Natura, in ajutorul bolilor respiratorii: OCNASEPT

Florentin Popa
Se sparge gheata. Tinerii nostri medici incep sa practice terapiile naturale. Cu succes!

Medicul sibian Ioan Gheorghe Marginean, medic primar ORL, este o mai veche cunostinta a cititorilor nostri. De catava vreme, ofera informatii medicale pretioase, la rubrica "Sfatul specialistilor", din paginile de sanatate ale revistei. Incitati de noutatea si originalitatea tratamentelor sale, l-am vizitat la cabinetul de la Sibiu, solicitandu-i un interviu.
- In ciuda tineretii dvs., va comportati ca un medic de "moda veche". Individualizati fiecare tratament, recomandati retete verificate prin timp si tratamente naturale. Cum v-ati dat seama de eficacitatea terapiei naturale in afectiunile ORL?
- In practica medicala am observat ca exista multe afectiuni frecvent intalnite in sfera ORL, la care tratamentele clasice nu dau randament. Foarte multi pacienti se plimba, practic, de la un medic la altul, cautandu-si leac pentru boala de care sufera, fara sa obtina rezultate notabile in tratament. Am incercat sa sparg acest cerc vicios, astfel ca am introdus in terapie produse naturale pe anumite categorii de afectiuni, urmarind efectele comparativ. Tratamentele naturale, in special fitoapiterapia, au efect terapeutic demonstrat in inflamatiile cronice, mai ales in refacerea mucoasei nazale si faringiene, efecte care nu se obtineau prin tratamentele alopate. Unor pacienti le-am dat tratament exclusiv alopat, iar altora le-am aplicat tratamente combinate. Am observat astfel ca rezultatele tratamentului combinat sunt mult mai bune, iar pacientii se insanatosesc mult mai repede. Treptat, la majoritatea afectiunilor infectioase si alergice, am completat tratamentul alopat cu cel natural. Am studiat literatura de specialitate, am participat la cursuri de fitoapiterapie, am aplicat in practica toate aceste noi cunostinte dobandite, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. De asemenea, am observat ca pacientii primesc mult mai bine aceste tratamente combinate, deoarece au credinta nezdruncinata - probabil din traditie si experienta - ca medicina naturii este mai eficienta decat medicina alopata.
In aceasta perioada a sezonului rece, ma ocup in mod special de afectiunile de la poarta de intrare aeriana a organismului, respectiv infectiile cailor respiratorii si alergiile, care in ultima vreme au crescut in incidenta foarte mult, din cauza poluarii si alimentatiei necorespunzatoare. Pentru remiterea rapida a afectiunilor acute, recomand tratamente alopate, iar in afectiunile cronice si in profilaxia afectiunilor infectioase sau alergice, aplic diverse tratamente naturale, care sunt mai eficiente.
Cred ca orice medic trebuie sa-si dezvolte orizontul si sa aplice, pe langa tot ceea ce a invatat la facultate, terapiile naturale si retetele magistrale ale medicinei populare traditionale, sa foloseasca acele metode valoroase care si-au dovedit eficienta in timp, care nu trebuie abandonate sau uitate.
- Rezultatele terapiilor pe care le aplicati se observa dupa numarul pacientilor prezenti la cabinet. Sala de asteptare e plina ochi. Totusi, nu v-ati oprit aici, ci ati realizat si un foarte eficient remediu de sanatate, numit OCNASEPT. Despre ce este vorba?
- In incercarile mele de a gasi noi tratamente complementare, capabile sa usureze suferintele pacientilor si sa scurteze durata tratamentului, am abordat aerosoloterapia - o foarte buna metoda de administrare a medicamentelor pe cale aeriana, prin intermediul mucoaselor. Ma gandeam, in primul rand, la timpul pacientilor, care erau nevoiti sa vina la cabinet zilnic, vreme de doua saptamani, si sa stea la coada, uneori si cateva ore, pana le venea randul sa intre la sedinta de aerosoli. Astfel ca am cumparat mai multe aparate de aerosoli, pe care le-am dat pacientilor, sa urmeze tratamentul la domiciliu. Fiecare primea reteta si instructiunile, apoi ne vedeam dupa zece sau paisprezece zile de tratament, la domiciliu, sa analizam efectele terapeutice. Dupa aceasta perioada, am observat ca se poate imbunatati metoda si in profilaxie, nu numai in tratamentul curativ.
