Vreti sa va aduca Mos Craciun un barbat? Ajutati-l!

Gilda Fildan
9 ecuatii gata rezolvate ...

1. Iesiti din casa!

Plangere

- "Imi lipsesc, pur si simplu, ocaziile de a cunoaste pe cineva". Aceasta e fraza tipica pe care o folosesc drept justificare femeile singure, oftand din rarunchi. Cu toate ca de multe ori ele insele sunt de vina, fiindca ies din casa prea rar. Sigur, e minunat de comod si confortabil sa te cufunzi in fotoliu in fata televizorului. O fi si distractiv. Dar e departe de a fi o solutie.

Solutie

+ Cautati-va o preocupare. Una care sa va oblige sa va intalniti regulat cu alti oameni (minimum o data pe saptamana). Cel mai la indemana ar fi un curs la o universitate populara, inscrierea intr-un ONG sau o asociatie ecologica, intr-un grup caritabil care actioneaza pe langa o biserica. Sau duceti-va la o scoala de dans (tango) pentru oameni de toate varstele. Important: indiferent pentru ce activitate v-ati decide, optiunea trebuie sa depinda numai si numai de interesele dvs., iar nu de tipul de barbat pe care il cautati. Asadar, puneti-va intrebarea: "Ce mi-am dorit eu intotdeauna sa fac?" si nu: "La ce curs voi avea sansa de a intalni barbatii cei mai atragatori?". Caci, daca veti alege ceva care nu va face placere ori va cere un efort prea mare, veti da, cu siguranta, impresia ca sunteti total nefericita - si asta nu va incita pe nimeni sa va cunoasca.

2. Priviti-va in oglinda

Plangere

- "Celelalte femei arata incomparabil mai bine ca mine." Odata infipt in minte, acest gand va modifica automat infatisarea: colturile gurii coboara, umerii atarna, ochii capata o privire trista, de caine batut. Cine s-ar putea indragosti de o asemenea aparitie? Nici macar dvs. Ti probabil ca nici un barbat.

Solutie

+ Nu va puneti singura piedici, lasandu-va dominata de sentimentul: "Ah, cat mi-as dori sa fiu altfel!". Mai bine intrebati-va: "Ia sa vedem, ce-mi place la mine?". Daca oricat ati cugeta nu va vine nici o idee, inseamna ca a sosit momentul sa faceti unele schimbari in aspectul dvs.: mergeti la coafor, cumparati-va o rochie noua. Ti mai ales faceti sport: acasa, pe-o bicicleta ergometrica, sau la sala, schimbarea fizica ce nu va intarzia sa apara va va da un sentiment minunat de siguranta de sine. Urmariti in oglinda schimbarea. Exact in masura in care va veti placea tot mai mult, le veti placea si altora.

3. Fruntea sus!

Plangere

- "Cand esti singur, nimic nu te bucura cu adevarat." Plimbarea de duminica, filmul vazut la cinematograf - oriunde v-ati duce, stati cu ochii in pamant, fiindca nu suportati privelistea cuplurilor fericite, ce va amintesc de "nenorocul" dvs.? Gresit!

Solutie

+ Trageti umerii inapoi, bombati pieptul, tineti spatele drept si mergeti cu fruntea sus. Un zambet pe fata si privirea indreptata inainte sunt obligatorii daca va doriti in mod serios sansa unui flirt (la urma urmei, nici barbatii singuri nu zac intinsi pe jos ci - intocmai ca dvs. - circula prin zona, in pozitie bipeda). Disponibilitatea afectiva trebuie semnalizata. Cuceririle nu se fac cu capul in pamant. Barbatul visat va poate iesi in cale oricand si pretutindeni, chiar si in supermarket, la cumparaturi, dar trebuie sa simta ca este asteptat. Nu e vorba sa agatati, sa recurgeti la gesturi vulgare, ci doar sa tineti capul drept si sa zambiti. Zambetul e semnul celor ce au sa ofere ceva: un preaplin sufletesc.

4. Incumetati-va sa faceti primul pas

Plangere

- "Imi place mult un barbat, dar precis ca are pe cineva si interesul lui pentru mine e zero." Astfel de ganduri negative se repercuteaza si asupra comportamentului dvs.: ramaneti in defensiva, pastrati distanta, si doar in taina mai nutriti speranta timida ca, in cele din urma, cel dorit va va arunca, totusi, o privire.

Solutie

+ Din pacate, nu veti ajunge nicaieri, daca va multumiti sa-l observati de la departare, din coltisorul unde v-ati retras. Luati-va inima in dinti. Cand este de fata, cautati sa ajungeti in apropierea lui, priviti-l deschis si incumetati-va sa-i zambiti. Daca si el e interesat de dvs., va va raspunde la fel. Ti sa nu va fuga privirea in laturi, dupa ce s-a stabilit primul contact vizual. Tocmai traiti momentul de declansare a unei posibile relatii de dragoste.

5. Nu va grabiti

Plangere

- "Am reusit! E interesat de mine. Ma gaseste fermecatoare." In aceasta situatie, se poate instala foarte usor panica. Ati asteptat prea mult si va e teama sa nu ratati intalnirea cu fericirea. "Acum sau niciodata. Tansa asta n-am voie s-o ratez. Trebuie sa-l castig total. Imediat, nu-mi pot permite sa pierd nici o clipa." De aici decurg, de regula, doua consecinte: un debit verbal excesiv si prelungirea neinteleapta a primei intalniri.

