Chris Rea pe scena bucuresteana

Dana Ene
Noul an incepe bine, cel putin din punct de vedere muzical.

Astfel, pe 6 februarie, la Sala Palatului, veti avea ocazia sa-l ascultati pe celebrul solist, chitarist si pianist de origine irlandezo-italiana, Chris Rea. El se afla in plin turneu european, de promovare a celui mai recent album: "Still So Far To Go - The Best Of Chris Rea".
Promotor si reprezentant de marca al culturii rock si blues, Chris Rea a adunat pana acum un numar impresionant de premii, dintre care patru discuri de aur, sase de argint si 14 de platina, iar numeroase din piesele lui au devenit clasice in lumea rock-ului si a blues-ului international. Artist cu o cariera impresionanta, ce se intinde pe mai bine de 30 de ani, Rea a compus nu mai putin de 22 de albume de studio, opt albume compilatie, doua albume inregistrate in aparitiile live si un material cu piese aparute pe coloana sonora a filmului "La Passion", care s-au vandut in intreaga lume in peste 30 de milioane de exemplare. Cele mai renumite dintre acestea sunt, fara indoiala, albumele "The Road To Hell" (1989) si "Auberge" (1991), ambele clasandu-se inca de la aparitie pe primul loc in clasamentele de specialitate din Marea Britanie.
Considerat drept unul dintre cei mai talentati artisti ai planetei, muzicianul in varsta de 58 de ani a reusit si mai reuseste inca sa impresioneze prin profunzimea vocii si a stilului sau natural, pasional. Totodata, el a reusit sa-si creeze un renume deosebit, prin show-urile hipnotizante pe care le realizeaza, caracterizate prin calitate, simplitate si rafinament.
In ce priveste recentul CD pe care Rea il promoveaza la Bucuresti, el a fost lansat in Marea Britanie, pe 5 octombrie 2009, si reprezinta o recapitulare a carierei muzicale a talentatului solist britanic. Pe langa melodiile cunoscute, clasice deja: "Fool (If You Think It's Over)", "On The Beach", "Let's Dance", "Josephine", "Working On It", "The Road To Hell (Part 2)", "Auberge", "Julia" etc., pe acest nou album solistul a inclus doua melodii noi, de studio: "Come So Far, Yet Still So Far To Go" si "Valentino".
In cadrul turneului de anul acesta, Chris Rea va fi insotit de Paul Casey, un tanar compozitor apreciat, solist si chitarist, originar din Irlanda. Chris Rea afirma: "Un astfel de talent precum cel al lui Paul Casey apare foarte rar". Colaborarea dintre cei doi artisti a inceput acum cativa ani, dintr-o intamplare, dupa ce Rea a ascultat o caseta a tanarului. Impresionat de calitatile lui muzicale, Rea a inceput sa lucreze cu Paul Casey si l-a invitat sa il insoteasca in noul lui turneu international.
Biletele pentru concertul Chris Rea de la Sala Palatului pot fi achizitionate online, de pe Myticket.ro in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret: 100 RON, 150 RON, 200 RON, 300 RON si 500 RON.