Circ, politica si tupeu

N. C. Munteanu
Catalin Voicu, unul din bratele caracatitei care sufoca institutiile statului de drept, a dat un recital de persuasiune si de tupeu pentru a convinge comisia juridica a senatului sa refuze arestarea sa.

Grija lui era credibilitatea Senatului. Daca el e arestat, senatul nu mai e credibil. Noi trebuie sa demonstram ca apartinem Europei si unui stat civilizat. Si cum am mai putea s-o facem cu Voicu dupa gratii! Dupa linsajul mediatic, mai aveau putin sa-mi puna pe toate gardurile chipul si sub el pretul, va mai fi justitia obiectiva? Cand sunt dat la televizor pe melodia din Caracatita, ce magistrat mai poate fi obiectiv? Are dreptate. Daca ar fi fost dat la televizor cu fundal muzical din Oda Bucuriei sau din Love Story, alta ar fi fost situatia, abia atunci justitia ar fi fost obiectiva. In plus, omul are copii, are parinti: am doi copii mici care sunt subiect de discutie zilnic la scoala, precum si doi parinti foarte batrani si foarte bolnavi. Singura mea teama e pentru familie, pentru copiii mei care au devenit subiect de conversatie la scoala si stiti cat de rai sunt copiii. Apoi a invocat imaginea publica distrusa si viata din puscarie: conditiile din penitenciare iti decimeaza fiinta umana. Nu mai ai nici nume, esti doar un numar, in sistemul penitenciar sunt conditii de ev mediu. Bomboana de pe coliva a fost ce stie Catalin Voicu sa faca mai bine, santajul bland la adresa colegilor senatori: se deschide teava, simt asa, si intuitia si flerul rareori m-au inselat, se deschide Cutia Pandorei si vor urma si altii dupa mine. Flerul l-a inselat, colegii au votat pentru arestare, cu recomandarea usor greblata, sunt convins ca d-l Voicu va avea taria ca in fata instantei sa dovedeasca ca e nevinovat. Catalin, viclean copil de casa, a avut doar taria de a trece de la tupeu la circ. In aceeasi noapte, pe picioarele lui, s-a internat in spital. Cu televiziunile dupa el. Probleme cu tensiunea. A iesit a doua zi, pe raspundere proprie, pentru a fi prezent la sedinta Senatului care urma sa voteze arestarea lui, dar fatalitate, i s-a facut din nou rau, chiar pe scarile parlamentului. Senatorii au ramas de piatra si la partea a doua a circului si au votat pentru arestare. A urmat circul cu internarea in spital, partea a doua, a fost vizitat de un popa si a iesit tot pe picioarele lui, cu un tratament ambulatoriu. Boala nu era asa de grava. Nu s-a dus acasa, sa-si linisteasca copilasii si parintii bolnavi. S-a dus intr-un hotel sa se odihneasca vreo noua ore, de unde a iesit intarit si cu chef de harta. Ca orice borfas cu avocat bun, va ataca toate hotararile Senatului pentru vicii de procedura. Soarta lui e acum in mainile justitiei, care a iesit mototolita din afacere, dar e atat de sensibila la viciile de procedura, la prezumtia de nevinovatie si la certificate medicale!
Asupra lui Catalin Voicu vegheaza zanele Iliescu. Doua. Prima, Ion Iliescu, a inceput prin a spune ca Voicu n-a fost consilierul lui, ca n-a lucrat la presedintie, ca nu l-a vazut niciodata la Cotroceni. Se insela ori a inceput sa uite. Catalin a fost consilierul consilierului lui, Dumitru Iliescu, a fost la Cotroceni si l-a vazut cel putin de doua ori, cand l-a inaintat la rangul de general si cand l-a decorat cu cele mai inalte ordine militare pentru fapte de arme necunoscute. Apoi a spus despre el ca e un guraliv laudaros, desi n-a explicat de ce guralivul a lucrat la Cotroceni cu documente de siguranta nationala, iar PSD-ul l-a vrut ministru de interne. A doua zana buna este Dumitru Iliescu, caruia Catalin Voicu i-a fost subordonat, nas si mana dreapta in afaceri. Potrivit lui Mitica Iliescu, s-a inceput monitorizarea sa si a apropiatilor sai dupa ce a sesizat DNA in legatura cu presupuse acte de coruptie ale conducerii SRI. Asa s-au obtinut probele care impun arestarea lui Catalin Voicu. Interventia suna a santaj. Circul si tupeul continua, iar din poveste mult mai este!