Raspuns pentru L. H. - Iasi, F. AS nr. 861 -"Am fost diagnosticata cu carcinom urotelial"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Tinand cont de diagnosticul pus - carcinom urotelial papilar, cu grad inalt de malignitate G3, consider ca cea mai indicata metoda de tratament este rezectia totala a vezicii urinare (cistectomie) si confectionarea uneia noi (neovezica), din intestinul subtire sau gros, incadrata de chimioterapia postoperatorie ca masura de precautie in scopul cresterii sanselor unei recuperari cvasitotale. Existenta emboliilor tumorale la nivelul spatiului limfo-vascular pledeaza spre o asemenea interventie, deoarece oricand este posibila o recidiva locala sau la distanta, prin metastazare ganglionara sau viscerala, mai ales la nivel hepatic, pulmonar si osos. Asa stand lucrurile, nu cred ca va puteti permite sa asteptati efectul terapeutic al unui tratament naturist antineoplazic, cu atat mai mult cu cat acesta se poate face doar in cazul tumorilor uroteliale superficiale.
Totodata, amanarea interventiei chirurgicale creeaza premisele extinderii (metastaza) in alte organe, caz in care chimioterapia poate fi utila doar pentru oprirea sau incetinirea evolutiei tumorale si ameliorarea durerii. In consecinta, sfatul meu este sa nu intarziati prea mult in a lua o hotarare corecta si necesara, pentru ca supravietuirea dvs. sa fie posibila. Singurul tratament naturist recomandat acum este cel de sustinere si atenuare a efectelor chimioterapiei, pe tot parcursul ei, compus din: Armurariu - 2 x 1 capsule/zi, Drojdie de bere - 3 x 1 tablete/zi si Ginseng siberian - 3 x 1 capsule pe zi. Raspunsul imunitar al organismului, puternic deprimat din cauza citostaticelor, trebuie conservat prin administrarea de imunostimulatoare precum Imunostim si Ashwaganda. Sa auzim numai de bine!

"Cum pot scapa de crampe musculare?"
(Raspuns pentru CEZAR MARCU - Piatra Neamt, F. AS nr. 861)


Crampa musculara este de fapt o contractura spasmodica a unui muschi care produce durere brusca si intensa, datorita suprasolicitarii musculare, deshidratarii, accidentarilor, intinderilor musculare sau chiar a pastrarii unei pozitii fixe pentru o perioada mai lunga de timp. Exact ca in cazul dvs., o varietate comuna de crampe musculare apare in timpul somnului, la nivelul muschilor pulpei, fiind de obicei recurente si severe. Pentru dvs., ca fost sportiv de performanta, aparitia crampelor musculare nu este in mod sigur o noutate, insa atunci cand acestea devin suparatoare si nu cedeaza firesc la actiunea miorelaxantelor, cateva metode terapeutice in plus pot rezolva usor problema. Astfel, cand apare o crampa, intinderea usoara a muschiului contractat duce, de obicei, la ameliorarea simptomatologiei. Puteti, de asemenea, sa incercati compresia si masajul muschiului afectat sau contractarea muschiului opus celui care are crampe. Ameliorarea simptomelor se poate realiza si prin imersia in apa calda sau aplicarea unui material incalzit.
Pansamentele reci pot sa reduca spasmul muscular sau sa relaxeze muschiul tensionat. In scop profilactic, pentru a reduce riscul aparitiei crampelor, trebuie sa beti suficienta apa (evitarea deshidratarii) si sa intindeti bine picioarele inainte de a merge la culcare. Nutritia este cheia evitarii durerilor cauzate de crampe si trebuie privita ca un tratament pe termen lung si nu ca o solutie de moment. Cum suferiti in mod regulat de crampe musculare, mancati cel putin o banana pe zi, pentru continutul sau bogat de potasiu. Vitamina E este foarte utila pentru circulatia sanguina deficitara in zona de manifestare. O gasiti in alune, ulei de masline, ulei de germeni de grau. Consumati iaurt natural, pentru continutul sau de riboflavina (B2), si oua, pentru vitamina B12 (cianocobalamina). Administrarea zilnica a 400 U.I. de vitamina E si a unui supliment calitativ de calciu, potasiu si magneziu poate preveni cu succes aparitia crampelor musculare. Si urmatoarele remedii au rezultate foarte bune in combaterea crampelor musculare: * Pedicuta - infuzie din 2 lingurite planta uscata la 200 ml apa clocotita, se consuma dimineata la o ora dupa micul dejun. Cura tine 8 zile si dupa 10 zile de pauza se poate repeta. * Valeriana - antispastic puternic si calmant al sistemului nervos, acest remediu se poate administra sub forma de pulbere (3 x 1 lingurita pe zi) sau capsule (3 x 1 capsula pe zi), inainte de mesele principale. * Eqvagel CM - produs de uz veterinar cu proprietati revulsive si antalgice, care inlatura rapid durerea si rigiditatea musculara. Se aplica pe pielea curata si uscata de mai multe ori pe zi, in strat subtire, pe zona afectata, masand usor regiunea.
Se mai pot utiliza decoctul de Calin si tinctura de Melisa (pentru crampe nocturne, virulente), uleiurile esentiale de Geranium, Ghimbir si Chiparos, precum si remedii homeopatice, precum Cuprum metalicum 6 c, Fosfat acid de magneziu 6 c si Nux vomica 6 c - 1 tableta inainte de culcare, maximum doua saptamani. Sa auzim numai de bine!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Am probleme cu coagularea sangelui"
(Raspuns pentru I. F. - Bacau, F. AS nr. 865)


