Zodiacul lunii martie

Tana Rosca
Insusi numele acestei luni ni-l sugereaza pe Marte, planeta stapanitoare peste anul 2009. Este deci lesne de inteles ca pozitia si aspectele lui Marte vor avea un impact deosebit asupra noastra, in aceasta luna de inceput de an astrologic. In prima jumatate a ei, Marte se gaseste in Varsator, semn zodiacal in care isi pune la incercare talentul de-a incita la activitati noi. Abtineti-va insa de la initiative in jurul datei de 8. Atunci Marte il contacteaza pe visatorul Neptun si puteti actiona in virtutea unor iluzii. Din 16, Marte intra in Pesti, unde se simte cel mai inconfortabil, caci puterea sa de actiune este inecata in marile si oceanele emotionale ale zodiei

BERBEC
21 martie - 20 aprilie
Grabiti-va incet


Va bucurati de prezenta binefacatoare a micului benefic Venus in semnul dvs. toata luna. Faptul ca din data de 7 incepe sa se miste retrograd nu trebuie sa va ingrijoreze, caci energia planetelor se poate folosi cu cap si atunci cand ele merg, vazute de pe pamant, de-a-ndoaselea. Ce puteti face deci? Miscarea retrograda aduce in prim-plan situatiile din trecut, legate de specificul planetei respective. In cazul lui Venus, este vorba despre relatii. Este posibil sa fiti confruntati cu persoane fata de care nu ati stiut sa fiti diplomati sau toleranti la momentul respectiv. Venus va ofera posibilitatea de-a va revizui atitudinea si chiar de-a stinge conflicte mai vechi.
BANI: Pe alt plan, Venus are puterea de-a atrage banii - in consecinta, se poate ca o asociere, pe care ati tatonat-o dar nu ati finalizat-o, sa revina in actualitate.
CARIERA: Grabiti-va incet. La serviciu sunt necesare anumite schimbari de procedura, pe care ezitati sa le intreprindeti. Dati dovada de adaptabilitate, in jurul datei de 17, mai ales fata de colaboratorii dvs. tineri. Din 6 puteti fi tinta unor inamici ascunsi.
DRAGOSTE: Venus in semnul dvs. va pune in valoare calitatile, chiar daca din 7 intra in miscare retrograda. Cel mai probabil veti resimti acest lucru prin aparitia in viata dvs. a unei persoane la care ati tinut candva.
SANATATE: Sunteti cu energia pe sponci, iar in jurul datei de 17 ar fi bine sa stati linistiti, intr-un loc.

TAUR
21 aprilie - 20 mai
Milosi dar sanatosi


Sunteti foarte receptivi la suferintele aproapelui dvs. luna aceasta, ceea ce este bine si frumos, in masura in care va indreptati eforturile catre persoane care merita sprijinul dvs. Exista insa riscul ca din data de 7 incepand, sa va lansati in ajutorarea unor oameni care pozeaza in victime, pentru ca si-au dat seama ca e avantajos sa fii neajutorat. Tot dupa 7, ar fi indicat sa impartasiti cat mai putine informatii personale acelora dintre colegii dvs. fata de care va simtiti actualmente foarte apropiati.
BANI: In martie, puteti castiga niste bani in plus, dar n-ar fi tocmai bine daca la serviciu s-ar afla de faptul ca mai aveti o sursa de castig. Aceasta din urma este probabil ceva temporar sau ocazional.
CARIERA: Procedati cu prudenta in legatura cu initiativele pe care doriti sa le propuneti in jurul datei de 8. Se poate ca sefii dvs. sa inteleaga pe dos despre ce este vorba sau sa nu doreasca sa se implice, momentan, in ceva nou. In rest, perspective bune.
DRAGOSTE: Presiunea sub care ati trait in februarie scade in continuare. Evitati insa sa acceptati santaje sentimentale, posibile pe 9 si 13, iar apoi intre 19 si 24. E cazul sa aratati ca stiti sa va trasati limitele.
SANATATE: Problema este tocmai ca va simtiti prea bine si va vine sa va dedati placerilor si sa leneviti. Dupa 7, tendinta de ingrasare se poate accelera, mai ales din pricina poftei de dulciuri. Rinichii au nevoie si ei de un aport serios de lichide.

