"Multumiri pentru frumoasele cuvinte la adresa lucrarii "Inteligenta materiei""

Cititor Formula AS
Domnule prof. Univ. Dan Pavelescu,

Sunt autorul cartii "Inteligenta materiei" si al interviului acordat d-lui Horia Turcanu. V-am citit cu atentie observatiile din revista "Formula AS" nr. 854/2009 si doresc sa va aduc multumirile mele pentru efort si bunavointa. Si eu consider ca tematica acelui articol este de acuta necesitate, acum cand omenirea se afla intr-un mare impas din existenta sa, generat, dupa opinia mea, nu de criza economica si financiara, ci de criza morala, spirituala care a condus-o aici. Ne comportam asa dupa cum gandim, dupa cum ne raportam la lume si Univers. Daca ne consideram a fi singuri, aparuti din intamplare intr-un univers indiferent, vom folosi orice mijloc considerat a fi util pentru a supravietui, si lumea va arata intocmai ca cea in care suntem astazi. Dar daca vom face efortul sa intelegem ca suntem aici cu un rost, un sens emanat prin vointa unei Surse inteligente a intregului existent, sens pe care in goana dupa iluzii l-am pierdut, atunci ne vom regasi pe noi insine, demni si responsabili pentru tot ceea ce ni se intampla. Este singura solutie a iesirii din labirintul istoriei in care am intrat. Acestui tel i-am dedicat si ultima mea aparitie editoriala, "In cautarea sensului pierdut".
Va reinnoiesc multumirile mele si pentru frumoasele cuvinte scrise la adresa lucrarii "Inteligenta materiei", care, dupa cum foarte bine ati retinut, nu se putea publica la acea vreme, decat folosindu-ma de o metafora. Sper ca, tinand seama de numeroase solicitari, sa o reeditez in primavara acestui an, evident, cu toate noutatile survenite dupa 30 de ani de la prima sa editare.
Aduc, de asemenea, multumirile mele d-lui prof. univ. dr. ing. Ion I. Mirita, ca si tuturor acelora care au simtit nevoia sa-si exprime opiniile fata de interviul mentionat.
Prof. univ. dr. DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN