Raspuns pentru BARICIUC VASILE - com. Siriu, jud. Buzau, F. AS nr. 892 - "As dori un sfat pentru boala mea: epididimita"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Ca nu ati primit un tratament adecvat de la medicul specialist este cel putin ciudat, insa la fel de halucinant este faptul ca diagnosticul de epididimita s-a pus fara nici un fel de examinare complementara, cu tinta diagnostica sau etiologica. Asa stand lucrurile, dorinta dvs. de a cunoaste amanunte privind metodele de diagnosticare si medicatie, in caz de epididimita, este perfect justificata.
In acest context, va informez ca inflamatia bacteriana acuta a epididimului este produsa cel mai frecvent de bacili Gram-negativi, gonococ, trichomonas si, mai rar, Chlamydia, Mycoplasma sau Stafilococ pe cale hematogena, pe cale canalara, in cadrul unei uretrite, prostatite sau infectii urinare, pe cale limfatica, dupa o interventie chirurgicala pelviana sau dupa manevre endoscopice (citoscopie, sondaj vezical etc.).
Examinarile complementare cu tinta diagnostica presupun, de la caz la caz: precizarea antibiogramei, dupa ce s-a individualizat germenul patogen, hemocultura in caz de febra ridicata si/sau frisoane, prelevarea uretrala, in cazul unei secretii, bilantul serologic pentru HIV, TPHA (Treponema Pallidum, Hemagglutination Assay) etc.
Examinarile cu tinta etiologica presupun: efectuarea UIV (urografie intravenoasa), pentru cautarea unei eventuale anomalii a cailor urinare, si ecografia prostatica, pentru cautarea unui adenom sau a unei prostatite cronice.
In privinta evolutiei si prognosticului afectiunii, trebuie sa stiti ca vindecarea este posibila in caz de tratament precoce, adaptat si capabil sa inlature aparitia complicatiilor - extinderea infectiei la nivel testicular, abcedarea sau fistulizarea, mai rar azoospermia prin stenoza canalara bilaterala. La fel ca si evolutia, prognosticul depinde de rapiditatea de actiune terapeutica, uni - sau bilateralitatea afectarii si patologia subiacenta (uretrita, prostatita etc.). Tratamentul simptomatic (durere la nivelul scrotului, durere in general limitata la un testicul, febra, tumefactie, mictiune dureroasa) se bazeaza pe antibioterapie cu Ampicilina - 2 g/zi pentru bacili gram-negativi, tetracicline pentru Chlamydia etc. In caz de bacteriurie importanta (evidentierea germenului in urina), tratamentul poate fi facut pe cale intravenoasa, in asociere cu Gentamicina, intramuscular, timp de o saptamana, continuandu-se apoi cu imunoterapie per os. Tratamentului simptomatic i se vor asocia: repausul la pat, purtarea unui suspensor, analgezicele sau antiinflamatoarele nesteroidiene plus/minus corticoizi in doze reduse (timp de cateva zile).
Tratamentul etiologic vizeaza prezenta unui adenom, a unui obstacol uretral sau a complicatiilor (drenarea unui abces, tratarea unei fistule etc.). Un amanunt important pentru tratarea epididimitei (si nu numai) il constituie faptul ca exista situatii in care si partenerul sexual prezinta aceeasi infectie bacteriana, caz in care tratamentul trebuie urmat si de catre acesta.
Oricand, tratamentul alopat poate fi completat si sustinut prin administrarea unor remedii naturiste specifice pentru patologiile din sfera uro-genitala. Aceste remedii includ plantele - antibiotic (usturoi, musetel, cimbru, oregano, eucalipt), care combat bacteriile daunatoare din organism, intaresc sistemul imunitar, ajutand in acest fel nu doar la vindecarea, dar si la prevenirea infectiilor care se pot croniciza sau recidiveaza frecvent. Aceste antibiotice naturale se pot administra sub forma de infuzii, tincturi, pulberi sau uleiuri eterice, in dozele prevazute in prospect. In plus, combaterea febrei si a inflamatiei locale se realizeaza cu ajutorul scoartei de salcie (capsule) si a uleiului esential de musetel (aplicatii locale), a carui putere antiinflamatorie se apropie de cea a cortizonului. Nu in ultimul rand, folosirea supozitoarelor cu Propolis si rasina de conifere este indicata pentru actiunile antimicrobiene, antiinflamatoare si antiseptice in caz de uretrita sau prostatita. Sa auzim numai de bine!

