Draga "Formula AS"...

Cititor Formula AS
"Intoarcerea lui Dumnezeu"

(Text semnat de HORIA TURCANU, F. AS nr. 840)

Tot "Formula AS" ne deschide ochii si in privinta lui Dumnezeu! Cea mai buna revista contemporana! (suntem foarte multi care credem acest lucru). Da, intoarcerea la Dumnezeu este o realitate a vietii noastre. Sunt si eu, ca multi dintre noi, o victima a vitezei, a societatii si a timpului mereu insuficient... dar, o solutie trebuia gasita. Eu am cautat-o si am gasit-o: renuntati la actiunile consumatoare de timp, de energie, si care va robotizeaza. Lasati o poarta sufletului, prin care sa respire. Ce inseamna asta concret? Inseamna o zi din saptamana petrecuta in linistea si frumusetea naturii, cu simplitate, doar voi si ea (fara suv-uri, muzica, restaurante...), o zi in care mergeti in parc, ascultati copacii, vorbiti cu pasarile si priviti cerul, ori mergeti intr-un colt uitat de padure sau de margine de oras. Aveti puterea sa alegeti pentru voi, pentru inima voastra...
Nu vreau sa sfatuiesc pe nimeni, insa si eu, candva, am citit randuri asemanatoare, scrise de oameni care au luptat pentru viata si pentru bucuria din ei, si care au gasit fericirea si pacea interioara. Mi s-a parut la vremea aceea pierdere de timp, aveam "altceva mult mai important de facut". Si, totusi, ceva m-a indemnat sa aloc o parte de viata si acestui aspect, iar astazi, constat cu bucurie ca am depasit multe "momente" grele, ca reusesc sa am timp sa traiesc si sa ma bucur de fiece zi. Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care ne ajuta sa ramanem "vii" si, inca o data, felicitari "Formulei AS", un dar pentru sufletul cititorilor ei.
LUCIA ICHI

"Asteptam cat mai multe astfel de interviuri"

Felicitari pentru acest interviu! Asteptam cat mai multe astfel de interviuri/articole pe aceasta tema. Traim intr-o societate materialista, bolnavicioasa, in care nu se vorbeste aproape deloc despre Dumnezeu, desi avem mare nevoie de El.
CRISTINA P.

"Pe urmele dacilor, in Scotia si Anglia"
(Reportaj semnat de AURORA PETAN, F. AS nr. 841)


"Am gasit multe carti in care se sustine ca civilizatia europeana are ca punct de plecare Dacia"

Excelent articol! Am gasit multe carti in care se sustine ca civilizatia europeana are ca punct de plecare Dacia. De aceea, nu ma mira similitudinile intalnite. Eu le cred normale, daca teoriile lansate sunt corecte. Si toate asemanarile acestea, de fapt, confirma aceste teorii, dupa unii fanteziste.
CRISTINA LUNGU


"BALCIC - pelerinaj de inima"

(Reportaj semnat de VALENTIN IACOB, F. AS nr. 844)

"Istoria trebuie sa-i inspire mereu pe romani"

Multumesc pentru acest articol minunat. Multumesc pentru un "buzunarel" de istorie. Multumesc pentru derularea unui articol-film. Istoria trebuie sa-i inspire mereu pe romani. Daca istorie nu avem... nimic nu avem! Sper ca asemenea texte sa poata inspira generatia tanara. Sa mai putem avea asa conducatori. Sa nu ne pierdem spiritul de roman!
NAFFA SUHA

"Multumesc, mi-au dat lacrimile"

Am avut sau mai am inca rude peste Dunare, dar din nefericire nu le-am cunoscut niciodata. Poate mai traiesc, poate s-au stins, dar acest articol ma determina sa fac totul spre a le cauta: in orase sau in cimitire. Consider ca este o datorie care tine de aflarea istoriei neamului. Doamne, binecuvanteaza-i pe romanii de pretutindeni!
IORDACHE ILEANA

"Dacii de la capatul lumii"

(Reportaj semnat de BOGDAN LUPESCU, F. AS nr. 842)


"Doamne, de ce nu spunem lumii cine suntem!?"

Unde sunt istoricii nostri? E mai usor sa proslavesti pe altii, decat sa arati lumii cine au fost ai tai. Probabil da bine la imagine si la buzunar. De ce ne rascolesc pamantul la Sarmizegetusa? Pentru ca ei stiu cine suntem cu adevarat. De aceea se vand asa de scump artefactele dacice, pentru ca stiu ca vin de la o cultura mare, cultura dacica. Oameni buni, faceti-va datoria fata de istoria noastra si de poporul roman!
NICOLAE PAUNESCU

"Articolul m-a emotionat profund"

