Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Contra polipilor

15 g anason maruntit se pun intr-o sticluta, cu 100 ml spirt medicinal. Se tine la intuneric 10 zile, agitand zilnic continutul. Dupa 10 zile, se strecoara si se dilueaza cu apa fiarta si racita: 1 parte solutie si 3 parti apa. Se pun 10-15 picaturi de trei ori pe zi, pana la disparitie.

Bronsita cronica

Se ia o ceapa mare (cam de 200 g), se curata si se taie marunt. Se pune pe foc cu 300 ml apa si se fierbe acoperit, pana scade la jumatate. Se lasa la racit, se strecoara si se adauga 100 g miere. Se iau cate 5-6 linguri pe zi. Acest sirop poate fi tinut cateva zile la temperatura camerei sau o saptamana la frigider, dupa care, chiar daca nu s-a consumat, se arunca si se prepara altul proaspat.

Neoplasm bronho-pulmonar

Medicina naturista chineza recomanda urmatoarele remedii: * Se bea suc de usturoi, de doua ori pe zi, cate 10-30 ml sau se cresteaza (la medic) vena sublinguala si se freaca cu usturoi proaspat. * Se prepara un decoct scurt (fiert 5 minute) din 5 g flori de sofran (Flores Carthani) la 200 ml apa, din care se bea de trei ori pe zi (dimineata, la pranz si seara). A nu se confunda cu produsul numit sofran rezultat din planta Crocus (Stigmata Croci). * Se face o infuzie din 9 g lemn-dulce (radacina) la 200 ml apa. Se beau 3 cani pe zi (dimineata, pranz, seara). Lemnul-dulce are proprietatea de a ameliora rapid si vizibil starea generala a bolnavului.

Stare de neliniste, frica, agitatie

* Tratament aromaterapeutic. Uleiurile eterice sau hormonii vegetali sunt moleculele de parfum din plante si sunt recomandate cu succes in tratarea afectiunilor de natura psihica. 3 picaturi, de trei ori pe zi, intr-o cana cu ceai cald, din uleiurile eterice: ylang-ylang sau lavanda.
* Terapia cu flori (retetele sunt date mai jos). Amestecul de flori se pune in sticle curate, acoperindu-se cu alcool de 70-80gr. si se lasa la soare timp de 5-6 zile, dupa care se strecoara, se storc foarte bine prin tifon. Administrare: se pun 2 picaturi de esenta pe limba sau se beau in putina apa. Se poate repeta de 4 ori pe zi si nu are restrictii de durata. Majoritatea afectiunilor se amelioreaza in cateva saptamani, problemele mai grave in 2-3 luni.
Problemele sufletesti se rezolva spectaculos, afectiunile cronice necesitand, in schimb, timp mai indelungat.
Esente de flori:
* Impotriva fricii: flori de corcodus, plop tremurator, iarba-osului, castan rosu, in parti egale. Se umple sticla pana la gat.
* Impotriva deprimarii: flori de ulm, castan comestibil, salcie, stejar, pin, zada, mar paduret, narcisa alba.
* Medicament universal. Amestec din 5 plante: flori de corcodus, clematite, maces, narcise si slabanog (prie, pomusor baietesc). Cine ia cateva picaturi din acest medicament, pe limba sau dizolvat in putina apa, se linisteste imediat. Actioneaza si impotriva senzatiei de frica, durere sufleteasca si panica. In Occident acest medicament se gaseste sub denumirea de Rescue. (Informatii la Plafar.)

Erizipel

Se administreaza: 2 flacoane Ampicilina, 2 pliculete Burovin, solutie contra epidermofitiei, compusa din: 1 g iod metaloid, 3 g acid salicilic, 10 g glicerina, 100 g alcool de 70gr.. (Se comanda la farmacie.)
Se iau medicamentele in felul urmator:
* Ampicilina: 2 capsule odata la interval de 6 ore, timp de 5 zile.
* Solutia contra epidermofitiei: se badijoneaza talpa piciorului si mai ales spatiile dintre degete, deoarece acolo se produc mici leziuni pe piele, o buna poarta de intrare a microbilor.
* Burovin: se pun comprese pe locurile dureroase. Se recomanda repaus la pat. Se evita ciorapii sintetici.
Vindecare reusita in mai putin de o saptamana.
* Alifie de coada-soricelului: 2 pumni de planta proaspata se taie marunt (tulpina, frunze, flori), se incalzeste 500 g untura curata de porc, intr-o tigaie, cand untura e fierbinte, se pun plantele maruntite si se lasa sa se patrunda bine. Apoi se amesteca bine cu o lingura de lemn si se dau deoparte. Se acopera tigaia cu capac si se lasa peste noapte. A doua zi, amestecul se incalzeste usor, la foc mic, se filtreaza printr-un tifon si alifia inca fierbinte se pune in vase de sticla curate sau in cutii de creme spalate si uscate bine. Se pastreaza la frigider pentru a-si conserva mai multa vreme virtutile.

Zona Zoster

Iata o alifie pe baza de rasina, foarte eficienta in Zona Zoster, ulcer varicos, arterita, sindrom post trombotic, plagi atone, reumatism, noduli tumorali.
Ingrediente: 100 g ceara de albine, 25 g rasina de brad, 50 ml ulei comestibil, 250 g margarina.
Preparare: Se topesc ceara, rasina si margarina, apoi se adauga uleiul. Se strecoara si se pastreaza in vas de sticla, la rece. Se aplica, in strat subtire, pe regiunea bolnava, de 2-3 ori pe zi.
Pentru calmarea durerilor:
* Comprese locale cu apa foarte rece sau suc de morcovi.
* Cataplasme locale cu faina de seminte de in, bai cu amidon sau tarate (2-3 kg la o cada), se sta 5-10 minute.
* Bai caldute cu flori de tei, decoct (50-100 g la 2 l apa), se sta 5-10 minute.
* Cataplasme cu frunze de varza (2-3 straturi) care se schimba de 3-4 ori in 24 de ore. Inainte se unge locul cu ulei de sunatoare.
* Regim alimentar fara grasimi, prajeli, conservanti.
MINODORA CALCIU - Bucuresti