Ancu Dinca - "Nu exista boli incurabile"

Adriana Rotaru
Daca mai aveam nevoie de exemple in sprijinul teoriei ca nimeni nu e profet in tara lui, fizicianul Ancu Dinca este unul din ele. Depune eforturi neobosite, de peste un deceniu, ca sa-si promoveze inventia: dispozitivele de neutralizare a radiatiilor nocive, de incarcare si echilibrare energetica a organismului uman.

Intr-o lume in care pretentiile noastre de confort viciaza progresiv mediul natural, iar poluarea electromagnetica a depasit cu mult cotele de alarma si face victime omenesti, dispozitivele inventate de Ancu Dinca reusesc sa restabileasca echilibrele energetice, creand ambiante favorabile vietii. In ultimii ani, pliculetele din plastic in care sunt ambalate poarta pe ele o holograma destinata sa le certifice autenticitatea, deoarece unii pescuitori in ape tulburi au pus in circulatie falsuri - ceea ce, la urma urmei, ar putea fi si un compliment pentru inventator. In acelasi timp, exista un numar crescand de cabinete medicale care folosesc, recomanda si comercializeaza dispozitivele Ancu Dinca.

"Coltii dragonului" si alte amenintari

- Din toata gama dvs. de dispozitive, care a aparut cel dintai si cum v-a venit ideea?

- M-au interesat intotdeauna radiatiile telurice. Datorita golurilor existente in scoarta terestra, cursurilor subterane de apa, ca si actiunii placilor tectonice, iau nastere campuri geopatogene care blocheaza sau diminueaza forta vitala a organismelor, subrezindu-le imunitatea si oferind astfel un teren propice pentru declansarea diverselor boli. Nocivitatea acestor zone le-a inspirat chinezilor o denumire foarte expresiva. Ei le-au spus "coltii dragonului". In limbaj stiintific se numesc "radiatiile Hartman". La vibratiile distructive provenite din pamant se adauga apoi interventia omului, prin liniile de transport ale apei potabile sau reziduale, prin cablurile de inalta tensiune si, nu in ultimul rand, prin calitatea materialelor de constructii si chiar prin profilul arhitectural al cladirilor. Astazi, la noi se construieste haotic, cu orice si oricum. Uitam ca totul pleaca de la natura, prin urmare, ar trebui sa ne identificam cu formele naturale, ori cel putin sa ramanem cat mai aproape de ele. Efectuand un studiu pe aceasta tema, am constatat ca si in perimetrele unde nu avem retele Hartman, materialele de constructii inadecvate si anumite jocuri de forme din arhitectura unei case pot induce energii negative, care in final o vor transforma intr-un cavou pentru cei ce locuiesc acolo. Primul dispozitiv realizat de mine avea tocmai rolul de a elimina asemenea campuri perturbatoare. Suprafata protejata este de aproximativ 20 metri patrati, deci o camera de patru metri pe cinci. Se poate pune sub covor, in sertarul unui birou, sub saltea ori lipit cu scotch pe tablia patului sau pe perete, n-are importanta. Ramane acolo in permanenta si curata locul. Probleme similare creeaza antenele de retransmisie ale televiziunilor si operatorilor de telefonie mobila, amplasate in apropierea locuintelor, pe terasele blocurilor de zece etaje etc. Pentru neutralizarea lor, am conceput dispozitivul GSM, capabil sa actioneze pe o suprafata de 50 metri patrati. El ne poate asigura protectie si in afara casei, daca il luam cu noi in geanta ori - si mai bine - in buzunar, cand circulam prin oras.

- In urma cu cativa ani v-am vazut la televizor spunand ca incercati sa obtineti introducerea in dezbatere parlamentara a unui proiect de lege referitor la interzicerea instalarii antenelor GSM pe blocuri. Ce s-a mai intamplat de atunci?

- Nimic. Am facut masuratori in cladirea parlamentului, punand in evidenta campurile generate de antene, in speranta ca cifrele ii vor convinge pe alesii poporului.

- Au consimtit sa se expuna in continuare la radiatii, in loc sa voteze o lege care ar fi aparat mediul?

