Draga "Formula AS"...

Cititor Formula AS
"Piramidele de la Sona"

(Reportaj semnat de AURORA PETAN si ANDREI CHERAN - foto, F. AS nr. 863)

Draga Andrei,
Ma adresez tie, dar si Aurorei, dorind sa va aduc niste informatii in legatura cu articolul - pentru mine, extrem de interesant - "Piramidele de la Sona". Ca si piramida din Bosnia (un articol fascinant, dintr-un numar trecut al revistei), acesti "guruieti" de langa Fagaras au poate aceeasi origine. Sunt multe lucruri care se pot spune, dar e mai greu prin e-mail. De aceea, m-am gandit sa va dau mai curand niste surse care v-ar aduce mai multa intelegere si - sa ii spun, iluminare? Poate sunt lucruri naturale, poate nu. Pentru mine, mai curand, nu. De aceea, atunci cand Aurora a incheiat articolul cu un hotarat: "Ma voi intoarce..." m-am gandit la multele aspecte pe care sunt convinsa ca nu le cunoasteti inca. Intoarceti-va, dar nu inainte de a citi si a va documenta din ceea ce va voi sugera. Piramidele egiptene, la fel ca si cele din America de Sud, la fel ca si altele care nu au fost inca descoperite, nu sunt niste simple morminte. Ele au fost folosite si pentru anume initieri. O carte ce dezvaluie aceste ipoteze o veti gasi deja in Romania, caci a fost tradusa. Se numeste "Initierea" si a fost scrisa de Elisabeth Haich. Va rog sa o cititi, daca nu ati citit-o inca. Cealalta carte este "Initiation in the Great Pyramid" de Earlyne Chaney. Aceasta din urma nu o veti gasi insa in Romania, va trebui sa o cautati pe internet, eventual o puteti cumpara pe site-ul "Amazon". Ar fi bine daca ati putea sa o procurati, caci lecturarea ei va va aduce la cunostinta lucruri pe care nu le puteti gasi in alta parte. Si mai exista un autor: Paul Brunton. Si el a scris o carte numita "The Secret Egypt", care transmite un mesaj important: anume, ca nu este bine ca oamenii sa patrunda in piramide, mai ales deplasand mumiile si analizandu-le etc. Nu imi amintesc exact cuvintele, dar mesajul era acesta: ca este periculos pentru cei ce o fac, fiindca exista, intr-adevar, niste "paznici" invizibili, un fel de entitati cu sarcina de a pazi integritatea sau sacralitatea locului. Nu se stia nimic despre aceste lucruri, pana cand s-a ivit ciudata intamplare legata de descoperirea mumiei lui Tutankhamon, in care unul dupa altul, la scurta distanta, cei care s-au ocupat cu acel proiect au parasit aceasta lume, in imprejurari bizare. Cazul a fost prea evident, ca sa nu le dea de gandit, chiar si asa-zisilor oameni de stiinta. In caz ca aveti dificultati in a obtine cartea lui Earlyne Chaney, dati-mi de stire si voi incerca sa va ajut eu sa o procurati.
Cu prietenie,
LILIANA - Canada

"Florin Constantiniu: "Sa readucem Basarabia in frontierele romanesti""

(Interviu semnat de ION LONGIN POPESCU, F. AS nr. 865)

Stimata doamna directoare Sanziana Pop,
Mi-a placut istoria Romaniei, inca de cand eram elevul Scolii normale "Carol I" din Campulung Muscel (1937-1945), unde am avut un profesor de istorie exceptional (Constantin A. Dumitrescu, omorat de comunisti in Muntii Muscelului). Inca de atunci stiam ca "frontiera noastra rasariteana este Nistrul".
Am facut aceasta precizare, dupa ce am citit revista pe care cu onoare o conduceti, nr. 865 din 17-24 aprilie 2009, revista in care a aparut articolul: "Datoria cea mai sfanta a clasei politice este sa readuca Basarabia in frontierele Romaniei", articol semnat de academician doctor Florin Constantiniu. In articolul respectiv, mi-a atras atentia aliniatul urmator: "Clasa politica romaneasca, in totalitatea ei, este vinovata ca, in 1990-1991, cand au existat conditii pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, s-a lasat antrenata in dispute interne, in loc sa inteleaga ca, deasupra conflictelor, exista un interes national: unirea Basarabiei cu Romania. A fost ratata in 1990-1991 o sansa pe care istoria, din nou generoasa (la fel ca in 1918), ne-a oferit-o, dar pe care noi am ratat-o".
In legatura cu acest aliniat, sunt de parere ca este absolut necesar sa se apeleze la autorul articolului - domnul academician doctor Florin Constantiniu - rugandu-l sa precizeze "conditiile pentru unirea Republicii Moldova cu Romania".
Cunoscandu-se conditiile existente in 1990-1991, cred ca se pot stabili si lua - la nivelul conducerii Statului - masurile care sa conduca la "Unirea Republicii Moldova cu Romania". Sper ca revista "Formula AS" sa faca demersurile necesare in sensul celor cuprinse in prezenta scrisoare. Vii multumiri!
Cu deosebita stima,
prof. STEFAN SAVULESCU (pensionar, 84 ani)

