Asa m-am vindecat

Cititor Formula AS
"Cum a scapat tata fara un picior taiat"

Buna ziua! Vreau sa va fac cunoscut un tratament naturist, de care sper sa beneficieze si alti bolnavi. Cu ceva timp in urma, tatal meu era programat pentru amputarea piciorului, din cauza trombilor formati si a unor zone de negreala aparute la unghia degetului mare si in zona calcaiului. Medicii nu i-au dat nici o sansa sa scape fara taierea piciorului. Tatal meu a refuzat acest lucru si mi-a cerut sa-l iau din spital. Nu intamplarea, ci Dumnezeu a facut ca una din cunostintele mele sa auda de altcineva, care scapase de acest inceput de cangrena, cu urmatorul tratament: * In saptamanile 1, 2 si 3, se beau zilnic 3 cani de ceai de vasc si 3 cani de ceai de urzica. * In saptamanile 4 si 5, se beau zilnic 2 cani de vasc si 3 de urzica. * In saptamana 6, se beau zilnic 1 cana de vasc si 3 cani de urzica. Inca din prima saptamana a tratamentului, se vor face zilnic bai la picioare cu: radacina de urzica, pelin, coada-calului, frunza de nuc. Radacina de urzica, bine spalata, se pune de seara in apa ce urmeaza a fi folosita pentru baie a doua zi, cand se pun si celelalte plante in apa. Tot acest amestec este lasat 10 minute la dospit. Apa se incalzeste atat cat suporta fiecare. Baile dureaza 15 minute si se fac de trei ori pe zi. Apa de la prima baie se refoloseste pe tot parcursul zilei respective. * Mersul pe jos si gimnastica pentru picioare sunt, de asemenea, recomandate. Primul efect in cazul tatalui meu a fost incetarea durerilor, care devenisera insuportabile. Exact cum ni se spusese, zonele de negreala au inceput sa "cada", desprinzandu-se ca o guma. Igiena locala este foarte importanta, iar zonele cu probleme se ung cu o crema, DERMAZIN, care se gaseste in farmacii, apoi se panseaza. Se poarta numai sosete de bumbac si incaltaminte lejera. In paralel, se urmeaza si tratamentul medicamentos dat de medic. Insanatosirea tatalui meu a fost o adevarata minune, pentru ca nici un medic nu i-a dat alta sansa. Acum este la tara, munceste, sapa, este un om intreg, si asta datorita refuzului de a se opera si, bineinteles, datorita lui Dumnezeu.
MADALINA - e-mail: stanescumadalina2004@yahoo.com

"Eridiaromul m-a salvat de rectocolita ulcero-hemoragica"

Pentru ca si pe mine m-au ajutat sfaturile de sanatate pe care le-am citit in aceasta revista, m-am gandit sa scriu si eu (o fac pentru prima data), incercand sa-i ajut cu un sfat pe bolnavii de rectocolita ulcerohemoragica. Aceasta boala nu se vindeca, dar cu multa bunavointa, poate fi tinuta in frau. Eu am fost diagnosticata, dupa efectuarea colonoscopiei, in august 2006. Venita acasa, am urmat tratamentul prescris de medic cu Salazopirin si Spasmomen, dar dupa un timp, a inceput sa-mi fie si mai rau. Si-atunci am cautat sa citesc sfaturi din "Formula AS". Am incercat mai multe, dar bune rezultate au dat un regim alimentar si cateva tratamente naturiste. Regimul este foarte sever: oua fierte in apa, branza de vaci facuta in casa, banane si, din cand in cand, cate un cartof fiert sau copt. Ca medicamente, am renuntat la Salazopirin si iau Redigest, 3x2 pe zi, Spirulina, la inceput 3 x 2 pe zi, si apoi 2x2 pe zi, ceai de obligeana macerat la rece ori pulbere, galbenele, sunatoare, coada-calului (dupa nevoie). Pentru problemele cu fierea, iau Mag-anghinar tot la nevoie. Din cand in cand, Vitamax, pentru starile de epuizare datorate regimului. Am citit in minunata dvs. revista despre efectul benefic al medicamentului Eridiarom. L-am procurat si eu prin bunavointa d-lui prof. dr. Roman Morar. Dupa o luna de tratament, am inceput sa ma simt mai bine. I-am scris d-lui profesor si am primit un alt pachet. In concluzie, acum, dupa aproape trei luni de tratament cu Eridiarom ma simt mult mai bine. Sangele din scaun a disparut. Scaunele sunt mai aproape de normal, ca si consistenta, nu mai sunt moi si iritante la evacuare. Si s-au redus ca numar, la unul pe zi, dimineata. Durerile de burta s-au redus foarte mult. Ma simt bine, ceea ce m-a indemnat sa mai mananc si altceva pe langa alimentele de regim mai sus prescrise. Nu foarte mult, dar mananc mult mai bine, si chiar fructe. De la 48 kg pe care le aveam, am acum 51 kg si ma simt mai puternica, nu mai obosesc asa usor.
Sfatuiesc pe toti cei ce sufera de aceasta boala, deloc usoara, sa comande acest medicament, Eridiarom, la familia d-lui prof. dr. Roman Morar, pe adresa: prof. dr. ROMAN MORAR - Aleea Putna 5, sc. 6, ap. 57, Cluj-Napoca, cod 400548, tel. 0264/42.52.94.
DRAGAN GEORGETA

Impachetari cu fan contra paraliziei

Sunt un cititor permanent al publicatiei "Formula AS" pentru ca in ea am gasit totdeauna lucruri foarte importante pentru sanatatea noastra. Am 83 de ani, sunt pensionar, sunt singur, ramas vaduv prin decesul sotiei mele, care dupa 60 de ani de convietuire impreuna m-a parasit.
Vreau sa va povestesc despre intamplarea mea. In anul 1970, m-am imbolnavit, fiind paralizat pe partea dreapta, imobilizat la pat timp de 7 ani, adica pana in 1977. Am fost internat la toate spitalele din tara si in Germania, si peste tot raspunsul dat era: irecuperabil. Atunci am hotarat sa incerc un tratament naturist, despre care am citit in "Formula AS": impachetari cu fan de munte (10 sedinte a 30 de minute sedinta). Metoda: se face un sac din molton pana la subtiori, se pun la fiert 3-4 kg de fan sau scuturatura ramasa de la capitele de fan, se introduce sacul confectionat in infuzia respectiva, apoi se stoarce putin. Se introduce bolnavul in sacul respectiv, iar pe pat se pune o folie de polietilena si se impacheteaza bolnavul cu ea. Trebuie sa stea 30 minute in sac. Paralel cu acest tratament, va face si gimnastica de voie. Ei bine, la a cincea sedinta, m-am dat jos din pat si am inceput singur sa merg in jurul mesei. Am continuat acele 10 sedinte, iar azi am 83 de ani, si alerg precum un cal de cursa. Este adevarat ca piciorul drept a scazut in diametru, muschii s-au atrofiat, dar alerg. Gimnastica sa nu fie neglijata. Cine doreste sa ma vada si sa discute cu mine ma poate contacta la telefon sau prin scris.

Borsul contra diabetului

Am avut diabet cu glicemia 4,5. Aveam crize frecvente, nu am facut nici o injectie. Tratamentul zilnic era 1 litru de bors proaspat, pe care-l beam pana la orele 12. Am redus painea, dulciurile si mancam numai mamaliga din malai grisat. Azi am glicemia 0,90, dar dimineata beau o cana de bors.
NEAMTU VASILE - str. Imparat Traian nr. 6, Braila, tel. 0239/63.48.08