Raspuns pentru BROTENGEIER MANFRED - Resita, F. AS nr. 843 - "Am fost diagnosticat cu sindromul Devic"

Redactia
VASILE STANCIU, fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

Boala Devic, afectiune de care suferiti, a fost descoperita si studiata de medicul francez E. Devic, fiind asemanatoare cu scleroza multipla. Poate produce progresiv paralizia muschilor striati si a nervilor optici (neuromielita optica), inflamatia maduvei spinarii sau chiar nevrita retrobulbara, caz in care se poate pierde rapid vederea unilateral, iar la miscarile ochiului apare durere. Afectarea creierului si a maduvei spinarii duce la o pierdere a tecii de mielina din jurul nervilor (structura lipoproteica ce asigura transmiterea influxului nervos), astfel ca apar parestezii, contracturi, furnicaturi, intepaturi, paralizii, dureri musculare, tulburari de echilibru si de coordonare, de mobilitate si de vedere. Cauza este necunoscuta. Boala dureaza in medie 25 ani. Cea mai importanta investigatie este examenul "IRM". Tratamentul consta in corticosteroizi (Cortizon), glucocorticoizi (Prednison, Solu Decortin, Hidrocortizon) sau naturist prin regim preponderent vegetarian in paralel cu: Tien Hsien Liquid, Neurooptimizer, IPG Optimizer, Holycang, Polinesian Noni. In lipsa tratamentului leziunile neurologice pot fi importante, imobilizand pacientul la pat. Multa sanatate!

"Cum pot scapa de hidroadenoamele eruptive?"
(Raspuns pentru IRINA T. - Bucuresti, F. AS nr. 843)


Tumorile benigne are glandelor sudoripare (siringoamele eruptive) - hidroadenoame - apar cu predilectie la femei, dupa pubertate, sub forma unor leziuni nodulare mici (chisturi), pigmentate, de culoare alb-galbui-aramiu sau brun deschis. Apar de obicei in numar mare la nivelul pleoapelor sau obrajilor, dar pot afecta si axilele, toracele, abdomenul, zona inghinala si vulva. Cea mai eficienta metoda terapeutica este electrocauterizarea punctata si dermabraziunea. Tratamentul naturist este complex si cuprinde detoxifiere (3 luni) cu argila, Thisilyn, Total Cleanse Colon, Reishi, Milk Thistle Phitosome. Tamponati zona afectata cu ceai din coji de gutui sau macerat in tuica de tescovina, iar dupa doua ore ungeti cu ulei de emu. De asemenea, va recomand spalarea pe piele numai cu sapun "Ganoderma", iar intern - 2 tablete pe zi de Ganoexcel. Multa sanatate!

MIRCEA PEIA, specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Tatal meu a fost diagnosticat cu amiloidoza"
(Raspuns pentru SANDA - Bucuresti, F. AS nr. 846)


In mod normal, maduva osoasa produce hematii, leucocite si plachete sanguine, dar si anticorpi - proteine protectoare impotriva infectiilor si bolilor. In mod normal, dupa ce anticorpii si-au indeplinit functia, organismul ii distruge si ii recicleaza. Amiloidoza apare atunci cand celulele medulare (plasmiocite) produc anticorpi ce nu pot fi distrusi, se acumuleaza in sange si se pot depozita in organe sau tesuturi, interferand cu functia lor normala. Cel mai frecvent, amiloidoza afecteaza inima, rinichii, ficatul, splina, sistemul nervos si tractul intestinal. Severitatea bolii depinde de tipul de amiloidoza (primara, secundara, ereditara) si de organele afectate, situatiile care pot ameninta viata incluzand insuficienta renala si insuficienta cardiaca congestiva. Daca acumularile de amiloid se limiteaza la zone mai putin importante este posibila absenta simptomelor, majoritatea cazurilor situandu-se la mijloc, intre cele doua forme extreme. Nu pot spune ca exista un tratament curativ pentru amiloidoza, dar acesta poate ajuta la controlul simptomelor si la limitarea productiei amiloidului. Datorita faptului ca boala poate produce un numar de complicatii este nevoie de tratamentul acestora, in special prin medicatie si dieta. In cazul amiloidozei secundare, scopul primar al tratamentului este controlul cauzei subiacente, atunci cand este posibil.
Tratamentul medicamentos include melfalanul (Alkeran), utilizat deopotriva in anumite patologii neoplazice, si Prednisonul, medicament din clasa corticoizilor. De asemenea, in cazuri extreme, transplantul autolog al celulelor stem poate fi util, iar transplantul hepatic poate fi, si el, un tratament eficient in cazul amiloidozei ereditare.
Din punct de vedere al medicinei naturiste, este indicata administrarea unor remedii adjuvante, complementare medicatiei alopate, reprezentate de: coacaz negru si lemn-dulce, extracte cu actiune similara cortizonicelor de sinteza, ulei de samburi de struguri (2-5 picaturi, la o lingurita de miere, de 3 ori pe zi), iar cum la dvs. se pare ca afectarea vizeaza in special sistemul nervos, este necesar consumul constant de ceai verde si ceai negru, in asociere cu nicotinamida ( vitamina PP) si extractul din mladite de vasc (40-50 picaturi diluate, de 3 ori pe zi), remediu util in contracararea simptomelor determinate de amiloidoza - mers greoi, oboseala accentuata, incoerenta motorie. Sa auzim numai de bine!

