ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Tana Rosca
Ultima dintre cele trei eclipse care marcheaza inceputul de an se petrece pe data de 9, in zodia Leului. Este o eclipsa de Luna, deci ne va rascoli emotiile in maniera dramatica, specifica astrului in care se petrece. Daca facem un pas inapoi si constientizam masura in care suntem predispusi la dramatizare, relatiile noastre vor avea mult de castigat. Opozitia dintre severul Saturn si revolutionarul Uranus este exacta pana pe 12, ceea ce duce la escaladarea tensiunilor sociale si politice. In viata noastra, anumite secrete pot fi dezvaluite in mod neasteptat, ceea ce ne poate afecta in primul rand viata profesionala. Starea de sanatate poate trece la randul ei prin oscilatii bruste, afectandu-ne somnul si structura osoasa

BERBEC
Prim plan social


Planeta dvs. stapanitoare, energicul Marte, paraseste pe data de 5 zodia Capricornului, pentru a intra in Varsator. Aici se ocupa de viata dvs. sociala, impreuna cu o groaza de alte planete. La mijlocul lunii vor fi cu totul cinci. In consecinta, viata dvs. sociala se va afla in prim-plan in februarie. Proiectele pe care vreti sa le initiati in cercul dvs. de prieteni se pot concretiza rapid si eficient, mai ales la mijlocul lunii. Relatiile cu prietenii din strainatate sau legaturile cu institutii sociale straine pot juca un rol benefic important.
BANI: Micul benefic Venus, patroana banilor, intra in semnul dvs. pe 4, de unde va ajuta sa faceti asociatii de afaceri rodnice. Fiti insa atenti sa nu va repeziti la toate propunerile. Lasati-va timp sa le examinati.
CARIERA: Pana pe 4, relatiile dvs. cu sefii sunt presarate cu praf de pusca. E drept ca deciziile dvs. pot fi excelente, dar tocmai in aceea constau privilegiile sefilor, in a le respinge daca li se nazare. Din 12, relatiile cu stapanirea revin la normal.
DRAGOSTE: Intrarea lui Venus in semnul dvs. e de bun augur pentru relatia de cuplu, dar daca sunteti la inceputul unei relatii noi, ar fi pripit sa luati decizia de a va muta impreuna. Venus va trezeste sentimente puternice, dar nu neaparat trainice.
SANATATE: Respectati cu strictete orele de odihna. Feriti-va gleznele, gambele si genunchii de accidentari.

TAUR
Luna sanatatii


Ar fi foarte bine daca ati avea posibilitatea sa va luati, luna aceasta, cateva zile libere, oricand dupa data de 4. Macar cateva zile de relaxare, intr-un cadru natural, va pot primeni energiile. Tot dupa 4 este posibil sa faceti o alianta cu cineva la serviciu sau sa incepeti o relatie secreta. Calatoriile, lungi sau scurte, sunt putin indicate, cel putin pana pe data de 9.
BANI: Mare lucru nu se schimba, la capitolul venituri. Exista insa o oarecare posibilitate de a obtine un venit colateral, actionand cu discretie.
CARIERA: In viata dvs. profesionala exista influente multiple si diverse. Este foarte posibil ca luna aceasta sa trebuiasca sa faceti o alegere destul de dificila. Contextul energetic va impinge in aceasta directie, mai ales intre data de 9 si 12. Un sfat: indrazniti sa ganditi la scara mare.
DRAGOSTE: Opozitia Uranus-Saturn va loveste in sfera iubirii, la fel cum a mai facut-o in toamna anului trecut. Una dintre problemele majore pare a fi incompatibilitatea dintre persoana iubita si cercul dvs. de prieteni. Tensiunile sunt maxime pana pe data de 12 si se diminueaza, dar nu in mod semnificativ, in a doua parte a lunii. Nu va situati de partea nici unei tabere.
SANATATE: Este o luna in care organismul dvs. isi poate regenera energiile cu usurinta. Nu aveti nevoie decat de odihna si activitati recreationale. Rezultatele ingrijirii corporale pot fi de-a dreptul spectaculoase daca le actionati dupa data de 4.