- Sa stiti ca foarte multi dintre ei si-au procurat dispozitivele mele, asa ca stau linistiti.

Telefonul mobil - un rau necesar

- Fiindca am vorbit de releele GSM, va propun sa trecem la aparatele propriu-zise, "bombele cu ceas" pe care le purtam zilnic asupra noastra.

- Ne-au invadat si nu ne mai putem lipsi de ele. Am sa va relatez experienta mea personala. Eu de felul meu sunt un tip coleric, dar prin educatie si prin vointa, consider ca izbutesc sa-mi tin nervii in frau suficient de bine. Dar la o luna-doua dupa ce m-am dotat cu primul meu telefon mobil, imi devenise aproape imposibil sa ma mai controlez. Atunci mi-am pus intrebarea: "Oare nu cumva radiatiile acestea se aseamana cu campurile perturbatoare ale Pamantului?". Am inceput sa studiez problema, am realizat acel mic dispozitiv de neutralizare, mi l-am montat in carcasa mobilului, sub acumulator, si in cateva zile, am revenit la starea de dinainte, nu ma mai enervam atat de usor.

- Parerile sunt impartite, totusi. Unii privesc celularul ca pe un pericol real, pe cand producatorii afirma ca se mentin in limitele unui nivel de radiatii admis, uneori chiar il indica in prospecte, cu intentia evidenta de a da incredere utilizatorilor. Asadar, subiectul e deocamdata controversat.

- Ba dati-mi voie sa va spun ca nu e controversat deloc, insa cine are bani are si dreptate, nu-i asa? Haideti s-o luam in ordine, cu inceputul. Orice corp are o aura. Si exista un aparat de fotografiat special, cu care se poate vizualiza aura tuturor obiectelor, plantelor si animalelor, inclusiv a omului, bine- inteles. Cu ajutorul lui, am fotografiat aura unui telefon mobil, inainte si dupa introducerea dispozitivului meu in carcasa. Comparand cele doua imagini, am observat ca acest telefon micut se comporta exact ca un vampir energetic. Adica, se hraneste cu energie luata de la persoana care il intrebuinteaza. Nu provoaca el insusi boala, dar scade capacitatea de autoaparare a organismului respectiv. In schimb, din a doua fotografie, reiese nu numai ca a fost neutralizat campul nociv, ci si ca a aparut un plus de energie benefica.

Dusmanul din bloc

- In afara de telefonul mobil, mai tinem in preajma noastra si alti vampiri energetici?

- Desigur. Computerul, televizorul, cuptorul cu microunde. Sa stiti ca, dintre acestea trei, cel mai periculos e cuptorul. De ce? O data, fiindca o parte din microundele produse de el raman ca atare in alimentul preparat sau doar incalzit si pot provoca mici arsuri pe tubul digestiv. In al doilea rand, pentru ca are un camp foarte puternic. Cel mai intins pe care am avut eu ocazia sa-l masor avea o raza de 18 metri. Inchipuiti-va un bloc inalt de 36 de metri, unde un singur locatar foloseste un astfel de cuptor cu microunde. Face prapad imprejur, radiaza tot.

- Si televizorul?

- Depinde de tipul televizorului, dar si el ajunge pe la opt, zece, chiar doisprezece metri.

- In ce priveste calculatorul, se considera ca monitoarele cu cristale lichide ar fi mai putin daunatoare decat cele vechi, cu tub. Puteti confirma?

