Eugen Bargaoanu - "Orice transformare sta in puterea noastra"

Florentin Popa
Medicina, intre normal si paranormal

* Inteligenta stiintifica romaneasca e departe de a se fi stins. Faptul ca e ignorata oficial nu inseamna ca nu exista. Ba exista! Adesea la nivele de exceptie. E si cazul unui grup de cercetatori pasionati de dezvoltarea puterilor latente ale organismului si ale creierului uman, care rescriu harta limitelor impuse de cartile de medicina. In timp ce inventiile lor sunt cunoscute si folosite (cu rezultate remarcabile!) de ani de zile in Occident, in Romania nimeni nu a auzit de ele *

LABORATORUL SECRET

- D-le Eugen Bargaoanu, reprezentati grupul de cercetare AIM in domeniul "stiintelor de frontiera". Cum si cand s-a nascut aceasta preocupare a dvs.?

- Fiecare dintre noi se naste cu anumite inclinatii pe care are datoria sa le urmeze daca se increde in ele. Eu m-am simtit atras inca din liceu de paranormal, de tot ce insemna cunoastere ezoterica si de oamenii care erau dotati cu capacitati deosebite. In facultate (am terminat Electronica in 1987) am avut norocul sa fac cercetarea intr-un laborator condus de un profesor "destupat la minte", care pur si simplu ne-a lasat pe mine si pe alti doi colegi sa "inflorim" sub aripa lui. Aveam cheile laboratorului, puteam veni oricand voiam, aveam acces la orice fel de cataloage sau carti. Nopti intregi am petrecut in laborator, experimentand diverse aplicatii, si astfel ni s-a dezvoltat foarte mult creativitatea.
Prin anul III de facultate, l-am cunoscut pe parintele Galeriu, care a fost pentru mine suflul de care aveam nevoie. El m-a facut sa devin eu insumi. Cred ca cercetarea intr-un domeniu ca acesta pe care il abordam noi trebuie sa mearga mana in mana cu dezvoltarea spirituala, cu alte cuvinte, mintea trebuie sa tina cont si de ce spune intuitia. Mai tarziu, i-am cunoscut pe parintele Elefterie de la manastirea Dervent si pe marele parinte Cleopa. Acesti calugari sfinti au fost pentru mine adevarate modele de viata, care mi-au schimbat intru totul perceptia despre lume si Dumnezeu.
Dupa 1990, am pus bazele grupului de cercetare "AIM Group". Lucrurile erau mai simple, aveam acces la informatii, nu mai eram niste "ciudati" preocupati de lucruri stranii. Am gasit multi oameni care incet, incet, se deschideau catre aceste domenii. In 1995, ni s-au alaturat doi specialisti in electronica si microscopie electronica, care ne-au deschis noi orizonturi. Experimentam tot felul de aplicatii in radionica, stimulare mentala, inregistram unde cerebrale etc. Mai tarziu, am castigat si alti camarazi (medici, biologi, ingineri) si s-a inchegat o echipa valoroasa, pluridisciplinara, capabila sa experimenteze un proiect stiintific complex.

EXPERIENTE INCREDIBILE

- Ati realizat o serie de aparate cu aplicatii cel putin bizare, la prima vedere: stimulare cerebrala, materializarea gandurilor si intentiilor bune, amplificarea fortei mentale etc. Pentru un neinitiat, suna cam fantezist.

