Actualitati ufologice

Andrei Cheran
Conferinta dedicata farfuriilor zburatoare

Guvernul american e somat sa ridice secretul asupra prezentei extraterestre

"Paradigm Research Group" si-a tinut cea de-a cincea conferinta la hotelul Hilton din Maryland, in SUA. Acest eveniment are drept obiectiv schimbarea politicii guvernului american fata de fenomenul extraterestru. Ca in fiecare an, el reuneste personalitati politice, militare, piloti, jurnalisti, al caror scop este sa ceara guvernului ridicarea secretului asupra prezentei extraterestre. Stephen Bassett, directorul si initiatorul proiectului, beneficiaza de o audienta foarte importanta in Statele Unite si in intreaga lume, gratie Internetului si a retelei pe care a pus-o la punct, asigurandu-si contacte cu mass-media. Pozitia sa si a grupului sau se bazeaza pe marturii adunate de catre sute de cercetatori, de mai bine de sase decenii.
Paradigm Research Group este luat cat se poate de in serios de catre publicul american. Evenimentul a fost transmis de postul de televiziune CNN, a carui animatoare-vedeta, Cheryll Jones, l-a prezentat in direct. Anul acesta, in timpul transmisiei, s-a produs un adevarat soc emotional, cand astronautul Edgar Mitchell, din misiunea Apollo 14, a avut o interventie telefonica. El declansase deja o veritabila tornada mediatica, in iulie 2008, cand in timpul unui interviu dat unui post de radio englezesc, a afirmat ca este absolut convins de existenta unei prezente extraterestre in atmosfera noastra.
Raspunzand in direct, pentru prima data, intrebarilor ziaristilor, el a afirmat ca "fenomenul ozn poseda o origine extraterestra si ca guvernul american a creat, la sfarsitul anilor '40, un veritabil embargo asupra adevarului, dupa ce a recuperat o nava extraterestra prabusita la Roswell, in New Mexico".
Nick Pope si Milton Torres au fost alti doi intervievati de renume ai acestei conferinte. Primul, fost ofiter superior in ministerul apararii din Anglia, insarcinat sa studieze fenomenul ozn, a contribuit la difuzarea a mii de documente si rapoarte de observare a lor. El este in prezent cercetator si conferentiar. Milton Torres este un fost comandant al US Air Force, al carui caz a fost descris in amanunt intr-un document relevat de catre ministerul britanic al apararii. Maiorul Torres primise ordinul sa doboare un OZN, dar, inainte ca el sa poata actiona, nava a disparut de pe ecranul radar, accelerand pana la 12.000 de km la ora. El a vorbit in mod public despre acest eveniment extraordinar.
Toti membrii Congresului american au primit o invitatie de a trimite un reprezentant la congres. In timpul conferintei de presa tinute pe 20 aprilie, la "National Press Club" din Washington, Stephen Bassett a facut o declaratie uluitoare, sub forma de ultimatum adresat guvernului Obama: "Aceasta nu este o amenintare, pentru ca nu poti ameninta guvernul Statelor Unite. Paradigm Research Group detine o imensa retea, foarte bine organizata, si un mare numar de dovezi, foarte bine documentate, in legatura cu acest subiect. Le vom face sa circule in mass-media si le vom face guvernantilor viata grea". Dar Stephen Bassett incearca sa motiveze guvernul, nu sa il intimideze. El a mai declarat: "Noi dorim ca Statele Unite sa isi joace rolul conducator. Presedintia a pus la punct toate structurile necesare, ceea ce ne face sa credem ca procesul de "divulgare" va trebui inevitabil sa se desfasoare in curand. Dar "in curand" nu ne satisface. Asteptam acest lucru de mult prea mult timp".
Desi Brazilia, Marea Britanie, Danemarca, Mexicul, precum si alte state si-au "declasificat" dosarele ozn, facandu-le publice, Statele Unite inca nu s-au hotarat. Or, ele nu au alta alegere decat sa intre in cursa, daca doresc sa se afle in fruntea acestei miscari, pentru a-si mentine influenta si pozitia. In caz contrar, exista 50% sanse ca o alta natiune occidentala sa divulge acest lucru inainte. Astfel, tara respectiva s-ar afla in frunte, iar America ar avea rolul de "urmaritor". Stephen Bassett este foarte sigur de el. Opinia publica este din ce in ce mai receptiva si este convins ca secretul nu va putea fi pastrat prea mult timp. Este foarte posibil ca administratia Obama sa fie pe punctul de a analiza in ce fel sa gestioneze aceasta delicata situatie.
La conferinta de presa s-a mai aflat ca urmatoarea intrunire va avea loc la Barcelona, pe 25 si 26 iulie 2009. Este o premiera pentru Europa. Pepon Jover, un spaniol care face parte din Paradigm Research Group, a declarat: "In prezent, traim o modificare profunda a constiintei noastre planetare, din cauza unor importante schimbari istorice. Orice transformare importanta duce la o criza profunda, care este greu de evitat, ea subrezind bazele civilizatiei noastre, care deja este depasita. Cu toate acestea, ne aflam in fata unei oportunitati fara precedent de a reorienta viitorul planetei noastre catre o lume a abundentei, a pacii si a echilibrului. Noi, doar noi, cetatenii planetei noastre, avem responsabilitatea si oportunitatea de a schimba cursul istoriei".