"La doar 22 de ani, sufar de limfom Hodgkin"
(Raspuns pentru MARIA, F. AS nr. 847)


Incep prin a va raspunde la ultima intrebare pe care o puneti in contextul scrisorii aparute in revista "Formula AS". Sub tratament, boala Hodgkin poate evolua dupa patru orientari: * remisiunea completa - mai ales pentru stadiile IA si II, cu disparitia tuturor semnelor clinice, biologice si radiografice. * remisiunea incompleta - pentru stadiile IIB si III A, cu persistenta unor simptome; * absenta remisiunii - pentru stadiile III B si mai ales IV; * recaderea definitiva - prin reaparitia semnelor la pacientii aflati in remisiune de cel putin un an.
Cum dvs. va gasiti in stadiul I, cu invazia unui singur teritoriu ganglionar, iar boala a fost diagnosticata in faza precoce, sansele unui tratament curativ sunt mari, dupa cum reiese din clasificarea facuta anterior. Din punct de vedere al tratamentului, acesta depinde de criteriile de severitate, incluzand tipul si stadiul bolii, numarul si zona ganglionara afectata, varsta si starea dvs. de sanatate. In mod normal, dupa chimioterapia deja efectuata, ar urma protocoalele de radioterapie, la 2 pana la 4 luni dupa tratamentul citostatic. In mod curent, cea mai mare preocupare in ceea ce priveste utilizarea chimioterapiei pentru boala Hodgkin sunt reactiile adverse pe termen lung si complicatiile care includ afectarea cardiaca, renala sau hepatica si aparitia unei alte patologii neoplazice (leucemie).
In prezent, regimurile terapeutice au devenit mai performante, astfel incat s-a redus mult probabilitatea aparitiei acestor complicatii care ameninta viata la cei care au efectuat multe cure de chimio si radioterapie. Mai mult decat atat, daca boala reapare dupa o remisiune indusa de chimioterapie, poate fi luat in considerare un transplant autolog de celule stem, procedura care se utilizeaza in mod curent la noi in tara, in special pentru afectiunile grave din sfera hemato-oncologica. In majoritatea cazurilor de boala Hodgkin, celulele imunitare B (bursodependente) se transforma in celule anormale (celule Reed) care nu urmeaza ciclul normal de viata si moarte, ci continua sa traiasca si sa produca mai multe celule B maligne. Factorii care produc aceste modificari sunt necunoscuti, insa la aproximativ 50% dintre pacienti se evidentiaza in celulele maligne virusul Epstein-Barr. In esenta, acestea sunt amanuntele pe care dvs. trebuie sa le cunoasteti despre boala Hodgkin, si in acest context vreau sa subliniez faptul ca metodele de tratament clasice nu pot fi inlocuite de terapiile naturiste (ar fi o mare greseala), ci pot fi doar completate si sustinute de acestea, prin administrarea unor remedii care vizeaza stimularea raspunsului imun al organismului, distrugerea focarelor cu localizare ganglionara sau extraganglionara si sustinerea organismului in scopul depasirii fara neplaceri majore (reactii adverse) datorate chimio si radioterapiei.
In acest scop, sunt indicate urmatoarele remedii si produse: Imunostim, Sutherlandia, drojdie de bere, armurariu, Shitake, napraznic, saschiu, Limfodren, Ginseng siberian, cartirec, Lycopen, Imunovit. Alegerea remediilor potrivite situatiei dvs. o putem face prin contact telefonic. Sa auzim numai de bine!

farm. EMANUEL MARINESCU, "Pantor Consult" S.R.L. Bucuresti, str. Aleea Socului nr. 10, sector 2, tel. 0727/24.29.97, 0767/10.32.68

"Caut un tratament eficient pentru giardia"
(Raspuns pentru OTILIA GEORGESCU - Targoviste, F. AS nr. 839)


Stimata doamna, nu disperati. Va pot recomanda un tratament natural cu eficienta maxima. Acest tratament este compus din: Paraprotex, un produs natural ce distruge larvele; Garlic, capsule de usturoi, antibiotic natural, care elimina parazitii respectivi. Pentru informatii suplimentare va rog sa ma contactati telefonic.

"In urma unui tratament mi-am pierdut memoria"
(Raspuns pentru FLORIANA GEORGESCU - Babadag, F. AS nr. 857)


Stimata doamna, inteleg prin ce treceti. Am intalnit cazuri asemanatoare cu al dvs., de aceea va pot recomanda un tratament natural, care sa va ajute in refacerea memoriei. Acest tratament este compus din: Rhodiola Rosea (extract natural din trandafiri salbatici) actioneaza asupra sistemului nervos; Energy@Memory (ajuta la refacerea memoriei). Cele doua produse pot fi gasite in sapte farmacii din tara, de aceea pentru informatii suplimentare va rog sa ma contactati telefonic.

"Nepotica mea sufera de anorexie nervoasa"
(Raspuns pentru SPRINCIANU CONSTANTIN - Onesti, F. AS nr. 857)


Stimate domn, nu disperati. Va pot recomanda un tratament natural 100%, care cu ajutorul bunului Dumnezeu va poate pune nepotica pe picioare. Acest tratament este compus din: Rhodiola Rosea (extract natural din trandafiri salbatici) - actioneaza asupra sistemului nervos; Morinda Citrifolia - reface metabolismul si imunitatea; Full Spectrum (complex multivitaminic) pentru pofta de mancare si vitaminizarea corecta a organismului; Strong Bones pentru a opri decalcifierea oaselor; Lion Kids + Vitamina D pentru asimilarea calciului. Aceste produse pot fi gasite in sapte farmacii din tara, de aceea pentru informatii suplimentare va rog sa ma contactati telefonic.