Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Tratament naturist pentru insomnie

Cine nu sufera de insomnii? Cu totii avem din cand in cand probleme in viata si, brusc, apar si insomniile. Dar, cu multa vointa, putem scapa si de acestea. Cum? Printr-un tratament naturist cu cruditati. Acestea elimina starea de moleseala produsa de alimentatia greoaie si nociva, renuntarea la alimentele grele (carne, grasimi, prajeli), la cafea. Eu am o sora care s-a confruntat ani de zile cu aceasta boala chinuitoare. Dormea cate 3-4 ore pe noapte si din aceasta cauza avea mari dureri de cap. A renuntat la tratamentul cu somnifere, care au numeroase efecte secundare, a facut urmatorul tratament: * ceai de flori de tei, amestecat cu urzica (3 cani/zi); ceai de hamei (3 cani/zi), timp indelungat, apoi a facut bai de plante (combinate), decoct din: flori de maces (50 g), flori de tei (70 g), flori de mac (50 g), fierte toate 5-10 minute in 5 litri apa. Se toarna in apa din cada si se sta in baie 10-15 minute la 35gr.. Baia se face seara, la culcare, o saptamana, apoi de doua ori pe saptamana, timp de doua luni (si acum adauga plante in baie).
De asemenea, a pregatit tinctura de ovaz. Se piseaza boabe de ovaz tinere, nedecorticate, se pun intr-un recipient inchis la culoare, se toarna deasupra alcool de 70gr., se lasa la macerat 8-10 zile. Se acopera vasul amestecand preparatul o data pe zi, cu o lingura de lemn. Se strecoara, se pastreaza la temperatura camerei, in sticle de culoare inchisa. Se vor consuma cate 40 picaturi dizolvate in putina apa, seara la culcare. Va doresc multa sanatate!
ELENA ZAMFIR - Dragasani

Sfaturi pentru psoriazis

Citesc revista dvs. inca de la aparitie si constat cu placere ca este cea mai buna din tara. Va doresc succes in continuare si multa putere de munca. Deoarece am constatat ca destul de multa lume sufera de psoriazis, as dori sa-i ajut in tratarea acestei cumplite boli cu cateva sfaturi foarte importante. Psoriazisul este, de fapt, o alergie la acidul acetic (otet). 1. A nu se consuma otet sub nici un motiv. 2. A nu se consuma bauturi alcoolice, care in organism se transforma in acid acetic (otet). 3. A nu se consuma acid citric (lamai, portocale, mandarine, mango etc. sau orice produse care contin acid citric...), care si el se transforma in organism in acid acetic (otet). Tratamentul da rezultate 100%. Incercati! Nu costa nimic si scapati de problema! In speranta ca am facut un bine unor oameni disperati, le doresc insanatosire grabnica. Cu stima si respect,
LORELEI - Canada

Leac simplu pentru arsuri

In momentul cand te arzi cu ceva, pune repede un ou batut peste zona respectiva. Il lasi sa se usuce si tot ungi locul respectiv de 4-5 ori, dar totdeauna dupa uns, lasi sa se usuce. Am fost vindecata asa la un restaurant in America si nici ca mi-a lasat vreo urma... Sa va fie de leac!
STELA P.

Leac pentru oprirea sughitului

Sughitul persistent poate fi oprit prin simpla apasare pe nervul frenic (se afla la baza gatului). Mai puteti bea un pahar cu apa pe nerasuflate sau duceti mainile la spate (pozitie care impiedica diafragma sa se contracte) si puneti pe cineva sa va aduca un pahar cu apa la gura. Apa trebuie bauta repede. Sughitul va ceda.
ANA-MARIA - Roman

