ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE

Tana Rosca
In ultimii doi ani, severul si conservatorul Saturn, impreuna cu rebelul Uranus, pus pe schimbari radicale, s-au ciocnit in repetate randuri. Luna aceasta avem parte de ultima lor opozitie, ultima bulversare care va decide ce anume nu mai poate ramane la fel in viata noastra. Aspectul exact se va petrece intre 10 si 17. Din pacate, planeta comunicarii, Mercur, se afla in miscare retrograda, deci incercarea de-a rezolva problemele prin discutii se loveste de greutati. Micul benefic Venus intervine insa in folosul nostru, incepand din data de 21, cand intra in Fecioara, pentru a-l imblanzi pe Saturn. Dupa mai mult de cinci luni de mers de-a-ndaratelea, temutul Pluton revine, si el, pe 12, la sentimente mai bune

BERBEC

Limpeziti neclaritatile


Sunteti, fara indoiala, o zodie curajoasa, dar fiind oameni, aveti si dvs. temeri. Pe de alta parte, nevoia de-a aduce schimbari radicale in viata dvs. este si ea pronuntata, dar motivele acestor nevoi nu va sunt din cale afara de clare. De aceea va sfatuim ca inainte de intervalul 10-17 sa incercati sa va lamuriti asupra lucrurilor care va deranjeaza, pentru a nu reactiona manati de motivatii neclare. In familie se pot naste conflicte pe marginea unor probleme care s-au facut simtite cam cu sase luni in urma. Daca este vorba despre eforturi pozitive, cum ar fi amenajari prin casa sau alte chestiuni de ordin practic, energia lui Marte se indreapta pe fagasul cel bun.
BANI: Tendinta dvs. de-a cheltui pentru distractii este pronuntata, pana pe data de 20. Daca sunteti parinti, veti fi dispusi sa cheltuiti cu odraslele mai mult decat de obicei.
CARIERA: Presiunile nu tocmai explicite cu care va luptati de o vreme pot ajunge sa erupa, cu precadere intre 10 si 17. Vedeti totusi daca nu pot fi facute schimbari care sa va convina, mai degraba decat sa renuntati la tot ce ati construit.
DRAGOSTE: Relatiile noi prospera, pana pe 20, cele stabile trec prin dificultati de comunicare intre 8 si 18, dar se dreg din 21.
SANATATE: Pentru toata lumea, opozitia Uranus-Saturn e solicitanta pentru sistemul nervos, cel osos si pentru inima, dar pentru dvs. riscul este si mai mare, in special intre 10-17.

TAUR

Nu accelerati!


Relatiile dvs. cotidiene sunt marcate de nervi, mai ales in prima treime a lunii, cand orice fleac va poate irita. Ridicati piciorul de pe acceleratie. Tot acum sunt problematice drumurile, deci n-ar trebui sa conduceti, ar trebui sa renuntati la manuirea unor obiecte ascutite si sa va feriti de arsuri. Pana pe 20, planeta dvs. guvernatoare, Venus, armonizeaza legaturile de familie si permite de asemenea actiuni de amenajare, vanzari sau cumparari de case sau pamant. Incepand din data de 11 vi se poate clarifica o problema mai absconsa legata de strainatate, studii sau ambele.
BANI: Este mai probabil sa ii dati, decat sa-i luati, dar este vorba despre o investitie cu folos, in casa. Sau puteti primi cadou un obiect casnic sau o suma de bani de la cineva din familie.
CARIERA: Abtineti-va de la comentarii cu colaboratorii dvs., mai ales intre 8 si 18 comunicarea este defectuoasa. Progrese puteti face mai degraba incepand din 23.
DRAGOSTE: Opozitia Saturn-Uranus poate anunta necesitatea de a face o alegere transanta intre persoana iubita si cel putin o parte dintre prietenii dvs. Presiunea este maxima intre 10 si 17. Cele doua parti se pot dovedi ireconciliabile.
SANATATE: Exista riscuri serioase privitoare la digestie, iar efortul fizic nu este recomandat sub nici o forma in primele zile ale lunii.