Salve! Va scriu din Italia, leaganul Imperiului Roman, si va asigur ca articolul dvs. m-a emotionat profund. Acum citesc sistematic toate articolele din arhiva ale lui Bogdan Lupescu. Apreciez in particular natura subiectelor pe care le abordeaza, care par ca au o importanta secundara la prima vedere, dar pe masura ce citesti articolul, aceasta creste in asa masura, ca te captiveaza si te face sa te regasesti in multe din opiniile pe care le exprima. Oricum, nu as fi banuit vreodata ca dacii ar fi ajuns asa departe de casa si ca au lasat semne atat de evidente. Personal, ma simt dator sa il felicit pe Bogdan Lupescu.
GAVRILA NICA

"Mandri si neputinciosi"

Se pare ca poporul dac era mandru si viteaz. Oare de la cine am mostenit neputinta in locul vitejiei?
Un dac

"Dimandarea parinteasca"

(Reportaj semnat de BOGDAN LUPESCU, F. AS nr. 846)

"Istorie pe viu"

Draga "Formula AS", tu ai facut pentru Romania ceea ce istoricii nostri n-au vrut sa faca! Tu ai aratat rominilor (nu romanilor), intinderea neamului lor in Europa, bastinas pe teritoriul Daciei Mari pana azi. Datorita tie, rominii au aflat ca suntem inconjurati de frati de-ai nostri, care prin vitregia istoriei au ramas separati intre alte granite. Neamul nostru este foarte mare, intins in teritoriile pe care voi le-ati strabatut. Doar in Rominia nu se cunosc aceste lucruri. Din vina celor care fac istoria noastra, multe lucruri sunt false, raman ocultate. Istorie facuta din tratate straine, de la istorici straini, care nu cunosc limba romina, cheia limbilor neolatine, de unde falsitatea atator date istorice. Ceea ce ai facut tu, revista AS, este istorie pe viu si contributie la renasterea constiintei de neam a rominilor. Spune cineva ca daca vrei sa supui si sa manipulezi un popor, ii falsici istoria si-i stergi memoria radacinilor sale. Ii dai alti idoli, alta credinta si alte repere. Si voi repeta de cate ori va fi nevoie ceea ce spunea Eminescu - fin cunoscator al istoriei, in special al celei stravechi, mare aparator al romanilor sud-dunareni - vlahi sau aromani, descendenti ai dacilor sud-dunareni, caci Dunarea era axa Daciei, nu granita sa: Patriotismul nu este iubirea de tarina, ci iubirea de trecut. Fara cultul trecutului, nu exista iubire de tara. Bravo, revista AS!
MARIA MARIA


"Eroul din punga de plastic"

(Reportaj semnat de CATALIN APOSTOL, F. AS nr. 847)

"Mai sunt si oameni "vii" printre noi"

Felicitari lui Viorel Roventiu si tuturor colaboratorilor lui din acea perioada. Felicitari si lui Catalin Apostol, cel care a scris acest articol, prin care aflu ca mai sunt si "oameni vii" printre noi, oameni ce au avut taria sa faca ceea ce au crezut de cuviinta in acele vremuri, chiar cu pretul vietii. Felicitari, Domnilor! Somn usor in continuare, tuturor "adormitilor vietii".
DACUL LUI ZAMOLXE

"Dumnezeu sa va-ajute!"

Domnule Roventiu, mi-ati sfasiat sufletul! Cum este posibil ca astfel de eroi sa fie tratati astfel? Sunteti un adevarat OM! Ceea ce aici si acum nu are valoare. Poporul roman isi voteaza criminalii si hotii, este de necrezut! Dar un astfel de erou, care a vrut sa ne salveze, este dispretuit. Dumnezeu sa va ajute pe dumneavoastra si familia dvs. Sa nu va pierdeti speranta, pentru ca numai Dumnezeu va va ajuta aici si acum.
DANIELA COSMA

"Copiii de suflet ai lui Tudor Postelnicu"

Cred ca ar fi bine sa ne inclinam in fata acestui om care poarta o cruce de criminal, fara sa fi infaptuit o crima. Referitor la unii dintre acei politicieni care depun sau nu depun coroane de flori la monumentele eroilor, in zile comemorative, se poate spune ca sunt copii de suflet ai lui Tudor Postelnicu.
HORIA STOICHITA

"Faceti ceva pentru omul acesta!"

Oare nu se poate face nimic pentru omul acesta? Coruptii nu sunt pedepsiti niciodata. Daca nu avocatii, atunci judecatorii ii fac scapati; criminalii nu sunt pedepsiti, fie au bani, fie sunt persoane sus puse. Unde este dreptatea in tara asta? Sunt mii de "tovarasi" care au certificat de revolutionar, desi nici nu au participat la revolutie, iar omul acesta ramane un puscarias sarac, batjocorit de oamenii din satul lui, de conducatori, practic - de toti oamenii care am dorit sfarsitul dictaturii, dar am tacut si am inghitit... de frica. Faceti ceva pentru omul acesta. Nu vrea sa fie erou, dar vrea sa fie si are dreptul sa fie reabilitat.
OLIANA GOGA

(In cazul cand cineva ar vrea sa ia legatura cu el, REVENTU VIOREL are urmatoarea adresa: comuna Stanesti, jud. Giurgiu, tel. 0720/87.02.63)