GEMENI
Cariera contra familie


Gandul va duce la calatorii indepartate, la inceperea sau continuarea unor studii, la largirea orizontului, si sunteti gata sa va schimbati perspectiva asupra vietii. Trei planete va transmit astfel de imbolduri pana pe 5, cand li se mai adauga una, si anume Marte, care doreste decizii imediate. Cea de-a cincea planeta apare pe 15, si anume Mercur, guvernatorul dvs. El va inteteste dorul de duca si va ajuta sa comunicati pe marginea acestor subiecte.
BANI: Cu veniturile directe nu se intampla mare lucru, dar in cercul de prieteni puteti primi ponturi cu privire la posibile investitii favorabile sau puteti cunoaste persoane dispuse sa faca afaceri cu dvs. Ocaziile apar incepand cu data de 4.
CARIERA: Interesele familiale si cele profesionale se pot bate cap in cap, mai ales in primele douasprezece zile ale lunii. Cerinte profesionale aparute brusc va pot da peste cap responsabilitatile familiale, iar nemultumirile pe aceasta tema se pot face simtite la serviciu. Se cheama cerc vicios.
DRAGOSTE: Micul benefic, Venus va poate oferi, incepand din data de 4, ocazia de a intalni persoane interesante, fie in cercul prietenilor, fie printr-un amic. Cheia succesului este un interes moderat.
SANATATE: Mercur retrograd pana pe 2 inclusiv este un semn ca n-ar trebui sa va supuneti incheieturile bratelor la eforturi si ca reflexele dvs. pot fi defazate pana atunci.

RAC
Alegeti graul de neghina


Pe plan personal, eclipsa din data de 9 va poate determina sa va revizuiti scara de valori. De aceea, n-ar strica sa va pregatiti pentru aceasta eclipsa a planetei care va guverneaza, incercand sa definiti ce anume a castigat importanta in viata dvs. si care lucruri si-au cam pierdut semnificatia. Avand aceasta tema facuta, lasati eclipsa sa faca restul. Incepand cu data de 19, calatoriile sau studiile redevin de actualitate.
BANI: Indiferent cine v-ar da ghes sa luati decizii privitoare la bani sau resurse comune, intre 4 si eclipsa din 9, recomandarea noastra ar fi sa refuzati politicos. Asta pentru ca de abia dupa aceea contextul este setat pentru decizii precise si corecte.
CARIERA: Incepand cu data de 4, diplomata Venus se ingrijeste de cooperarea optima cu superiorii dvs. ierarhici. Or, un proiect pe care il realizati va aduce aprecieri pentru creativitate sau chiar recompense banesti.
DRAGOSTE: Din 5, o parte din agresivitate se disipeaza. Este vorba de agresivitatea explicita din cuplu, poate de tendinta de dominare a partenerului dvs. Raman insa curente subterane, pe care partenerul este dispus sa le discute. Durata optima pentru comunicare este 5-14.
SANATATE: Ajunge sa va ingrijiti incheieturile bratelor si picioarelor in primele doua zile ale lunii, ca in rest sa nu mai aveti griji. Din 5 pot aparea totusi dureri de cap sau pusee de tensiune, daca va reprimati emotiile.

