Raspuns pentru DIANA, F. AS nr. 858 - "Ma chinuie un papilom in zona anala si sunt anemica. Ma puteti ajuta?"

Redactia
EUGEN GIURGIU, biolog, Alba Iulia, tel 0741/92.88.80

Exista mai multe plante cu efecte benefice in suferinta cu care va confruntati: brad, brusture, cretisoara, gorun, pin, stejar.
Modul de folosire al plantelor medicinale
* Brad (Abies alba): 2 lingurite de varfuri de ramuri sau muguri se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi si bai de sezut dupa fiecare defecatie si seara, inainte de culcare. Peste noapte, se poate pune alifie din rasina de brad (exista la toate magazinele naturiste sub denumirea de "Carpicon") in strat subtire. In unele cazuri se poate pune sub pansament.
* Brusture (Arctium lapa): 2 lingurite de radacina maruntita se pun la 250 ml apa si se fierb 10 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi obligatoriu, dupa fiecare defecatie. Se poate folosi si alifia preparata din planta, care exista la toate magazinele naturiste. Se aplica in strat subtire, in special seara. Are efect cicatrizant si dezinfectant, distrugand germenii patogeni.
* Cretisoara (Alchemilla officinalis): 1 lingurita de planta maruntita se opareste cu 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi, obligatoriu, dupa fiecare defecatie. Are si un efect de diminuare a secretiilor.
* Gorun (Quercus petraea): 2 lingurite de coaja maruntita se fierb in 250 ml apa vreme de 15 minute, apoi se strecoara. Decoctul se foloseste obligatoriu sub forma de spalaturi, dupa fiecare defecatie si seara, inainte de culcare. In unele cazuri, se poate folosi praf din coaja de gorun, obtinut cu rasnita de cafea si apoi cernut si aplicat local. In cazul ranilor umede, grabeste strangerea tesutului si cicatrizarea.
* Pin (Pinus silvestris): Rasina de pin si untura in parti egale se pun si se fierb pe baie de apa. Se toarna apoi in cutii mici si se pastreaza la frigider. Se ung zonele afectate. Este foarte eficienta la orice rana.
* Alifie de soc
Ingrediente: 1 litru ceai de coaja de soc, 250 ml ulei de floarea-soarelui, 3 linguri de miere de albine, ceara de albine cat un ou mic.
Se aleg bete de soc de circa 2-3 cm diametru, se spala bine, se curata de coaja, apoi se marunteste coaja. In final, trebuie sa fie cel putin 5 linguri de coaja maruntita. Se pune la fiert intr-o oala cu 4 litri de apa, pana cand lichidul ajunge la 1 litru si primeste o culoare neagra. Se strecoara si se lasa la decantat pentru 3-4 ore, apoi se ia cu grija lichidul, fara reziduurile depuse pe fund. Lichidul obtinut se pune la fiert cu uleiul si mierea, pana cand se reduce la 500 ml. Se lasa apoi la decantat pana a doua zi. Se ia doar lichidul, se adauga ceara si se pune din nou pe foc, pana ce aceasta se topeste complet. Se ia compozitia de pe foc si se amesteca pana la solidificare, pentru ca are tendinta de a se intari in straturi. Se pune in cutiute mici, care se vor folosi la nevoie, ungand locul in strat subtire, de doua ori pe zi.

Ing. BOGDAN VICTOR, specialist in fitoterapie, reflexoterapie si bioenergie - Bucuresti, tel. 021/242.67.36 (intre 20-22), 0723/74.23.98

"Am 34 de ani si nu pot ramane insarcinata"
(Raspuns pentru RODICA NEACSU, F. AS nr. 862)


Stimata doamna, in mesajul dvs. precizati ca timp de 9 ani (2000-2009) ati fost pe la diferiti medici ginecologi si endocrinologi, dar nu ati reusit sa ramaneti insarcinata. Daca pana in prezent nu ati incercat si tratamente naturiste, va recomand unul care s-a dovedit foarte eficient pentru cei ce l-au tinut. Tratamentul se compune din: regim alimentar, masaj (automasaj), administrarea de Apisan-Forte si autopsihoterapia.

Regimul alimentar cuprinde:

* Alimente recomandate: orez, grau, orz, mei, porumb, supa de fasole boabe mari, produse lactate (exceptand iaurtul, smantana si branza telemea), supa de fazan sau iepure, dovlecel, dovleac, spanac, laptuca, castravete, miere de albine, pepene verde, cantalup, banane, struguri si alte fructe dulci. Beti apa (distilata) si ceai de salvie intre mese.
* Alimente interzise: porc, vita, peste, berbec, carne de pasare, alcool, sare, fructe acre, lamaie, rosii, ananas, condimente picante, iuti, inclusiv ardei iute, fasole, soia si produse din soia, ulei de susan, bauturi fierbinti, inclusiv ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, smantana, branza telemea, otet, mancaruri grase, alimente fripte sau prajite.
* Alimentele care nu sunt cuprinse in cele doua grupe sunt tot alimente care ingreuneaza si stopeaza vindecarea.
La masa, atat sotia cat si sotul consuma sub forma de salata urmatorul preparat, zilnic, obligatoriu: 1 lingura otet de mere, 1 lingura de miere de albine vie (miere netratata termic) de salcam, 1 pahar de apa distilata, miez de paine neagra, graham sau pesmet. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta care se mananca in timpul mesei.
* Din planta ciocul-cucoarei (Granium sanguineum) se va prepara ceai, din care sotii vor bea 2-3 cani pe zi. Se gaseste la Plafar.
* Masaj (automasaj). Masajul se face folosind un unguent si trebuie practicat de catre bolnav sau rude apropiate (sot, sotie, frate, sora, mama, tata). Sunati-ma pentru a va indica zonele care trebuie masate. Se va face si masaj prin calcare pe boabe de fasole sau pietricele-griblura, care nu trebuie sa dureze mai mult de 3 minute. (Masajul prin calcare a carui durata depaseste 3 minute devine nociv.)
* Administrarea de Apisan-Forte. In cazul afectiunii dvs., se ia o lingura de 25-30 g de Apisan-Forte de doua ori pe zi. Prima doza se ia dimineata pe nemancate (25-30 g). Pentru a se scoate preparatul din borcan se va folosi o lingura de lemn umezita cu apa (in felul acesta Apisanul nu se va lipi de lingura de lemn). A doua lingura se ia la pranz, dupa-masa. Se interzice folosirea lingurilor de metal. Din cantitatea de 25-30 g se ia cate o bucatica care se tine sub limba 3-5 minute, pana se topeste. Apoi se inghite. Asta face ca Apisanul-Forte sa aiba o eficienta mai mare decat daca ar fi inghitit imediat. Cantitatea ce se mananca la pranz se consuma ca desert. Nu se mai tine sub limba.
* Autopsihoterapie (terapie mentala) a fost publicata in F. AS nr. 859 (martie 2009).
Va doresc sa aveti mostenitori cat mai repede. In cazul in care dorinta dvs. nu se va indeplini, inseamna ca unul dintre soti sufera de sterilitate. In acest caz, va rog sa ma contactati pentru a va recomanda un alt tratament naturist.

VASILE STANCIU, fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Caut tratament pentru condiloame acuminate"
(Raspuns pentru T. P., F. AS nr. 840)


Condiloamele acuminate sunt mici excrescente (tumori moi), situate la nivelul organelor genitale, produse de unele virusuri din familia HPV (Human Papiloma Virus), transmiterea avand loc pe cale sexuala de la un partener infectat. Izolate sau grupate, cu aspect de conopida, culoare roz sau rosie, condiloamele se extind rapid, uneori pana in zona anusului. Tratamentul trebuie urmat de ambii parteneri. Pentru femei, exista risc crescut de cancer de col uterin. Pentru a preintampina recidivele, metodele de tratament (excizie chirurgicala, laser, crioterapie, electrocauterizare) sau aplicari locale de Podofilina si Acid tricloracetic, trebuie insotite de tratament pentru eradicarea virusului HPV. Cresterea rapida a imunitatii cu produsele naturiste Carotenoid Complex, System Well, Cats Claw, Grifron Maitake, Super Turkey Tail, Coenzima Q10 va poate ajuta extraordinar in rezolvarea situatiei dvs.

"Exista tratament naturist pentru Helicobacter Pylori?"
(Raspuns pentru OANCEA LIVIA - Targu Jiu, F. AS nr. 837)


Helicobacter Pylori este o bacterie flagelata gram-negativa ce apare la majoritatea persoanelor de varsta mijlocie si varsta a treia, provocand gastrite progresive, ulcere duodenale si gastrice. Este localizata de obicei la nivelul celulelor secretante de mucus (mucoasa gastrica) si este foarte des implicata in aparitia cancerului gastric. Eradicarea infectiei trebuie sa fie o preocupare permanenta pentru pacient, evitand pe cat posibil aparitia limfomului "Malt" (tumora maligna a ganglionilor limfatici din tractul gastro-intestinal), care raspunde foarte greu la tratamentul chimioterapeutic sau naturist. Prezenta infectiei da sporadic urmatoarele simptome: greata, varsaturi in timpul sau imediat dupa mese, cresterea presiunii intratoracice, reflux gastroesofagian, disconfort, durere abdominala superioara, balonari etc. Tratamentul alopat folosind tripla terapie franceza, italiana sau cvadrupla asigura vindecarea 90%. Naturist, infectia poate fi eradicata folosind urmatoarele produse: Thimus Plus Caps, Goldenseal Root, Gastritix, Reishi. Pentru a potenta efectele tratamentului, 90 de zile folositi: 1. Dimineata pe stomacul gol se bea o ceasca de lapte cald in care s-au pus 40 picaturi tinctura de propolis. 2. La pranz si seara, inainte de mesele principale, se bea o cana de ceai din radacina de tataneasa. 3. Dupa mesele principale se ia 1 g (total 3 g/zi) de sare de Bismut (Jatrox), se tine 10 minute sub limba. Apoi se inghite cu ceai de galbenele. Produsele Jarro-Dophilus, Mastic Gum Extract sunt de asemenea foarte eficace si des utilizate. Multa sanatate!