ZODIACUL LUNII NOIEMBRIE

Tana Rosca
Marele malefic Saturn a intrat la finele lui octombrie in Balanta, zodie pe care o va traversa in urmatorii doi ani. Vestea buna este ca Saturn se gaseste in exaltare in Balanta. Acest termen astrologic inseamna ca planeta isi poate dezvolta in mod armonios atributele, pe fondul energiei zodiei respective. In Balanta, Saturn ne ajuta sa ne recalibram relatiiile de parteneriat (de orice natura), dar si sa ne estimam slabiciunile, in functie de cat de vulnerabili suntem in fata actiunilor inamicilor nostri declarati. Semnele puternic incercate de Saturn sunt semnele cardinale (Berbecul, Racul, Balanta si Capricornul), care trebuie sa se lupte in acelasi timp si cu greaua energie a lui Pluton. Pluton si Saturn se intalnesc in noiembrie intr-un "meci al greilor", cu perioada de varf cuprinsa intre 9 si 18

BERBEC
Prieteni si dor de duca


Relatiile de prietenie incep sa iasa dintr-o zona a confuziilor si limitelor neclare, din data de 5, cand anumite ambiguitati privitoare la bani sau sentimente pot fi precizate. La certitudini absolute nu se va ajunge, dar din 5 si pana pe 8 veti avea mult de castigat, in urma discutiilor cu prietenii. Trigonul Venus-Neptun musteste de inspiratie, si ideile elaborate acum se pot transforma in proiecte artistice reusite. Din 17 incolo, va repeziti la agentiile de turism - dorul de duca isi face simtita prezenta sau va hotarati sa excelati la scoala, unde un domeniu anume poate incepe sa va pasioneze.
BANI: Noiembrie este o luna deosebit de propice atat pentru finalizarea unor proiecte (in preajma Lunii pline din data de 2), cat si pentru diversificarea afacerilor si incheierea de contracte (incepand din 17). Micul benefic Venus vine, pe 9, sa va dea o mana de ajutor, cu spor.
CARIERA: De acum incolo nu mai simtiti nevoia de-a va afirma autoritatea in fata colaboratorilor dvs. Genul acesta de presiune ramane in urma, dar apare riscul de-a contesta autoritatea sefilor, cu urmari nefaste, mai ales intre 9 si 18.
DRAGOSTE: Marte, care va guverneaza nu doar pe dvs., ci si anul in curs, va face cuceritori si deloc platonici. In primele zile ale lunii, dragostea poate fi cu nabadai. Cuplurile stabile incep sa fie puse la incercare, dupa 9, de catre Saturn.
SANATATE: Intrati intr-un proces lent, dar sigur, de refacere. Energia va revine. Catre finele lunii mai pot sa apara tulburari ale ciclului veghe-somn.

TAUR
Tensiuni in familie


Anumite chestiuni tinand de familie sau de casa va acapareaza in noiembrie, ceea ce poate duce la probleme in relatia de cuplu. Tensiunile intre partenerul dvs. de cuplu si familie nu se vor manifesta neaparat sub forme dusmanoase, dar se vor face simtite totusi in comunicare (in primele zile ale lunii) si in atitudine (in jurul datei de 20). Membrii familiei dvs. par mai agresivi, in timp ce partenerul dvs. tinde sa aiba o abordare mai diplomatica. Calatoriile lungi sunt indicate de-abia la finele lunii si sub nici o forma n-ar trebui sa porniti la drum in perioada 9-18, perioada la fel de contraindicata si pentru sustinerea unor examene.
BANI: Scena se anima in jurul datei de 17, cand pot sa apara ocazii multiple de-a va spori veniturile. Tot acum devine oportuna semnarea unor contracte de munca sau de colaborare. Acestea se pot consolida incepand din 23.
CARIERA: Din 5 incolo, ideile dvs., cumva neclare, cu privire la cariera dvs., incep sa capete limpezime, iar pe masura ce luna inainteaza, deveniti tot mai inspirati. Relatiile cu colegii ori colaboratorii pot deveni insa tot mai tensionate.
DRAGOSTE: Partenerul e foarte prezent in relatie, dar nu mereu dupa placul inimii dvs., dupa cum constatati pe 1 si 2. Din 9 incepand, evoluati pe un fond armonios, cu ajutorul micului benefic Venus, care va va ajuta sa traversati momentele mai delicate din jurul datei de 20.
SANATATE: Cu Saturn nu e de glumit, deci ar fi cazul sa va verificati calcemia, sa mergeti la dentist si sa va intariti sistemul imunitar.

GEMENI
Relatii bune cu strainatatea


Chestiunile spinoase legate de familie, responsabilitati nedorite, eventual cu cei vastnici, si-au gasit de-acum rezolvarea. Acest lucru va lasa ragazul de-a va reorganiza viata, cu mai multa libertate decat v-ati bucurat in ultimii doi ani si ceva. O alta schimbare in bine se petrece in legatura cu calatoriile sau prieteniile dvs. cu persoane din strainatate. Demersurile in acest sens, care se tot incurcau, incep de-acum sa reuseasca, iar calatoriile, lecturile si studiile se pot dovedi, la randul lor, prilej de mari satisfactii.
BANI: Cel mai bine ar fi daca n-ati face nici o miscare financiara luna aceasta. Daca nu aveti incotro, evitati macar intervalul tare buclucas 9-18. Contracte n-ar trebui sa semnati deloc, in mod special nu pe termen lung.
CARIERA: Incepand din 9, lucrul in echipa merge bine si gasiti abordarea potrivita, in cazul fiecarui colaborator. Luna noua din 16 anunta oportunitatea demararii unui proiect nou, care se poate transforma intr-un succes, cu conditia de-a ocoli asperitatile din 19-20.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu se anima incepand cu data de 17, cand partenerul dvs. este deschis discutiilor privitoare la starea si statutul cuplului dvs. Este bine sa veniti in intampinarea sa, relatia dvs. nu va avea decat de castigat.
SANATATE: Energia dvs. este cam joasa luna aceasta si exista si riscul unor infectii. Acestea vizeza mai cu seama aparatul respirator superior, dar se pot manifesta si la nivelul articulatiilor bratelor.

RAC
Familia in prim-plan


Intrarea lui Saturn in Balanta semnalizeaza inceperea unei perioade foarte importante in viata dvs., cerandu-va sa va indreptati atentia asupra chestiunilor privitoare la familie si/sau casa. La acest capitol, problemele cu care v-ati obisnuit sa traiti in ultimii ani nu mai pot fi trecute cu vederea si trebuie abordate, fie ca este vorba despre redefinirea relatiilor dvs. familiale, fie despre reparatii sau schimbari, care se cer facute in casa. Unii dintre dvs. vor trebui sa preia responsabilitatea asupra cuiva - probabil o persoana mai in varsta din familie, altii vor cauta pe cineva care sa joace rolul psihologic al unui parinte in viata lor. Viata interioara devine la fel de importanta, caci acum a venit momentul sa va confruntati cu probleme personale vechi, care nu mai pot fi ignorate, si care pot data din perioada copilariei.
BANI: Inca din primele zile ale lunii, mai precis din 5 incolo, anumite chestiuni de afaceri incerte sau neclare se limpezesc, iar in cea de-a doua parte a lunii puteti avea parte de sanse mari de castig.
CARIERA: Comunicarea cu colaboratorii dvs. merge struna incepand din 17 si puteti incepe si sa diversificati activitatea echipei.
DRAGOSTE: Mergeti ca pe oua, in cuplu, caci atmosfera este foarte incarcata, mai ales intre 9 si 18. Evitati sa va referiti la greseli trecute.
SANATATE: Vitalitatea va scade in cea de-a doua parte a lunii, iar din 17 sunteti predispusi la raceli.