GEMENI

Ciocniri inevitabile


Aveti grija cum conduceti luna aceasta relatiile de familie, deoarece in acest domeniu se face simtita influenta opozitiei intre Saturn si Uranus. Efectul acesteia este maxim intre 10 si 17 si sunt posibile ciocniri ireconciliabile cu factori de autoritate. Alta tema care ar putea face subiectul disputelor ar fi nemultumirea familiei in legatura cu cariera dvs. Influenta micului benefic Venus vine sa dreaga busuiocul dupa 20. Relatiile care functioneaza insa excelent sunt cele de zi cu zi, iar deplasarile scurte va aduc si ele momente placute de relaxare.
BANI: Primele zile ale lunii sunt complet contraindicate activitatilor legate de bani. Cele mai gresite lucruri ar fi sa jucati jocuri de noroc sau sa semnati cu neatentie contracte.
CARIERA: Aceeasi opozitie Uranus-Saturn va determina probabil intre 10 si 17 daca merita sa ramaneti in contextul actual. Incercati insa sa va dati seama daca nu cumva puteti obtine acolo unde va aflati acum macar o parte dintre modificarile pe care vi le doriti. Din 21 sunt posibile macar o parte dintre solutii.
DRAGOSTE: Desi sunteti semn dublu, alergatul dupa doi iepuri se poate dovedi dezastruos in primele patru zile ale lunii. Claritatea emotionala vine de-abia dupa 22.
SANATATE: O parte din energia stagnanta, generatoare de procese infectioase, se disipeaza dupa data de 11. Ajutati acest proces prin imunomodulatoare. Zile mai dificile sunt 17 si 18.

RAC

Nu riscati profesional


Marte in zodia dvs.va face mai siguri pe dvs. ca de obicei, insa relatia lui defavorabila cu Mercur poate duce la discutii infocate in familie, pe te miri ce flecustete. E greu pentru cei de acasa sa inteleaga ca acele flecustete va calcau pe nervi de multa vreme si de-abia acum va exprimati nemultumirea. Drumurile lungi sau scurte sunt de evitat cu totul, in mod special in intervalul 10-17. De-abia din 21 situatia se schimba spre bine in privinta deplasarilor cotidiene.
BANI: In privinta veniturilor directe sunteti favorizati de generoasa Venus, care va ajuta pana pe 20. Dar pe 11 si pe 16 va poate veni ideea sa cheltuiti din rezerve. Mai bine nu.
CARIERA: Exista doar un indice indirect referitor la viitorul dvs. profesional. Acesta avertizeaza asupra posibilei dvs. tendinte de a considera niste colaborari temporare drept o alternativa viabila la ceea ce ati construit pana acum.
DRAGOSTE: Anumite reticente emotionale ale partenerului de cuplu se pot diminua incepand din data de 11. Depinde de dvs. sa observati acest lucru si sa veniti in intampinarea acestor schimbari promitatoare. Pentru asta ar trebui sa-l tineti bine in frau pe Marte.
SANATATE: Ca toata lumea, e bine sa fiti precauti cu privire la sistemul nervos si functionarea inimii. In primele zile ale lunii, capul si incheieturile bratelor pot fi supuse unor riscuri.