GEMENI
21 mai - 21 iunie
Probleme cu sefii


Daca puteti sa va programati plecarile in strainatate in alta zi decat cea de 8, ar fi de dorit s-o faceti. In cazul in care, in jurul acestei date, va asteapta un examen, politica recomandata ar fi sa fiti modesti si sa spuneti doar cat stiti - incercarea de-a broda ori de-a blufa va fi stravezie in ochii examinatorilor. Din 7 incepand, v-am sfatui sa fiti mai degraba retinuti in alcatuirea agendei dvs. sociale, caci pot interveni obligatii mai vechi sau pot aparea activitati mai interesante.
BANI: Nimic nou in legatura cu veniturile directe. Privitor la afaceri sau investitii va recomandam sa va feriti sa intreprindeti orice in jurul datei de 24.
CARIERA: Pericolele serioase au cam trecut, acuma ar fi cazul sa va recastigati echilibrul. Mai sunt insa cateva zile in care chestiunile legate de casa ori familie mai pot interfera cu prestatia dvs. profesionala. Acestea sunt 9, 13 si apoi intervalul 19-24, cand comunicarea cu sefii devine problematica.
DRAGOSTE: In cercul prietenilor dvs. poate sa apara o persoana incitanta, in primele sapte zile ale lunii. Apoi, lucrurile se pot complica, poate fiindca revedeti pe cineva cu care ati mai fost impreuna. Poate aparea tentatia de-a lucra pe doua planuri.
SANATATE: Pe data de 8 exista pericol de accidente, feriti-va sa conduceti si sa manuiti obiecte metalice. Si de foc este bine sa va tineti departe.

RAC
22 iunie - 22 iulie
Pasiuni... profesionale


Calatoriile lungi, relatiile cu strainatatea sau statutul dvs. ca student (universitar sau post-universitar) vor trece in prim-plan luna aceasta. In esenta este vorba despre chestiuni care au trenat sau au fost blocate si acum obstacolele pot fi depasite, cu conditia sa actionati fara a forta lucrurile. Posibilitatea de-a actiona in pripa exista pe 9 si 19, in timp ce in intervalul 19-29, discutiile privind subiectele de mai sus pot degenera. Fiti atenti ca, pe parcursul acestor dialoguri, sa nu va lasati indepartati de la chestiunea de fond, caci puteti avea de-a face cu un interlocutor abil, daca nu chiar alunecos.
BANI: Un proiect profesional pe care l-ati executat, dand dovada de creativitate, pasiune si curaj, va poate aduce un beneficiu material, pana pe 7. Pe 6 ar fi bine sa va feriti sa formulati pretentii materiale, nici macar aluzii nu-i bine sa faceti.
CARIERA: Va bucurati de bunavointa sefilor sau a autoritatilor toata luna, insa doar in primele zile ale lunii este vorba despre simpatia activa a acestora. Ulterior, atitudinea lor se poate transforma in indulgenta, care nu este decat o forma mai placuta de-a fi trecut cu vederea. Nu va culcati pe lauri.
DRAGOSTE: In jurul datei de 27, pasiunea dvs. pentru un proiect profesional il poate deranja pe partenerul dvs., care se simte neglijat.
SANATATE: Luna plina din 11 va poate afecta digestia, deci atentie la regimul alimentar. Tot in aceasta zi ar fi bine sa evitati sofatul.

LEU
23 iulie - 22 august
Usoare exagerari


Luna aceasta doriti cu ardoare sa va faceti remarcat, mai ales daca sunteti la drum sau mergeti la cursuri. Veti fi bagati in seama datorita calitatilor dvs. naturale, pana pe data de 7, dar ulterior stradania de-a placea poate deveni evidenta. Efectul nu va fi cel dorit de dvs. Multumiti-va cu reactiile pe care le primiti in mod firesc. In cazul in care va intalniti cu persoane pe care le-ati impresionat in trecut, nu va chinuiti sa repetati performanta. Veti reusi mai degraba sa faceti impresie fiind naturali.
BANI: Sa spunem ca ati depasit o perioada ce criza, cu toate acestea, luna aceasta vor mai fi cateva zile problematice. Este vorba despre 9 si 19-20, date cu potential de risc cu privire la veniturile dvs. directe si 13, iar apoi 22-23, cu privire la afaceri ori investitii.
CARIERA: Va faceti simtita puterea in relatia cu colaboratorii dvs. desi nu trebuie deloc sa va straduiti. Se poate insa ca in jurul datei de 23 sa va manifestati in mod exagerat niste suspiciuni la adresa colegilor dvs. Mai bine va abtineti, ca sa nu aveti ce regreta, cand situatia se va clarifica.
DRAGOSTE: Viata de cuplu este activa, cu rapide suisuri si coborasuri. Temperamentul partenerului se poate directiona usor catre manifestari pasionale, dar depinde de dvs. Fiti inventivi pe aceasta tema mai ales in jurul datei de 8.
SANATATE: In jurul datei de 24 este posibil sa platiti politele pentru excesele alimentare comise din 7 incoace.