- In 1983, am citit un articol in Science et Vie (una dintre putinele reviste straine care se puteau citi pe la biblioteci). In articol era vorba de o intalnire remarcabila, pe teme de parapsihologie si puteri paranormale. La acest simpozion luasera parte Djuna Davitasvili (celebra clarvazatoare din Rusia), Vanga Dimitrova si psihologul bulgar Gheorghi Lozanov, Uri Geller, doua surori chinezoaice telepate, un copil congolez care vedea prin obiecte si altii. Au fost efectuate o multime de experimente absolut uluitoare. Djuna a separat de la distanta galbenusul unui ou de albus, oul fiind spart intr-un pahar cu apa; copilul congolez a reusit sa indice pozitia unui obiect ascuns intr-o cladire, Geller a miscat si indoit de la distanta diverse obiecte. Insa cel mai interesant mi s-a parut faptul ca, dupa experiment, au fost luati cativa copii sub sapte ani, in grupuri de cate 5-6, iar fiecare grup a petrecut o perioada de cateva luni pe langa unul din acesti oameni cu puteri extrasenzoriale care au participat la simpozion. Absolut toti copiii au invatat sa utilizeze puterile pe care le avea maestrul pe langa care au stat. Mai mult, dupa acest experiment s-au facut exercitii cu persoane fara capacitati paranormale deosebite. De exemplu, conducatorul proiectului misca o cana metalica pe masa cu ajutorul unui magnet, iar unui copil obisnuit i se spunea ca este miscata folosind forta mintii. Incercand sa faca acelasi lucru, copilul chiar reusea sa miste cana, folosindu-si mintea! Concluzia acestor experimente a fost aceea ca fiecare dintre noi are uriase capacitati latente, dar ca nu utilizam decat o infima parte din potentialul nostru si doar o mica parte a creierului.
Articolul din revista "Science et vie" m-a pus pe ganduri. Mi-am dat seama ca traim marunt, cand in realitate avem un creier si o minte care ne pot indeplini orice vis ne-ar trece prin cap. Lectura lui m-a determinat sa gasesc metode si dispozitive care sa ne ajute sa dezvoltam aceste puteri latente din noi. Practic, toate cercetarile si aparatele pe care le-am realizat ulterior au avut ca motivatie dorinta noastra de descoperire a secretelor subconstientului propriu, cum il putem accesa, ce inseamna aceasta din punct de vedere al mentalului. Am citit multe carti scrise despre aceste domenii si marturisesc cu regret ca foarte putine sunt cu adevarat valoroase. Multi autori scriu fara sa inteleaga cu adevarat cum stau lucrurile, ba chiar fac afirmatii si construiesc teorii care mai mult ii incurca pe cei care vor sa inteleaga adevarul. In ultimii ani, ma asteptam ca si in Romania sa apara carti importante in aceste domenii, dar nu a fost asa. Pana la urma, am luat "taurul de coarne", am creat editura Excalibur si am inceput sa publicam acele titluri cu adevarat valoroase in domeniu. Acum, la mai mult de un an de la infiintare, avem deja peste 30 de titluri publicate, multe dintre ele adevarate puncte de referinta in domeniul sanatatii.
- Care sunt cele mai importante inventii ale grupului AIM si in ce scop pot fi folosite?

- Voi incerca sa vorbesc pe scurt despre aparatele realizate de grupul AIM, sa expun ideea care ne-a condus la elaborarea lor, modul de functionare al aparatelor si efectele pe care le au asupra organismului.