Astfel, am gandit o metoda de prevenire a infectiilor intercurente, a alergiilor si a altor afectiuni ORL, la indemana oricarui pacient, printr-un sistem de aerosoli salini. Ideea acestui produs s-a nascut din observatiile pe care le-am facut pe teren, respectiv la Ocna Sibiului, unde am un mic cabinet care functioneaza doar in timpul sezonului estival. Acolo vin des sibienii, dar si oameni din alte zone, mai ales pentru relaxare. Astfel, la multi dintre cei cu care am discutat, adulti si copii, se observau, in timp, efectele terapeutice ale acestor cure cu ape saline: rezistenta organismului la viroze crestea foarte mult. Ei relatau ca in anii in care nu au avut timp sa mearga la ocne, in sezonul rece, organismul lor era slabit si contractau tot felul de viroze. Asa ca m-am gandit sa ajut oamenii sa depaseasca criza de timp, poate chiar si criza financiara si sa aduc ocna la ei acasa.
Am combinat efectele terapeutice ale aerosolilor salini cu efectele benefice ale uleiurilor volatile din anumite plante medicinale, care dau rezultate foarte bune in afectiunile respiratorii, fapt demonstrat stiintific. In compozitia produsului am inclus apa naturala salina suprasaturata (minimum 250 g la litru), extrasa din puturile de mare adancime ale salinelor Ocna Sibiului, si extracte din 8 plante medicinale aromatice, cu indicatie in afectiunile ORL, practic uleiurile volatile din acele plante. Am studiat fiecare componenta din compozitia produsului OCNASEPT, astfel incat sa nu existe contraindicatii de natura alergica, tinand cont ca majoritatea pacientilor cu afectiuni respiratorii au si astfel de manifestari. Mentionez ca OCNASEPT este un produs 100%
natural si nu contine aditivi sau conservanti.
- Cum se foloseste acest produs?
- Am ambalat produsul OCNASEPT in flacoane cu sistem de pulverizare. Se pulverizeaza 20-30 de pufuri in camera in care locuieste persoana suferinda, deasupra patului, ca sa se inhaleze in timpul somnului. Este o metoda usor de aplicat, care economiseste timpul pacientului si realizeaza o salina artificiala la el acasa, ceea ce este foarte comod.
- In ce afectiuni este indicat?
- OCNASEPT este benefic in viroze, rinite alergice, rinosinuzite, faringite, faringo-amigdalite, laringite, bronsite, astm bronsic, bronsite cronice obstructive, otite etc. Datorita faptului ca amelioreaza respiratia in timpul somnului, se reduce si sforaitul (efectul mi-a fost confirmat de multi dintre pacientii care l-au folosit). In plus, OCNASEPT are si rol preventiv, aduce in spatiul ambiental particule terapeutice care optimizeaza microclimatul din locuinte si fortifica persoanele cu receptivitate crescuta la alergii si infectii respiratorii. Este recomandat bolnavilor cu afectiuni din sfera ORL sau cu afectiuni pulmonare, avand efecte benefice in profilaxia bolilor acute si cronice ale aparatului respirator, cu preponderenta in alergii. Nu are contraindicatii nici in privinta varstei utilizatorilor, putand fi folosit si de catre copii.
- Cum se explica efectele terapeutice si preventive ale OCNASEPT?
-In primul rand, improspateaza, dezinfecteaza si purifica atmosfera. Suspensia pulverizata persista in aer, incarca particulele de praf si le sedimenteaza, astfel ca bolnavul nu le mai inspira. Practic, este exact ca si dupa ploaie, cand simtim ca aerul este mai curat. De asemenea, ionizeaza atmosfera din incapere, crescand semnificativ concentratia ionilor negativi, numiti pe drept cuvant "catalizatorii sanatatii", deoarece au efecte benefice asupra organismului: somnul pacientului devine mai odihnitor, psihicul mai optimist, i se reface capacitatea intelectuala, ii creste rezistenta la oboseala si la efort fizic. Pentru organismul uman, ionii negativi au o importanta deosebita, pentru ca intarzie imbatranirea, ajuta la tratarea afectiunilor aparatului respirator si imbunatatesc activitatea sistemului nervos. In acelasi timp, extractul complex din plante medicinale are efect antibacterian si antiparazitar, fiind util in combaterea acarienilor - unul dintre cei mai agresivi factori alergici.
- Cat costa un pulverizator OCNASEPT?
- Pretul de productie este de 20 de lei. In farmacii, pretul variaza intre 25 si 30 de lei pe flacon, in functie de adaosul comercial pe care-l aplica fiecare. Durata de utilizare, la o pulverizare medie de 20-30 de pufuri pe zi, poate ajunge pana la doua luni de zile.


D-l dr. IOAN GHEORGHE MARGINEAN poate fi contactat la cabinetul "SANOMED" din Sibiu, B-dul Victoriei nr. 8, tel. 0722/73.52.72.
Produsul OCNASEPT poate fi comandat la tel. 0269/21.78.61, fax 0269/42.12.56 sau prin e-mail, la sanmed@online.asconet.ro