Un produs de exceptie la "Plantavorel": TONIC VOREL

Redactia
Aloe, catina, miere si vin: farmacia naturii da din nou lovitura, creand un elixir de viata lunga

Actiunea cicatrizanta, digestiva, depurativa si imunomodulatoare a frunzelor de aloe, asociata cu proprietatile antioxidante si de protectie cardiovasculara si hepatica ale vinului rosu si ale fructelor de paducel si cu efectele tonic-energizante ale mierii de albine si ale fructelor de catina, fac ca produsul TONIC VOREL sa fie un adevarat elixir, cu virtuti de regenerare celulara si echilibrare a tuturor functiilor organismului uman.
TONIC VOREL este un supliment alimentar cu actiune adjuvanta in: detoxifierea organismului; stimularea regenerarii celulare; incetinirea proceselor de imbatranire a organismului; stimularea sistemului imunitar; imbunatatirea functiilor organismului.
Combinatia de principii active ale produsului determina o serie de efecte benefice: * Antiinflamatoare, analgezice, antibacteriene si antivirale, ce explica rezultatele foarte bune in infectii, reactii alergice, reumatism, artrite acute si cronice, afectiuni digestive, ulcer gastro-duodenal si alte inflamatii ale sistemului digestiv si ale celorlalte organe interne: stomac, intestin subtire si gros, rinichi si pancreas. * Imunostimulatoare, antioxidante, tonice. * Digestive, stomahice, de stimulare a secretiei biliare si de intensificare a peristaltismului intestinal. * De tonifiere a sistemului cardiovascular si a sistemului nervos.
Aloe Vera era cunoscuta si utilizata in diferite afectiuni, cu mii de ani in urma, de catre populatiile din Africa orientala, meridionala, Africa de Sud si din zona mediteraneana. Substantele active cele mai importante din Aloe Vera sunt: * Lignina - principiu activ ce penetreaza cu usurinta straturile superficiale ale pielii si are rolul important de purtator al celorlalte componente active din Aloe; * Saponine - substante cu efect dezinfectant; * Antrachinone - principii active cu importanta actiune laxativa, ce asigura si un efect analgezic, antibacterial, antifungic si antiviral; * Uleiuri volatile (antranolul si artrazenul, rezinotanolul) - principii active cu actiune analgezica si anestezica; * Vitamine - Beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, C, D, E - contribuie la protejarea celulelor, stimularea sistemului imunitar, mentinerea unei bune functionari a aparatului cardiovascular, respirator, digestiv si renal. Au efecte benefice asupra psihicului si a sistemului nervos; * Substante minerale, cu rol important in functionarea sistemului muscular, nervos si imunitar.
Mierea de albine este cunoscuta pentru efectele sale benefice inca din cele mai vechi timpuri. Cuprinde un amestec de fructoza si glucoza, intr-o forma care (fara a fi transformata de organism) se asimileaza direct, constituind o importanta sursa de energie. Mierea contine in cantitati echilibrate fermenti, vitamine (B1, B2, B6, acid pantotenic, acid folic, acid nicotinic), substante minerale (sodiu, potasiu, calciu), oligoelemente (mangan, fier, cupru, fosfor, sulf), acizi si aminoacizi, hormoni, substante bactericide si arome. Datorita acestui fitocomplex bioactiv, mierea de albine prezinta proprietati terapeutice deosebite: tonic general, sedativ nervos, antispastic, antiseptic, carminativ, laxativ usor si calmant in inflamatiile intestinale, vitaminizant, antireumatic si cardiotonic.
Vinul rosu, obtinut prin fermentatia alcoolica a fructelor de vita-de-vie (Vitis vinifera, Var rubra), prin aportul de substante polifenolice (flavonoide, acizi polifenolcarboxilici, antociani si proantociani), vitamine (B1, B2, B5, B6, C) si minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier), constituie un valoros supliment alimentar, cu proprietati antioxidante, tonice venoase, hipotensoare si anticolesterolemiante.
Efectele benefice ale vinului rosu se datoreaza antioxidantilor, in special resveratrolului, care favorizeaza scaderea nivelului lipidelor din sange. Se stie ca flavonoidele scad nivelul colesterolului rau, iar scaderea colesterolului in sange inseamna implicit reducerea riscului de boli cardiovasculare. Polifenolii blocheaza actiunea radicalilor liberi si previn imbatranirea precoce. Consumul moderat de vin rosu are efecte pozitive in prelungirea vietii, contribuind la mentinerea sanatatii ficatului si a sistemului cardiovascular.
Fitocomplexul din fructele de paducel (Crataegi fructus) este raspunzator de actiunea sedativa asupra sistemului nervos central, prin diminuarea hiperexcitabilitatii psihomotorii si senzitive, de actiunea de reglare a tensiunii arteriale prin cresterea hipotensiunii si scaderea hipertensiunii, de normalizare a activitatii inimii, in sensul eliminarii extrasistolelor si a acceselor de tahicardie paroxistica. Totodata, complexul bioactiv are actiune vasodilatatoare, influentand benefic circulatia atat la nivel coronarian, cat si la nivel cerebral.
Fructele de catina (Hippophae fructus) au o compozitie complexa, fiind considerate ca o adevarata polivitamina naturala. Ele contin cantitati importante de vitamina C, vitamine din grupul B, vitamina E, PP, P, acid folic, substante carotenoide, provitamina A, acizi organici, minerale. Vitamina C, alaturi de flavonozide, are efecte favorabile asupra functiei creierului si a inimii, prin mentinerea permeabilitatii peretilor capilarelor, stimuland astfel circulatia si metabolismul tisular.

Centrul de Cercetare si Prelucrare a Plantelor Medicinale "PLANTAVOREL" S.A. - Piatra Neamt, str. Cuza Voda nr. 46; tel/fax: 0233/21.03.08; e-mail:plv@plantavorel.ro