecatorii sunt testati in laboratoare stiintifice

Cheltuielile alocate in Romania pentru sanatate pe cap de locuitor vor creste cu 85% pana in 2012, fata de 2007, pe masura ce tara noastra se va alinia la sistemul sanitar din Uniunea Europeana, iar veniturile si consumul de servicii medicale se vor majora, potrivit unui studiu Deloitte (firma de consultanta fiscala). Intrebarea este: cum vor fi investiti banii in sanatate?

La bani putini, sanatate precara

"Cheltuielile totale alocate sanatatii au fost, in 2007, de circa 5,1% din PIB, aproximativ 8,2 miliarde de dolari, nivel scazut, chiar comparativ cu standardele din Europa Centrala. Cheltuielile anuale din acest domeniu vor creste gradual, pana la circa 5,4% din PIB pana in 2012, tot sub nivelul mediu din UE, de 9,4% din PIB", se arata in studiul Deloitte. Ceea ce nu este deloc imbucurator pentru sanatatea romanilor, care s-a deteriorat in ultimii ani, ritmul de viata alert si alimentatia necorespunzatoare, ca si poluarea mediului fiind unii dintre factorii importanti raspunzatori de sanatatea precara. Sistemul medical, dupa cum reiese si din studiul Deloitte, nu reuseste sa tina pasul. Responsabilii ridica din umeri neputinciosi. Bani nu sunt! Oamenii par a fi singurii vinovati ca nu s-au ingrijit de propria sanatate. Disperati, bolnavii se indreapta cu miile spre tamaduitorii care apeleaza la terapiile naturale. Nu e de mirare. In Romania, cei mai multi dintre bolnavii de cancer sunt tratati prin chimioterapie si radiatii, si inca nu se intrevede un tratament de inlocuire, macar de acum incolo, dupa ce una dintre cele mai prestigioase universitati, cu cercetari multiple in domeniul sanatatii, John Hopkins, a dat publicitatii anul acesta concluziile privind tratamentul clasic impotriva cancerului.

Raport al Universitatii John Hopkins

1. Fiecare persoana are celule canceroase in organism. Acestea nu sunt detectabile prin analize, decat din momentul multiplicarii lor la cateva miliarde. 2. Celulele canceroase se manifesta de 6 - 10 ori in organism, in timpul vietii. 3. Cand sistemul imunitar al organismului este puternic, celulele canceroase sunt distruse si este impiedicata formarea tumorilor. 4. Cand o persoana este diagnosticata cu cancer, inseamna, in primul rand, ca persoana respectiva are carente nutritionale multiple. Acestea pot fi cauzate de mediu, preferinte culinare sau de o predispozitie genetica. 5. Pentru a regla problemele nutritionale multiple, trebuie o dieta dictata de carentele manifestate si un supliment nutritional care sa intareasca sistemul imunitar. 6. Chimioterapia implica folosirea unor otravuri care sa ucida celulele canceroase, dar si celule sanatoase sunt distruse, mai ales cele din maduva spinarii si cele ale tractului gastro-intestinal, din care cauza pot aparea afectiuni ale organelor interne, ficat, rinichi, plamani, inima. 7. Radiatiile, in timp ce distrug celulele canceroase, distrug si celule sanatoase, tesuturi, afectand organele interne vitale. 8. In prima faza, tratamentul prin chimioterapie si radiatii reduce dimensiunile tumorilor. Prelungirea tratamentului nu duce, insa, la distrugerea tumorilor. 9. Cand organismul are prea multe toxine acumulate in urma chimioterapiei si radiatiilor, sistemul imunitar este compromis si chiar distrus, pacientul fiind expus la riscul mortii cauzate de tot felul de infectii si complicatii. 10. Chimioterapia si radiatiile pot produce mutatii ale celulei canceroase, care devine rezistenta si dificil de distrus. 11. Si prin chirurgie exista un risc, acela al imprastierii celulelor canceroase. 12. Un tratament eficient in lupta impotriva cancerului este acela care opreste hrana de care celulele canceroase au nevoie pentru a se multiplica.