LEU
Tendinta de izolare


Sunteti o zodie sociabila, iar Saturn in Balanta va limiteaza activitatile sociale, si inca drastic. Luna aceasta, va limiteaza si deplasarile scurte, deci ati face bine sa nu porniti la drum, iar, daca este posibil, nici sa va asezati la volan, in special in intervalul 9-18. Dar drumurile vor putea fi reluate luna viitoare, in timp ce instrainarea cu anturajul dvs. obisnuit este un proces care se va extinde pe parcursul a mai bine de doi ani. Raceala poate interveni si in relatiile cu rudele de gradul II si III, si in cele cu vecinii de care v-ati apropiat. De ce se intampla toate acestea, de ce va simtiti izolati si incapabili de comunicare? Pur si simplu pentru ca modul dvs. de gandire se schimba, conceptiile dvs. trec printr-o transformare profunda. Constientizand acest lucru, adaptarea la noile conditii se va produce mai usor.
BANI: La capitolul incasari, incepe sa se produca un reviriment. Afaceri care au trecut prin faze de amanari succesive pot fi reluate acum, veniturile directe cresc, ramaneti insa prudenti la capitolul investitii.
CARIERA: Sunteti extrem de vulnerabili la intrigi, iar daca intre 9 si 18 va apucati sa-i barfiti pe sefi, capul dvs. ar putea ajunge pe ghilotina. Fiti modesti si rezervati.
DRAGOSTE: Situatia evolueaza dinspre bine catre foarte bine, iar imbunatatirea va deveni semnificativa incepand din data de 6.
SANATATE: Mare atentie la afectiunile osoase si infectii, care se pot manifesta virulent intre 9 si 18.

FECIOARA
Ori bani, ori dragoste


In fine, ati scapat de presiunea exercitata de Saturn asupra dvs. - privind in urma, nu puteti spune insa ca n-ati invatat multe, din experientele pe care marele disciplinator le-a adus in viata dvs. De acum sunteti liberi sa le aplicati. Viata de familie trece in prim-planul preocuparilor dvs., cu incepere din data de 17, cand ar fi bine sa va ocupati de fratii ori surorile dvs. sau de copii. Discutand cu ei, puteti nu doar sa-i intelegeti pe ei mai bine, dar ii ajutati si pe acestia sa va inteleaga pe dvs.
BANI: Acesta este domeniul pe care il va influenta de-acum Saturn, pe o perioada de peste doi ani. Sistemul dvs. de valori este supus scrutinului. Luna aceasta n-ar trebui sa semnati nici un contract si nici macar sa nu va ganditi la jocuri de noroc. Perioada cea mai periculoasa: 9-18.
CARIERA: Veti fi mai concentrati pe ceea ce faceti, incepand din data de 6, mai mult, veti avea mai multa precizie cu privire la ceea ce le cereti colaboratorilor. Efectele merg in crescendo, catre sfarsitul lunii.
DRAGOSTE: Banii si iubirea nu fac casa buna luna aceasta, caci conflictele pornite din motive materiale pot duce chiar si la ruperea relatiei. Intervalul in care ar trebui sa exercitati maximum de precautie este 9-18. La finele lunii ar trebui sa va ganditi la un sistem prin care banii sa afecteze cat mai putin relatia.
SANATATE: Ce-i prea mult nu-i sanatos ar fi proverbul care va ajuta sa va feriti de excesele posibile in jurul datei de 10.

BALANTA
Disciplina nemteasca


Saturn se gaseste acum in zodia dvs. si se ocupa, dupa cum ii sta in fire, cu indepartarea acelor situatii si persoane din viata dvs., care nu va mai sunt de folos, indiferent cat de obisnuiti sunteti cu ele. In schimb, Saturn detesta lucrurile neduse pana la capat - nu va va permite sa incepeti proiecte noi, pana cand cele vechi nu sunt duse la bun sfarsit. Acest stil de disciplina, odata acceptat, poate duce la realizari semnificative. Intrarea lui Saturn in zodia dvs. pune capat unui ciclu de 14 ani, timp in care energia dvs. a fost orientata mai mult in exterior, catre altii. Acum a sosit timpul introspectiei, cand este necesar sa va interiorizati, pentru a asimila acele experiente.
BANI: Perspectivele de castig sunt promitatoare, in noiembrie, din mai multe puncte de vedere. Micul benefic Venus, patroana banilor, va ajuta sa va rotunjiti veniturile, incepand din data de 9. Pana pe 16 se mentine oportunitatea semnarii contractelor, iar un demers nou, inceput odata cu Luna noua din 16, se anunta reusit.
CARIERA: In ultimele zile ale lunii este indicat sa pastrati discretia chiar si fata de acei colegi pe care-i considerati prieteni, altfel puteti da apa la moara celor care va sapa in secret.
DRAGOSTE: Ca mai intotdeauna, ajutorul va vine din relatia de dragoste, in care se anunta lucruri bune incepand din 5, cand romanticul Neptun intra in miscare directa.
SANATATE: Energia dvs. descrie o panta ascendenta, dar pe finalul lunii pot aparea tulburari de somn.

