Primul ghiocel, prima iubire....

Dana Ene
Ca ne tinem dupa moda occidentala sau respectam traditia romaneasca, luna februarie e dedicata iubirii. O celebreaza toti purtatorii de inimi rosii, dar mai presus de toate muzicienii, care stiu cum sa umble la "coarda" sensibila. Asa ca producatorii de spectacole muzicale s-au straduit sa organizeze, care mai de care, concerte dedicate iubirii. Iata doar cateva dintre cele mai importante evenimente:



Valentine's Day cu Directia 5

Una dintre cele mai iubite trupe muzicale romanesti, Directia 5, dedica un concert extraordinar tuturor indragostitilor, cu ocazia Sfantului Valentin. Concertul va avea loc chiar pe 14 februarie, la Sala Palatului, ora 19.30. Veti putea asculta cele mai romantice cantece compuse pe parcursul celor 20 de ani de existenta a trupei, intr-o emotionanta atmosfera, special creata pentru aceasta ocazie. 60 de perechi norocoase vor putea trai profunzimea fiecarei piese, chiar pe scena, alaturi de: Marian Ionescu (bass), Cristi Enache (voce), Niculae Damalan (chitara) si Marius Keseri (tobe). Evenimentul va coincide si cu lansarea albumului "Declaratie de dragoste", ce va contine cele mai frumoase hit-uri ale formatiei.
Pentru acest concert, mai puteti gasi bilete in Sectorul A2 (100 lei) si in sectoarele G si K (50 lei), direct la Sala Palatului, in magazinele Muzica, Diverta si Germanos, sau online la http://www.myticket.ro; www.vreaubilet.ro; www.bilete.ro; www.eventim.ro

Recital Sarah Chang, la Ateneul Roman

Tot duminica, 14 februarie, incepand cu ora 19:00, Ateneul Roman va fi gazda unui recital de exceptie, sustinut de Sarah Chang, alaturi de pianistul Andrew von Oeyen.
Sarah Chang este unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, si nu se afla pentru prima data in fata publicului romanesc. Ea a concertat si in cadrul editiilor 2001 si 2003 ale Festivalului International "George Enescu", experienta in urma careia a ramas cu impresii deosebite: "Romania este incredibila. Am fost impresionata cat de iubita este muzica clasica. Imi amintesc ce tara frumoasa este si de-abia astept sa ma intorc acolo", declara ea.
La cei 29 de ani, Sarah are un palmares impresionant. A sustinut recitaluri alaturi de mari orchestre ale lumii, precum cele din Philadelphia si din Londra, Filarmonica din New York, Berlin sau cea din Viena. Printre numeroasele premii obtinute de ea se numara si "Avery Fisher Grand Price", cea mai importanta distinctie din domeniul muzicii clasice.
Cel care o va acompania in recitalul ei de la Bucuresti, Andrew von Oeyen, nu este nici el un "necunoscut", ba dimpotriva, este considerat unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale. De la debutul sau alaturi de Filarmonica din Los Angeles, a sustinut concerte pe cele mai mari scene ale lumii.
In recitalul de la Bucuresti, cei doi artisti vor interpreta: Sonata in La major pentru vioara si pian (Cesar Franck); Fantezie (Christopher Theofanidis) si Sonata nr. 3 op. 108 in re minor pentru vioara si pian (Johannes Brahms). Pretul biletelor la acest eveniment variaza intre 300 lei cat. VIP; 250 lei cat. I si 150 lei cat. II si pot fi procurate in reteaua Eventim si online de la http://blt.ro.

De dragoste, cu Vonda Shepard

Si ca alegerea sa fie si mai grea, tot in aceeasi zi, in clubul "The Silver Church" din capitala, puteti dansa pe melodiile Vondei Shepard. Celebra pentru interpretarea coloanei sonore din serialul "Ally McBeal", ea va sustine patru concerte in tara noastra, in perioada 10-14 februarie a.c., ultimul dintre ele chiar la Bucuresti. Programat in apropierea zilei indragostitilor, turneul artistei cuprinde patru orase: 11 februarie - Cluj (Casa de Cultura a Studentilor, ora 20); 12 februarie - Sibiu (Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 20); 13 februarie - Brasov (Teatrul "Sica Alexandrescu", ora 20); si 14 februarie - Bucuresti (The Silver Church, open doors: ora 20:00).
Vonda Shepard canta frecvent in Europa, dar pana anul trecut, turneele ei se opreau la granita de est a Austriei. Abia anul trecut, in februarie, a trecut in Europa de Est si a sustinut un concert in Romania, la Sala Palatului, concert despre care ati putut citi si in paginile revistei noastre.

DragoBertzi

Luni, 22 februarie 2010, ora 19:30, la Cinema Patria Bucuresti, puteti sa vedeti un concert Ducu Bertzi, intitulat "DragoBertzi". De ce se cheama asa ne dezvaluie chiar artistul: "Ce-am facut in ultimii 30 de ani? Am cantat despre dragoste. Despre dragoste in toate ipostazele ei. Fiecare vers, fiecare melodie are povestea ei. E povestea mea si a ta, a fiecaruia dintre noi... Cu drag, de dragoste, Ducu Bertzi". Indragitul folchist va va face cu siguranta sa va indragostiti sau reindragostiti de muzica lui.
(Va puteti cumpara bilete la acest concert romantic, la pretul unic de 65 lei de la: Cinema Patria, magazinele Muzica, Diverta, Statia de Metrou Unirii 1, si online de la: bilete.ro, blt.ro, ticketpoint.ro, myticket.ro)

Si Holograf canta pentru indragostiti

Pe 24 si 25 februarie, de Dragobete, la ora 20:00, la Sala Palatului, Holograf, o alta mare si indragita trupa romaneasca, isi asteapta fanii, la un concert extraordinar. La aproape un an distanta de mega-concertul "Primavara incepe cu tine", de lansarea albumului cu acelasi nume, cei cinci membri ai trupei Holograf pun in scena un nou spectacol de proportii, dedicat tuturor indragostitilor.
Bineinteles, nu vor lipsi cele mai frumoase balade Holograf, melodii precum: "Fara ea", "N-am stiut", "Vine o zi", "Sa nu-mi iei niciodata dragostea" sau "Dincolo de nori".
(Biletele s-au pus in vanzare si pot fi achizitionate de la Sala Palatului, magazinele Muzica, Diverta, Germanos, Librariile Carturesti si Humanitas, dar si online de pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.myticket.ro si www.eventim.ro. Pretul lor variaza astfel: cat. I - 120 lei; cat. II - 100 lei; cat. III - 75 lei; cat. IV - 50 lei.)