"VIENNA BOYS CHOIR" in Romania

Dana Ene
Concerte

Mos Nicolae este bogat si darnic. In sacul lui a incaput anul acesta si cel mai celebru cor de copii din lume. Astfel, de Sf. Nicolae (6 decembrie), corul de baieti Vienna Boys va concerta pe scena Salii Palatului si va oferi publicului roman un adevarat "Craciun Vienez".
Infiintat in anul 1498, la cererea imparatului Maximilian I, corul austriac a avut ca scop initial acompanierea slujbelor in biserica. A avut un succes impresionant, care l-a insotit permanent vreme de... 510 ani. Cererea de a-i vedea pe minunatii copii in concerte este atat de mare, incat, in prezent, corul este divizat in 4 grupe mai mici de cate 20-25 de membri fiecare, ce sustin peste 300 de concerte anual in lumea intreaga, fiecare tanar participant ajungand sa sustina nu mai putin de 80 de concerte anual. Iubiti de oamenii din lumea intreaga, copiii au parte de un program sever - 20 de ore de practica pe saptamana, dar si ore suplimentare de antrenament vocal individual. Cea mai mare parte a anului, baietii locuiesc la Palais Augarten, pastrand legatura cu parintii lor prin intermediul e-mail-urilor si faxului. Dedicatia si implicarea in acest cor merg atat de departe, incat baietii ajung sa petreaca alaturi de familiile lor nu mai mult de 5 saptamani pe an, si acestea in timpul verii. De Craciun, nu reusesc niciodata sa ajunga acasa, si strabat lumea, incantand cu muzica lor mii de oameni. Pe langa vocile lor angelice si interpretarea de exceptie, in decursul timpului, reprezentatiile corului au devenit din ce in ce mai complexe, ajungand astazi sa ofere un show ce combina intr-un mod unic muzica si dansul, cu poezia, teatrul si artele vizuale.
"Craciun Vienez" este un eveniment special, ce se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si reprezinta un dar ideal atat pentru copii, cat si pentru parintii sau bunicii nostalgici dupa cei mai frumosi ani ai copilariei.
Biletele pentru acest spectacol s-au pus deja in vanzare si se gasesc la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul VreauBilet (din Unirea Shopping Center et. 2) sau pot fi rezervate online pe site-ul www. vreaubilet.ro. Preturile variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: Cat. III - 60 ron, Cat. II - 80 ron, Cat. III - 150 ron si VIP - 200 Ron.