SCORPION
Moment de bilant


Odata cu intrarea lui Saturn in Balanta, cei mai multi dintre dvs. au senzatia de stop-cadru, parca viata dvs. a incremenit intr-un punct, din care nu mai vrea sa se urneasca. Problemele ramase nerezolvate devin stringente, iar dvs., de fel oameni de actiune, parca nu mai aveti nici forta si nici dispozitia de-a le finaliza. Atitudinea adecvata ar fi de-a porni o excursie catre centrul fiintei dvs., pentru a face un bilant al ultimilor ani. Incercati sa nu ramaneti ancorati in trecut. Tensiunile care se pot ivi in viata dvs. acum sau situatiile in care va simtiti nedreptatiti pot fi de natura karmica, deci ar trebui sa le acceptati ca atare.
BANI: Scena castigurilor financiare se invioreaza in cea de-a doua parte a lunii. Daca sunt de dus negocieri ori de semnat contracte, tineti cont ca perioada potrivita incepe pe 17.
CARIERA: De obicei, felul dvs. de a munci ii impresioneaza atat pe superiorii dvs., cat si pe colegi sau colaboratori, dar Saturn va modifica acest statut timp de vreo doi ani de-acum incolo si este bine sa fiti pregatiti. Eforturile si reusitele dvs. pot sa treaca, de-acum, neobservate in ochii sefilor, in timp ce persoane mai putin capabile sunt remarcate si promovate.
DRAGOSTE: Luna plina din 2 va poate aduce bucuria de-a primi declaratii sincere din partea partenerului. Aceia dintre dvs. care sunt singuri pot incepe o noua relatie dupa Luna noua din 16.
SANATATE: Obositi mai repede ca de obicei, iar 9-28 este un interval periculos pentru sistemul osos si cel uro-genital, cu pericol de infectii.

SAGETATOR
Fara bani, dar cu aventuri


Saturn se ocupa de statutul dvs. in cadrul grupurilor sociale, in care va miscati. Pentru a depasi cu succes testarea severului Saturn, care se intinde pe o perioada de doi ani si ceva, ar trebui sa lasati la o parte ceva din individualitatea dvs. si sa va conformati principiilor si valorilor prietenilor dvs. In caz contrar, va veti simti marginalizati, iar ceilalti nu va vor mai trata ca pe unul de-al lor. Este important sa acceptati si sa onorati cu seriozitate insarcinarile care va sunt incredintate, in cercul de prieteni, caci veti fi judecati in masura in care n-o faceti. In schimb, daca va achitati de aceste responsabilitati cu seriozitate si fara sa aveti impresia ca vi s-a stirbit orgoliul, pozitia dvs. in grup va fi intarita si respectul fata de dvs. va creste, dar asta se va produce in timp.
BANI: Noiembrie este o luna total defavorabila activitatilor cu caracter financiar ori comercial sau incheierii unor tratate. Pericolul de pierderi banesti este cel mai pronuntat in perioada 9-18.
CARIERA: Daca pana acum v-ati mentinut, din punctul de vedere al sefilor, in conul de umbra, luna acesta apare posibilitatea de-a va face remarcati. Asta chiar la inceputul lunii, daca finalizati un proiect odata cu Luna plina din 2.
DRAGOSTE: Incepand din data de 9 s-ar putea sa fiti tentati sa aveti o aventura ori sa incepeti o relatie care trebuie condusa cu mare discretie, posibil cu cineva de la serviciu.
SANATATE: In primele zile ale lunii e bine sa va protejati stomacul, caci sunt posibile tulburari digestive.