MIND SYNERGY

Putini oameni stiu ca de fapt creierul are o activitate de natura electromagnetica si ca undele cerebrale pe care creierul le emite sunt de fapt de natura electrica. S-a demonstrat stiintific ca daca aceste unde au frecvente foarte scazute (sub 12 Hz), se obtin asa-zisele stari de functionare modificate ale creierului, adica frecvente cerebrale joase - unde Alfa, Teta sau Delta. La copii, frecventele joase sunt predominante: pana la 1 an si doua luni, un copil este 85% din timp in Delta; pana la circa 4 ani, un copil este 85% din timp in Alfa sau Teta. Cu cat omul avanseaza in varsta, ponderea frecventelor joase incepe sa scada, astfel incat dupa 21 de ani nici un adult normal nu mai prezinta unde cerebrale pe frecvente joase, in stare de veghe. Cu alte cuvinte, toata activitatea unui adult se desfasoara in Beta - unde cerebrale de peste 12 Hz. Atunci cand creierul lucreaza pe frecvente joase, se acceseaza usor subconstientul, si astfel apar relaxarea si efectele spirituale. Fiecare individ are o memorie profunda, in care se gasesc raspunsuri la toate intrebarile, iar atunci cand ne relaxam, aceasta memorie iese din latenta, facand sa apara procese de creativitate, intuitie, vindecare, trezirea unor capacitati paranormale.
Mind Synergy are programe diverse, care conduc creierul spre modele de functionare capabile sa produca relaxare, creativitate, echilibrare, regenerare. De asemenea, trezeste si amplifica disponibilitatile superioare: meditatie, intuitie, capacitatea de concentrare mentala, luciditate, putere de focalizare si concentrare, elimina stresul si insomnia, amelioreaza somnul, creste puterea de invatare (apar procese de memorare accelerata).
Aparatul transmite ritmurile de functionare catre creier prin intermediul unor stimuli luminosi si auditivi, de fapt niste casti si ochelari speciali, care produc sunete si lumini. Atunci cand forma acestor stimuli este adecvata, creierul functioneaza intr-un mod sincron (emisferele cerebrale se sincronizeaza perfect). Nu va puteti imagina cat de mult inseamna asta pentru intregul organism!
Printre colaboratorii care ne promoveaza aparatele, avem un centru de terapii naturiste din Amsterdam. Medicul de acolo a experimentat unul din programele noastre de echilibrare a emisferelor cerebrale, pentru a vedea efectul asupra persoanelor dislexice. Uluit, a constatat ca dupa doar doua sedinte de cate 10 minute, dislexia pur si simplu disparea.
Relaxarea este cheia multor vindecari; in momentul in care o persoana este relaxata, subconstientul aranjeaza si armonizeaza toate planurile. Dupa o singura sedinta cu aparatul Mind Synergy se obtine o relaxare profunda, care nu presupune nici un fel de antrenament. Pretul aparatului este de 210 euro.

MIND BOOSTER

Poate ca nu exista nimic mai misterios si mai magic decat modul in care actioneaza si functioneaza radionica. Termenul a aparut pentru prima data pe la inceputul secolului trecut si desemna capacitatea de a transmite anumite influente la distanta. Primele dispozitive radionice realizate erau folosite in vindecari, iar influenta se transmitea asupra unei fotografii sau probe biologice ale subiectului, fara ca acesta sa fie de fata.
In realitate, lucrurile sunt mai simple decat par la prima vedere. Avem o minte care poate produce tot ceea ce visam: sanatate, prosperitate, armonie etc. Experimentele facute in laboratoarele Marinei americane au pus in evidenta ca daca o persoana se focalizeaza suficient de mult timp asupra unui singur gand, acesta se materializeaza. Din nefericire, mintea umana sare incontinuu de la o idee la alta, neputand sa focalizeze suficient de mult timp o singura idee.
De exemplu, cineva si-ar dori sa fie prosper, dar in realitate acest gand dureaza fractiuni de secunda. De regula, engramele (schemele mentale care lucreaza subconstient, formate prin educatie, anturaj, evenimentele cu care am venit in contact de-a lungul vietii etc.) se impun ca idei ce trebuie materializate. Dar engramele spun: banii sunt "ochiul dracului", banii se castiga doar cu sudoarea fruntii, a avea bani nu este moral etc. Aceste idei subconstiente functioneaza permanent si sunt mult mai puternice decat ideea pe care am vrea sa o manifestam. Amalgamul de idei creeaza in minte un semnal mixt, iar directia imprimata este de multe ori in sensul opus directiei pe care am vrea sa evoluam.
Radionica are capacitatea de a crea o legatura externa, ca o sinapsa, care mentine permanent in subconstientul nostru ideea pe care vrem sa o manifestam. De exemplu, sa presupunem ca cineva are o problema cu ficatul si, ca urmare, are o afectiune in zona respectiva. Persoana in cauza focalizeaza si face acordul aparatului asupra ideii de sanatate la nivelul ficatului. Acest acord trebuie refacut cel putin o data pe zi. Trec doua-trei zile, iar dupa o saptamana, persoana respectiva merge pe strada si deodata are o revelatie. Isi da seama ca merge aplecata spre dreapta, ceea ce congestioneaza si mentine o tensiune permanenta in zona ficatului, iar in paralel, sesizeaza unele ganduri de gelozie sau invidie care, de asemenea, afecteaza ficatul. "Trezirea la realitate" face persoana in cauza sa-si schimbe brusc comportamentul si, in scurt timp, constata ca apar efecte curative. Pare magie, insa atunci cand au aparut aceste dispozitive, erau folosite pentru a pune diagnostice precise in diverse afectiuni. Mathilda Ghika, o cercetatoare romanca, are mii de diagnostice extrem de precise realizate cu astfel de dispozitive.
Mind Booster este un dispozitiv radionic foarte simplu, pe care fiecare utilizator il poate controla dupa 7-10 zile de lucru zilnic cu el. Acest aparat permite operatiuni simple, cum ar fi incarcarea cu o idee pozitiva a unui lichid, transmiterea unei influente curative (asa cum aminteam anterior) sau crearea unui lant sincronic care duce pana la urma la obtinerea unui anumit efect. Mind Booster costa 150 euro.

