Declaratii de dragoste pentru Formula AS

Cititor Formula AS
GERMANIA

Mereu aproape de casa

Viata lunga si imbelsugata va doresc, stimata redactie a ziarului Formula AS! Sunteti fenomenali, sunteti niste oameni deosebiti prin tot ceea ce faceti pentru romani, pentru oamenii care au intr-adevar nevoie de ajutor. Sunt plecata de trei ani din tara si - va rog sa ma credeti -, aici nu am contact cu romani, imi pare rau sa o spun, dar aici le e rusine romanilor sa spuna ca sunt romani. Prin intermediul revistei dvs., ma simt intotdeauna aproape de casa, aproape de suflete sincere si deschise. Am fost o cititoare fidela a revistei dvs. si ma bucur nespus ca prin intermediul Internetului pot sa raman si in continuare. Va doresc sa aveti parte de succese depline si sa reusiti si in viitor sa faceti, exact ca si pana acum, oamenii fericiti!
Cu stima, va saluta
ODETA BLANK - Mnchen

Sufletul meu este inca acolo unde bunicii odihnesc sub glie

Stimata doamna Sanziana Pop,
Stimata redactie,
Va urez La mai multi cititori! si puterea spirituala de a duce acest dar dumnezeiesc mai departe. Eu, romanca in suflet, germana prin repatriere, am nevoie de Formula AS pentru a ramane cu picioarele pe pamant. Faptul ca si eu am mancat ani de zile paine pe cartela si am invatat seara la lumanare, fara curent, desi am crescut la oras, nu m-a indepartat niciodata de Romania. Unii au uitat sau vor sa uite. Sufletul meu, dimpotriva, nu a uitat, nu va uita niciodata, el este inca acolo, acolo unde bunicii mei odihnesc sub glie, acolo unde copilaria mea alearga desculta pe uliti, acolo unde in noptile de Pasti sau Craciun miroase a tamaie, acolo unde oamenii de bine nu uita sa-i ajute pe cei uitati de soarta.
Ceea ce faceti dvs. si cititorii dvs. prin intermediul revistei este dumnezeiesc.
HILDEGARD NEUBINDER - Kln

JAPONIA

Citindu-va, mi se mai indulceste dorul de Romania

Stimata redactie Formula AS,
Saptamana aceasta, cand am primit noul numar al revistei Formula AS, am avut placuta surpriza sa gasesc in plic si un supliment Asul verde. Apreciez foarte mult gestul dvs. si va multumesc ca mi-ati facut un cadou asa de frumos si util. Pentru mine, sfaturile de sanatate imi sunt de mare folos si nu ezit sa le impartasesc si prietenilor mei din Japonia. Va citesc mereu cu mare placere revista, pe care o astept cu nerabdare in fiecare saptamana. De fiecare data descopar interviuri si articole deosebit de interesante. E revista care imi aduce mereu vesti din tara si din lumea larga, iar aici, in Japonia, pentru mine e singura sursa de informatie in limba romana. E una din legaturile cu locul drag de unde am plecat, de care voi fi legata intotdeauna, oriunde voi trai si, nu in ultimul rand, citindu-va, mi se mai indulceste dorul de Romania si de limba romana. Inca o data va multumesc ca imi oferiti placerea de a va putea citi revista, chiar si aici, in Japonia.
Va doresc succes si cat mai multe numere!
CRISTINA ASO

CANADA

Atmosfera aceea tainica, incarcata de sensuri profund romanesti, e ceea ce-mi lipseste aici

Stimata doamna Sanziana Pop,
Revista dvs. este ca un balsam pentru sufletul meu, citesc cu mare placere toate rubricile ei. Luni de zile, de la venirea mea in Canada, mi-a fost insa imposibil sa citesc Spiritualitate, ma durea sufletul la contactul cu ceea ce imi lipseste aici cu adevarat: spiritualitatea romaneasca, sufletul poporului meu. Si cel mai greu e de sarbatori, cand e stringenta nevoia de a simti totul la fel ca acasa. Caut aproape cu disperare sa incropesc o frantura din atmosfera cu gusturile si mirosurile cunoscute, proprii sarbatorilor atat de dragi. Da, atmosfera aceea tainica, incarcata de sensuri profunde si pur romanesti, e ceea ce cu desavarsire imi lipseste aici in Canada. Acum citesc Spiritualitate si ma umplu de bucurie si nu imi doresc altceva decat sa reusesc sa fac cumva ca si copiii mei sa traiasca in spiritul crestin romanesc: sa simta sarbatorile cu suflet de roman, sa le iubeasca si sa le poarte in inima, cu drag si mandrie. Vibrez de emotie cand citesc amintirile unor romani despre satul bunicilor si obiceiurile strabune, atat de pline de farmec. Este ceea ce le furam noi, emigrantii, copiilor nostri: copilaria cu bunici si misticul sarbatorilor crestine. E adevarat ca Dumnezeu e cu noi si in noi, oriunde am fi pe lumea asta, dar ceva a ramas acolo, departe, ACASA. Si acel ceva se simte ca o rana in interior si nu cred ca e leac de tamaduire.
Dumnezeu sa va dea sanatate si putere de munca!
CRISTINA - Toronto