CAPRICORN
Sanse financiare


Stapanul zodiei dvs. a schimbat locul, deci veti schimba norocul. Intr-un fel, veti ajunge sa recoltati ceea ce ati semanat in urma cu peste douazeci de ani. Urmeaza acum sa demonstrati lumii masura in care ati reusit sa asimilati cu adevarat experienta acestor decade, iar testul suprem este, evident, masura in care puteti aplica practic cunostintele dobandite. In acest sens, primiti un mic ajutor, din partea micului benefic Venus, pana pe data de 8. Din 17, vorbele dvs. pot fi interpretate gresit de catre oamenii cu care doriti sa clarificati anumite situatii, dar a nu spune nimic este de asemenea contraindicat. Spuneti ce aveti de spus in cuvinte clare si simple si nu incercati sa pastrati secrete. In schimb activitatea spirituala sau de cercetare este favorizata.
BANI: Situatia dvs. financiara se poate imbunatati in mod semnificativ luna aceasta, pentru ca din 6 incep sa se lamureasca niste neclaritati. Catre finele lunii este posibil chiar un castig neasteptat, poate cu sprijinul cuiva din strainatate.
CARIERA: Urmatorii doi ani va vor aduce responsabilitati profesionale sporite, care va vor permite insa sa va verificati cu adevarat insusirile manageriale. Incercati sa aflati ce se barfeste in spatele dvs. incepand din 17.
DRAGOSTE: Aveti tendinta de-a va afunda in probleme profesionale si de-a neglija relatia de cuplu, ceea ce poate avea efecte nedorite intre 9 si 18.
SANATATE: In a doua parte a lunii trebuie menajate coapsele, soldurile si ficatul.

VARSATOR
Proiecte bine finalizate


Schimbarea de pozitie a lui Saturn vine sa va limiteze spontaneitatea si, aparent, si creativitatea. In realitate, acest mare strateg vine sa va invete sa va exprimati ideile intr-o maniera mai structurata decat ati facut-o pana acum. Felul in care isi va face simtita prezenta, in cazul dvs., este destul de bland, cu o singura conditie: sa nu va cramponati de vechi conceptii si principii, altfel veti pierde ocazia de-a va largi orizontul. Calatoriile sau studiile pe care le veti intreprinde in aceasta perioada vor necesita multa munca si disciplina, dar rezultatele vor fi pe masura.
BANI: 11 si 12 sunt zile in care nu simtiti pulsul banilor cum trebuie, nu reusiti sa stabiliti un echilibru intre venituri si cheltuieli. Incercati sa fiti prudenti si la finele lunii, cand nu e indicat sa dati bani imprumut prietenilor.
CARIERA: Daca v-ati implicat intr-un proiect in urma cu circa doua saptamani, acesta are toate sansele sa fie incheiat cu succes in preajma Lunii noi din 2, atragand atentia sefilor.
DRAGOSTE: Sunteti, macar temporar, in situatia ideala in care va simtiti capabili sa iubiti neconditionat. Va veti simti inspirati in acest sens, incepand cu data de 6, iar sfarsitul de luna va promite mari impliniri afective, cu conditia de-a nu pica in capcana idealizarii.
SANATATE: Calatoriile, mai ales cele lungi, sunt marcate de pericol de accidente, mai ales in intervalul 9-18.

PESTI
Sub fascinatia frumosului


Daca doriti sa calatoriti sau sa faceti impresie la scoala, noiembrie este o luna foarte potrivita. Aceste domenii de activitate sunt insotite de energia micului benefic Venus, incepand din data de 9 si pana la finele lunii. Ea ne asigura ca vom cunoaste persoane placute, in cazul in care intreprindem calatorii lungi, persoane cu are putem lega prietenii, iar studentilor le asigura usurinta in procesul de invatare si ii inzestreaza cu darul exprimarii frumoase. Sunteti mai atrasi ca de obicei de actul artistic, de arta. Pentru ca sunteti receptivi la nou, e bine sa mergeti la o expozitie avangardista sau sa va documentati asupra felului in care frumosul se exprima in alte culturi.
BANI: Aceia dintre dvs. care calatoresc pot lua contact, cu usurinta, cu persoane cu care pot incepe afaceri. Poate fi vorba despre comert in domeniul frumosului - bijuterii sau obiecte de arta.
CARIERA: In noiembrie ar fi cazul sa va interesati daca va puteti apuca de studii, care sa va fie de folos in cariera, caci asemenea oportunitati se anunta incepand cu data de 17. Sefii dvs. vor fi receptivi. Responsabilitatile fata de colaboratori pot deveni insa mai grele.
DRAGOSTE: Intr-un fel sau altul, veti scapa de sub o presiune mare, exercitata fie de partenerul de cuplu, fie de faptul ca ati fost singuri si nebagati in seama. De acum, relatiile dvs.vor fi mai putin solicitante.
SANATATE: Efortul trebuie facut cu moderatie, caci pot aparea puseuri de tensiune sau migrene.