Sfaturi...

Redactia
...gospodaresti

•  Curatirea pielii. Se spala obiectul cu un burete si apa curata, la care se adauga o lingura de otet de vin sau otet de fructe. Buretele nu trebuie sa fie prea ud, pentru ca pielea sa nu se umezeasca prea mult. Indata ce pielea s-a uscat, se pregateste intr-o ceasca un amestec de albus de ou si ulei de in, care se aplica uniform cu ajutorul unei pensule. Apoi se freaca cu o carpa de panza, pana iese un luciu mat. Tratata in acest fel, pielea se mentine excelent.

•  Pielea fina, colorata poate fi inviorata foarte bine, daca o frecam cu o carpa inmuiata in lapte si o lustruim apoi cu o carpa de lana. De asemenea, si laptele smantanit se potriveste la acest gen de curatire a pielii.

•  Pielea de caprioara se spala in apa cu sare, ca sa nu se imbatoseze. Se stoarce si se clateste apoi in apa cu sapun. Sapunul face pielea moale. Uscarea nu se face la caldura puternica.

•  Musamalele se curata si lucesc frumos daca se freaca din cand in cand cu carpe inmuiate in petrol.

•  Tapetul se curata cu tarate de grau. Taratele se incalzesc, se pun pe o carpa de lana si se freaca peretele cu ele in lung, in aceeasi directie.

•  Curatirea cartilor de joc. Se jilaveste cu petrol o carpa si se freaca cartile cu ea. Dupa ce am sters bine fata, se usuca cu o carpa curata si se lustruieste cu talc. Se mai pot curata cu o carpa imbibata in putin camfor.

•  Fierul de calcat. Ca fierul de calcat sa nu rugineasca, aveti grija sa-l ungeti cu sapun. Daca frecati fierul cu putina sare de bucatarie, rufele calcate nu se vor ingalbeni. Sa se adauge putina sare si in scrobeala, pentru ca rufele sa aiba un luciu frumos. Daca a ruginit, il veti freca cu otet si nisip.

•  Clapele de pian ingalbenite se freaca usor cu benzina amestecata cu spirt. Daca clapele s-au ingalbenit tare, atunci se pot sterge cu un tampon de vata inmuiat in benzina si apoi se ung cu o solutie de apa oxigenata, care trebuie lasata sa lucreze un rastimp inainte de a fi spalata cu apa curata.