Retete cu usturoi

Stimata redactie, apreciind preocuparea dvs. pentru ameliorarea diverselor probleme legate de sanatatea oamenilor, ma alatur sugestiilor catre cititori, cu un indemn izvorat dintr-o experienta personala de durata: nu ignorati proprietatile curative ale usturoiului crud.
De-a lungul timpului, pentru mine, pentru membri familiei si pentru cunoscuti, sucul lui tamaduitor - aplicat local sau picurat intr-o lingurita si inghitit - a rezolvat taieturi, rani de suprafata, furuncule, psoriazis, bube, deformari osoase, reumatice, ulcer, uneori folosind chiar pulpa ca o cataplasma sub un pansament, cu o conditie: sa se dozeze timpul de aplicare pentru a nu arde epiderma.
Ma gandesc adesea daca sucul sau, in combinatie cu alte substante, nu ar rezolva o parte dintre problemele formelor incipiente de cancer, inainte de interventii chirurgicale radicale si de chimioterapie. Indraznesc sa sugerez medicilor oncologi sa reflecteze la o posibilitate de testare a efectelor usturoiului crud, pentru mine un medicament "minune" si modest.
Demersul meu se vrea o mana de ajutor intinsa celor aflati in suferinta de catre unul dintre semenii lor, greu incercat in viata. Cu respect,
FLOREA PUIU - Bucuresti

Descantec pentru vindecat negii

La varsta de 30 de ani, mi-a aparut la mana dreapta, pe ultima falanga a degetului mijlociu, un neg urat si jenant. L-am tratat cu toate mijloacele cunoscute, acid clorhidric, legat cu par de cal, taiat cu lama, ars cu tigara, electrocauterizat, cu nitrat de argint (piatra iadului) si nimic, continua sa creasca si sa infloreasca, crapand. Cineva mi-a sugerat un descantec. Eu, sceptic, mai mult in gluma, dar in disperare de cauza, mi-am zis: "Hai s-o fac si pe asta!". Atentie! In zile cu luna plina, se ia pamant de pe jos, intre degetele unei maini, si se rosteste descantecul: "Luna, da-mi purceii tai si-mi ia negii mei". Se spune de trei ori, apoi se ating negii cu pamantul dintre degete, care se arunca spre luna!
Spre marea mea surprindere si satisfactie, peste cateva zile, constat ca negul a disparut si asa a ramas pana acum, la cei 78 de ani pe care ii am.
Se mai poate folosi si sucul galben al plantei rostopasca (negelarita), ce creste prin tot locul. Planta tanara, rupta, emite un suc abundent, din toate ramurile. Se poate realiza si o tinctura alcoolica din aceasta planta cruda.
STEFAN DANCIU - Prelungirea Ghencea 12, bl. R2, sc. B, ap. 77, Bucuresti, cod 061706

Medicament pentru eliminarea cicatricelor de pe cornee

(de obicei urmari ale keratitelor)

Va scriu despre un caz real (pacient cu keratita herpetica recidivanta). Acum 7 ani, dupa ultima recidiva, pacientul nu mai vedea mai nimic cu ochiul afectat, datorita cicatricei ramase pe cornee. Exista un medicament fabricat in Franta (si din cate stiu doar in Franta se gaseste, dar la orice farmacie de acolo), care se numeste CYSTINE B6 BAILLEUL. Sunt cutii cu 20 comprimate, 1 cutie costa 3 euro; 1 comprimat contine L-Cystine 500 mg, vit. B6 50 mg. Are instructiuni precise: doza zilnica recomandata - 4 comp./zi, timp de mai multe saptamani, pana la disparitia cicatricei (se poate continua cu 2 comp./zi cam dupa 2 luni de tratament).
Va pot spune ca, in cazul mentionat mai sus, dupa doar cateva saptamani de tratament (4-5), cicatricea s-a fragmentat, a disparut de pe centrul corneei si pacientul a putut din nou citi cu ochiul afectat. Vindecarea a fost, deci, spectaculoasa. In plus, de atunci nu a mai facut nici o recidiva de keratita. Este esentiala insa respectarea cu strictete a retetei, o intrerupere a tratamentului, chiar de cateva zile, ducand la nevindecarea completa. Oare nu s-ar putea importa si la noi medicamentul, daca cererea ar fi suficient de mare?
SERBAN