FECIOARA
23 august - 22 septembrie
Diapazon pe emotii


Cu toate ca tensiunile din viata dvs. scad treptat ca nivel de intensitate, in martie mai sunt zile in care puteti fi suprinsi de propriile dvs. reactii emotionale sau de ale celor care va inconjoara. A va lasa in voia unor asemenea porniri, care sunt de asteptat mai ales pe 9 si 19, ar fi destul de riscant, deoarece ar reactiva exact starile conflictuale care incep sa se rezolve. Luna plina din 11 se intampla in zodia dvs., ceea ce va permite sa luati decizii cu privire la viata dvs. personala.
BANI: Manevrele care implica bani sau bunuri materiale ar trebui efectuate in primele sapte zile ale lunii, ca sa iasa bine. Ulterior este posibil sa deveniti nepasatori cu banii sau sa va apuce o generozitate deplasata. Daca aveti afaceri, nu depasiti masura cu cheltuielile de protocol.
CARIERA: Ritmul de munca trepidant va convine, sunteti probabil prinsi de proiecte de amploare, teribil de interesante. In jurul datei de 4 si de 9 ar fi insa bine sa va abtineti sa luati decizii pe plan profesional si sa nu va enervati pe colegii dvs., care mai gresesc.
DRAGOSTE: Turbulentele emotionale prin care puteti trece pe data de 9 va pot determina sa luati o decizie importanta, inainte de Luna plina din 11. Aceasta decizie poate fi discutata aprig cu partenerul de cuplu, intre 18 si 22.
SANATATE: Expresia "sa nu puneti la inima" ceea ce se intampla este valabila luna aceasta si la propriu, mai ales in jurul datei de 9. Intre 18 si 22, expresia se schimba in "sa nu puneti la cap" - altfel sistemul dvs. nervos o ia razna.

BALANTA
23 septembrie - 22 octombrie
Moderatie!


In Martie simtiti imboldul de-a va da drumul creativitatii, de-a va distra, de-a va exprima din plin individualitatea si veti avea din plin ocazia s-o faceti. De la "din plin" si pana la "in exces", granita este fluida. Incercati deci, mai ales in jurul datei de 8, putina moderatie. Aceia dintre dvs. care au copii s-ar putea sa aiba acum probleme cu odraslele, care pot fi belicoase in atitudinea lor fata de dvs. La randul dvs. ar fi indicat sa va manifestati autoritatea cu fermitate si calm. Daca incercati sa rezolvati problema intr-o maniera agresiva, nu faceti decat sa turnati gaz peste foc.
BANI: In primele zile ale lunii puteti obtine profit in urma relatiilor de asociere sau daca nu aveti parteneri de afaceri, va puteti astepta la un cadou din partea partenerului de cuplu. Din 7 incepand puteti fi insa tentati sa cheltuiti o multime de bani pentru a va distra impreuna cu acesta. Moderatie!
CARIERA: Atata timp cat nu sunteti informati despre jocurile din culise este bine sa nu va revoltati in momentul in care ceva nu va convine. Situatiile in care sunteti pus pot fi instigate de cineva din umbra, mai ales pe 9, 13, 19 si 22. Motive in plus pentru a pastra o atitudine rezervata.
DRAGOSTE: Prima jumatatea a lunii poate fi plina de pasiune, dar si de iesiri temperamentale, riscul maxim in aceasta directie fiind chiar pe 8.
SANATATE: Aveti nevoie de multa odihna si ar fi bine ca in zilele de 9 si 19 sa faceti cat mai putin efort, de preferinta deloc.