LEU

Probleme banesti


Teribila cearta dintre Uranus si Saturn va afecteaza mai putin decat alte semne zodiacale, fiindca va aflati sub obladuirea micului benefic Venus, pana pe data de 20. Atentie insa, este riscant sa barfiti cu amicii in primele zile ale lunii. Persoanele vizate vor afla probabil si veti fi supusi la randul dvs. unor provocari indirecte. In jurul datei de 11 este posibil sa va fie aproape imposibil sa suportati restrictii sau limitari. Cu toate acestea ar fi mai bine sa incercati sa le intelegeti rostul, inainte de a va revolta impotriva lor.
BANI: Acesta este domeniul in care isi face simtita nefasta influenta opozitia Saturn-Uranus. Exista posibilitatea de a trebui sa va multumiti cu un venit direct limitat. Cu toate acestea nu ar fi cazul sa dati iama in economii.
CARIERA: Fiti cat puteti de retinuti in primele zile ale lunii, pentru a nu declansa dusmanii ascunse. O parte din tensiunea cumulata intre dvs. si colaboratorii dvs. se poate risipi dupa data de 11, mai ales daca renuntati la resentimente inutile.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu este benefica, pana pe 20. Tot ce se poate intampla este sa exagerati cu binele pe 11, sau sa-i cautati prea mult in coarne partenerului pana pe 16.
SANATATE: Pentru ca zodia dvs. guverneaza inima si in parte coloana vertebrala, perioada 10-17, a opozitiei exacte Saturn-Uranus, poate crea probleme in acest sens.

FECIOARA

Tensiuni


E drept ca opozitia Saturn-Uranus va vizeaza direct, caci Saturn se gaseste in zodia dvs. La fel de adevarat e insa ca aceasta este ultima runda a acestui meci care va afecteaza de mai bine de doi ani de zile. Greu de spus cum se vor petrece lucrurile. Sigur este ca mai exista domenii din viata dvs. in care vechile structuri nu mai sunt viabile. Daca nu faceti aceste ajustari de buna voie (si Saturn va indeamna sa rezistati), Uranus, revolutionar cum e, le va impune cu forta. Perioada de maxima tensiune este 10-17. Incercati sa fiti flexibili. Venus va va alina suferinta din 21 incolo.
BANI: Daca aveti de incheiat obligatii contractuale faceti-o pana pe 7. Mercur retrograd va afecteaza situatia financiara intre 8 si 18, ingreunand intelegerile si activitatile comerciale.
CARIERA: Aliantele dvs. discrete de la serviciu dau roade pana pe 20. Este o idee buna sa le faceti favoruri amicilor, dar riscati sa va puneti sefii in cap.
DRAGOSTE: Acele relatii de cuplu care au fost mentinute in virtutea unei rutine incetatenite in timp tind sa se desfaca in intervalul 10-17.
SANATATE: Starea de fond este mai buna decat vi se pare. Evitati totusi excesele alimentare si solicitarile inimii si sistemului nervos.


BALANTA

Veti trage linia


Pentru a putea incepe ceva nou trebuie sa aveti complet finalizate chestiunile pe care le-ati inceput in urma cu circa doi ani. Insatisfactia generala pe care o simtiti va poate trezi dorinta de a va izola. De oamenii si situatiile care "nu mai raspund la comenzi". Luna aceasta, mai ales intre 10 si 17, ceea ce trebuie sa ia sfarsit va lua sfarsit. Dar sa va intre bine in cap ca nu este vorba despre esecuri, cum sunteti tentati sa le catalogati, ci pur si simplu despre sfarsituri.
BANI: Exista doua posibilitati: fie cheltuiti cam mult cu prietenii, fie aflati prin ei de oportunitati financiare.
CARIERA: Luati-va dupa Elvetia si pastrati un statut de stricta neutralitate pana pe 4, cand relatiile cu sefii sunt pe un butoi cu pulbere. Abia dupa 18 va revin instinctele diplomatice.
DRAGOSTE: Ceva destul de ciudat se intampla in amor. Comparandu-va partenerul cu unul dintre prieteni, cel din urma iese cu un punctaj net favorabil, dar numai pana pe 20. Aveti grija ca atentia dvs. sa nu fie prea evident indreptata asupra prietenului ambiguu.
SANATATE: Opozitia Uranus-Saturn va solicita destul de necrutator sistemul nervos si activitatea cardiaca. Luati precautii maxime intre 10-17. Va recomandam multa liniste, odihna pe saturate si, daca puteti, luati-va cateva zile libere. Calmul si introspectia sunt "medicamentele" cele mai utile.

