Cadouri muzicale de Mos Nicolae

Dana Ene
Primul Mos darnic din calendarul sarbatoresc al romanilor se apropie cu pasi repezi. Daca doriti sa le faceti celor dragi o surpriza adevarata si va permiteti sa le puneti in ghetute ceva mai mult decat dulciuri si covrigei, faceti-le cadou un bilet la un concert muzical. Ar putea sa devina de neuitat

Alexandru Andries - O seara magica

Primul concert pe care vi-l recomandam este cel al lui Alexandru Andries. El are loc de Mos Nicolae, pe 7 decembrie, incepand cu ora 19:30, la Cinema Scala din Bucuresti. Acest cel de-al cincisprezecelea concert consecutiv pe care solistul il sustine de Mos Nicolae va va oferi, ca de obicei, o seara cu adevarat magica. In cadrul spectacolului, Andries va canta melodii de pe noul sau album - "Petala". CD-ul fost lansat pe 27 octombrie si cuprinde 18 piese noi. Daca doriti sa-l procurati, este disponibil atat pe suport CD, cat si sub forma de LP Vinyl pentru audiofili.
Biletele pentru concertul de Mos Nicolae se gasesc la: Cinema Scala, Cinema Patria, Magazinul Muzica, Magazinele Diverta si online, la Ticketpoint.ro, Bilete.ro. Un bilet costa 65 de lei.

Analia Selis - "Feliz Navidad"

Din seria de spectacole de colinde premergatoare Nasterii Domnului recomandam o intalnire cu Analia Selis, care va canta pe 8 decembrie la Filarmonica Banatul din Timisoara si pe 13 decembrie la Sala Radio din Bucuresti. Artista de origine argentiniana, adoptata si atat de indragita de romani, care ne-a incantat de nenumarate ori cu ritmurile traditionale latino-americane, ne ofera anul acesta un concert de Craciun, in care va interpreta melodii de pe cel mai nou album al ei,"Cantece de Craciun pentru cei mici si cei mari". Muzica, textele, aranjamentele si productia albumului sunt semnate chiar de artista. Este primul ei CD cu cantece de Craciun. Analia a lucrat nu mai putin de 11 luni pentru realizarea lui si melodiile se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Albumul "Cantece de Craciun pentru cei mici si cei mari" este produs de "Sonoro Records", in parteneriat cu TVR, Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural.
Dupa evenimentul de la Sala Radio, Analia Selis va oferi o sesiune de autografe in foaierul salii de concert. Pretul biletelor la spectacolul din Bucuresti difera in functie de pozitia in sala. Categoria I - 50 Ron, Categoria II - 40 Ron si Categoria III - 30 Ron.

Christmas in Vienna

Pe 16 decembrie a.c., la Sala Palatului, puteti urmari concertul extraordinar "Christmas in Vienna", sustinut de celebra orchestra de camera austriaca Johann Strauss Ensemble. Va fi un spectacol de neuitat, sub inaltul patronaj al ambasadei Austriei la Bucuresti, spectacol care face parte din Proiectul National Cultural - 2009 "ARTA CONTRA DROG".
"Christmas in Vienna" este primul concert cu parfum vienez de anul acesta si va fi dirijat de celebrul violonist Russell McGregor. Interpret si dirijor de talie mondiala, Russell McGregor s-a nascut in Oxford, Anglia, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde a si invatat sa cante la vioara. Si-a finalizat studiile la "Victorian College of the Arts", si din 1992 locuieste in Austria. Din 1997, conduce orchestra "Schonbrunn Palace". A aparut pe scena alaturi de nume celebre ca: Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi. In prezent dirijeaza si canta alaturi de: Johann Strauss Ensemble, Schonbrunn Palace Orchestra si Ambassade Orchestra. "... In concertele mele, publicul este tot timpul captivat", declara el.
Invitati speciali sunt soprana Romana Beutel si baritonul Michael Havlicek. In aceasta formula extraordinara, veti putea asculta fragmente din "Flautul fermecat", "Nunta lui Figaro", "Don Giovanni", valsuri, polci si, nu in ultimul rand, colinde. Pretul biletelor variaza, in functie de pozitionarea in sala, intre 150 lei (categoria VIP) si 50 lei (categoria a III-a).