Dr. Li Luo Xi - specialist in medicina traditionala chineza - Bucuresti, tel. 021/210.41.64, 0788/86.43.33

"Cum sa prevenim recidiva unei tumori ovariene?"
(Raspuns pentru ELENA, F. AS nr. 893)


In urma histerectomiei, ati fost diagnosticata cu adenocarcinom papilar G2. Chiar daca faceti sedintele de citostatice, puteti urma si un tratament naturist, care sa diminueze efectele acestora. Pentru aceasta, va invit la cabinetul nostru, unde veti beneficia de consultatie gratuita. Cabinetul de tratamente naturiste Dr. Li Luo Xi, relatii la tel. 021/210.41.64, 0788/86.43.33.

"Cum ma pot vindeca de noduli tiroidieni?"
(Raspuns pentru CRISTINA - Floresti, jud. Prahova, F. AS nr. 893)


Se pare ca la dvs. este vorba de un dezechilibru energetic sever, avand in vedere ca a fost afectat si ficatul, si pancreasul. Va recomand tratament naturist pentru afectiunile ficatului, pancreasului si tiroidei. Pentru aceasta va invit la cabinetul nostru unde beneficiati de consultatie gratuita. Relatii la tel. 021/210.41.64, 0788/86.43.33

ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Mama mea a fost diagnosticata cu carcinom endometrial"
(Raspuns pentru DELIA MITRACHE, F. AS nr. 894)


Exista numeroase specii de plante cu substante active care au un rol deosebit in tratarea afectiunilor aparatului genital. Este vorba de specii de plante cu proprietati dezinfectante, bacteriostatice sau bactericide, antitumorale si antiinflamatorii care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Un asemenea tratament presupune mai mult etape de actiune a produselor din plante. Actiunea lor are rol de dezintoxicare, imunizare, energizare si echilibrare a organismului. Astfel, un tratament eficient este de lunga durata, cel putin 6 luni, si este compus din:
Intern: Tonic Ginecologic "E-lite", Mabelle, Trifoi rosu, Tuia, Picatura Beres, FluShield, Cordyang, Ganoderma, Formula anemii, Buxus, Denoxinal.
Extern: Ovule ginecologice "Superforte".
Ovulele contin plante si produse apicole intr-o concentratie si combinatie bine dozata: miere, propolis, polen, laptisor de matca, galbenele, tataneasa, sunatoare, catina, musetel, urzica, morcov, cimbru, salvie, mumio si argila. Au actiune antihemoroidala, antiinflamatorie, cicatrizanta si antimicotica asupra organelor genitale (ovare, uter, col, endometru), ajuta in candidoze, chisturi ovariene, fibroame uterine, sterilitate.
Tonicul ginecologic este un preparat fitoapicol complex destinat femeilor. Acesta contine: miere, popolis, polen, extracte din plante (coada-soricelului, salcie, salvie, tuia, zmeur, angelica, mur, cretisoara, echinacea), uleiuri esentiale (lavanda, fenicul, marar). Are efecte benefice in metroanexite, tumori genitale, dereglari hormonale si glandulare: chisturi ovariene, insuficienta ovariana, sterilitate, mastoza fibrochistica, fibroame uterine, menopauza, rani pe colul uterin, micoze.
Aveti grija la dieta. Nu consumati cafea, grasimi, zahar, prajeli, fainoase. Optati pentru o cura vegetariana, bogata in fibre si pectine.
Tonicul ginecologic "E-lite" si ovulele ginecologice "Superforte" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva, str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter.

"Cum pot ameliora ileita radica?"
(Raspuns pentru STEFANIA - Targu-Jiu, F. AS nr. 894)