Leacuri calugaresti

Contra cancerului

Se alege un trunchi de mesteacan care sa aiba scoarta sanatoasa. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie sa aiba lungimea de 2 m si circumferinta egala cu circumferinta capului bolnavului. Pentru transport si pentru a fi utilizat mai usor, trunchiul se poate taia in doua parti egale, dar la tratament se incepe cu partea superioara, mai subtire. Pentru a se pastra bine pe durata tratamentului, partea inferioara a trunchiului, care nu este inca folosita, se acopera la un capat cu o carpa umeda. Tratamentul trebuie sa inceapa la cel mult doua zile de la taierea trunchiului. Se incepe prin decojirea partii superioare, mai subtire, spre partea inferioara, mai groasa. Decojirea se face inelar pe trunchiuri, in forma de dreptunghiuri, cu latimea cat latimea palmei bolnavului. Dupa ce se epuizeaza scoarta de pe un inel cu latimea cat latimea palmei bolnavului, se trece mai departe, la urmatorul inel. Se iau bucatile de coaja si se maruntesc. Coaja se ia de pe trunchi imediat, inainte de a se pune la fiert, in 3 l de apa. Se pun si 7 linguri de grau in apa care fierbe si se fierbe incet, pana ce graul devine comestibil, adica plesneste. Atunci se pune si coaja de mesteacan maruntita si se mai fierbe inca doua minute impreuna cu graul. Cand sunt rani externe, se ia separat intr-o cana ceai, pentru a tampona locurile bolnave. Cand nu sunt rani externe, ceaiul se bea integral. Tratamentul dureaza pana se termina scoarta de pe trunchi. Se citeste Acatistul Maicii Domnului si Acatistul Domnului Iisus Cristos, timp de 40 de zile.

Pentru prostata

Se bea timp de 20 de zile, fara intrerupere, ceai de pufulita cu flori mici, timp in care un fier magnetizat, incalzit si invelit intr-o carpa cu vin (incalzit de 2-3 ori pe noapte) se pune pe besica. De cate ori se incalzeste fierul, se schimba pozitia de culcare, pe cele 2-3 parti ale corpului. In timpul celor 20 de zile de tratament nu se bea apa, ci numai ceaiul de pufulita cu flori mici.

Pentru anemie

Se ia in fiecare zi, la fiecare masa, un ou proaspat cu coaja rosiatica si o bucata de salam de Sibiu (se poate inlocui salamul de Sibiu cu carne de vanat de marimea unui ou). Se bea un pahar de vin de butuc din vita Nova si Izabel, macar la o masa pe zi. Tratamentul dureaza timp de 100 de zile. In anemie usoara, se recomanda un pahar de vin rosu pe zi, de preferat inainte de culcare.

Pentru cicatrizarea ranilor

Se pune un litru de lapte in doua vase emailate. Se fierbe laptele dintr-un vas pana cand pielita creste 1-2 cm. Atentie! Sa nu crape pielita! Dupa ce se raceste, se toarna in celalalt vas curat. Se fierbe din nou la fel si se repeta manevra, pana cand laptele este fiert de cinci ori. Vasele trebuie sa fie spalate si curatate. Se curata un cartof rosu, cu pielita groasa, si se taie cat se poate de marunt cu un cutit cromat sau de lemn de stejar uscat. Se introduce in lapte cand fierbe a cincea oara si se amesteca pana se face o pasta. Se pune pe orice fel de rana 1 cm grosime si se leaga cu un tifon alb, sterilizat. Se tine legatura doua zile si doua nopti, dupa care se spala cu apa oxigenata. Se repeta pana la vindecare.
ANA COSA - Sibiu, tel. 0269/23.28.50