SCORPION
23 octombrie - 22 noiembrie
Familia in prim-plan


Locuinta dvs. a inceput sa semene mai degraba cu o pensiune? Este obositor pentru o fire mai interiorizata sa aiba atata lume pe cap, dar in toata harababura asta se intampla si lucruri pozitive. Pe 8 va va veni greu sa va tineti firea, mai ales daca aveti de-a face cu cineva care nu-si respecta o promisiune sau nici macar nu recunoaste ca a spus lucruri neadevarate. Iritarea dvs. se domoleste in cea de-a doua jumatate a lunii, cand incepeti sa va dati seama, cu satisfactie, de aspectele pozitive care decurg dintr-o viata de familie atat de aglomerata. Un rol pozitiv il pot juca rudele dvs. prin alianta sau rudele venite de prin cele strainataturi.
BANI: La inceputul lunii, sefii pot ajunge singuri la concluzia ca harnicia dvs. merita rasplatita. Poate sa apara insa o problema, in masura in care, dupa data de 7, va lacomiti si le cereti si niste bani din urma. Se poate sa-i si primiti, dar asta va va afecta imaginea in ochii sefilor.
CARIERA: Relatiile dvs. de munca sunt bune, fie ca este vorba despre sefii dvs., fie de angajatii dvs. Din 7 incepand este posibil sa faceti compromisuri exagerate, doar ca sa va asigurati ca sunteti in varful topului popularitatii.
DRAGOSTE: Obstacolele sau limitele impuse relatiei dvs. incep sa dispara, insa mai aveti parte de zile potential tensionate. 8, 13, 19 si 22 sunt datele la care comunicarea emotionala lasa de dorit.
SANATATE: Va simtiti bine, intr-o maniera relaxata. Din 7 incepand insa, Venus va da ghes sa mancati mult si nesanatos, mai ales dulciuri.


SAGETATOR
23 noiembrie - 20 decembrie
Succes in amor


Starile conflictuale din familie au depasit faza critica si acum lucrurile sunt pe cale sa intre pe un fagas normal. Atata doar ca unii dintre participantii la conflict mai au samanta de artag, ceea ce se va vadi probabil in zilele de 8, 13, 19 si 22. Atitudinea inteleapta ar fi sa nu luati partea nimanui, nici macar daca cineva vi se pare ca este persecutat. Daca tineti sa va exprimati parerea, faceti acest lucru in alte zile decat cele cu potential exploziv. Din punct de vedere al amuzamentului sau al creativitatii, in cazul Sagetatorilor cu talente artistice, luna martie nu lasa cu nimic de dorit. Dimpotriva, din 7 incolo exista tendinta de-a va abandona distractiei, tendinta care ar trebui tinuta in frau.
BANI: Este bine sa lasati lucrurile sa se desfasoare firesc, chiar daca asta presupune si unele compromisuri. In final, situatia se reechilibreaza. Veti fi insa tentati probabil sa faceti o miscare in jurul datei de 24 ori 28, ceva legat de comert sau negocieri legate de salariu. Ideea poate fi inspirata, data nu este insa una fasta. Asteptati luna viitoare.
CARIERA: Cu conditia de-a evita frecusuri cu sefii, pe 8 si pe 19 veti putea constata o binevenita detensionare a raporturilor.
DRAGOSTE: E un capitol important pentru dvs., micul benefic Venus va asigura succesul in amor, atata doar ca incepand cu data de 7 va poate incita sa faceti mai multe cuceriri decat e sanatos...
SANATATE: In martie nu se anunta schimbari semnificative in ce priveste starea dvs. fizica.

CAPRICORN
21 decembrie - 19 ianuarie
Energii primenite


Drumurile, studiile, relatiile cu strainatatea sau chiar imaginea dvs. publica au fost domenii in care ati fost supusi unor incercari neplacute, inca de la finele anului trecut. Acum situatia se imbunatateste, incetul cu incetul. Vor mai fi insa cateva zile in care problemele din trecut se pot reactualiza in mod neplacut. Ceea ce nu trebuie sa faceti in primul rand, pe 9, 13, 19 si 22, este sa calatoriti sau sa conduceti. Aceleasi date sunt nepotrivite pentru a face aparitii publice sau pentru a va impune la scoala.
BANI: Relatiile prietenesti pe care le aveti luna aceasta cu sefii sunt bune si frumoase, dar daca va vine ideea sa profitati de ele, dupa 7, incercand sa obtineti vreun profit material, aveti de pierdut pe termen lung. Folositi-va simtul strategic.
CARIERA: Dupa cum s-a vazut mai sus, sunteti priviti cu ochi buni. Insa dupa data de 7 este posibil sa vi se ceara niste compromisuri sau vi se poate oferi o pozitie ale carei avantaje sunt prezentate exagerat.
DRAGOSTE: Luna aceasta puteti incepe o relatie cu cineva mai in varsta sau cu o persoana pe care o respectati pentru felul in care a stiut sa se afirme in lume. Ghidajul pe care-l primiti din partea sa este binevenit, dar examinati-va sentimentele, pentru a vedea daca ele sunt trezite mai mult de functie decat de persoana. In acest caz, este mai bine sa va abtineti.
SANATATE: Energiile dvs. se primenesc, chiar daca nu simtiti asta foarte clar, caci fenomenul se poate desfasura la nivel subtil.