- Nu. Sunt la fel de rele. Sa va dau un exemplu. Acum vreo patru ani, era o expozitie IT la Sofitel si faceau foarte insistent reclama, la radio si la televizor, pentru un laptop prezentat acolo. Se zicea ca e primul din lume fara radiatii. Ei, mi-am luat si eu echipamentul si m-am dus sa vad minunea cu ochii mei. Am gasit pe stand doi studenti. I-am intrebat: "Mai copii, ma lasati si pe mine sa fac un experiment?". Mi-au dat baietii voie. Si ce credeti? Avea de trei ori mai multe radiatii decat computerele obisnuite. M-am intors in ziua urmatoare, insa nu mai era nimic pe standul acela, stransesera tot.
Dispozitivul realizat de mine se aplica pe carcasa computerului, a televizorului, a cuptorului cu microunde si neutralizeaza campurile respective (care persista, desi nu la aceeasi amploare, chiar si atunci cand aparatele nu functioneaza, ba si cand sunt scoase din priza). Consecintele sunt, fireste, benefice asupra sanatatii oamenilor care vin in contact cu ele. De pilda, a apelat la noi un tanar de 26 de ani, plangandu-se de impotenta. Petrecea multe ore pe zi la calculator, de aceea am hotarat ca, inainte de a-i echilibra organismul, sa eliminam radiatiile nocive, asa ca am pus un dispozitiv pe computerul lui. Atat. Iar cu ajutorul aparaturii de biorezonanta i-am facut o evaluare a starii energetice a organelor, inainte si dupa montarea dispozitivului. In zona cu problema lui delicata, am constatat o imbunatatire de 54%. Dar nu numai acolo. Diferente foarte mari - cuprinse intre 39% si 68% - apareau peste tot: la timus (glanda responsabila pentru imunitate), ficat, stomac, intestine, rinichi, inima, circulatia periferica, ochi etc. Dupa ce am obtinut o ameliorare instantanee prin simpla neutralizare a radiatiilor, i-am asezat si pe corp cateva dispozitive de incarcare si echilibrare energetica, iar omul si-a revenit complet in doua saptamani.

Intamplare cu o ciorba de rata

- V-as ruga sa ne vorbiti putin si despre dispozitivele pentru alimente.

- Sunt doua: pentru energizarea apei si pentru alimentele pastrate in frigider. La acestea din urma, am ajuns printr-o intamplare. Plecam la Salonul de inventica de la Geneva si, cum eu sunt un mare mancator de rata, sotia mi-a gatit in ajun o ciorbita cu zeama de varza. La intoarcere, dupa doua saptamani, imi aburea pe masa aceeasi ciorba de rata care, tinuta intre timp la rece, nu numai ca nu se alterase, dar capatase parca un gust mai bun decat prima data. Incercand sa-mi explic fenomenul, am bagat de seama ca sotia mea depozitase sus pe frigider substanta cu care imi lucram dispozitivele. Atunci m-am gandit la unul special, care sa functioneze la alimente. Pus in interior pe un raft, el neutralizeaza campul electromagnetic si mentine preparatele proaspete pana la o luna. Chiar fructele si legumele crude, daca nu sunt de la inceput stricate sau lovite, arata dupa 20-30 de zile ca si cum in clipa aceea le-ai fi cules din pom sau de pe vrej. Conditia este ca usa frigiderului sa se inchida etans.
Dispozitivul de energizare a apei se intrebuinteaza cel mai comod, lipindu-l cu scotch pe dosul unui suport pentru pahare - din carton, lemn, sticla sau ceramica, materialul nu conteaza. Pe acest suport se poate aseza apoi orice: un pahar ori o sticla cu apa, un ceai, o cafea, o farfurie cu supa. E nevoie de 5 minute pentru energizarea unui pahar cu apa si de 30 de minute pentru un bidon de 5 litri. Dispozitivul modifica structura moleculara a apei si o purifica, ii confera proprietati benefice pentru organismul uman si nu numai. De pilda, eu am udat cu o asemenea apa o vita-de-vie plantata la mine acasa in aprilie, iar in septembrie tulpinile care in mod normal ar fi trebuit sa creasca pana pe la 40 de centimetri erau inalte de 4 metri, ca la o vie de trei ani. Efectul a fost pur si simplu fantastic.

- Dispozitive de anihilare a radiatiilor nocive exista in diverse variante. Prin ce se disting ale dvs.?