USA

Nu puteti intelege ce bine le faceti romanilor de pretutindeni prin Formula AS

Numele meu este Adina Curtean, am locuit in Bucuresti pana acum doi ani, cand m-am casatorit, iar acum sunt in SUA. Si cand eram acasa citeam revista dvs. tot timpul. Intreprindeti o treaba perfecta. E incredibil ce bine le faceti romanilor de pretutindeni prin Formula AS. As avea o mare rugaminte: prin intermediul dvs. as vrea sa transmit familiei mele cat de mult o iubesc, cat de mult imi lipsesc dragii mei parinti, sora mea. Sper din tot sufletul sa citeasca mesajul acesta, pentru ca nu ii mai pot contacta.
Cu multumiri sincere, o cititoare care va ureaza numai bine.
ADINA CURTEAN

O revista foarte aproape de sufletul fiecaruia dintre noi

Stimata d-na Sanziana Pop,
Ma numesc Mihaela Nocasian si sunt o cititoare constanta a revistei Formula AS de mai bine de opt ani. Marturisesc ca de multe ori am vrut sa va scriu - impresionata de scrisorile de la cititori, de istoriile adevarate cu si despre animale si de articolele incitante despre aspectele mai putin cunoscute ale spiritualitatii si culturii romanesti. Din cauza faptului ca ma aflu departe de tara, in ultimii ani va citesc pe Internet. Consider ca varianta electronica a revistei stabileste o legatura foarte puternica cu tot ceea ce inseamna acasa pentru fiecare roman din diaspora si pentru care constrangerile de spatiu si timp devin astfel mai putin vizibile. Solidaritatea cititorilor revistei Formula AS demonstreaza acest lucru cu prisosinta si este surprinzator, si in acelasi timp minunat, cum fiecare cititor se simte cuprins in sufletul celorlalti, indiferent ce rubrica a revistei ar parcurge.
Doamna Sanziana Pop si iubita redactie, va rog sa acceptati aceasta lauda binemeritata, mai ales ca am ceva experienta in studiul comunicarii prin intermediul Internetului intre participantii in asa-numitele comunitati virtuale. De fapt, in ultimii ani, am studiat revista Formula AS prin aceasta perspectiva (in calitate de studenta la doctorat in retorica si comunicare) si am ajuns la niste observatii deosebite, pe care as fi foarte interesata sa le confirm cu ajutorul dvs.
Revista Formula AS este unica, nu numai in Romania, ci si in spatiul publicistic electronic in general. Va admir nespus pentru tot ceea ce faceti pentru romanii de pretutindeni, producand o revista care este foarte aproape de sufletul fiecaruia si care faciliteaza deschiderea spre adevaratele valori romanesti. Aceasta pasiune pentru revista m-a determinat sa incerc sa inteleg modul in care dvs. reusiti sa construiti o identitate romaneasca, reactivand un sistem de valori care s-a pastrat nealterat undeva, in sufletul fiecarui roman.
Cu mult respect si multumiri pentru tot ceea ce faceti,
MIHAELA NOCASIAN, studenta, Florida State University

ITALIA

Revista dvs. este foarte bine primita si aici, in Italia, unde nu sunt putini cei care cauta in ea raspunsul

Stimata redactie Formula AS,
Voi incepe si eu, ca foarte multi altii, prin a va multumi ca existati! Am fost si am ramas o colectionara a revistei inca de la inceputuri, din vremea studentiei mele, iar acum - iarasi ca multi alti plecati - o citesc saptamanal pe Internet. De profesie sunt biolog si recunosc ca de foarte multe ori raspunsurile revistei mi-au oferit solutii atat pentru intrebarile mele, cat si pentru ale altora. Revista dvs. este foarte bine primita si aici, in Italia, unde nu sunt putini cei care cauta in ea raspunsul la problemele lor. Va doresc pe mai departe aceeasi determinare in mesajul dvs. spiritual si umanitar!
LAVINIA - Roma

(Foto: Florin Andreescu 3)