Raspuns pentru CALINESCU CODRUTA, F. AS nr. 843 - "Bunica mea are mielodisplazie hipoplazica"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Sindromul mielodisplazic (MDS), considerat si stare preleucemica, produce, asa cum probabil stiti, o scadere a numarului de celule sanguine normale functionale. In esenta, aceste celule nu se maturizeaza corect, ducand la scaderea numarului de elemente figurate ale sangelui (hematii, leucocite, trombocite). Desi acest sindrom este cauzat in general de expunerea la substante toxice (benzen in particular), sau ca urmare a tratamentelor de radio si chimioterapie, deseori el apare fara nici un alt motiv, decat procesul natural de imbatranire. MDS se poate manifesta prin forme usoare, cu evolutie cronica simpla, sau, in cazurile mai agresive, prin progresia catre leucemia acuta mielocitara. Din pacate, pentru majoritatea pacientilor cu diferite tipuri de MDS, vindecarea ramane o iluzie, tratamentul fiind orientat, in special, spre controlul simptomelor si imbunatatirea calitatii vietii. Tratamentul presupune transfuzii de sange pentru controlul anemiei (cazul dvs.) si masa trombocitara pentru controlul episoadelor hemoragice. Totodata, tratamentul alopat poate cuprinde administrarea de antibiotice pentru controlul infectiilor asociate cu scaderea titrului de leucocite si/sau administrarea de factori de crestere - substante proteice naturale, aflate in organism, care ajuta la stimularea biosintezei de celule sanguine sanatoase. Daca totusi se urmareste un tratament curativ (vindecare), acesta depinde de succesul unui transplant cu celule stem (exista si tratament naturist asemanator), terapie care nu este in general bine tolerata de adultii varstnici. Ca tratament naturist complementar, va recomand urmatoarele remedii:
* Cresterea numarului de leucocite - uleiul esential de lamaie (cu actiune similara Medrolului) - cate 3-5 picaturi la o lingurita de ulei neutru (floarea-soarelui, masline), de trei ori pe zi, inainte de mese, in cure de 4-6 saptamani, cu repetitie dupa o saptamana pauza.
* Combaterea anemiei - uleiul de catina (se poate asocia cu vitamina C sau extract de macese), antianemic remarcabil, de trei ori pe zi cate o lingurita de ulei, dupa mesele principale, si lemnul Domnului, care actioneaza prin imbunatatirea capacitatii de asimilare - 1/2 lingurita pulbere de planta, de trei ori pe zi, luate cu putina apa, inainte de mese.
* Schinduf - cu proprietati antianemice, dar si cu actiune reglatoare asupra intregului proces al biosintezei de elemente figurate ale sangelui, regland totodata prin proprietatile anabolizante asimilatia si apetitul, ajutand in recuperarea rapida a convalescentilor. Se administreaza sub forma de pulbere, 3 lingurite pe zi, inainte de mese.
Tot in scopul stimularii sistemului reticulo-endotelial - sistem cu rol de formare a celulelor sanguine si anticorpi, se poate administra Sulfina, sub forma de infuzie - o lingurita planta uscata la o cana de apa fierbinte, 2-3 cani pe zi, baute in mai multe reprize.
* Polen, pastura, laptisor de matca - prin inalta sa valoare nutritiva, polenul poate contribui ca adjuvant terapeutic la vindecarea unui spectru larg de anemii. Este necesara insa distrugerea peretelui sau celular (exina) prin macinare. Odata distrusa exina, polenul este asimilabil, devenind astfel un stimulent al sistemului imunitar si al celui hematopoietic, mai ales la nivelul maduvei osoase hematogene. Se administreaza 1-2 linguri polen, dimineata si dupa-amiaza.
Pastura contine, la randul ei, factori antianemici (fier, vitamine ale grupului B si vitamina C), oferind ceea ce constituie "factorul proteic de origine animala", care faciliteaza absorbtia fierului ne-heminic (de origine vegetala), fiind un adjuvant important in tratamentul anemiilor feriprive si al celor hipocrome. Se administreaza cate o lingurita de pastura de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.
Laptisorul de matca - la randul sau, exercita o importanta actiune in tulburarile de coagulare asociate unor boli hematologice grave, efect datorat unor substante similare citokinelor, gibberelinelor - compusi cu importanta actiune eritropoietica, granulopoietica si trombopoietica.
Pentru informatiile necesare efectuarii unui tratament naturist de multiplicare si potentare a celulelor stem endogene (existente in organism), va trebui sa luati legatura cu noi, telefonic, pentru stabilirea unei programari. Sa auzim numai de bine!

ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Am un nodul intracavitar uterin"
(Raspuns pentru VALERIA R. - Arad, F. AS nr. 879)


Doamna Valeria, referitor la nodulul intracavitar uterin de 20/25 mm, va pot spune ca exista tratamente care ajuta la diminuarea acestuia. Insa ar fi fost de folos sa oferiti mai multe informatii despre simptomatologia bolii: sangerari, dereglari ale menstrelor, dureri, alte afectiuni etc. pentru a putea personaliza cat mai mult tratamentul.
Fitoterapia ofera o gama larga de produse care, pe principiul holistic, actioneaza sinergic asupra organismului, tratand totodata cauza, cat si efectul. Astfel, tratamentul pe care vi-l recomand trebuie urmat sase luni, iar din trei in trei luni va rugam sa repetati un control ginecologic pentru a urmari diminuarea nodulului. Tratamentul consta in:
* Tratament intern: Tuia, Picatura Beres, Artrorem, Mabelle, Formula anemii, Lemn dulce, Tonic imunitar "E-lite".
* Tratament extern: Ovule ginecologice "Superforte" (se administreaza cate unul intravaginal in fiecare seara), Supozitoare fitoapicole "E-lite" (se administreaza cate unul anal in fiecare seara).
Cele trei produse, Tonicul imunitar, Ovulele si Supozitoarele sunt preparate fitoapicole cu efecte remarcabile asupra afectiunilor ginecologice. Acestea regleaza hormonal si au efect antiinflamator, antiinfectios, antitumoral in afectiuni ginecologice.
Tonicul imunitar "E-lite", Ovulele ginecologice "Superforte" si Supozitoarele fitoapicole "E-lite" se prepara in Farmacia "E-lite Nutritia" Deva, str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter.

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut tratament naturist pentru tumora craniana"
(Raspuns pentru DANA IVANESCU, F. AS nr. 895)


Apreciez ca folosirea produselor naturiste ale firmei "Natures Way" din SUA (Reishi, Mycodefense, Shitake Maitake), antitumorale exceptionale ce induc apoptoza (moartea programata a celulelor) si care inhiba cresterea tumorilor creeaza premise reale de vindecare.
Produsele Tre-En-En si Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus Blazei), in paralel cu un regim alimentar adecvat, pot inhiba angiogeneza, preveni metastazele si reduce dimensiunea tumorilor, indiferent de localizare.
Terapia naturista va cuprinde obligatoriu, in schema, produsul japonez Bio-Active-Mc, care contine B.D. Glucan - esential in dizolvarea celulelor cancerigene, enzime, si Tien Hsien Liquid. Multa sanatate!

"Baietelul de cateva luni al unui prieten are neurofibromatoza"
(Raspuns pentru FLORINA - Cluj, F. AS nr. 897)


Caracterizata prin anomalii ale diferitelor tesuturi si viscere, neurofibromatoza (boala Recklinghausen) este o boala genetica, ce antreneaza o serie de malformatii determinate de o mutatie spontana la nivelul embrionului. Leziunile cutanate, asociate uneori cu manifestari neuropsihice, constau in: a) Pete de culoarea cafelei cu lapte si multiple tumori benigne ale pielii, care pot produce deformari grotesti ale oaselor; b) Tumori ce apar in adolescenta sau la varsta adulta, ce se inmultesc si cresc in dimensiuni; c) Afectare oculara si neurologica cu prezenta unor tumori cerebrale (neurofibroame), ce pot leza totalitatea nervilor.
Gravitatea afectiunii este variabila de la un bolnav la altul. Unele tumori sunt de culoarea pielii, roz sau violacee, globuloase sau pediculate, de consistenta moale, proeminente sau subcutanate. Depistarea tumorilor cerebrale se face prin examen IRM. Evolutia bolii este indefinita. Foarte rar se pot produce degenerari maligne, formand neurofibrosarcoame.
Daca observati aparitia de pete brune pe trunchi, pliurile coatelor si genunchilor sau pelvis, copilul trebuie imbaiat saptamanal cu ceai din urmatorul amestec: urzica, pelin, marul-lupului, cimbrisor de camp si coada-calului.
Avand in vedere varsta copilului, tratamentul naturist va cuprinde dieta modificata periodic, produse cu efecte exceptionale precum: Tien Hsien Liquid, Essiac, Aller Care, Colostru cu probiotice, Viusid sirop etc., schema alcatuindu-se in functie de analize. Ii doresc copilului multa sanatate!

BOICEA FLOREA - Draganesti-Olt, tel. 0249/46.62.02, 0741/37.27.94

"Prietena mea sufera de coxartroza la ambele solduri"
(Raspuns pentru JIMON SILVIA - Sibiu, F. AS nr. 898)


Stimata doamna, afectiunea prietenei dvs. este destul de grava, cu atat mai mult cu cat este si bilaterala. Pentru a ameliora durerea va sfatuiesc sa o convingeti sa faca, intern, o cura cu Artrostop, iar extern, am sa-i prepar eu un unguent cu proprietati analgezice, antiinflamatoare si de stimulare a circulatiei locale. Va rog sa ma contactati. Multa sanatate!