Otetul de mere

Elena Josan
Nu mai este nici un secret ca otetul de mere slabeste si vindeca. Singura problema e gustul lui, sec-acrisor, pe care nu toata lumea il agreeaza. In cele ce urmeaza va prezentam cateva bauturi gustoase si eficiente preparate cu otet de mere

Otetul de mere si insusirile lui in curele de slabit

Arde grasimile

Acidul acetic si biosubstantele din otetul de mere absorb grasimea depusa in celule si o transporta mai departe spre ardere. Otetul de mere ajuta la descompunerea albuminei din stomac in aminoacizi. Acestia sunt foarte importanti pentru producerea - la nivelul hipofizei - a unui hormon special, cu actiune lipolitica. Noaptea, la o ora sau doua dupa instalarea somnului, acest hormon deschide celulele adipoase si transporta grasimea, prin sange, catre celulele somatice, in care este arsa. In felul acesta, "pernutele" de grasime scad vazand cu ochii.
Alte substante care distrug grasimile sunt: vitamina B6 si C, magneziul si fierul, care toate intra in compozitia otetului de mere. Depunerea grasimilor este stopata deja la nivelul cavitatii bucale.

Stimuleaza digestia

Pectinele existente in otetul de mere combat bacteriile si inflamatiile intestinale, care duc la depunerea grasimilor. Mai mult, otetul de mere stimuleaza digestia.

Taie senzatia de foame

Combinatia de substante active din otetul de mere duce la disparitia senzatiei de foame. Beti deci un pahar de otet de mere (combinat) cu 10-15 minute inainte de masa.
Minimumul zilnic: 1 pahar de otet de mere combinat. Maximumul zilnic: 3 pahare. Chiar daca beti mai mult, efectul ramane acelasi.

Modificati-va modul de alimentatie

Ca sa slabiti "constient" si repede, este foarte important sa renuntati la: faina alba, produsele de patiserie, zahar si la mancarurile grase. Daca se poate, total.

Mierea intensifica efectul otetului de mere

Mierea contine multe substante deosebit de pretioase (enzime, vitamine, substante minerale si microelemente), precum si toti aminoacizii - de importanta vitala - pe care organismul nostru nu-i poate produce el insusi.
In plus, mierea ajuta la digestie. Actiunea otetului de mere este intensificata de miere si invers. Dar substantele acestea, atat de importante, exista doar in mierea curata, de calitate. Combinati deci otetul de mere cu mierea sau cumparati-l preparat ca atare de la apicultori.

Bauturi pe baza de otet de mere
(Retetele - cu exceptia ultimei - sunt pentru o persoana)

1. Otet de mere + suc de pere - curata intestinul

Puneti intr-un pahar 2 lingurite de otet de mere si 1-2 lingurite de miere, turnati deasupra 200 ml suc de pere (natural 100%). Combinatia curata intestinul.

2. Otet de mere + caise - intareste tesutul conjunctiv

Curatati de coaja 5 caise, scoateti-le samburii si pasati-le (in mixer). Adaugati 150 ml suc de mere (preparat in storcatorul de fructe), 2 lingurite de otet de mere si o lingurita de miere si amestecati-le bine. Sucul obtinut are un efect de intinerire: da stralucire parului, intareste unghiile si tesutul conjunctiv si face bine la nervi.

3. Clasic: otet de mere + miere de albine

Amestecati 2 lingurite de otet de mere cu 1-2 lingurite de miere si cu 200 ml de apa (eventual minerala) pana ce mierea s-a dizolvat complet. Daca beti preparatul dimineata pe stomacul gol, folositi apa calduta, pentru ca stimuleaza digestia.

4. Otet de mere + suc de ananas - diuretic

Puneti intr-un pahar 2 lingurite de otet de mere si 1-2 lingurite de miere. Turnati deasupra 200 ml de suc de ananas si amestecati bine. Aceasta combinatie are efect diuretic si intensifica irigarea sangvina.