LEU
Frana pe nervi


Dupa cum ati putut vedea din introducere, eclipsa de Luna se petrece taman in semnul dvs. zodiacal. Aveti doua posibilitati: fie va aruncati plini de pasiune in placeri, dand frau liber stralucirii personalitatii dvs., fie exagerati pe aceasta panta, incercand sa va remarcati cu tot dinadinsul. Atitudinea potrivita este cea de mijloc. Dar cum sa spui asta unui Leu? Lasand gluma la o parte, eclipsa va poate ajuta sa intelegeti ce este calp si ce este autentic in impresia pe care stiti s-o creati.
BANI: Atentie marita! Opozitia Uranus-Saturn este prin definitie paguboasa, cu atat mai mult atunci cand afecteaza domeniul banilor. Ar fi de dorit ca intreaga luna sa va tineti departe de tranzactii banesti, ba chiar si de schimburi de valori.
CARIERA: Schimburile de cuvinte cu colegii sau colaboratorii dvs. pot fi neplacute si agresive in primele zile ale lunii. Mai mult, persoanele ofensate nu vor trece cu usurinta peste cele spuse de dvs. la nervi. Inspirati adanc si numarati pana la zece. Este o solutie mai eficienta decat incercarea zadarnica de a drege busuiocul mai tarziu.
DRAGOSTE: Viata de cuplu e deosebit de dinamica luna aceasta, dar eclipsa de luna va poate impinge sa manifestati, pe 9, niste sentimente pe care ar fi de preferat sa le pastrati pentru dvs.
SANATATE: ineti-va bine in primele patru zile ale lunii si veti scapa de migrene, pusee de tensiune si probleme cu incheieturile.

FECIOARA
Turbulente sentimentale


Iar ati dat de belea. Va amintiti contextul disperant din prima jumatate a lui decembrie? Acesta se reediteaza, aruncand la suprafata aceleasi probleme ca si atunci. Sunteti in corzi pana pe 12, miza o constituie relatiile de asociere de tot felul. Ar fi o idee buna sa incercati sa observati in care anume puncte sunteti prea rigizi. O atitudine critica nu face decat sa alimenteze nevoia de independenta a celuilalt. Eclipsa din 9 ii activeaza pe inamicii dvs. ascunsi.
BANI: La capitolul afaceri si investitii aveti parte de un consilier excelent, in persoana micului benefic Venus, care va poate aduce ocazii favorabile, incepand cu data de 4.
CARIERA: Lucrurile iau un aspect tumultuos din 5, cand Marte cel intreprinzator se alatura celorlalte trei planete care va tin in ritm alert. Una este insa ce ritm va impuneti dvs. insiva si alta este sa-l pretindeti de la colegi. Eventualele conflicte pot fi aplanate din 15.
DRAGOSTE: Relatiile de cuplu sunt iarasi puse la mare incercare. Opozitia exacta dintre Saturn si Uranus pe 12 testeaza din nou trainicia sentimentelor si seriozitatea angajarii care exista in cuplul dvs. Cele mai bune sanse le aveti aratandu-va concilianti.
SANATATE: Evitati orice fel de efort in timpul eclipsei din 9, daca vreti ca inima sa va bata intr-un ritm convenabil. Atentie si la digestie. Dupa data de 4, tensiunea poate fi ridicata.

BALANTA
Test profesional


Daca reusiti sa navigati cu abilitate si amabilitate printre diferentele de opinie vehemente din primele zile ale lunii intre membrii familiei dvs., eforturile in ale medierii se vor face simtite incepand cu data de 5. Eclipsa de Luna din data de 9 isi indreapta energia asupra vietii dvs. sociale, afectand cu precadere relatiile cu femeile. O zi contraindicata iesirii in lume.
BANI: Este posibil ca, incepand din data de 4, o persoana sarmanta, dispunand si de resurse financiare, sa va propuna o asociere de afaceri. Pentru ca s-ar intampla sub influenta micului benefic Venus, care in acelasi timp este patroana banilor, ar trebui sa profitati de ocazie.
CARIERA: Spre exasperarea dvs., sefii si-au propus din nou sa faca abuz de exigenta in ceea ce va priveste, iar contextul in care evoluati este plin de neprevazut. Ar fi o greseala sa va bazati pe prieteniile de la serviciu, in virtutea sanatosului principiu "Frate, frate, dar branza e pe bani".
DRAGOSTE: O fi februarie, dar atmosfera in cuplu devine primavaratica incepand cu data de 4, cand partenerul dvs. este cuprins de un romantism cum nu se poate mai pe placul dvs.
SANATATE: Lucratul noaptea la serviciu sau acasa este contraindicat, putand sa va provoace insomnii. Toata luna sunteti predispusi la amorteli, furnicaturi sau alte probleme circulatorii in gambe.