ATLANTIS

Face parte din aceeasi categorie cu Mind Booster, insa este un dispozitiv radionic mult mai elaborat. Este mult mai puternic ca mod de actiune si are o paleta mult mai larga de aplicatii. Practic, el a fost gandit ca un aparat profesional, ce poate fi utilizat in orice gen de aplicatie radionica (detectii, transmitere de influente, sisteme mai complexe de vindecare etc.). Este dispozitivul radionic cel mai eficient pe care l-am realizat.
Efectele terapeutice obtinute sunt remarcabile: durerile usoare in diverse parti ale corpului dispar in mai putin de jumatate de ora; bolile cronice usoare au evolutii pozitive radicale, in mai putin de o saptamana; hemoragiile interne pot fi stopate in cateva ore; bolile grave sufera ameliorari vizibile in mai putin de 7-8 zile.
Pot sa va relatez cateva cazuri concrete de operare cu acest aparat, ca sa intelegeti cum actioneaza radionica. Acum cativa ani, o femeie a venit la mine, spunandu-mi ca fratele ei este internat in spital si medicii spun ca are o hemoragie interna pe care nu o pot localiza. Singura metoda de a o gasi era sa-i faca incizii, pentru a vedea prin incercari succesive unde este localizata hemoragia. Am oferit un aparat pentru rezolvarea problemei si, dupa mai putin de 6 ore, situatia bolnavului se stabilizase, iar dupa doua zile l-au externat din spital.
Am avut cazuri de ulcere care in 7-10 zile s-au inchis complet si doua cazuri de fracturi de coloana in zona gatului, in care medicii nu le-au mai dat pacientilor nici o sansa. La unul din cazuri, unui copil de 9 ani cu fractura capatata intr-un accident de masina, maduva i s-a refacut complet. In celalalt caz (un tanar de 21 de ani, accidentat foarte grav de un camion, caruia medicii nu i-au mai dat nici o sansa de supravietuire), dupa interventia cu Atlantis, maduva s-a refacut partial si persoana respectiva traieste, chiar daca inca mai are sechele.
Asa cum am specificat, aceste aparate nu sunt facute neaparat sa vindece, ele amplifica foarte mult forta mentalului celui care lucreaza cu aceste dispozitive. De fapt, marea arta in realizarea unui dispozitiv radionic consta in reusita crearii unui sistem care sa poata fi influentat cat mai usor de mintea utilizatorului. Acest aparat are pretul de 380 euro.

