DRAGA FORMULA AS

Cititor Formula AS
"BASARABIA, altfel decat o stiti"

(Texte semnate de ALECU RENITA, Ion Longin Popescu, CLAUDIU TARZIU si Bogdan Lupescu, F. AS nr. 823, 825, 835, 836, 837, 838)

"Va multumim din suflet ca ati ajuns si la romanii din est"

Draga Sanziana Pop,
Citim cu mult drag cea mai romaneasca revista din Romania, "Formula AS". Va multumim din suflet ca ati ajuns si la romanii din Est, ca ati inceput sa sensibilizati tara, si la problemele reale din stanga Prutului. Nu cred sa existe suflet de roman adevarat care sa fie indiferent la soarta celor aproape 4 milioane de romani instrainati cu forta de propria lor Tara. Am vrea mult ca realitatile de la Est de Prut sa devina un subiect constant in cea mai prestigioasa revista din Tara, "Formula AS".
Cu sincere multumiri,
IOANA BOBANA

""Formula AS" sa se implice la fel de mult cum a facut cu Rosia Montana"

Va veni si ceasul, mai devreme sau mai tarziu, cand va avea loc UNIREA Romaniei cu Republica Moldova, cu Basarabia si Bucovina. Asa cum s-a intamplat o minune la Rosia Montana, cand acei canadieni hoti, prapaditi, mistocari, escroci, au fost fugariti din Apuseni, vrand sa fure aurul motilor si lasand cianura la schimb, tot asa va avea loc si Unirea aceasta a celor doua provincii cu tara mama. Cred ca redactia "Formula AS" ar trebui sa se implice in problema basarabeana, la fel de mult cum s-a implicat la Rosia Montana. Speranta e in Dumnezeu si in efortul nostru. Succes tuturor!
Romanasul roman - Canada

"Dumnezeu sa-l ajute pe parintele Buburuz"

Interviul lui Claudiu Tarziu cu parintele Buburuz de la Chisinau este relevant pentru noua stare de spirit aparuta in Basarabia. Fratilor nostri de peste Prut nu le mai e frica sa recunoasca public ca sunt romani si, mai ales, romani ortodocsi. Am fost acolo acum cinci ani si constiinta romaneasca a Basarabiei parea total amortita. La fel si credinta. Majoritatea bisericilor erau inchise sau goale. Iar acum... la Chisinau s-a construit o biserica noua, plina de credinciosi. Dumnezeu sa-l ajute pe parintele Buburuz sa reziste in batalia pe care o duce. Si bine ar fi sa-l ajute si Biserica ortodoxa din Romania, material si moral. Ar fi spre lauda ei. Multumesc, Claudiu Tarziu, pentru interviurile tale curajoase si la obiect. Esti intre putinii ziaristi care nu bat campii cand scriu. Tine-o tot asa.
TOMA CREDINCIOSUL

"Pagini de istorie ce trebuie studiate in scoli"

Interviurile din seria Basarabia, realizate de Ion Longin Popescu, sunt pagini de istorie contemporana. Daca despre trecutul Basarabiei se mai stie cate ceva (mai ales batranii), prezentul ei se afla in ceata. Stiri confuze, cel mai adesea contrafacute, de un adevar indoielnic. Iata de ce consider ca interviurile publicate in revista "Formula AS" ar trebui studiate in scoala, la orele de istorie. Felicitari autorului. Speram sa tina drapelul sus, asa cum a facut si cu Rosia Montana.
MARIA NICOLAU

"TROITA VIETII SI-A MORTII"

(Reportaj semnat de HORIA TURCANU, F. AS nr. 834)


"Am uitat sa respir"

Doamne, am citit acest articol si cred ca am uitat sa respir. M-a trecut un fior rece si am plans pierderea lui Ilie al Constandinei. Citesc toate articolele acestui jurnalist (caci numai la "Formula AS" sunt jurnalisti adevarati) si sunt exceptionale. Felicitari, domnule Horia Turcanu!
VIORICA BUZDUGAN

"Multumesc pentru acest articol zguduitor"

Multumesc, Horia, pentru acest articol zguduitor. Am plans cu lacrimi de sange. Iar Constandina si Ilie sunt zeii daci, salbatici si nemuritori, ai luptei si iubirii. Mereu vii, mereu neinfranti, alergand printre stanci.
IO ZAMEINBICI

"Mergeti la Vanturarita"

O cunosc bine pe nevasta lui Ilie, de ani se zbate sa traiasca, mereu o gasesc cu aceeasi forta pe care din munte si-o incarca! Mergeti sa vizitati Parcul National Buila Vanturarita, satul Pietreni, din comuna Costesti, in care locuieste, sa vedeti ce loc minunat, ce energie se degaja!
CARMEN PINTILIE

"Felicitari, domnule jurnalist!"