SCORPION

Relatiile publice in pericol


Relatiile vechi si trainice de prietenie sau cele folositoare cu persoane experimentate, mai in varsta, sunt in pericol in septembrie, pericol care devine acut intre 10 si 17. Incercati sa respectati toate angajamentele sociale, mai ales daca acestea au si o tenta oficiala. Este posibil ca la o petrecere data acasa sau la o intrunire a familiei extinse sa cunoasteti o persoana fascinanta, de la care simtiti ca aveti multe de invatat. Se poate sa fie vorba despre o ruda prin alianta.
BANI: Zilele in care veti fi tentati sa cheltuiti cu ambele maini sunt intre 11 si 16. Fiti precauti: tineti mana in buzunar... Investitiile in imagine, printr-o tinuta adecvata de birou, sunt insa inspirate.
CARIERA: Puteti face progrese foarte frumoase pana pe 20, cat timp sefii va privesc ca pe bijuteriile coroanei. Fiti totusi putin atenti ca pe 11 si 16 sa nu se incalce niste limite de familiaritate.
DRAGOSTE: Daca vine vorba de spulberat iluzii, atunci ultimele din aceasta categorie vor iesi pe fereastra in intervalul 10-17. Nu luati insa ca punct de reper pentru deciziile dvs. parerile prietenilor traditionalisti.
SANATATE: Odihna activa vi se recomanda pana pe 7. Intre 8 si 18, doar odihna.



SAGETATOR

Razboi in familie


Mare tambalau mare poate fi provocat in familia dvs. prin infama opozitie Uranus-Saturn. Se poate ajunge mai ales intre 10 si 17 la pierderea unor prieteni de familie sau poate avea loc un divort. Chestiunile curente, cu caracter administrativ, ar fi bine sa le rezolvati pana pe data de 7, caci intre 8 si 18 aceste deplasari pot fi marcate de incidente de tot felul. Relatiile dvs. cu anturajul apropiat au de asemenea de suferit in acest rastimp la capitolul comunicare.
BANI: Cu exceptia primelor zile ale lunii, cand orice initiativa de afaceri iese alandala, in restul lunii lucrurile nu stau rau. Pluton trece in miscare directa pe 11, ceea ce poate anunta o crestere a veniturilor directe.
CARIERA: Opozitia Saturn-Uranus va marcheaza viata profesionala, iar planeta Saturn, supranumita "Stapan al Karmei", va verifica, pentru ultima oara in ultimii doi ani, daca v-ati facut temeinic lectiile.
DRAGOSTE: Daca cumva calatoriti in strainatate, sau chiar in timpul deplasarilor zilnice puteti fi loviti de sagetile lui Eros. Perioada este propice inceputului unei noi relatii pana pe 20, dar ziua cea mai incarcata de vibratii amoroase este cea de 11.
SANATATE: Nu aveti motive reale de ingrijorare, desi, ca toata lumea, veti simti efectul opozitiei Saturn-Uranus asupra ritmului cardiac si a sistemului nervos.


CAPRICORN

Nu va atatati sefii!


Un accent puternic cade luna aceasta asupra relatiilor dvs. cu strainatatea, a studiilor sau a imaginii dvs. publice. Aceste domenii pot fi si interconectate. Intre 10 si 17 se va da batalia decisiva intre Saturn si Uranus, care va decide ce anume e bine sa pastrati din vechea dvs. imagine, cea traditionala, cu care lumea e obisnuita, si cu ce anume o improspatati. In acest proces se poate ca anumite relatii, atat din anturajul dvs. cotidian, cat si din strainatate, sa ia sfarsit. E important sa nu fortati dvs. nota - mai ales in primele zile ale lunii.
BANI: Pana pe data de 20 pot sa apara ocazii favorabile de castig, chiar castig usor (cu care dvs. nu prea sunteti obisnuiti). Sansele maxime apar in jurul datei de 11, dar va avertizam - cheful dvs. de-a cheltui e direct proportional cu sumele castigate.
CARIERA: Energiile intre dvs. si sefi sunt explozive, pana pe 5 inclusiv. Ei pot considera ca vreti sa-i puneti in umbra prin proiectele pe care doriti sa le initiati. Iar Mercur retrograd complica comunicarea intre 8 si 18.
DRAGOSTE: Aveti nevoie de tot autocontrolul de care sunteti in stare pentru a depasi cu bine primele zile ale lunii. Nici discutiile nu rezolva mare lucru. E important sa trageti limite in fata voluntarismului partenerului, dar dupa 5 si cu calm.
SANATATE: Ar trebui sa va mentineti in parametri normali daca aveti grija sa va menajati sistemul nervos, genunchii si inima, mai ales intre 10 si 17.