Stefan Hrusca - Colinde

Daca sunteti traditionalisti si tanjiti dupa "Afara ninge linistit", "Cerul si pamantul", "Aseara pe'nserate" in binecunoscuta interpretare a lui Stefan Hrusca, aveti ocazia sa-l revedeti pe maramureseanul cu voce de aur, in data de 19 decembrie, la Sala Polivalenta. Stefan Hrusca revine in tara cu ocazia sarbatorilor crestine de iarna, unde va sustine un adevarat tur de forta, pentru a incanta publicul cu piesele lui deja consacrate, dedicate sarbatorii Craciunului, precum si cu piese mai noi. El si-a inceput turneul de colinde in luna noiembrie, si pana pe 27 decembrie va merge aproape in toata tara. Va sustine nu mai putin de 40 de concerte, intre care: 5 dec., Cluj-Napoca - Pollus Mall; 6 dec., Arad - Armonia Center; 7 dec., Timisoara - Filarmonica Banatul; 9 dec., Baia Mare - Teatrul Municipal; 12 dec., Pitesti; 5 dec., Arad - Teatrul Clasic; 17 dec., Cluj Napoca - Casa de Cultura a Studentilor; 21 dec., Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta; 23 dec., Giurgiu; 24 dec., Oradea; 26 dec., Alba Iulia. Maratonul se va incheia pe 27 dec., cand este asteptat atat la Casa de Cultura din Vatra Dornei, ora 16.00, cat si la Sala Polivalenta din Bistrita, ora 19.30.
La reprezentatia din Bucuresti, pretul biletelor variaza astfel: Categoria IV - 50 lei, Categoria III - 80 lei, Categoria II - 110 lei si Categoria I - 130 lei.

CRACIUN VIENEZ - Gala Sarbatorilor de Iarna

La mare concurenta cu recitalul folkistului roman, tot pe 19 decembrie, de data aceasta la Sala Palatului, puteti procura bilete la cel de-al doilea concert traditional cu tipic vienez - "CRACIUN VIENEZ". De data aceasta, aveti ocazia sa vedeti o alta orchestra de renume mondial, "Spirit of Vienna Ensemble", cat si pe soprana Judith Halasz si baritonul Andreas Jankowitsch, ce garanteaza interpretari impecabile, pline de sarm, ale muzicii lui W. A. Mozart, Joseph Haydn si, desigur, ale dinastiei Strauss. Pentru a crea o ambianta perfecta, feerica, spectacolul va fi intregit de balerini de inalt nivel artistic, solisti ai "Volksoper Wien". Invitatul special al acestui regal este celebrul prim flautist al Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti - Ionut Stefanescu, care va sustine si el un recital mult asteptat.
Spre satisfacerea numarului mare de spectatori dornici sa asiste la acest eveniment, Agentia VreauBilet a pus in vanzare bilete pentru inca o reprezentatie, ce va avea loc in aceeasi zi, tot la Sala Palatului, dar cu incepere de la ora 16.30. Pretul biletelor la aceasta prima reprezentatie variaza intre 30 si 90 lei, in functie de categoria de loc, si pot fi achizitionate din reteaua Magazinelor VreauBilet existente in Unirea Shopping Center etajul 2 si Pasajul Universitatii - Agentia Trident Touring, la Sala Palatului sau online prin www.vreaubilet.ro.

"Harlem Gospel Choir"

O alta oferta interesanta este prilejuita de primul concert al celebrului Cor Gospel din Harlem ("Harlem Gospel Choir"), in cadrul unui spectacol extraordinar, marca "World Music Masters", ce va avea loc chiar in preajma Craciunului, pe 21 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Grupul despre care Papa Ioan Paul al II-lea spunea ca este "O binecuvantare de la Dumnezeu"(supranumit de Bono drept "Ingerii din Harlem", dupa colaborarea cu U2 pentru videoclipul "I Still Haven't Found What I'm Looking For") a fost fondat in 1986 de catre Allen Bailey.
"Harlem Gospel Choir" este la ora actuala cel mai faimos cor din America, si in cei peste 20 de ani de cariera, a incantat publicul din SUA, Germania, Polonia, Italia, Austria, Elvetia, Franta, Olanda, Liban, Coreea, Japonia etc. Imbinand spiritualitatea si pildele crestine cu ritmurile si acordurile specifice blues-ului, muzica gospel isi are originile in imnurile bisericesti ale comunitatilor de culoare din SUA inceputului de secol XX.
Biletele se pot procura de pe site-ul www. myticket.ro, iar pretul lor variaza in functie de categorie: 70, 100, 130, 160 si 200 lei.