Elton John & His Band la Bucuresti

Dana Ene
Noutati muzicale

Ecourile fenomenalului concert AC/DC din Piata Constitutiei abia s-au stins, cand aceasta se pregateste sa gazduiasca din nou un alt mare eveniment muzical. Pe 12 iunie, in fata cladirii Parlamentului, incepand cu ora 20.00, va avea loc un spectacol extraordinar Elton John. Relicvele comunismului par sa fie un decor ideal pentru muzicienii occidentali.
In cele aproape cinci decenii de cariera, Sir Elton Hercules John (pe numele sau adevarat Reginald Kenneth Dwight) a vandut peste 250 milioane de discuri, iar melodia lui, "Candle in the Wind", dedicata memoriei printesei Diana, este cel mai bine vandut single al tuturor timpurilor. Cei peste 48 de ani dedicati muzicii si scenei i-au fost rasplatiti cu cinci premii Grammy, un Oscar, un Glob de aur si un premiu Tony, cat si cu ridicarea la rang de Cavaler, de catre Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. "Ce imi place mie la rock and roll este ca pana si o persoana ca mine poate sa devina un star", declara Sir Elton John intr-un interviu.
Extravagantul muzician, una dintre cele mai pregnante figuri ale anilor '70, a creat pana in prezent zeci de hituri si a reusit sa se mentina ani de-a randul in topuri. Cunoscut pentru costumele lui fabuloase, energia debordanta si prezenta scenica greu de egalat, Elton John este unul dintre cei mai iubiti muzicieni de pop rock din lume si are fani de toate varstele. Concertele lui sunt faimoase, mai ales ca au existat unele in care, incantat de reactia publicului, muzicianul a stat pe scena chiar trei ore, cantand absolut toate marile lui hituri.
Concertul de la noi face parte din "Sir Elton John & Band - World Tour 2010", un turneu care a avut programate, in prima parte a anului, show-uri in Statele Unite si Africa. La sfarsitul acestei luni, Elton John se reintoarce in Europa, iar primul concert din cadrul turneului european va avea loc pe 29 mai, pe stadionul Watford din Anglia.
Biletele pentru evenimentul din tara noastra au fost puse in vanzare prin Eventim: online pe http://www.eventim. ro/, in magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librariile Humanitas si librariile Carturesti din toata tara. Locurile sunt exclusiv rezervate pe scaune, iar preturile difera in functie de categorie: VIP - Champagne Golden Ticket - 650 lei; Categoria I - 350 lei; Categoria II - 280 lei; Categoria III - 220 lei; Categoria IV - 150 lei; Categoria V - 100 lei; Categoria VI - 90 lei.