Raspuns pentru CORIOLAN DULCA - Alesd, jud. Bihor, F. AS nr. 822 - "Ma chinuieste o nevroza cardiaca"

Redactia
ADRIANA VLAD, fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

D-le Coriolan, nevroza cardiaca este o afectiune "sacaitoare", care da simptome mentionate de dvs.: astenie, palpitatii, sufocare si dureri. De obicei, este strans legata si de alte probleme de sanatate: hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hiperdislipidemie. De aceea, in primul rand, educati-va printr-o dieta sanatoasa. Excludeti din alimentatie grasimile, alimentele sarate, dulciurile. Orientati-va spre o dieta lacto-ovo-vegetariana. Produsele lactate trebuie sa fie degresate. Includeti in alimentatie uleiuri vegetale presate la rece: masline, dovleac, in, care contin omega 3, 6, 9, foarte importanti pentru irigarea inimii. Faceti plimbari in aer liber, evitati sedentarismul. Incercati sa va ocupati timpul cu lucruri care va fac placere si evitati stresul. Ca tratament, va recomand o combinatie din produse naturiste si homeopatice: Coenzima Q10, Salvie, Imunostim, Antistres, Ginkoprim, Arnica CH9, Tonic sedativ "Sorina". Tonicul sedativ contine: miere, propolis, polen, extracte de sunatoare, talpa-gastei, paducel, vasc, salvie, orz, ovaz, passiflora, hamei, ulei esential de portocal si lavanda. Are efect calmant al sistemului nervos, sedativ, hipotensiv. Actioneaza in: anxietate, depresie, insomnie, astenie, hipertensiune, nevroze. Se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva - str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter, tel. 0254/23.10.61.

"Caut tratament naturist pentru mastodinie"
(Raspuns pentru ANDA, F. AS nr. 822)


D-na Anda, va sfatuiesc sa urmati un tratament naturist cel putin 3 luni, apoi sa repetati investigatiile. Dupa prima luna simptomele vor ceda, respectiv nu veti mai acuza dureri, sanii se decongestioneaza si veti observa o imbunatatire spre ameliorare. Mai mult ca sigur, afectiunea de care suferiti are drept cauza dereglarile hormonale, de aceea va trebui sa urmati un tratament complex, atat intern, cat si local. V-as sugera, de asemenea, sa renuntati la carne, sa folositi legume, fructe si cruditati. De asemenea, cafeaua, dulciurile, alcoolul pot agrava afectiunea dvs. Ca tratament va recomand urmatoarele produse naturiste: Contur, Maballe, Zmeur, Thuya, branca-ursului, Astragalus, Detoxifiant. Local: unguente Favisan Fav 1, 2, 3, din doua in doua ore se maseaza zona afectata incepand cu Fav 1, peste 2 ore Fav 2, peste 2 ore Fav 3. Pentru dozarea produselor si schema de tratament, adresati-va farmaciei "E-lite Nutritia" din Deva.

VASILE STANCIU, fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Am ciroza hepatica si varice esofagiene"
(Raspuns pentru SERBAN IOAN - Arad, F. AS nr. 826)