VITAL PROTECT

Planeta noastra are anumite particularitati care ne influenteaza viata, ne modifica forma si comportamentul intr-un mod determinant. Dimensiunile corpului, ritmul de viata, chiar si ritmul cerebral ne sunt influentate de Terra. In 1952, fizicianul german Winfried Otto Schumann a demonstrat ca datorita ionosferei si suprafetei terestre se creeaza o cavitate rezonanta pe care se genereaza unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Spectrul fundamental al acestor unde a fost masurat in jurul frecventei de 7,8 Hz, care a si fost denumita rezonanta Schumann. De atunci, nenumarati cercetatori au masurat si experimentat aceasta frecventa si au descoperit ca ne influenteaza funda- mental. Ea determina proportiile geometrice ale corpului nostru, capacitatea de refacere si regenerare a structurii, modul in care noi percepem timpul si multe altele. La primele experimente in spatiul cosmic, s-a constatat ca influenta cosmica asupra oamenilor producea degenerescente si boli ireversibile. Aceste efecte negative au incetat odata cu instalarea pe navele si pe statiile orbitale a unor generatoare reglate pe rezonanta Schumann.
Vital Protect este un aparat ce contine un generator pe frecventa Schumann, cu o anumita forma de unda si amplitudine, astfel incat creierul sa fie sensibil la semnal. In momentul existentei unui astfel de semnal, creierul uman nu se mai desincronizeaza la aparitia unor unde perturbatoare.
Cel mai important efect al aparatului consta in crearea unei imunitati fata de radiatiile electromagnetice perturbatoare (televizoare, aparate electrocasnice, linii de inalta tensiune, telefoane mobile etc.). In paralel, amplifica vitalitatea intregului organism, ceea ce ne face mult mai rezistenti la stres si boli, fortifica sistemul imunitar si grabeste procesele de vindecare, confera o putere de regenerare marita, creste rezistenta la oboseala si stres, mareste capacitatea de efort, amplifica starea de atentie, creste potenta, protejeaza impotriva stresurilor geopatogene (radiatiile Hartmann). Aparatul este mic, are o forma placuta si este foarte usor de tinut la purtator, in buzunar sau in poseta. Pretul aparatului Vital Protect este de 75 euro.

BIO SYNERGY

Este un dispozitiv bazat pe fenomenul de transmitere a unei informatii la un nivel micro in interiorul corpului, fenomen descoperit de cercetatorul francez Etienne Guille. Acesta a demonstrat ca modul in care se structureaza elementele lantului ADN din corpul uman determina organismul sa produca anumite metale. Metalele produse de corp sunt vitale pentru existenta lui si au o structura cu totul aparte, complet diferita de metalele intalnite in minerale. In timp ce acestea sunt anorganice, cele produse de corpul uman au o structura de lant organic, ca si cum ar fi vii. De fapt, din aceasta cauza organismul respinge majoritatea mineralelor straine, inclusiv calciul, magneziul sau orice alt microelement inglobat in suplimentele alimentare prescrise de medic.
Bio Synergy este o biobaterie care nu contine nici o sursa de tensiune. Cand se fixeaza bratarile aparatului, ia nastere un curent prin intermediul caruia se transmite o informatie legata, de pilda, de aur. Organismul incepe sa isi produca aurul propriu. Aurul este considerat in alchimie metalul care poate armoniza intreg corpul, avand capacitatea sa dinamizeze glandele din zona capului. In mod obisnuit, desi corpul omenesc este un microcosmos si in el ar trebui sa se regaseasca orice, inclusiv aur si alte metale rare, acestea au o pondere atat de mica, incat nu pot fi detectate. Dupa 3-4 saptamani de lucru cu Bio Synergy, acesta devine detectabil. Ce inseamna asta? In primul rand, o dinamizare a centrilor energetici din zona capului si o activare a glandelor din aceeasi zona, ceea ce face ca intreg sistemul hormonal sa functioneze normal. Cele mai importante efecte, constatate in urma testelor de o echipa de cercetatori ai Fundatiei ARE din SUA, dar si de seful Ligii de Homeopatie din Romania, dr. Catalin Sararu, sunt: cresterea imunitatii si amplificarea proceselor de vindecare; incetinirea proceselor de imbatranire si senilitate (scleroze, dificultati auditive, pierderea vederii); incetinirea degenerescentei mentale in boala Alzheimer; imbunatatirea memoriei; reducerea stresului pana la disparitia totala; diminuarea riscului de aparitie a metastazelor in cancer; reducerea si chiar eliminarea leziunilor sau tumorilor creierului; ameliorarea coordonarii cerebrale, a handicapurilor mentale, a surditatii si a anumitor forme de paralizie; accelerarea proceselor de dezintoxicare; ameliorarea unor afectiuni cronice - hipertensiune, obezitate; disparitia completa, in cateva saptamani, a durerilor reumatice; cresterea coeficientului de inteligenta cu 15-20 unitati; reglarea somnului, care devine mult mai odihnitor si mai regenerant. Practic, acest aparat dubleaza speranta de viata si este recomandat in absolut toate bolile. Pretul aparatului este de 105 euro.