SCORPION
"Angajatul lunii"


Viata nu este deloc plictisitoare, iar din data de 5 incepand, situatia devine de-a dreptul trepidanta, in sens pozitiv, dar cu exceptia datei de 9, cand eclipsa de Luna poate duce la situatii cu incarcatura emotionala debordanta. De aceea, este cel mai bine sa amanati decizii majore legate de casa si/sau familie dupa aceasta data. Chestiunile care presupun discutii, tratative pot fi abordate intr-un context favorizant incepand cu data de 15.
BANI: Felul in care stiti sa lucrati in echipa cu colaboratorii dvs. va poate aduce castiguri in plus sau puteti primi o ocazie de colaborare, intermediata de un coleg de munca.
CARIERA: Incepand din data de 4, sunteti candidati la titulatura "Seful sau Angajatul lunii". Aceasta simpatie poate fi insa contestata de careva dintre sefi in timpul eclipsei de pe 9, mai ales daca seful cu pricina este o femeie.
DRAGOSTE: Frumoasele dvs. sentimente se regasesc in obiectivul direct si belicos al opozitiei Uranus-Saturn. In traducere literara, nu stati pe roze. Persoana iubita poate avea reactii imprevizibile, cenzurate drastic de prietenii dvs. Mergeti pe varfuri cel putin pana pe 20.
SANATATE: Cuvantul cheie al acestei luni, incepand cu data de 4, este ingrijire. Mersul la sala, ingrijirile cosmetice s.a.m.d. dau rapid rezultate vizibile.

SAGETATOR
Razboi cu sefii


Acasa la dvs. exista foarte probabil o situatie care va nemultumeste profund sau puteti sa aveti tot felul de probleme si incertitudini privitoare la locuinta. Aceste preocupari, care au atins un punct culminant la sfarsitul anului trecut, reapar in viata dvs., sub forma acuta, pana pe data de 20. Este contraindicat sa fortati un deznodamant, dar si sa va supuneti vointei unor membri mai in varsta din familia dvs.
BANI: Stati foarte linistiti pana pe data de 4, caci orice miscare vizand veniturile dvs. directe ar putea duce la pierderi sau contracte defavorabile. Reluati cu prudenta chestiunile curente cu incepere din 5.
CARIERA: Opozitia Saturn-Uranus este raspunzatoare pentru tensiunile majore dintre dvs. si sefi si va poate da ghes sa luati o hotarire necugetata cum ar fi demisia. Incercati sa va folositi de renumitul dvs. simt al umorului, pentru a depasi perioada de maxima tensiune.
DRAGOSTE: Povestea de iubire va poate consola pentru alte neajunsuri din viata dvs. incepand din data de 4, cand Venus va intra in casa iubirilor. Exista doar riscul ca in primele patru, cinci zile, sa fiti coplesiti de sentimente, ceea ce poate duce la manifestari contradictorii. Nu le reprimati, ci manifestati-le cu masura.
SANATATE: Intre 2 si 4 lacomia la mincare poate duce la probleme digestive, dar in registrul minor.

CAPRICORN
Preferati culisele


Veti rasufla usurati, incepand cu data de 5, cand Marte, planeta guvernatoare a acestui an, va parasi semnul dvs. E adevarat ca este foarte posibil ca energia ei sa va fi fost de folos in luarea unor decizii importante, caci Marte se simte foarte bine in Capricorn. In primele zile ale lunii insa, orice fel de decizii ar trebui evitate, in acelasi rastimp comunicarea dvs. lasand de dorit. Din 5 se produce o binevenita detensionare nervoasa si emotionala.
BANI: Cu exceptia datei de 9, cand eclipsa de luna va poate afecta discernamantul privitor la afaceri ori investitii, aveti parte de o luna propice, in mod special cu privire la veniturile directe.
CARIERA: Va mentineti statutul obisnuit, dar este bine sa ramaneti in culise. Asta pentru ca expunerile publice ar putea sa dauneze carierei dvs., in mod special daca se intampla pana pe 20.
DRAGOSTE: Sunteti mai relaxati in cuplu, incepand cu data de 5, totusi ar fi bine daca v-ati constientiza si controla sentimente cum ar fi gelozia sau posesivitatea. Incepand din data de 4, relatiile de familie devin din ce in ce mai calde.
SANATATE: Pentru ca zodia dvs. este dependenta de munca este bine sa tineti seama de faptul ca ce e prea mult strica. Puseul de energie suplimentara de care beneficiati incepand din data de 5 se poate preface cu usurinta in puseu de tensiune, daca insistati sa le faceti singuri pe toate. Labele picioarelor si ficatul sunt, de asemenea, sensibile.

VARSATOR
Pe repede inainte


Traiti o luna fascinanta, foarte pe placul dvs., pentru ca vi se intampla o multime de lucruri diverse si stimulatoare. Stapanul acestui an, intempestivul Marte, aterizeaza in semnul dvs. pe 5, facand ca tot programul dvs. sa se desfasoare pe repede inainte. Planeta comunicarii, Mercur, soseste la dvs. pe 15, dandu-va dorinta si capacitatea de a va impartasi trairile si experintele.
BANI: Totul sta sub semnul imprevizibilului Uranus, caruia i se opune severul Saturn. Ar fi cel mai bine pentru dvs. daca n-ati avea deloc de-a face cu banii, cel putin nu intr-o forma contractuala. Evitati angajarea in orice credite, luarea sau darea banilor imprumut.
CARIERA: E foarte posibil ca situatia dvs. profesionala sa faca obiectul invidiei unor oameni care nu indraznesc sa va atace fatis, dar care, in schimb, nu ezita sa va lucreze pe la spate. Virulenta acestor comploturi va scadea dupa data de 4.
DRAGOSTE: Farmecul dvs. este de netagaduit si poate fi tulburat doar intr-o singura zi a acestei luni. Este vorba de eclipsa de Luna din data de 9, cand partenerul de cuplu poate manifesta niste sentimente care s-ar putea sa va surprinda. Incercati sa aratati intelegere fata de aceste manifestari, dar nu va lasati contaminati de emotiile negative.
SANATATE: Este posibil sa aveti stari febrile pana pe data de 4, care pot fi provocate de oboseala excesiva. Din 5 ramaneti cu energie joasa si un sistem imunitar slabit.

PESTI
Meci de box


Uranus cel sturlubatic, prezent in semnul dvs., il intalneste pe anorexicul dar durul Saturn, aflat in coltul opus al ringului. Asta da, meci! Caci dureaza fara intrerupere pana pe data de 12. In repriza a doua, adica restul lunii, loviturile vor fi mai slabe de ambele parti. O tactica indicata ar fi sa nu va lasati coplesiti de impulsul de a schimba aleatoriu tehnica de lupta. Saturn va sti sa se replieze imediat, iar croseurile sale sunt fara cusur. Fixati-va in minte pentru ce luptati, ce libertate personala aparati cu atata indarjire. Vedeti daca nu cumva o motivatie foarte buna se manifesta exagerat.
BANI: Situatia veniturilor dvs. directe se poate lesne imbunatati incepand din data de 4, cand prospera Venus isi face intrarea in casa banilor dvs., unde va zabovi toata luna.
CARIERA: Pasii urmatori pe care doriti sa-i faceti ar trebui sa se bazeze mai mult pe sprijinul unor persoane influente. Acestea va cunosc capacitatile si se preocupa sa va duca pe drumul cel bun. Acceptati.
DRAGOSTE: Sub spectrul opozitiei Saturn-Uranus, relatia de cuplu poate deveni o responsabilitate prea apasatoare sau pretentiile partenerului va pot trezi dorinta de a da bir cu fugitii. Pana pe 12 este foarte greu, dar apoi, Luna plina de pe 25 va poate determina sa va deschideti emotional fara menajamente.
SANATATE: Cresterea nivelului de energie, incepand cu data de 5, este binevenita, cu conditia s-o canalizati si sub forma de miscare fizica.