De toate...

Cititor Formula AS
... pentru toti

•  Crema de ghete uscata redevine folosibila daca turnam cateva picaturi de glicerina sau alcool sanitar.

• Arama (cuprul) se curata usor cu bere calda.

• Vasele din metal in care se pregatesc legumele distrug vitaminele in totalitate.

• Grasimile amestecate (ulei+untura) dau un gust aparte tuturor preparatelor.

• Galbenusul pentru dresul supelor se freaca mai intai cu sare si apa.

• Friptura pusa la cuptor nu se va arde daca alaturi de tava plasam o cutie (vas) metalica cu apa.

• Legea de aur a bunicii: legumele ce cresc in pamant se pun la fiert in apa rece, iar cele ce cresc la suprafata se pun la fiert in apa fierbinte.

• Pacura de pe tesaturi se scoate frecand locul cu galbenus de ou crud, apoi se spala cu apa calda.

• Mancarurile cu sos se revitaminizeaza si capata gust placut daca in ultimul moment se adauga rosii, ardei grasi, frunze de telina, verdeata.

• Tocaturile trebuie preparate in grasimi bine incinse, dar pentru a fi pufoase, se adauga smantana, lapte, odata cu sarea.

• Varul amestecat cu putina piatra acra va face ca mustele sa nu mai stea pe pereti.

ZAVADA V. ELENA MIHAELA