5. Otet de mere + mango - stimuleaza metabolismul

Curatati un mango de coaja si de samburi, maruntiti-l in mixer pana ce obtineti un piure fin. Adaugati: 150 ml suc natural de mere (tulbure), 2 lingurite de otet de mere si o lingurita de miere. Preparatul accelereaza digestia albuminelor si protejeaza celulele. In felul acesta, pielea ramane sanatoasa si neteda.

6. Punch din otet de mere - pentru buna dispozitie

Mod de preparare (pentru 4 persoane): 750 g fructe proaspete, la alegere (ananas, cirese, capsuni) se spala, se taie marunt si se pun intr-un castron (reci). Se toarna deasupra 1/2 l suc de grapefruit (rece) si 1/2 l suc de cirese si se lasa sa se patrunda o ora. Se adauga 1 l de apa minerala de la frigider, 2 linguri de miere, 3 linguri de otet de mere si se amesteca bine.

Alte tratamente cu otet de mere

Extern

* Amigdalita: clatiti gatul la fiecare ora cu o lingurita de otet de mere pusa intr-un pahar de apa.
* Dureri de cap provocate de raceala: amestecati o lingura otet de mere cu un terci obtinut din 2 cartofi rasi. Solutia se intinde pe panza sau un tifon pus in patru, si se aplica pe frunte. Peste 2-3 ore, aplicam o compresa proaspata.
* Edem la picioare: turnati in cada apa (circa 30 cm) si adaugati 3-4 pahare de otet din mere. Intrati in ea cu picioarele si calcati apa pana veti simti ca picioarele s-au odihnit. Nu le stergeti. Lasati-le sa se usuce de la sine. Daca aveti dureri puternice, inveliti picioarele cu servetele inmuiate in otet.
* Leucoree: se pun in 2 litri de apa calda 3 linguri de otet de mere si se fac spalaturi in fiecare zi, pana la vindecare. Apoi spalaturile se fac o data pe saptamana, pentru profilaxie.
* Micoza la picioare se trateaza prin ablutiunea locurilor bolnave cu otet de mere.
* Muscaturile si piscaturile de tantari se ung cu otet de mere.
* Transpiratie abundenta noaptea: inainte de a va culca, stergeti-va tot corpul cu otet de mere.

Intern

* Artrita: se bea de patru ori pe zi cate un pahar de apa cu o lingurita de otet de mere. Tratamentul se face timp de doua saptamani, cu o pauza de o saptamana. Apoi procedura se repeta.
* Hemoragie pe nas: se bea otet de mere dizolvat in apa. Sangele se poate opri cu tampoane de vata inmuiate in otet si puse in nas.
* Hemoroizi: la fiecare doua ore, se aplica pe umflaturi un tampon de vata inmuiat in otet de mere, iar dimineata se bea apa cu otet si miere de albine.
* Reteta de slabit: in prima luna se bea in timpul fiecarei mese un pahar cu apa si o lingurita de otet de mere, apoi cate 2 lingurite de otet la un pahar de apa (in a doua luna). Pe zi, trebuie sa se consume 3 pahare. Nu se recomanda sa mancati dulciuri si paine alba.
* Tuse: se amesteca 3 linguri de otet de mere cu o lingurita de suc de aloe si 1/2 pahar de miere de albine. Se iau de 3-4 ori pe zi cate doua lingurite, inainte de masa.
* Varicoza: se toarna otet de mere pe palme si se freaca picioarele de jos in sus, dimineata si seara, in fiecare zi, timp de una-doua luni, sau se invelesc picioarele cu servetele inmuiate in otet, apoi se leaga cu un stergar si se sta in pat sau fotoliu, cu picioarele ridicate, timp de 30 de minute. In timpul acestui tratament, trebuie sa beti de doua ori pe zi un pahar de apa cu 2 lingurite de otet de mere.
* Viermi intestinali: se fierbe in otet de mere cu sare o urzica tanara taiata marunt si se mananca. Viermii intestinali mor si ies din organism.