Hrana celulelor canceroase

Studiul Universitatii John Hopkins a numit si principalele elemente ce determina celulele canceroase sa se multiplice. Acestea sunt: zaharul, un element foarte important, substituentii de zahar (ca NutraSweet, Equal, Spoonful etc, produsi cu aspartam). Inlocuitori naturali ai zaharului mai putin daunatori sunt mierea si melasa, care pot fi consumate in cantitati rezonabile. Sarea, de asemenea, este un element necesar celulelor canceroase, deci trebuie evitata pe cat se poate (poate fi consumata, in cantitati mici, sarea naturala sau sarea de mare, fara adaosurile chimice care o transforma in sare alba). Laptele produce un mucus in tractul gastro-intestinal, iar celulele canceroase se hranesc cu mucus. Laptele de soia neindulcit este cel mai recomandat inlocuitor. Carnea contine hormoni de crestere si paraziti si nu trebuie consumata de bolnavii de cancer. Pestele si putin piept de pui sunt singurele alimente recomandabile, dar nu alt gen de carne. O dieta bazata pe 80% legume proaspete, cereale integrale, seminte netratate si fructe in cantitati mici formeaza un mediu alcalin care nu prieste celulelor canceroase. Celelalte procente, de 20%, pot fi formate din mancare gatita, inclusiv fasole. Sucurile proaspete de legume asigura necesarul de enzime usor de absorbit si, dupa 15 minute de la consumare, incepe hranirea celulelor sanatoase, in detrimentul celor bolnave. Enzimele sunt distruse prin prepararea lor de la 40 de grade Celsius in sus.

Boala mintii, corpului si spiritului

Universitatea John Hopkins mai recomanda evitarea consumului de cafea, ceaiul in exces, ciocolata. Ceaiul verde s-a demonstrat ca are proprietati curative impotriva cancerului. Apa consumata trebuie sa fie purificata, filtrata, pentru a evita toxinele si metalele grele, ce vin prin conductele de alimentare. Apa distilata este acida, trebuie evitata, ca orice aliment ce produce aciditate, mediul acid fiind prielnic dezvoltarii celulelor canceroase. Proteinele din carne sunt dificil de digerat, necesita un mare numar de enzime digestive. Cele nedigerate raman in intestine, intra in putrefactie si degaja multe toxine. Reducand la minimum consumul de carne, se elibereaza mai multe enzime care ataca peretii proteici ai celulelor canceroase. Antioxiantii, vitaminele, mineralele contribuie si ele la intarirea sistemului imunitar si dau posibilitatea "celulelor-luptatoare" sa distruga celulele canceroase. Vitamina E, de exemplu, se arata in studiul Universitatii John Hopkins, programeaza moartea celulelor nedorite si sustine capacitatea naturala a organismului de a se apara impotriva bolilor canceroase. Studiul subliniaza ca "boala canceroasa este o boala a mintii, corpului si spiritului"! O atitudine activa si pozitiva in lupta cu boala duce la infrangerea cancerului. Supararea, furia, neputinta duc la crearea unui mediu acid, propice bolii. De asemenea, celulele canceroase nu supravietuiesc intr-un mediu bine oxigenat, de aceea se recomanda exercitii fizice zilnice, exercitii de respiratie ampla si terapie prin oxigenare, care ajuta oxigenul sa ajunga la un nivel cat mai adanc. In sfarsit, ultimele recomandari avertizeaza in legatura cu folosirea vaselor din mase plastice la cuptorul cu microunde, si, de asemenea, sa nu se bage sticle de plastic cu apa la congelator, pentru ca, in asemenea conditii, plasticul elibereaza dioxine!

Vindecatorii - un "leac" necesar

Studiul Universitatii John Hopkins vine sa confirme, in mileniul trei, ceea ce medicina populara cunoaste din vremuri imemoriale: puterea vindecatoare a farmaciei naturii. Actualele terapii neconventionale s-au dezvoltat pe doua radacini majore: scoala ruseasca de bioterapie si fitoterapie si experienta milenara a Chinei, mai cu seama in fitoterapie. Bioenergoterapeutii reprezinta o "casta" straveche de vindecatori. In aceasta categorie intra persoanele a caror energie poate fi masurata prin intermediul fotografiilor realizate intr-un camp electric de inalta frecventa, numite si electronofotografii, si care depaseste bioenergia "normala", apanajul oricarei fiinte vii. Acestia invata sa-si dozeze "surplusul" de energie si sa-l foloseasca pentru armonizarea energiei pacientilor, boala fiind privita ca o dereglare a campului biofizic uman.