Incapacitatea sangelui de a se coagula in timp de 30 secunde - 3 minute, in caz de interventii stomato-logice, chirurgicale sau in urma unor traumatisme, se datoreaza deficitului de "factori de coagulare", un grup de substante-proteine (Protrombina, Fibrinogen, Heparina) ce se gasesc in conditii normale in plasma sanguina.
In cazul dvs., se pare ca genele pentru factorii VIII si IX localizate pe cromozomul "X", mostenite de baieti de la mamele lor, au suferit unele mutatii care inhiba sintetizarea in ficat a unei proteine plasmatice, "fibrinogen", ce intervine in procesul de coagulare. Va rog sa-mi transmiteti nivelul fibrinogenului din plasma sanguina (normal 2-4 g/l), si daca aveti si alte tulburari de hemostaza (defecte vasculare, hemofilie, trombocitopenii etc.). Unele boli hepatice produc tulburari complexe de coagulare prin reducerea sintezei factorilor de coagulare, a absorbtiei vitaminei K si anomalii in functionarea plachetelor.
In tratamentul alopat se va administra Vitamina K parenteral (10 mg) sau plasma proaspata, in caz de hemoragii acute, preparate de fibrina, hemostatice, concentrat de factor VIII. Pentru a se produce coagularea sanguina, mecanism esential in oprirea hemoragiilor (hemostaza), la nivelul tesuturilor lezate, este necesar ca enzima "trombina" sa transforme proteina solubila din sange, "fibrinogenul", in proteina insolubila - "fibrina".
Tratamentul naturist foloseste cu succes ceai de coada-calului, coada-soricelului, cretisoara si ventrilica, amestec in parti egale. Se pune o lingurita amestec la 250 ml apa, se fierbe 3 minute, se strecoara si se beau 3 cani pe zi, indulcit cu miere.
Un efect hemostatic uimitor are infuzia de traista-ciobanului, care poate fi folosita in cazul hemoragiilor nazale, intestinale, bucale sau in alte rani sangerande la care sangele nu vrea sa se opreasca. Produsele naturiste Total Cleanse Kidneys, Total Cleanse Liver, Chitosan, Pomegranate ajuta organismul sa regleze glicogenul si proteinele de coagulare, imbunatateste functia renala, regland nivelul acidului uric si al creatininei. Va doresc multa sanatate!