Cu adevarat o poveste autentica... si sunt multe astfel de povesti, trebuie doar sa le traim cu acuitatea intalnita in acest articol. Sa fim mai atenti la povestile celorlalti. Felicitari, domnule jurnalist!
MIRUNA H.

"Ma bucur mult ca exista jurnalisti adevarati in presa din Romania"

Va multumim pentru acest articol. Foarte emotionant! L-am citit si recitit, de fiecare data am plans, de fiecare data, zguduita de firul povestii si de modul domnului Turcanu de a ne transpune in aceasta iubire autentica. Felicitari, si ma bucur mult ca exista jurnalisti adevarati in presa din Romania.
IULIA-ANDREEA GEONOIU

"O poveste de dragoste superba!"

Se putea scrie o telenovela pe tema povestii acesteia emotionante. O poveste de dragoste superba.
MARCEL IONEL VISA

"Iti multumesc, Horia"

Horia, nu stiu daca esti absolvent de jurnalistica sau de literatura (si de fapt nici nu conteaza la talentul tau), dar te-ai gandit vreodata sa scrii o nuvela, un roman? Povestea de dragoste este de domeniul fantasticului aproape, iar aceasta femeie extraordinara e un caracter atat de puternic si de complex, incat e tare greu de "prins" in cuvinte. Dar nu am fi simtit nimic din toate astea, daca tu nu ai fi scris in stilul tau inconfundabil. Iti multumesc inca o data, pentru ca mai pot simti asa, cand citesc articolele tale.
MAIA MAIA

Analiza politica a lunii august - TIA SERBANESCU

(Interviu semnat de CLAUDIU TARZIU, F. AS nr. 827)


"Excelent articol!"

Excelent articol, si era sa trec peste el fara sa-l citesc. Doamne, ce jurnalisti adevarati lucreaza la "Formula AS". E o adevarata placere sa va citesc!
VIORICA BUZDUGAN

Punct final la Festivalul de film ANONIMUL

(Text semnat de DELIA HANZELIK, F. AS nr. 834)


"Despre ce armonie cu natura vorbim?"

Acest articol este foarte subiectiv si partinitor. Ca participant la editia din acest an a festivalului, nu pot intelege cum cineva poate scrie un articol eminamente pozitiv. Nu a fost un festival ireprosabil, nici pe departe. Uitam, oare, cozile interminabile la mancare, focul de artificii de 15 minute (inadmisibil intr-o rezervatie naturala), scurtmetrajele romanesti fara cap, coada si sens? Delta Dunarii ar trebui respectata un pic mai mult. Despre ce armonie cu natura vorbim? Ati observat ca nu exista nici macar cosuri de gunoi ecologice? Publicul nu ar trebui sa fie umilit asa cum s-a intamplat anul asta. Sa ma lupt pentru o invitatie la vizionare de film nu a fost niciodata pe gustul meu. Acest comentariu nu va trece, probabil, de examenul editorului, dar am convingerea ca e nevoie de o singura vizita acolo, pentru ca oamenii cu cap sa vada si hibele.
RAMONA C.

"Bucurestiul explodeaza de muzica"

(Text semnat de DANA ENE, F. AS nr. 828)


Singurele pete negre ale acestei reviste... sunt cu siguranta aceste articole rock si horoscopul! Oare nu s-ar putea si fara ele? Fara de alde "Bestival"? Sarmane suflete...!
CONSTANTIN BARBU

"In atentia celor ce au ratat BESTFEST-ul"

Foarte bun articol! M-am numarat printre spectatorii festivalului si mi-a placut enorm. Nelly Furtado a fost grozava! Sper ca la anul vor aduce artisti la fel de buni.
FLORENTINA-SILVIA

"Tineti-o tot asa!"

Fac parte din "aripa tanara" a cititorilor dvs. Am 22 de ani si am facut cunostinta cu "Formula AS" datorita paginii de pop-rock. Aveti unele dintre cele mai bine documentate articole in domeniu. Ar fi pacat sa renuntati la ele. Abia dupa ce am inceput sa va citesc pagina de muzica, mi s-a starnit interesul si am citit articolele de la Societate si Romania Necunoscuta. Iar "Bestfestul" a fost chiar grozav. Eu am venit de la Brasov sa-i vad pe Kaiser Chiefs. Tineti-o tot asa!
CRISTIAN ANDREI