- Sigur ca exista, eu n-am afirmat niciodata ca as fi primul sau unicul. Dar sunt cel dintai in lume care a utilizat in acest scop plantele. Rusii, de exemplu, folosesc spirala dubla a lui Arhimede si niste metale rare puse pe ea in anumite puncte, francezii intrebuinteaza piritele, americanii, daca nu ma insel, pamanturile rare etc. Eu lucrez cu pulberi obtinute din peste 50 de plante, in diferite combinatii. De la unele iau planta intreaga, de la altele doar parti, sunt cazuri cand ma intereseaza exclusiv fructul si nici acela in intregime, ci numai miezul sau coaja. Pulberile se uniformizeaza, se amesteca si se introduc in pliculetul de plastic. Iar cantitatile sunt foarte mici: un dispozitiv de sanatate sau unul pentru apa cantareste abia 0,32 g, cu tot cu plasticul si hartia.

Medicina energo-informationala

- In ce fel actioneaza dispozitivele dvs. de incarcare si echilibrare energetica a organismului?

- Dispozitivele acestea nu sunt medicamente, nu vindeca, insa ajuta organismul sa se autovindece. De aceea, eu numesc metoda "medicina energo-informationala" sau "vibrationala". Trebuie sa punem, totusi, un accent deosebit pe preventie, caci e mult mai simplu sa mentinem o anumita stare de sanatate, decat sa venim pe urma si sa ne straduim sa reparam ceva ce uneori nici nu mai poate fi reparat.

- Ce sanse de vindecare are un bolnav cu metoda dvs.?

- In centrul nostru medical si in cabinetele din Bucuresti si din tara cu care colaborez, un foarte mare numar de oameni si-au rezolvat problemele de sanatate, chiar si pe acelea socotite nevindecabile, cum ar fi cancerul, diabetul, hepatita sau osteoporoza. Si atunci, daca ei s-au facut bine si analizele ne arata ca sunt perfect sanatosi - iar analizele nu le facem noi, ci laboratoarele specializate din policlinici - putem afirma ca nu exista boli incurabile. In ce ne priveste, nu e vorba de minuni - pentru ca minuni face numai Dumnezeu - ci de o realizare stiintifica, mai ales in ultimii ani, de cand dispunem si de aparatura de biorezonanta.

- Care este durata terapiei?

- Intre sase luni si doi ani, doi ani si jumatate. Efectul dispozitivelor se vede instantaneu, insa ele lucreaza in timp. Am facut experimente cu termograful, un aparat intrebuintat in clinici. Daca el evidentiaza o tumora, dupa care noi punem dispozitivele pe zona respectiva si le lasam acolo, observam ca niste minute mai tarziu imaginea tumorii dispare. Asta inseamna ca s-a micsorat temperatura masei tumorale, incat termograful n-o mai detecteaza. Din acel moment, celulele maligne nu se mai divid, li se stopeaza dezvoltarea. In continuare, dispozitivele dau organismului energia de care el are nevoie, pentru a lupta cu tumora. Aceasta, fie se va strange si va deveni operabila, daca e foarte mare, fie se va resorbi si elimina pe caile obisnuite de evacuare ale corpului. Ceea ce nu se poate intampla de pe o zi pe alta. Un alt exemplu: noi invingem osteoporoza fara medicamente, insa primele semne de recuperare a densitatii osoase apar abia dupa noua luni. Sau, in urma unui infarct miocardic, putem ajuta muschiul inimii sa se refaca, dar si acest proces dureaza cateva luni de zile. Au venit la noi bolnavi de hepatita cu o viremie de doua-trei milioane si au ajuns undeva la doua sute de mii sau chiar la o suta, adica aproape de nivelul normal, purtand timp de noua luni dispozitivele mele si totodata respectand cu strictete regimul alimentar prescris de medicul specialist. Fiindca noi nu suntem contra medicinei alopate, eu nu consider ca metoda mea este una "alternativa" (termenul mi se pare fals), ci complementara. Daca am reusi sa unim tot ce se cunoaste in lume despre sanatate din toate punctele de vedere, nimeni n-ar pierde, cu totii am avea de castigat. Vreau si nu incetez sa sper ca, intr-o buna zi, aceste bariere artificiale dintre noi vor cadea.

O fabrica - dar in China

Ancu Dinca are multe de spus, mai multe decat ar incapea in doua pagini de revista. Despre boli "invinse" - nu pot sa nu remarc ca ii place cuvantul si il foloseste des, ca si cum ar fi vorba de un inamic cu care se afla necontenit in razboi. Despre oameni salvati de la moarte ori scutiti de suferinte greu de indurat, cazuri monitorizate atent, luni si ani. Pastreaza clasate minutios buletine medicale, fotografii, valori sistematizate in grafice. Isi cuantifica succesele, caci acestea sunt dovezile sale. Nu asteapta sa fie crezut, se simte dator sa demonstreze. Intampinat vreme indelungata cu neincredere, si-a dat seama ca trebuie sa fie propriul sau ambasador si sa-si pledeze elocvent cauza. Nu cu fraze rasunatoare, ci cu argumente si cifre.
Asa cum se intampla indeobste la noi, recunoasterea i-a venit din afara. La Centrul de medicina naturala Ancu Dinca, de fapt o casuta ascunsa in spatele unui bloc de zece etaje, se afla adunate intr-o vitrina, in biroul inventatorului, medaliile de aur si argint ce i s-au decernat la saloanele de inventica de la Geneva si Bruxelles, Moscova si Sevastopol, Budapesta si Paris, alaturi de doua decoratii primite din partea guvernului Belgiei. A fost apoi invitat la nenumarate simpozioane si conferinte. A pastrat amintiri emotionante. La Sevastopol, o sala intreaga l-a aplaudat in picioare, timp de cinci minute. La Irkutsk, unde a stat zece zile si a dat interviuri la radio si la televiziune, fiul unui roman ramas dupa razboi in Siberia a strabatut 120 de kilometri doar ca sa-l cunoasca si sa-i stranga mana. A fost o intalnire calda, la minus 40 de grade.
La un moment dat, au inceput sa soseasca ofertele. Din Italia, din Franta, din Germania, din China: "Mi-au propus sa merg la ei, sa fac cercetare si in final sa producem". Conditiile erau tentante, totusi nu s-a putut decide: "Imi place foarte mult sa ma duc si sa vad prin alte parti, dar nicaieri nu ma simt mai bine ca la mine in tara". Intre timp, tot mai multe cabinete medicale se arata interesate de utilizarea dispozitivelor lui, in scopuri terapeutice: "In prezent, exista putine judete unde nu am inca asemenea colaborari". Cel mai mult il incurajeaza insa atentia pe care i-o acorda oamenii de stiinta. Cu doi ani in urma, un grup de cercetatori de la Universitatea de medicina si de la Institutul de biologie din Bucuresti au testat actiunea dispozitivelor pe cateva sute de culturi de celule, pentru a exclude eventualitatea unui efect placebo. Rezultatele au facut obiectul unei comunicari, prezentate la Congresul international de imunologie desfasurat la Glasgow, in Scotia. Actualmente, se afla in curs un studiu mai amplu, la care participa Universitatea Politehnica si Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, Institutul National pentru Protectia Mediului si Institutul National de Geologie: "Pornind de la scoarta terestra pana la aerul pe care il respiram, ne preocupa tot ce poate fi nociv pentru organismul uman, atat datorita conditiilor naturale, cat si interventiei omului".
A nadajduit mereu sa-si vada inventia introdusa in productie de serie la noi in tara. Nu s-a intamplat asa, ceea ce-l face sa se intrebe daca nu cumva a gresit, atunci cand a refuzat propunerile venite din strainatate: "Oare maine-poimaine imi mai intinde cineva o mana sau nu?". Acum i se intinde din nou o mana din China. Se pare ca, pana la urma, fabrica se va construi acolo, tratativele sunt avansate si i se cere dreptul de comercializare exclusiva in Indochina si Africa. Probabil ca va accepta. "Cu criza asta, n-ar fi fost bine sa avem o capacitate de productie si sa exportam de aici? De ce sa castige totdeauna altii?". Inca o intrebare fara raspuns, ca atatea altele in Romania.

Centrul de medicina naturala ANCU DINCA - str. Manastirea Putna nr. 17, Bucuresti, tel. 021/222.33.34, 0788/23.44.25