Dr. IOAN GH. MARGINEAN -
medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, tel. 0722/73.52.72


"Baiatul meu sufera de otita care nu cedeaza la tratament"
(Raspuns pentru ANA - Bucecea, jud. Botosani, F. AS nr. 866)


Otita medie supurata cronica de care sufera fiul dvs. este o afectiune inflamatorie si evolutiva a urechii medii, caracterizata prin otoree persistenta, hipoacuzie, ameteli, cefalee. Evolutia acestei afectiuni este influentata de terenul imunologic si persistenta focarelor infectioase de vecinatate (amigdalita cronica, vegetatii adenoidiene, rinosinuzita cronica etc.). Planul terapeutic se poate schematiza astfel:
* asanarea medico-chirurgicala a focarelor infectioase din caile aeriene superioare;
* dezobstructie nazo-faringiana cu Biorinil (2 pufuri de trei ori pe zi), Rhinoil (extract de eucalipt, menta, camfor), aerosolo-aromaterapie cu Ocnasept (solutie salina cu extract din 8 plante medicinale aromatice);
* recoltarea secretiei otice pentru efectuarea antibio-fungigramei;
* toaleta locala, aspiratia secretiilor, ablatia polipilor si granulatiilor;
* instilatii de antiseptice (Betadine) si Propolis (solutie 10%, care are actiune antimicrobiana, antifungica, antivirala, regeneratoare tisulara, antiinflamatorie si imunostimulenta);
* sustinerea terenului imunologic cu Imunorezistan (extract din echinacea) si administrarea de Polidin (vaccin injectabil polimicrobian);
* in cazul aparitiei complicatiilor (otomastoidita), tratamentul este chirurgical;
* pansamente si controale periodice postoperator, pana la vindecarea completa.

ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Cum se trateaza o tumora pe uter?"
(Raspuns pentru ELENA, F. AS nr. 866)


Tumorile uterine se pot ameliora si trata prin tratament naturist. Mai ales simptomele acestora se estompeaza, daca in schema de tratament sunt incluse si remedii homeopatice. Schema de tratament este personalizata, iar produsele au efect antitumoral, antiinflamator si imunostimulator. Tratamentul este de durata si foarte complex: Intern: Cordyang, Tonic ginecologic, traista-ciobanului, Formula anemii, Mabelle, Greenfood, Thuya, Picatura Beres, Sulfur D30, Medorinum CH30. Extern: ovule ginecologice "Superforte", supozitoare fitoapicole "E-lite".
Ovulele, supozitoarele si Tonicul ginecologic se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva. Acestea contin o combinatie reusita din plante si produse apicole. Au efect remarcabil in tumori si inflamatii ale organelor genitale, actioneaza benefic in toate afectiunile ginecologice: fibroame uterine, chisturi ovariene, metroanexite, micoze, rani pe colul uterin, vaginite, cistite, sterilitate. Toate produsele impreuna cu schema de tratament le puteti gasi la Farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

"Urinez foarte greu"
(Raspuns pentru MIHAIL CORNEA, F. AS nr. 865)


Chiar daca ati fost operat de prostata, puteti avea in continuare probleme cu urinatul. La o varsta mai inaintata aceste probleme dispar mai greu, dar cu rabdare si perseverenta simptomele se pot ameliora. Tratamentul dureaza sase luni intensiv, dupa care se continua cu tratament de intretinere. Intern: Enterolactis, Reduct P, Urinosalm, Prostatosalm, Extract din mladite de frasin, Extract din mladite de ienupar, Urzica, Tonic Imunitar "E-lite". Extern: Supozitoare fitoapicole "E-lite".
Supozitoarele fitoapicole "E-lite" contin miere, propolis, polen, laptisor de matca, catina, musetel, cimbru, sunatoare, tataneasa, galbenele, ienupar, salvie, pin, fenicul, geraniu, mumio, argila. Sunt recomandate in uretro-prostatite, cistite, nefrite, hemoroizi, inflamatii, reumatism. Supozitoarele si Tonicul Imunitar se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.