Regal de lumina pentru Craciun

Redactia
Craciunul bate la usa!

Daca vrem sa simtim cu adevarat ca este o sarbatoare a innoirii si bucuriei, se cuvine sa ne primenim pentru intalnirea cu el, asezandu-i semnele peste tot. Mare purtator de lumina, sa-l intampinam si noi cu lumini, mai ales ca afara e frig si cerul e cenusiu si posomorat. Nimic mai usor. Pravaliile sunt pline de felinare, lanterne, dispozitive cu lumanari ori siraguri de stelute electrice. Puse pe usa casei, pe trepte, in pomii din curte sau pe tufele de pe balcon, dar mai ales in ferestre, nu doar ca lumina lor vesteste sarbatoarea ce vine, dar umple casa de-o atmosfera de basm.

•  Felinare cu lumanari. Oricat de vechi, felinarele pe care le-ati folosit peste vara ca sa va lumineze terasa pot fi adaptate pentru Craciun, daca puneti in ele lumanari mici, electrice, sau lumanari adevarate, din ceara. Pe dinafara, decorati-le cu mici coronite compuse din frunze verzi si ramurele cu fructe rosii: corn, paducel, maces.

•  Suport cu lumanari pentru geam. Se gasesc in comert, nu sunt scumpe, si fixate in fereastra, seara, cand ard, iradiaza pur si simplu magie.


• "Buchet" vesel de lumanari. Puneti pe o tava lumanari de marimi si culori diferite si inconjurati-le de cateva ramurele cu macese rosii. Ca sa reziste mai bine, inmuiati plantele peste noapte intr-o baie de glicerina si apa fierbinte (1:2). Rezista trei saptamani.