Increderea, poarta spre vindecare

Elementul cel mai important in vindecarea unei boli este increderea pe care o are bolnavul in cel care il trateaza. Medicina clasica ignora aceasta dimensiune psihologica, desi nu este adevarat ca bolnavii se duc la tamaduitori pentru ca nu au incredere in doctorii curanti. Au! Si acestia sunt primii carora li se adreseaza. Majoritatea recurg la terapii alternative dupa ce au epuizat tratamentele clasice, fara rezultat. Fiecare tamaduitor se poate lauda cu "minuni". Adica vindecari spectaculoase, datorate relatiei de incredere terapeut - pacient. Asta tine de psihoterapeutica. Care nu mai e de natura paranormala, ci doar... subiectiva. Practica psihoterapiei, ca element fundamental al vindecarii, a fost atestata, pentru prima data in istoria medicinii, la tamaduitorii daci. Redam integral textul din Platon, in dialogul Carmides, care citeaza un tamaduitor dac: "Zamolxe, regele nostru, care este zeu, spune ca precum nu se cade sa incercam a vindeca ochii fara sa ne ocupam de cap, ori capul fara trup, tot astfel nu se cade sa incercam a vindeca trupul fara sa vedem de suflet si ca, tocmai din pricina asta, sunt multe boli la care nu se pricep doctorii greci, fiindca nu cunosc intregul de care ar trebui sa ingrijeasca. Caci daca acesta merge rau, este peste putinta ca partea sa mearga bine. Toate relele si bunurile trupului omului pornesc indeobste de la suflet, care inraureste asupra trupului, precum mintea inraureste asupra vederii. Prin urmare, intai de toate, si mai presus de orice, trebuie sa ingrijim de suflet, daca vrem sa fie in buna stare mintea si trupul intreg". Cu alte cuvinte, sanatatea depinde de o stare subiectiva de bine interior.

Cercetarea, mama stiintei

Fenomenul "extrasenzorialilor" s-a extins. Multi romani isi descopera "peste noapte" calitati de bioenergoterapeuti. Pana acum, in Romania, nu s-a facut o cercetare a acestor terapeuti complementari. Anul acesta, a luat insa fiinta Centrul de Cercetari Bioenergetice - care este axat pe cercetari experimentale situate la limitele cunoasterii si are ca obiectiv principal valorificarea, in planul sanatatii populatiei, a unui segment din cercetarile de frontiera efectuate in Romania intre anii 1963-1988, ce aveau in vremea aceea aplicatii exclusiv militare. Pana in decembrie '89, in Romania nu au fost facute cercetari privind aplicarea unor metodologii extrasenzitive in domeniul sanatatii populatiei, cu exceptia studierii efectelor destructurante ale focarelor geopatogene asupra organismului uman. Incepand cu anul 1992, au demarat primele cercetari experimentale, coordonate de cercetatorul Vasile Rudan (directorul actual al CCB), avand ca obiect aplicatiile civile ale unor metodologii de investigare aflate la limitele cunoasterii. Au fost reluate, totodata, investigatiile asupra structurii energetice externe a organismelor vii, indeosebi asupra biocampului uman. Primul terapeut care a acceptat sa se supuna cercetarii, in baza unui protocol, este Zenaida Stoenescu, originara din Chisinau. Obiectul principal al protocolului de colaborare consta in monitorizarea eficientei sau, dupa caz, a noneficientei unor terapii complementare sau alternative actului medical alopat, in vederea structurarii unui esafodaj stiintific. Protocolul este accesibil tuturor bioterapeutilor care doresc sa faca obiectul unor monitorizari bazate pe criterii stiintifice, cu mentiunea ca se accepta numai buletine de analize clinice eliberate de institutii serioase.