Pana in urma cu cativa ani, se considera ca leziunile cirotice sunt ireversibile. Afectiunea are drept cauze: steatoza hepatica, alcoolism, hepatite virale, obstructia cronica a canalului biliar comun, boli autoimune etc. Ciroza poate da complicatii precum: hipertensiune portala, ascita, varice esofagiene, encefalopatie hepatica. Boala nu poate fi vindecata complet, dar evolutia ei poate fi stopata prin indepartarea cauzei. Medicina nu a dezarmat in fata acestei afectiuni, cautand mereu noi solutii, astfel ca acum suntem foarte increzatori in posibilitatile oferite de metodele de tratament naturiste, rezultatele obtinute fiind in unele cazuri miraculoase. Daca pana la aparitia raspunsului au aparut complicatii grave (hipertensiune portala, encefalopatie hepatica), va recomand sa apelati cu incredere la medicina alopata si chiar sa aveti in vedere un transplant de ficat, daca situatia o impune. Tratamentul naturist consta intr-o tripla terapie cu antioxidanti (Acid alfa-lipoic, Carotenoid complex, Seleniu), 2 litri ceai pe zi din urmatorul amestec: 30 g armurariu, 20 g papadie, 30 g pufulita, 10 g radacina de lemn-dulce maruntita, 30 g anghinare, 25 g ortosifon, 30 g Gotu Kola, 25 g Schizandra, 25 g ghimbir, 20 g verbina - timp de 6 luni. Se pune o lingurita amestec la 250 ml apa clocotita. Tre-en-en, L-Arginine, Total Cleanse, Liver stimuleaza regenerarea hepatica, protejeaza si stabilizeaza membrana celulei hepatice, elimina din organism acumularile toxice, datorate alcoolului sau medicamentelor. Varicele esofagiene se formeaza datorita presiunii pe care sangele o exercita asupra unor vene mai mici din apropierea venei porte si pe unde incearca sa-si croiasca alt drum. Acestea avand peretii foarte subtiri se deformeaza, alcatuind din loc in loc mici umflaturi cu risc permanent de a se sparge si a produce hemoragii - caz in care se impune o spitalizare de urgenta. Tratament naturist - Vein Defense. Pancreatita cronica este o inflamatie cronica a pancreasului care antreneaza treptat distrugerea acestuia, depuneri de calciu in organism, blocarea producerii sucului pancreatic si a enzimelor "lipaza + amilaza", necesare la descompunerea grasimilor si digestiei amidonului. Tratament: intreruperea definitiva a consumului de alcool. Suplimente naturiste: Essiac, antioxidant Optimizer. Va doresc multa sanatate!

NICIU ZOE MAGDALENA, biolog, Bucuresti, tel. 0749/26.87.70

"Din cauza fierii strangulate, am dureri insuportabile"
(Raspuns pentru STEFAN - Craiova, F. AS nr. 834)


Stimate domnule Stefan, endoscopia si colonoscopia facute de dvs. sunt investigatii pentru stomac, duoden, colon, dar pentru vezica biliara, ficat, era necesar sa faceti o ecografie abdominala. Ati putea sa apelati la una din ramurile medicinii complementare si anume la medicina cuantica, pentru investigarea starii de sanatate a intregului organism, care merge pe cauzele bolilor, iar tratamentul este naturist. Medicul in urma diagnosticarii face o schema de tratament cu medicamente naturale cu puritate maxima, fara efecte secundare. Bila produsa de ficat se depoziteaza in vezica biliara, care o elimina in duoden (parte a intestinului subtire) unde bila contribuie la descompunerea grasimilor in cadrul procesului de digestie. Consumarea unor mese rare si foarte slabe poate favoriza formarea calculilor biliari, dar si o dieta cu multe grasimi poate sa fie o sursa de calculi. Persoanele supraponderale, cele care sufera de constipatie sau alergii alimentare ca si unele medicamente pentru scaderea colesterolului pot duce la formarea de calculi biliari. Daca vezica biliara elimina si un calcul impreuna cu bila, iar acest calcul este mai mare sau mai grunjos, poate ramane incastrat in canalul biliar, provocand dureri de abdomen, greata, varsaturi.
Este necesar sa limitati consumul de alimente continand grasimi animale, zahar, sa consumati multe legume, fructe, alimente bogate in vitaminele C si E si alimente care contin acizi grasi esentiali (nuci, alune), cereale integrale, sa mancati regulat si in special micul dejun, sa faceti exercitii fizice cel putin 1/2 ora. Fie ca vezica biliara este lenesa si bila stagneaza, fie ca aveti calculi biliari, care va dau asemenea dureri, se poate face tratament cu urmatoarele medicamente naturale: Digestive Enzymes, Acidophilus, Nopalin, White Willow. Va doresc multa sanatate.