Raspuns pentru KARLUSHK, F. AS nr. 852 - "Mama are metastaze cerebrale"

Redactia
MIRCEA PEIA, specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

In principiu, tratamentul cu spanz este indicat in cazul tumorilor cerebrale primare, deci raspunsul la intrebarea dvs. este pozitiv, cu specificatia ca atunci cand aceste tumori reprezinta exprimarea unei metastaze, cura cu spanz trebuie asociata si cu alte tipuri de remedii, care sa stopeze tendinta de proliferare si extindere la nivel cerebral. Scopul unui asemenea tratament este, deci, de oprire a procesului proliferativ si de extindere tumorala, de distrugere a vaselor sanguine neoformate, care asigura nutritia celulelor maligne si de optimizare a raspunsului imunitar in procesul de anihilare a celulelor cancerigene. Astfel, schema de tratament care trebuie utilizata pe langa terapiile alopate, in cazul metastazelor cerebrale, este compusa - in afara de spanz - din: Scoarta de mesteacan (eventual seva) - acidul betulinic (substanta activa) din scoarta actioneaza ca citostatic natural asupra celulelor maligne care compun formatiunile tumorale la nivel cerebral. Se administreaza sub forma de decoct - 1-2 cani pe zi, in mai multe reprize. * Ulei de soia - este unul dintre putinele remedii care poate distruge sau inhiba (prin actiunea acidului galic) formarea vaselor sanguine care hranesc tumorile. Se administreaza 3 x 1 lingurite pe zi, inainte de mese. Se poate asocia cu infuzia concentrata de rachitan (2 lingurite la o cana de apa), care prezinta aceleasi proprietati si din care se beau 3 cani pe zi, in cure de 5-6 saptamani, cu 10 zile pauza intre ele. * Seleniu - actioneaza pe 3 paliere, in combaterea patologiilor neoplazice: repara daunele provocate ADN-ului de un exces de radicali liberi, care ar putea fi la originea dezvoltarii cancerului; constituie un element esential al sistemului glutation perioxidaza, cel mai important antioxidant (endogen) detoxifiant al organismului; accelereaza apoptoza sau altfel spus moartea planificata a celulelor maligne, inainte ca acestea sa aiba timp sa treaca printr-o mutatie sau sa se multiplice. Doza zilnica recomandata este de 70, 80 mcg. Surse naturale de seleniu: cereale integrale, ton, fructe de mare, seminte de floarea-soarelui, galbenus de ou, usturoi, drojdie de bere, ceapa, melasa, patrunjel, broccoli, iarba de mare, ginseng. * Acidul alfa lipoic - este una dintre putinele substante care pot ajunge la creier, fiind capabil sa impiedice proliferarea tumorilor maligne. Doza zilnica indicata este de 50 pana la 300 mg in functie de severitatea afectiunii. Dintre produsele care se gasesc pe piata si au rol imonostimulant si antineoplazic va mai recomand: Imunostim, Sutherlandia, ciuperci Shitake si Rheishi, extractul de Pin maritim, uleiul de samburi de struguri si produsul ayurvedic Ashwaganda. Sa auzim numai de bine!

"Caut urgent tratament pentru cancer de colon"
(Raspuns pentru LAURA, F. AS nr. 852)


Faptul ca medicul a recomandat colostomia definitiva, cu practicarea ANC-ului (anus contra naturii) denota un stadiu avansat al cancerului ano-rectal de care sufera matusa dvs. si o pozitionare tumorala la mai putin de 6 cm de marginea anala, caz in care extensia limfatica si/sau metostatica este doar o problema de timp. Tinand cont de aceste aspecte deloc incurajatoare, este pueril sa credeti ca un tratament naturist ar mai putea avea un efect pozitiv. Tratamentele naturiste pot avea rezultate bune doar in fazele neoplazice incipiente, cu depistare precoce, a cancerului ano-rectal, colo-rectal sau sigmoidian. In aceste conditii, sfatul meu este ca matusa dvs. sa se supuna interventiei chirurgicale si procedurilor ulterioare (chimio-radioterapie) si abia apoi sa faca si tratamente naturiste, care sa preintampine dezvoltarea recidivelor. Sa auzim numai de bine!