Romania, bolnava de cancer

Zenaida s-a nascut intr-o familie de origine poloneza. Sunt opt frati: sase fete si doi baieti. Bunica Zenaidei era vindecatoare. Stia, din stramosi, numeroase leacuri cu ierburi si radacini. Impresionata de magia care o invaluia, fetita a vrut sa invete si ea sa vindece, dar bunica i-a spus ca mai intai trebuie sa dobandeasca acest dar, apoi sa invete ierburile, iar la urma va veni de la sine stiinta cum sa le combine ca sa obtina leacurile. Tarziu a inteles Zenaida ca nu exista doi vindecatori care sa trateze la fel, desi se intampla sa se foloseasca de aceleasi ingrediente. "Nu exista doi oameni la fel", spune Zenaida. "Eu ma uit la pacient si stiu ca ii trebuie ceva ce la altul, cu aceeasi boala, n-ar da rezultate". La doar 5 ani, si-a vindecat una dintre surori, care avea o galma in frunte. Nu a folosit leacuri. I-a infipt, trei zile la rand, un spin in umflatura. Sora s-a lasat pe manile ei, pentru ca avea privirea "aceea pe care o avea si bunica, atunci cand se gandea ce leac sa foloseasca. "Te-ai destupat la cap", i-a zis bunica scurt. "Ehei! Cata intelepciune si putere de vindecare se ascund in aceasta expresie batraneasca", spune Zenaida. A urmat apoi scoala de asistente medicale si cursurile Djunei. A fost selectata pentru capacitatile ei extrasenzoriale (ca o particularitate, reuseste sa ridice un corp de peste 100 kilograme, prin simplul "magnetism" al palmelor) si repartizata sa lucreze in locuri speciale de pe teritoriul Uniunii Sovietice, cum ar fi orasul Sahalin, Cosmodromul Baikonur, unde iti trebuia pasaport ca sa intri, numai daca ti se aproba. "Am avut multe cazuri de cancer acolo, dar, atat de multe si complexe ca in Romania, n-am vazut nicaieri. Se poate sa fie de la Cernobil", spune Zenaida. A inteles cu adevarat ce inseamna sa ti se "destupe capul" cand fiica sa, singurul copil, a fost diagnosticata cu leucemie, la varsta de 12 ani. S-a simtit neputincioasa. Nu a crezut ca-si poate trata propriul copil. Cei mai buni doctori s-au ocupat de fetita. I s-au facut tratamentele cele mai sigure. Cu toate astea, micuta se stingea. Zenaida s-a rugat la Dumnezeu cum nu s-a rugat niciodata ca sa-i dea puterea de a-si salva fiica. Atunci a inceput sa-i vina in cap tot felul de combinatii, de leacuri. Mintea ei lucra febril pentru a gasi solutia vindecarii. A simtit efectiv ca se transforma, ca i se dezvolta capacitatile terapeutice. "Ma incarcam din natura. Simteam pana si energiile copacilor. Ale pamantului. Mergeam pe roua, dimineata. Stiu ca nu suna medical, dar asa a fost. Mi-au ramas aceste trairi si acum". In prezent, fata ei are 35 de ani si doua fetite, desi medicii o anuntasera ca nu va putea avea copii.
Verdictul Centrului de cercetari bioenergetice despre puterile Zenaidei: "Potrivit datelor preliminare, terapeutul extrasenzitiv Zenaida imbina proceduri terapeutice extrasenzitive cu masaje bioenergizante, psihoterapie in stadiu primar si utilizarea unor lotiuni si unguente preparate din plante si radacini de plante originare din arealele Siberiei, Asiei Centrale si Extremului Orient. Procedural, Zenaida actioneaza prin inductie telepatica, activand energii vindecatoare aflate in stare latenta in subconstientul bolnavului. Succesul vindecarii unor boli considerate incurabile presupune si implicarea psihica a bolnavului in actul vindecarii sale, alaturi de terapeutul extrasenzitiv. In urma monitorizarii corespunzatoare etapei preliminare, rezulta ca rata ameliorarii sau vindecarii de catre terapeutul extrasenzitiv Zenaida a unor boli considerate incurabile de catre medicina alopata se situeaza in jurul procentului de 90%. In etapa urmatoare, monitorizarea va fi extinsa asupra unui numar de aproximativ 1200 de pacienti, pentru a se fundamenta o concluzie stiintifica, bazata pe un volum optim de date repetabile". In aceasta toamna, Centrul va sustine prima sesiune de comunicari si anunta o premiera mondiala in domeniul terapiilor complementare.

Medici alopati cu atestate complementare

Din 2007, in Bucuresti, pe sos. Panduri, nr. 22, sector 5 (langa Spitalul Clinic "Prof. Burghele") functioneaza Institutul National pentru Medicina Alternativa si Complementara, prin reorganizarea fostului Centru National de Acupunctura si Homeopatie. Aici se ofera o gama larga de servicii de medicina alternativa (acupunctura, homeopatie, fitoterapie) acordate gratuit, numai de medici alopati, cu atestate si in medicina complementara. Nu este nevoie de bilet de trimitere, orice pacient care plateste contributia de sanatate se poate prezenta cu adeverinta de salariat sau talon de pensie si buletin. Exista directive ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a se implementa in medicina primara unele ramuri ale medicinii complementare. Medicii care activeaza in cadrul institutului au diferite specializari - in psihiatrie, oncologie, neurologie, oftalmologie, medici de familie.