Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Reteta cu ceapa si miere contra tusei

Va propun o reteta cu ceapa si miere, care pe mine m-a ajutat foarte mult si pe care o stiu de la o batrana din Grecia. O ceapa taiata marunt si doua linguri de miere de albine se pun intr-o tigaie, pe foc. Adaugam din cand in cand putina apa sa nu se arda si lasam sa mijoteasca timp de 5-10 minute. Cand ceapa aproape a disparut, topitura se strecoara si se raceste. Se ia cate o lingurita, dimineata si seara. Sa nu se arda ceapa! Nu mai are acelasi efect. Sper sa le fie de folos celor ce vor folosi reteta. Eu o urmez de 6 ani si a dat rezultate mereu, si cand aveam probleme cu copiii. Doamne ajuta!
CIMBRU JULIA

Unguent pentru escare

Ingrediente: 100 ml ulei floarea-soarelui, 3 cepe mici, seu de oaie (1), tamaie (rasina) (2), ceara de albine (3). Cantitatile de la nr. 1, 2, 3 se potrivesc in asa fel incat sa incapa in gaoacea mainii.
Modul de preparare: Se pun la foc intr-un vas uleiul, seul, ceapa taiata marunt si apa cat sa le acopere, lasandu-le sa fiarba apoi la foc mic. Dupa ce s-a topit ceapa si seul, se pune tamaia, apoi ceara. Nu se adauga una fara a fi topita cealalta. Se ia de pe foc, se lasa sa se aseze, se strecoara prin sita de ceai. Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca intr-un borcan inchis ermetic. Inainte de a folosi aceasta crema, vom trata ranile, care se spala mai intai cu ceai de musetel (cu tampoane de vata). Apoi se pun comprese cu Rivanol, fara a fi stoarse. Sub bolnav se pune o tesatura impermeabila. Daca se usuca compresa, se va turna Rivanol pentru ca rana sa nu fie prea uscata. Apoi, dupa o ora, spalam escara cu ceai de tataneasa si pulverizam deasupra Bioxiteracor. Este bine ca bolnavul sa stea suspendat pe un colac din plastic, pentru a patrunde aerul. Aceasta operatie se face de 2-3 ori pe zi. Patrunderea aerului e necesara pentru refacerea tesutului. Apoi se unge cu vitamina A uleioasa, ca sa-i dea pielii elasticitate si pentru a preveni intinderea escarelor.
L. CIOBA - str. I. Creanga 52, bl. S1, sc. E, ap. 6, Iasi

Tratament pentru TBC osos

Dimineata, dupa periajul danturii, se curata limba cu coada unei linguri de lemn, apoi se clateste gura cu apa calduta (seara, inaintea culcarii, se procedeaza la fel), se mesteca in gura, minimum 20 de minute, o lingura buna de ulei de floarea-soarelui, pana la formarea unei emulsii albe, lichide. Se scuipa si se clateste gura cu apa calduta. Se ia in gura o lingura cu miere poliflora sau de padure + 20-40 picaturi tinctura de propolis, se poarta prin gura si se inghite incet.
Micul dejun: o cana cu lapte de capra nefiert, 6-12 linguri tarate de grau, 1-2 galbenusuri de ou crud (de tara), 1-2 linguri miere poliflora sau de padure. Peste zi se consuma: 1 l lapte de capra nefiert, 3 catei usturoi, 2 cepe crude, carne la gratar, ficat in sange, 1 l bors nefiert, sfecla rosie + morcovi, salate, fructe si legume crude. Inaintea meselor principale se consuma aloe macerata cu vin rosu si miere sau aloe lichid si gel de aloe. * Inlocuiti apa de baut cu apa de argila (preparata cu apa de fantana, de tara sau de izvor) sau cu ceaiuri din plante depurative. * Se iau urmatoarele ingrediente: 600 g osanza de porc proaspata (de pe burta), 200 g zahar, 100 g cacao, 12 mere verzi, 12 galbenusuri de ou, crude, de tara. Se prepara compozitia astfel: se topeste osanza (sa nu faca jumari), se adauga merele taiate-n sferturi, cu coaja cu tot, pana devin moi. Separat, se freaca zaharul, galbenusurile si cacao pana se topeste zaharul, iar apoi se toarna in untura, pe foc mic, timp de 10 minute, pana se formeaza o pasta groasa. Se ia de pe foc, se adauga 10 picaturi de rom sau tuica curata, amestecandu-se totul. Se toarna in vas de sticla si se tine la frigider. Tratament: din 6 in 6 ore se consuma o felie de paine neagra unsa in strat de 1 cm cu compozitia preparata + o cana cu lapte fierbinte de tara. Se beau 2 cani pe zi ceai din amestec egal de anason, chimen, scortisoara, cu adaos de o lingurita bitter suedez original (nu alt tip de bitter) la o cana ceai. Seara, inaintea culcarii, se bea o cana ceai de tei, iar apoi se sterge tot corpul cu prosop inmuiat in alcool medicinal. Interzis alcool, tutun, cafea, bauturi dulci acidulate. Alaturi de tratamentul naturist si medicamentos, faceti rugaciuni si fiti increzatoare in puterile dvs. de vindecare.
Va doresc insanatosire si viata lunga "Formulei AS".
GH. L. - Satu Mare, tel. 0261/76.02.63

Cateva sfaturi utile

Doresc sa impartasesc cateva sfaturi de sanatate: * Cine adoarme greu sa faca urmatorul exercitiu: culcat cu fata in sus, mainile pe langa corp si foarte relaxat, tragi mult aer in piept si il tii cateva secunde sau cat mai mult poate fiecare. Eu, in timpul asta, zic in gand o rugaciune, dar se poate numara, asa ca sa fie o masura a timpului, apoi se da aerul pe gura afara. Se poate face de cate ori vrei. Eu faceam inainte de 15-20 de ori, acum la al 7-lea exercitiu deja imi vine somnul. * Pentru probleme de auz: cu ambele maini se prind pavilioanele urechilor, cu degetul mare si aratator, si se frectioneaza marginea exterioara pe toata lungimea ei, de 9-10 ori. Apoi, se vara degetul aratator in interiorul pavilionului. Se frectioneaza energic, tot de 9-10 ori, apoi se baga degetele in urechi, apasandu-se usor si se misca de la stanga la dreapta.
NICOARA REGHINA - loc. Baita de sub codru nr. 107, jud. Maramures