- Editura pe care o conduceti publica titluri din acelasi domeniu?

Toate cartile noastre urmaresc sa aiba un impact asupra celui care le citeste, sa transforme ceva, sa lase o urma pozitiva cititorului. Urmarim sa aratam ca orice transformare sta in puterea noastra, ca avem capacitati interioare nebanuite, care pot fi scoase la suprafata mai simplu decat s-ar putea crede. Publicam carti care deschid noi orizonturi privind sanatatea, armonia, fericirea, transformarea interioara. As aminti aici cateva titluri, care ar trebui citite de orice persoana: * "Vaccinarea - eroarea medicala a secolului" - o lucrare ce rastoarna paradigme inradacinate de peste 100 ani in subconstientul colectiv, care vine cu dovezi clare ca nu exista nici o baza stiintifica pentru vaccinare (am observat ca si "Formula AS" a publicat articole in acest sens), ca nu ofera nici un fel de protectie si ca este complet impotriva principiilor adevaratei medicini, efectele secundare lasate in urma fiind dezastruoase. * "Vindecarea tuturor formelor de cancer" strange intre coperte munca de o viata a unui medic care propune o viziune complet schimbata asupra bolii si sanatatii, precum si solutii clare si rapide de redobandire a sanatatii. * "Dincolo de gandirea pozitiva" - o lucrare care arata legaturile dintre minte si corp la nivel profund si modul in care trebuie sa actionam pentru a obtine rezultatele dorite. * "Inima mintii" - o carte in care autorii arata transformarile pe care le pot produce in corp niste simple exercitii mentale. Multe persoane s-au vindecat de diverse afectiuni, doar urmand sfaturile practice din aceasta lucrare. * "Transforma-te!" este un ghid practic care va ajuta sa obtineti ceea ce doriti, mai ales in momentele de criza pe care le traim.

- Unde pot fi comandate aparatele si cartile pe care le-ati prezentat?

- Aparatele noastre pot fi comandate pe site (www.aimgroupstore.com), la tel. 0724/01.47.48 sau pe e-mail: eugen@aimgroupstore.com. Cartile editate de Editura Excalibur pot fi comandate pe site (www.edituraexcalibur.com) sau la tel. 031/425.44.63.

Ian J. Taylor
Ph D, Brain Research - Universitatea Cardiff, Marea Britanie


"Sunt foarte fericit ca l-am cunoscut pe d-l Eugen Bargaoanu. Am testat in laboratoarele noastre unele din aparatele pe care le produce si rezultatele au fost spectaculoase. Unde cerebrale modificate in doar cateva secunde, moduri de functionare a creierului pe care le intalnesti doar la copii si, dincolo de toate acestea, un mod de intelegere foarte profund si uman. Am recomandat unui centru de cercetari medicale aparatele pentru teste si s-au confirmat efecte deosebite in unele boli grave. Cred ca aceasta este stiinta viitorului."