"Manastirea Bucium din Tara Fagarasului"

(Text semnat de VALENTIN IACOB, F. AS nr. 867)


"Minune nascuta si renascuta"

Minunata istorie, minunat loc, sfant prin jertfa celor ce s-au lasat arsi de vii in manastirea care a indurat atata nedreptate de-a lungul istoriei. Minunat loc si locas de regasire sufleteasca si spirituala. Oamenii vin si pleaca in si din viata unei manastiri, cu ceea ce este bun sau rau in faptele lor. Ramane sfintenia locului, jertfa celor ce au facut totul pentru ca sfanta credinta ortodoxa sa ramana Acasa, acolo unde i-a fost menit sa curga, sa aline, sa curete si sa vindece si, nu in ultimul rand, sa aduca bucuria si implinirea deplina sufletelor ce se roaga impreuna cu ingerii, pentru Binele umanitatii. Tot respectul pentru munca si rodul vietii doamnei Elena Sandru si a sotului dumneaei (Domnul sa-l odihneasca in pace!) si tuturor celor ce si-au adus cu bucurie simpla, deplina, aportul la nasterea si renasterea manastirii Bucium! Felicitari autorului articolului!
ANNE MARIE BEJLIU

""Formula AS" in Spania si Italia"

(Anunt publicat in F. AS nr. 867)

"Suntem gelosi"

Revista a ajuns in diaspora incepand cu Spania si Italia. Pe cand si in Franta?
MIRELA VOINEA

"Uraaa!"

De abia astept, si sa stiti ca 1 euro e un pret de nimic, imi spuneti si mie daca o sa fiti prezenti si la Roma sau Napoli?
SORINELA EMILIA

"Ar exista vreo speranta si pentru Germania?"

Ar exista vreo speranta si pentru Germania? Citesc revista aceasta minunata de pe internet, nu imi permit sa ma abonez din nou, dar daca as gasi revista si aici, mi-as lua-o fara retineri, e o revista minunata, si tare bine mi-ar fi sa o citesc tiparita pe hartie, ca altfel nici nu as folosi internetul. Sper ca intr-o buna zi sa o gasesc si in chioscurile sau supermarketurile de aici, ca acum casa mea este Germania. Va multumesc!
MIOARA ZETTL

"Va multumesc ca existati"

Bine v-am gasit, daca nu existati, trebuia sa va inventeze cineva, pentru a ne insoti in "drumurile" noastre prin lume, in "pribegiile" noastre. Fara aceasta minunata revista, viata noastra ar fi foarte trista, noptile lungi si fara nici o bucurie. Eu va stiu de la inceput, dar sunteti mult, mult mai aproape de mine, de 8 ani, de cand locuiesc departe. Revista, toata, este foarte interesanta si foarte, foarte importanta pentru mine... Va multumesc foarte mult ca existati, ca sunteti de atatia ani "la inaltime". Succese, impliniri si viata lunga.
Cu toata stima,
EMILIA - Madrid

"Povestea sunetului"

(Text semnat de ANDREI CHERAN, F. AS nr. 867)

"Totul este energie"

Sunetul este hrana vie a tot ceea ce suntem. Vibram la cuvinte, la sonurile naturii, la muzica. Totul este energie. Atentie la ceea ce gandesti! Vibratia gandurilor tale poate naste armonie sau dezechilibru. Asumarea responsabilitatii pentru Sine, prin tot ceea ce exprimi ca actiune, inseamna asumarea responsabilitatii ca Fiinta.
Multumesc pentru articol!
Lumina si Iubire!
ANNE MARIE BEJLIU

"Hristos a inviat, "Formula AS"!"

Va multumesc pentru toti anii de tacuta si profunda prietenie dintre noi, va multumesc pentru prezenta discreta a domnului N. C. Munteanu, atat de putin pretuit in tara asta nerecunoscatoare. Multumesc pentru selectiile doamnei Adriana Bittel, pentru entuziasmul domnului Claudiu Tarziu si privirea domnului Bogdan Lupescu asupra oamenilor si intamplarilor. Multumesc pentru cautarile domnisoarei Aurora Petan, pentru amintirile doamnei Otilia Teposu si pentru combativitatea domnului Ion Longin Popescu.
Multumesc pentru spiritul de calator al domnului Horia Turcanu si pentru curiozitatea inteligenta a domnului Andrei Cheran. Imi cer iertare celor pe care nu-i numesc aici, dar carora le-am multumit in gand, pentru diverse articole.
Multumesc sensibilei doamne Sanziana Pop, pentru ca a reusit sa-i cheme alaturi pe acesti semeni ai mei, pe deplin semeni ai mei, si i-a rugat sa scrie, sa ne puna pe ganduri ori sa ne bucure. Intr-o lume tot mai aspra, e mare lucru!
Pe scurt, multumesc pentru omenia revistei dvs., pentru campaniile la care ader cu inima, si pentru inseninarea pe care mi-o aduceti in fiecare sambata, de ani de zile.
IOANA NITULESCU