Dr. CRISTINA AOSAN, membru al Societatii Germane de Apiterapie, e-mail: draosan@gmail.com

"Daca a apelat cineva la tratamentele contra cancerelor avansate, practicate la Clinica din Belgrad, il rog sa ma informeze"
(Raspuns pentru IULIAN POPESCU, F. AS nr. 748)


Practic terapia naturista de mai multi ani, am tratat numeroase tipuri de afectiuni, inclusiv tumori, am folosit si folosesc imunostimulatoarele cele mai bune existente in Romania. Am participat cu prezentari de lucrari la Congrese si Conferinte Internationale de Terapii Naturiste in Germania, Spania, Japonia, Grecia. Acolo vin terapeuti din lumea intreaga, cu care am stabilit contacte si colaborari. Practic, la aceste intruniri se aduna informatii despre tot ce se face mai bun in intreaga lume in domeniul Apiterapiei, combinata cu fitoterapia si cu alte metode care actioneaza complementar. Cu Clinica "Nova Vita" din Belgrad colaborez de aproape doi ani. Dupa toate acestea, pot sa va spun ca in aceasta clinica am vazut cele mai puternice efecte imunostimulatoare, depurative si antitumorale, uneori chiar spectaculoase. De departe, mai puternice decat orice tratamente care se practica in Romania, cu plante medicinale si dieta naturista.
Este adevarat ca in clinica din Belgrad, terapia este "asortata", deocamdata, cu o alimentatie sarbeasca, care din punctul meu de vedere, adica al terapeutului naturist, este nepotrivita. Este adevarat ca exista unele probleme de comunicare. Toate acestea sunt insa in curs de rezolvare. Dar cel mai important este faptul ca terapiile practicate in aceasta clinica dau poate cele mai bune rezultate din lume in tratarea cancerelor, in ciuda alimentatiei sarbesti. Asemenea rezultate, incat Organizatia Mondiala a Sanatatii va construi in apropierea clinicii actuale o alta clinica, cu 600 de paturi, spre a aplica terapiile de la Clinica "Nova Vita". Iar Federatia Asiguratorilor de Sanatate din Germania urmeaza sa construiasca in aceeasi regiune, pentru aceleasi terapii de la Clinica "Nova Vita", o alta clinica, cu 400 de paturi. Indiferent ce cale veti alege pentru tratarea bolii dvs., va doresc mult, mult succes.


NICIU ZOE MAGDALENA, biolog, Bucuresti, tel. 0749/26.87.70

"Caut tratament naturist pentru otita supurata medie"
(Raspuns pentru DOINA CRIVAT - Oradea, F. AS nr. 846)


Cea mai dureroasa afectiune a urechii medii este infectia (otita medie), o posibila complicatie a racelilor sau a altor infectii ale nasului si ale gatului. Poate aparea si ca efect al rinitelor alergice ori cand trompele lui Eustache (care fac legatura intre faringe si urechea medie) se infunda.
Simptomele obisnuite ale unei infectii a urechii medii sunt durerea si pierderea auzului, dar pot fi si infectii ale urechii neinsotite de dureri. Uneori, timpanul se perforeaza si din urechi se scurg mucus, puroi. Eliberarea de presiune din spatele timpanului de obicei linisteste durerea, iar perforatia de mai multe ori se vindeca de la sine.
Avand in vedere ca la dvs. aceasta otita medie supurata treneaza de circa 6 ani, este necesara depistarea cauzelor care au dus la aceasta afectiune. De asemenea, sunt importante intarirea imunitatii, cresterea rezistentei la infectii si alergii, evitarea stresului, o dieta care sa va mentina sanatoase arterele si nervii urechilor, incetinind procesul de degradare al auzului. Dieta sa contina fructe, legume, cereale integrale, continut scazut de zahar si sare.
Din medicina complementara care foloseste tratamente naturiste, se recomanda urmatoarele medicamente pe baza de plante, facute prin presare la rece in vid, care contin si vitamine si minerale: Virago, Mega Protect 4 Life, Garlic caps. Virago are efect antimicrobian, antioxidant, fortifica imunitatea, amelioreaza durerile si reduce inflamatiile, contine zinc. Mega Protect 4 Life ajuta la circulatia sanguina deficitara, contine antioxidanti, are efect antidepresiv, antialergic. Garlic Caps are efect antimicrobian, efect antibiotic impotriva unor microorganisme ca Stafilococi, E.Coli, Proteus, are proprietati diuretice. La depistarea cauzelor bolii ajuta si diagnosticarea prin medicina cuantica, care testeaza starea de sanatate a intregului organism si care se poate face si pe ADN-ul din firul de par.
Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va calauzeasca pasii. Doamne ajuta!