Solutie

+ Chiar daca aveti certitudinea ca intre dvs. si barbatul dorit a scaparat scanteia, pastrati controlul asupra sentimentelor dvs. macar la primele intalniri. Exista o vorba populara: "Mai rarut e mai dragut". O fi ea mostenita din batrani, insa principiul functioneaza si astazi, la fel de bine. Nu-i istorisiti pe loc tot romanul vietii dvs. (secretele tin interesul treaz). Nu strica defel nici pauzele visatoare, strecurate in conversatie. Mai ales la inceputul unei relatii, pericolul de a supralicita, asaltandu-va reciproc cu povesti palpitante, este foarte mare. Insa o intalnire nu e un concurs. Dati-i de inteles ca il admirati (si n-ar trebui sa mimati, ci sa fiti absolut sincera) - asta garantat ii va fi pe plac.

6. Verificare de rutina: El e barbatul potrivit?

Plangere

- "Daca ii plac, inseamna ca e barbatul potrivit pentru mine." In aceasta concluzie eronata se aluneca foarte usor. Sentimentul ca esti simpatizata - poate chiar iubita - te transpune intr-o stare euforica, iar ea iti adoarme spiritul critic, facandu-te sa treci lesne cu vederea unele slabiciuni ale celuilalt, care mai tarziu vor ridica mari probleme.

Solutie

+ "Daca imi place, inseamna ca e barbatul potrivit pentru mine." Acesta este singurul mod corect de a judeca. Abordand problema cu suficienta siguranta de sine, va scutiti de eventualele dezamagiri amare in viitor. Incercati sa fiti pe deplin sincera, atunci cand ii evaluati calitatile si defectele. Nu ignorati semnalele de alarma. De exemplu:
* O vorbeste de rau pe fosta lui prietena sau isi acuza mama. Nu va amagiti cu gandul: "Eu il inteleg mai bine, deci de mine nu va avea motive sa se planga". E o greseala.
* Vorbeste despre sine tot timpul, se lauda cu seductia lui ("doar cu capul semn sa faca"), va intrerupe mereu si reactioneaza cu bruschete, cand va aratati contrariata. Atentie! Omul se considera mai presus de restul lumii si e lipsit de sensibilitate. Va asteapta o viata plina de asteptari neimplinite si de frustrari.

7. Uitati-va si la posta sentimentala din ziare si de pe Internet

Plangere

- "Anunturile matrimoniale sunt doar o ultima solutie pentru cazuri disperate." Cu aceasta atitudine, intoarceti spatele unei sanse uriase.

Solutie

+ Exista numerosi oameni - barbati si femei - care efectiv nu dispun de timpul necesar pentru a-si intalni partenerul potrivit in cadrul activitatilor desfasurate in timpul liber. In cazul lor, site-urile "sentimentale" de pe Internet reprezinta o solutie. Multe intalniri, initial virtuale, au devenit mari iubiri. Vreti sa faceti si dvs. o incercare? In acest caz, ar trebui sa tineti seama de cateva lucruri.
* Alegeti pentru anuntul dvs. ziare sau spatii de profil de pe net pe care le urmariti in mod obisnuit. Pregatiti-va sa dati mai multe anunturi: repetarea va reduce tensiunea, in asteptarea succesului. Formula optima consta in patru anunturi, publicate in decurs de un an.
* Opriti-va la un titlu cu caracter informativ, dar si original, de pilda: "As vrea sa dansez vals pe zidul chinezesc". E mai interesant decat: "Imi plac calatoriile, dansul, sunt spontana!".
* Sugerati limpede ca va placeti exact asa cum sunteti. Grasutele ar putea scrie, de exemplu: "Femeie cu silueta rubensiana, vesela si draguta, cauta".
* Nu concepeti un text care sa sune ca si cum ati fi la mare ananghie. "Mi-e dor de o apropiere sufleteasca" pare suspinul unei fiinte extrem de deprimate, nu tocmai seducatoare.
* Nu va recomandati ca o "femeie ideala" - pentru ca, la un moment dat, el va trebui sa va accepte si cusururile. Nu scrieti nici "soricel alintat" ori "sunt toleranta", deoarece ambele risca sa fie interpretate drept avansuri pur sexuale.

8. Dati telefoane chibzuite

Plangere

- "Mai bine sa astept pana ma suna el." Procedand astfel, pierdeti o importanta posibilitate de comunicare, caci s-ar putea ca si el sa astepte o veste de la dvs.

Solutie

+ Indrazniti sa-i formati numarul! Insa pregatiti-va dinainte pentru convorbirea telefonica ce va avea loc.
* Ganditi-va la o tema de discutie. Ti nu uitati: mai bine un moment de tacere, decat un potop de vorbe.
* Daca simtiti ca dialogul nu demareaza, puneti-i punct imediat.
* Chiar cand discutia merge bine, incheiati-o dupa 10 minute. Lasati-l sa aiba nostalgia unei intalniri - si nu pe fir, ci fata in fata.

9. Fiti sincera pana la capat

Plangere

- "Trebuie sa arat nemaipomenit, sa am un haz nebun si sa rad tot timpul." Cine pleaca la intalnire cu asemenea planuri va constata ulterior ca a trait o experienta mai curand neplacuta: o seara cumplit de obositoare.

Solutie

+ Nu va siliti sa incapeti cu chiu cu vai intr-o rochie pe care nici macar n-o purtati cu placere. Nu va straduiti sa radeti, auzind lucruri care nu vi se par nostime. Jucand un "rol", poate ca il veti impresiona pe barbatul ales, dar el nu se va indragosti de dvs., ci de personajul pe care ati ales sa-l jucati. Daca ati pornit in cautarea fericirii, busola ce va ajuta sa nu rataciti drumul trebuie sa fie urmatoarea convingere simpla: "Barbatul potrivit pentru mine este cel care ma vrea asa cum sunt!".