VARSATOR
20 ianuarie - 18 februarie
Vagi nemultumiri


La inceputul lunii puteti avea senzatii foarte ciudate, care nu se leaga in nici un fel cu ceea ce se intampla pe plan concret, material. Nemultumiri vagi, stari de iritare fata de situatii care in trecut nu obisnuiau sa va afecteze sau senzatii de descurajare acute pot fi semne ale conjunctiei Marte-Neptun, care atinge apogeul pe data de 8. Pe parcusul acestor zile este bine sa va abtineti de-a incepe lucruri noi, initiativele dvs. pot porni de la premise false. In primul rand, incercati sa va distantati de aceste sentimente incerte si derutante, in al doilea rand, verificati persoanele care va propun cooperarea si situatiile in care doresc sa va implicati. Activitatile care sunt favorizate de aceste energii planetare sunt cele caritabile sau cele spirituale.
BANI: Desi situatia dvs. e pe cale sa se dreaga, incet-incet, mai sunt cateva zile in care va recomandam prudenta la capitolul bani. 9, 13, 19 si 22 sunt zile in care tranzactiile banesti de orice fel sunt contraindicate, iar negocierile cu privire la bani nu se desfasoara in favoarea dvs. in intervalul 19-24.
CARIERA: Incercati sa priviti dincolo de aparente - atitudinea dvs. pozitiva poate trezi invidii din partea unor persoane ce nu indraznesc sa intre direct in competitie cu dvs. Puteti fi victimele unor provocari pe 24 si 27-28.
DRAGOSTE: Fiti mai putin expansivi pana pe 15 si veti avea de castigat.
SANATATE: Daca va ingrijiti bine pana pe 8 inclusiv, puteti scapa de pericolul de infectii sau febra. Nivelul scazut de energie nu va permite eforturi mari.


PESTI
19 februarie - 20 martie
Multe si marunte


Planetele care parasesc, pe rand, zodia Varsatorului se aduna in zodia dvs., care intre 16 si 19 va adaposti patru planete. In aceste conditii, este firesc ca in viata dvs. personala sa se intample multe. Conjunctia soarelui cu Uranus, din fatidica data de 13, va poate face sa reactionati radical impotriva oricaror constrangeri - activitatile de rutina va dau impresia ca va sufocati. Ati fi insa neinspirati daca v-ati lua la harta cu autoritatile. Cel mai bine ar fi sa va creati o zi in care sa faceti ceva iesit din comun. Pe 22 si 23, planeta comunicarii, Mercur, se intalneste cu Uranus in semnul dvs. si va poate accelera la maximum activitatea mentala, aducand cu sine idei grozave, ori va poate face sa ganditi fragmentar si haotic.
BANI: Perspectivele dvs. sunt promitatoare mai ales in primele sapte zile ale lunii. Mai incolo este posibil sa va folositi de farmecul dvs. personal pentru a recupera niste bani.
CARIERA: Fiti foarte atenti la ceea ce se intampla pe data de 8, la disensiunile care apar in grupul dvs. de prieteni de la serviciu. Daca tineti ochii deschisi, veti intelege de cine ar fi mai bine sa va feriti. Din 15 veti avea aliati de nadejde.
DRAGOSTE: Mergeti catre o echilibrare, dar aveti grija pe 9, 11, 13, 19 si 22-23 sa menajati susceptibilitatile partenerului. Cele mai multe indicii despre starea lui de spirit le puteti ghici pe 11, cand e Luna plina.
SANATATE: Daca va lasati prada impulsivitatii, pe 13, va puteti accidenta. Evitati activitati cu potential de risc, nu manuiti instrumente metalice si nu va jucati cu focul. La propriu.