Doamna Stefania, simptomele acestei boli se pot ameliora foarte bine cu remedii naturiste, insa trebuie sa tineti si o dieta foarte sanatoasa. Mai mult ca sigur, tratamentele agresive la care ati fost supusa in tratarea carcinomului epidermoid de col uterin stadiul III A, v-a declansat ileita, cu toate simptomele: diaree, scaun cu sangerari, dureri abdominale, balonari etc.
Una dintre cele mai recomandate diete in bolile de colon este dieta vegetariana. Astfel, mancati multe fructe, legume si verdeturi crude, deoarece contin fibre si curata intestinele. Consumati iaurt, deoarece este eficient pentru a imbogati flora intestinala. Foarte bogate in fibre sunt si cerealele integrale: orz, ovaz, grau, secara etc. Combinati-le cu lapte de soia si v-ati asigurat micul dejun. La pranz, combinati salate din verdeturi crude: broccoli, spanac, salata, varza, sfecla rosie. Adaugati ulei de masline presat la rece. Intre mese, consumati "o masa de fructe" sau sucuri naturale din legume si fructe: morcov, telina, varza, mar, patrunjel etc.
Ca tratament, va recomand produse naturiste concentrate, care au rol de a opri sangerarile, calmeaza durerile si regleaza digestia:
Intern: Indole-3-Carbinol, Imunostim, Obligeana, Salutil, Hofisan, Argila, Traista-ciobanului, Bioent, Battarax, Tuia, Colon Control.
Extern: Supozitoare fitoapicole "E-lite". Supozitoarele au o combinatie de substante naturale active foarte complexe: miere, propolis, polen, laptisor de matca, catina, musetel, cimbru, sunatoare, tataneasa, galbenele, ienupar, salvie, pin, fenicul, geraniu, mumio, argila. Au actiune puternica de curatare si dezintoxicare a colonului, efect calmant asupra intestinelor, antiinflamatorii, antiinfectioase, antihemoragice, cicatrizante, regleaza pH-ul, antitumorale.
Supozitoarele fitoapicole "E-lite" se prepara in Farmacia "E-lite Nutritia" din Deva, str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter.

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"Pot sa-mi vindec fetita de toxocara folosind medicamente naturiste?"
(Raspuns pentru ADRIANA, F. AS nr. 894)


Provocata de un parazit ce traieste in intestinul animalelor - caini (Toxocara Canis) si pisici (Toxocara Cati) - toxocaroza, boala infectioasa, se transmite in special la copii prin joaca in nisip contaminat sau prin ingestia de pamant din zonele cu umiditate crescuta, unde oualele parazitului pot supravietui timp de mai multi ani. Infectia cu Toxocara apare mai frecvent la copiii mici, sub 7 ani, care se joaca cu catelusi sau pisicute si duc manutele nespalate la gura, nas sau ochi.
Majoritatea copiilor nu prezinta simptome, infectia trecand de la sine in cateva saptamani, fara tratament. In cazurile mai grave, simptomatologia include: febra si disconfort abdominal, greata, varsaturi, marirea ficatului, dureri articulare, zgomote respiratorii (suieraturi), dureri musculare, noduli limfatici mariti, eruptii cutanate, dureri de cap, convulsii, tuse, ingustarea campului vizual.
In stadiul secundar de evolutie, larvele invadeaza vasele de sange si migreaza spre ficat, plamani, ochi, tesuturi, afectand intreg organismul. Daca o larva patrunde intr-un vas de sange din retina se poate forma un granulom ce trebuie extirpat chirurgical. Toate persoanele ce detin caini si pisici ar trebui sa le deparaziteze anual si sa evite accesul lor pe terenurile de joaca ale copiilor.
Copiii trebuie sa se spele pe maini daca au mangaiat caini, pisici sau puii acestora si educati sa nu introduca degetele in gura. Tratamentul alopat cuprinde medicamente antiparazitare ce actioneaza impotriva oxiurilor: Flubendazol, Tiabendazol, Ivermectin, Albendol, Zentel, Eskazale, Diethylcarbamazine, la indicatia medicului, pe o durata de timp de trei saptamani.
Tratamentul naturist este eficace 100%, daca se administreaza urmatoarele produse: Goldenseal Root, Colostru cu probiotice, Multivitamine, Child Life, Para-Protex sau Garlic Caps. Schema mai cuprinde consumul a 30 seminte de dovleac impreuna cu pielita subtire ce le acopera, dimineata pe stomacul gol, dupa care se ia o lingurita din urmatorul remediu: 30 g propolis, 100 ml otet de mere, 50 g usturoi tocat foarte marunt si pisat, 200 g miere, 30 g pelin pudra. Se amesteca totul intr-un borcan de 500 g si se tine inchis la frigider. Se administreaza cate o lingurita, cu 1/2 ore inainte de masa de pranz si seara, pana la terminarea continutului. Tratamentul distruge toti microbii si parazitii din organism. Ii doresc fetitei multa sanatate!
(Raspuns valabil si pentru LUMINITA - Iasi, "Fetita mea este infectata cu toxocara", F. AS nr. 872)