Raspuns pentru MONICA DANISOR - Montreal, F. AS nr. 837 - "Prietena mea are pierdere de auz"

Redactia
Ing. BOGDAN VICTOR - specialist in fitoterapie, reflexoterapie si bioenergie - Bucuresti, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98

Stimata domnisoara Monica Danisor, pentru suferintele prietenei dvs. va pot recomanda urmatorul tratament naturist alcatuit din: 1. Regim alimentar. 2. Masaj (automasaj). 3. Terapie cu apa distilata. 4. Autopsihoterapia.
1. Regimul alimentar VARIANTA 1 - se tine 4 luni si este urmatorul: a) Alimente recomandate; b) Alimente interzise; c) Restul alimentelor care nu sunt cuprinse in primele doua grupe.
a) Alimente recomandate (medicamente in cazul bolii dvs.): orez, grau, porumb, supa de fasole boabe mari, produse lactate (exceptand iaurtul si branza telemea), supa de iepure sau fazan, dovleac, castravete, spanac, miere de albine (miere vie), struguri si alte fructe dulci (banane, mere Golden, pepene verde, piersici, pere dulci, prune dulci, cirese pietroase "inima de porumbel" (varietate de cirese din judetul Vrancea). Beti apa intre mese, obligatoriu 1/2 litru de apa distilata sau apa obisnuita. In loc de ulei se va folosi unt.
b) Alimente interzise (otrava in cazul bolii dvs.): carne de porc, de vita, berbec, bivol, pasare, alcool, sare, fructe acre, lamaie, gref rosu, ananas, condimente picante, ardei iute, fasole, soia, produse din soia, ulei, bauturi fierbinti (inclusiv ceai, cafea), cartofi, ridichi, legume verzi (ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, salata), iaurt, branza telemea, otet, mancaruri grase, alimente fripte sau prajite.
c) Alimentele care nu sunt mentionate in cele doua grupe sunt nerecomandate pentru dvs., avand in vedere boala de care suferiti.
Dupa 4 luni, regimul alimentar Varianta II (inlocuieste regimul alimentar VARIANTA I si se tine pana la obtinerea rezultatelor dorite).
Prietena dvs. care nu aude sunetele slabe poate sa-si imbunatateasca auzul daca respecta acest tratament cu strictete.
Alimente recomandate: orez, grau, toate produsele lactate, carne, alimente grase, toate fructele dulci-acrisoare, fructe uscate ca nuci, migdale, stafide, bauturi fierbinti, ceai, cafea, condimente, alimente cu mare valoare nutritiva.
Alimente interzise: legume verzi, salata cruda, fructe zemoase, dovleac, cartofi, napi, conopida, varza, ciuperci, morcovi, fasole, carne de oaie, inghetata, bauturi reci.
2. Masajul (automasajul)
Din anul 1975, de cand ma ocup de tratamente naturiste, nu au apelat la mine persoane cu auz dificil sau care nu auzeau. Pot sa va precizez doar ca un domn care purta aparat auditiv de 12 ani si-a facut masaj pentru imbunatatirea auzului. Dupa un an in care a masat zonele aferente surditatii, a putut sa discute cu sotia sa fara sa mai foloseasca aparatul auditiv.
Zonele aferente surditatii sunt: zonele urechilor, ale sistemului limfatic.
Masajul trebuie sa si-l faca bolnavul singur (automasaj). Masajul facut de persoane straine, chiar de catre maseuri, nu duce la rezultatele dorite.
Automasajul cuprinde:
* automasajul talpilor picioarelor (3 minute si nu mai mult). Masarea zonelor din talpile picioarelor peste perioada de 3 minute are un efect contrar celui dorit de bolnav. Acest lucru l-am aflat de la cel care mi-a fost coleg, prieten si profesor, regretatul ing. Popa Valeriu.
* automasajul zonelor urechilor ce se realizeaza 3 minute prin procedeul masajului prin calcare si 7 minute prin masajul zonelor urechilor de la picioare sau de la maini.
3. Terapia cu apa distilata
Aceasta terapie este foarte importanta deoarece dupa ce va bea 90 litri de apa distilata va elimina o cantitate de 87% din toxinele pe care le avea la inceputul terapiei. In anul 2002, am stabilit raportul intre cantitatea de apa distilata si toxinele eliminate din corpul uman. Pentru un tratament exact, ii recomand sa nu consume o cantitate mai mare de 90 litri.
Bolnavul va bea apa distilata fara nici o restrictie, adica va bea zilnic cata apa doreste si cand simte nevoia (cat ii este necesar). Conditia care se impune este sa consume 90 litri de apa distilata fara intrerupere si fara sa mai bea in aceasta perioada alt fel de apa.
4. Autopsihoterapia
Un om care se confrunta cu o boala si are incredere in propriile rezerve de lupta ale organismului si are o mentalitate increzatoare in vindecare va determina organismul sa se mobilizeze in vederea insanatosirii rapide. Dorinta de vindecare duce la insanatosire, prin determinarea subconstientului sa se mobilizeze in acest sens, ceea ce in final determina creierul sa actioneze dupa informatiile stocate in celule de acizii nucleici ADN si ARN, pentru orice afectiune.
In acest sens, este bine sa spuneti de 10-15 ori, cu voce tare sau in gand, in fiecare zi, urmatoarele: "Trebuie sa ma fac bine!", "Ma fac bine!", "Doamne Dumnezeule, ajuta-ma sa ma fac bine!".
Descurajarea, gandirea negativa trebuie eliminate si inlocuite cu gandire pozitiva si o buna dispozitie, care se pot obtine printr-o munca utila, interesanta, si o petrecere normala a timpului liber.



MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Am atrofie cerebrala si hipertrofie ventriculara"
(Raspuns pentru EVA PANDELE - Tecuci, F. AS nr. 820)


Daca asa cum sustineti, imaginile de rezonanta magnetica nucleara evidentiaza semne de atrofie cerebrala si hipertrofie ventriculara, aceste constatari conduc din pacate spre un diagnostic nelinistitor, deoarece atrofiile vizibile ale hipocampului si marirea ventriculilor cerebrali sunt indiciile imagistice clare de depistare ale maladiei Alzheimer. Cum toata lumea stie in mai mica sau mai mare masura ce reprezinta aceasta maladie, este necesar sa mai amintesc in plus doar cateva amanunte, mai putin cunoscute, privitoare la specificitatea ei. Astfel, modificarile morfologice cerebrale determina lent si progresiv pierderi de neuroni in diferite arii ale creierului, dar mai ales in cele responsabile de memorie.
Atat placile senile formate din beta-amiloid, cat si aglomerarile neurofibrilare (proteine Tau anormale, fosforilate, care apar sub forma unor structuri neurofibrilare) pot deteriora serios neuronii. La aceste cauze se pot adauga si factorii genetici, mai ales in formele de debut dezvoltate inainte de 60-65 de ani, dar si prezenta unei gene denumite apolipoproteina E (APOE).
Medicamentele folosite in mod obisnuit in tratamentul maladiei Alzheimer nu pot stopa evolutia bolii, dar pot ameliora simptomele. In esenta, este vorba de asa-numitii inhibitori de colinesteroza care actioneaza prin cresterea concentratiei de acetilcolina la nivel cerebral. Pentru viitorul apropiat se preconizeaza strategii terapeutice care presupun: tratamentul direct antiamiloid, medicamente antiinflamatorii (stoparea degenerescentei neuronale), compusi neurotrofici (proteine care asigura dezvoltarea si supravietuirea neuronilor) si administrarea de antioxidanti (vit. E, saligina, ginkgo-biloba) care pot stopa procesele degenerative prin distrugerea radicalilor liberi toxici.
Tratamentul naturist se inscrie pe aceleasi coordonate ca si cel alopat si vizeaza stoparea distructiei neuronale, combaterea proceselor inflamatorii, stimularea troficitatii si metabolismului neuronal, optimizarea transmiterii influxului nervos si a interconexiunilor neuronale.
Centella asiatica - stimuleaza irigarea, oxigenarea si nutritia cerebrala. Se administreaza produse standardizate de Centella asiatica, conform prospectului insotitor.
Schinduf - datorita prezentei metilbetainei acidului nicotinic (vit. PP), joaca un rol deosebit in metabolismul glucidic, protidic, lipidic si in metabolismul sistemului nervos central (SNC), constituind un bun stimulent neuro-muscular. Se administreaza sub forma de pulbere obtinuta din seminte macinate, cate o lingurita de 3 ori pe zi (sublingual) inaintea meselor principale.
Laptisor de matca + vit. E - aceasta combinatie este foarte activa in tulburarile trofice cerebrale si in functionarea conexiunilor nervoase. Se administreaza 3x1 comprimat laptisor de matca pe zi + 1 comprimat vit. E, pe parcursul a trei saptamani, cu o saptamana pauza, dupa care se poate relua. Acetilcolina continuta in mod natural de laptisorul de matca inlesneste propagarea influxului nervos la nivelul sinapselor neuronale.
Coacaz negru - cu actiune puternic antioxidanta si antiinflamatorie (efect cortizonic), datorata prezentei antocianilor si polifenolilor, preparatele din coacaz negru se recomanda in sindroamele inflamatorii sistemice si locale. Se administreaza sub forma de extracte hidroalcoolice sau glicerinice, cate 40-50 picaturi, diluate in 100 ml apa, de trei ori pe zi, inainte de mese. Se poate combina cu lemnul-dulce (tinctura, extract glicerinic), la care se adauga suc de telina (1/2 pahar zilnic), care prin continutul de luteolina asigura un efect antiinflamator important pentru tratamentul atrofiilor cerebrale.
Pentru proprietatile lor tonifiante si stimulante ale SNC si al activitatii cerebrale in general, va recomand si remediile obtinute din Panax Ginseng, radacina de gentiana, radacina de angelica, fructe de coriandru, fructe de anason, ceai chinezesc, Golden yacca, scortisoara (pulbere). Sa auzim numai de bine!

ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Cum se trateaza naturist infectia cu HPV?"
(Raspuns pentru ANCA, F. AS nr. 879)


Doamna Anca, intr-adevar infectia cu Papilloma Virus in timp poate produce leziuni pe col si chiar neoplasm de col uterin. Pentru a preveni o asemenea situatie, trebuie sa duceti o viata echilibrata, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si in alegerea unui tratament deosebit de eficient. Astfel ca am ales in schema de tratament produse concentrate cu puternic efect antiinfectios, antiinflamator si antitumoral, care refac la nivel celular tesutul dezafectat de microbi si virusi:
* Thymus Plus Caps: contine timus bovin, goldenseal, echinacea, cuisoare, limfa si splina bovina.
* Remedii homeopatice: Calcarea, Sulphurica, Kalium muriaticum, Natrium muriaticum.
* Picatura Beres: datorita unei formule complexe de minerale, vitamine si a unor substante numite "molibden" si "indol", are o puternica actiune anticanceroasa si antiinflamatorie prin inhibarea virala a celulelor.
* Cordyang: este o ciuperca cultivata pe teritoriul Chinei, recunoscuta pentru tratarea infectiilor virale precum Papilloma, Helicobacter Pylori, Staffylococcus si Streptococcus.
* Menoporem: contine soia si trifoi rosu, recunoscut pentru efectele remarcabile in tratarea neoplasmului genital.
* Ginostema: antiinflamator, sustine echilibrarea sistemului imunitar in infectii virale.
* Ganoderma: este o ciuperca cu actiune puternica in infectii virale, bacteriene, fungice, parazitare.
* Tonic Imunitar "E-lite": contine miere, propolis, polen, laptisor de matca, muguri de plop, echinacea, ridiche neagra, salcie, soc, uleiuri esentiale (pin, salvie, ienupar, fenicul, cimbru, brad, geraniu). Sustine sistemul imunitar pentru a anihila virusi sau microbi existenti in organism.
* Ovule Ginecologice "Superforte": contin cea mai reusita combinatie din produse fitoapicole cu efect local in afectiuni ginecologice virale si tumorale.
Tonicul imunitar "E-lite" si ovulele ginecologice "Superforte" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.