VARSATOR

Nu riscati financiar


Calatoriile lungi si relatiile cu strainatatea sunt aspectate nefavorabil pana pe 18, dar riscul cel mai pronuntat ca lucrurile sa mearga rau in aceasta privinta exista in primele zile ale lunii, cand sunt posibile accidentari fizice. Din 8 incolo, este vorba mai degraba despre incurcaturi sau intelegeri gresite, la nivel verbal. Tot in primele cinci zile ale lunii este cazul sa fiti atenti cum va tratati colaboratorii - daca dvs. sunteti seful nu aveti nevoie de agresivitate pentru a va impune -, doar dvs. luati deciziile.
BANI: Opozitia Uranus-Saturn va avertizeaza ca orice fantezie de ordin speculativ va poate da serios peste cap echilibrul financiar. Uranus in casa veniturilor directe va predispune la actiuni impulsive, in timp ce Saturn arata probabilitatea pierderii unor investitii facute la plesneala. Pericolul maxim este intre 10-17.
CARIERA: Anumite dusmanii care va subminau cariera devin mai putin virulente dupa data de 9. Energia de care dati dovada ca sefi ar trebui supravegheata, sa nu dea in agresivitate.
DRAGOSTE: Pe fondul unei bune armonii interioare puteti atrage o relatie promitatoare in jurul datei de 11. Poate fi dragoste la prima vedere.
SANATATE: Pe langa stresul inevitabil provocat de opozitia Uranus-Saturn, cu posibile insomnii, mai aveti de prevenit migrenele si puseele de tensiune din primele zile ale lunii.

PESTI

Liberi, dar nu haotici


Uranus se gaseste in zodia dvs. si pe deasupra mai este si in miscare retrograda. In consecinta, sunteti profund refractari la orice constrangeri. Acest lucru se poate dovedi socant pentru cei care sunt obisnuiti sa va vada conformandu-va, doar pentru a evita conflicte. E important sa va asumati independenta, dar de preferinta fara a actiona haotic si drastic. Luna plina din data de 4 in semnul dvs. poate declansa o adevarata furtuna emotionala. Din 10 incepand prezenta prietenilor in viata dvs. se poate dovedi un sprijin important.
BANI: Anumite relatii de asociere se pot dovedi paguboase, deci luna aceasta nu ar fi indicat sa semnati un asemenea tip de contract, mai ales incepand din data de 10.
CARIERA: Se pare ca reusiti sa faceti o impresie foarte buna tocmai prin felul relaxat si creativ in care abordati chestiunile de serviciu. Roadele se vad prin reactia pozitiva a colaboratorilor dvs. si prin reusita proiectelor initiate, mai ales in jurul datei de 11.
DRAGOSTE: Relatia dvs. de cuplu este in mare pericol, din pricina opozitiei Uranus-Saturn, iar daca ajungeti la separare in intervalul 10-17, aceasta se poate dovedi ireconciliabila.
SANATATE: Insusi micul benefic Venus se ingrijeste de o stare fizica buna si de o energie constanta si de buna calitate. Exista insa riscul unor excese alimentare sau "fluide" in jurul datei de 11, pe care ficatul dvs. s-ar putea supara.