VACANTA IN RITM DE ROCK

Dana Ene
Fanii rockului vor trai o vara clocotitoare

A venit vara cea adevarata. O solutie la caldura excesiva si la spaimele crizei poate fi, pentru unii dintre dvs., un festival muzical. De ce nu? Muzica este o terapie la moda, mai ales cand e ascultata langa o bere rece si un grup de prieteni haiosi. Pentru cateva ore veti uita de vipii, de zvonuri si ganduri negre, bucurandu-va, regeste, de muzica.

Tuborg Green Fest
* Nume mari *


"Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival" se vrea a fi cel mai mare festival de muzica rock organizat vreodata in tara noastra. Se va desfasura in perioada 25-27 iunie, la Romexpo, si aduce publicului roman trupe ca: Metallica, Rammstein, Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land, Slayer, Megadeth, Anthrax, Alice in Chains, Stone Sour si Anathema.
Initial, pe afisul festivalului figurau si trupele Mastodon si Heaven & Hell, dar ambele formatii si-au anulat concertele, din motive intemeiate. In timp ce sanatatea chitaristului Bill Kelleher, de la Mastodon, nu-i permite acestuia sa mai onoreze turneul european, trupa Heaven& Hell a primit o lovitura si mai dura, prin moartea solistului Ronnie James Dio, pe 16 mai a.c., in urma unui cancer stomacal. Ar fi implinit 68 ani, pe 10 iulie, si era unul dintre cei mai respectati muzicieni heavy metal ai tuturor timpurilor. Pierderea lui a starnit mari regrete printre iubitorii genului.
Din fericire pentru organizatori, ei s-au mobilizat foarte bine si au reusit sa atraga alte nume importante pentru ca iubitorii de rock sa nu se simta dezamagiti. Astfel, fata de programul initial, vor urca pe scena vineri, 25 iunie, trupele Accept, Paradise Lost si Orphaned Land, iar Anathema va evolua in ultima zi. Accesul la festival se poate face pe baza unui abonament pe 3 zile (intre 371 si 625 ron, in functie de plasament) sau prin bilete la fiecare concert.
Biletele se distribuie exclusiv prin Reteaua Eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas. Vanzarea online se face prin site-ul www.eventim.ro

OST MOUNTAIN FEST
* Busteni: rock, ecologie si sport *


Se va desfasura pe 6-8 august 2010, in Poiana Mare, din Valea Cerbului (Busteni). Este primul festival de anvergura din Romania unde muzica underground va aduce, pe scena de la poalele Caraimanului, peste 20 de formatii rock din tara si din strainatate. Aici veti putea asculta muzica death, trash, gothic etc., dar si zgomotul motoarelor motocicletelor de la Chopper Academy, iar voluntarii de la Asociatia MaiMultVerde vor fi si ei prezenti, invatandu-i pe spectatori sa colecteze selectiv deseurile menajere. Festivalul isi propune sa imbine muzica rock cu mesajele ecologiste si activitatile sportive si sa promoveze zona Busteni, atat in randul romanilor, cat si al strainilor. Romania este singura tara din Europa Centrala si de Est care nu avea un festival de muzica rock underground de anvergura, vecinii nostri bulgarii, ungurii, cehii si slovenii promovand de ani buni astfel de manifestari.
Organizatorii vor promova trupe underground valoroase, altele decat cele cunoscute deja si care se bucura de mare publicitate: Concept Insomnia, Grimegod, Kistvaen, Negura Bunget, Abigail, Ava inferi, Eisheilig, Inopia, Tiarra, Bucium, Bucovina, Carpatica, Gwydion, Northland - iata doar cateva nume dintre cele ce vor putea fi ascultate in direct si in aer liber la Busteni.
La acest festival sunt puse in vanzare 2000 abonamente si nu va exista posibilitatea achizitionarii de bilete pe zile. Pretul unui abonament este 150 lei, iar in costul lui este inclusa camparea, accesul la toaletele ecologice, accesul la toate evenimentele sportive si sociale care vor fi desfasurate, cat si accesul la zona de autografe. Distribuitori autorizati ai acestora: Magazinele Vodafone, Magazinele Germanos, www.eventim.ro, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, Bestial Records - Titus Constantinescu (Mobil: 0722.814.991, e-mail: titus@bestial.ro).
Pentru informatii legate de posibilitatile de cazare in Busteni, puteti face rezervari prin www.elysse.ro (agentia de turism oficiala a festivalului) sau puteti accesa site-ul: www.infopensiuni.ro/busteni/cazare-vile-pensiuni-busteni. In apropierea locatiei festivalului va fi amenajata, special pentru participanti, o zona de campare, prevazuta cu toalete ecologice si dusuri (contra cost). Zona respectiva va fi pazita, iar accesul se va face pe baza abonamentului la festival.

ARTmania
* Editia a VI-a se va desfasura la Sibiu *


Faptul ca superba Piata Mare din medievalul Sibiu isi ofera spatiul, plin de porumbei si istorie, unui festival de muzica rock e, deja, o garantie de calitate. Mai ales ca pe langa concerte festivalul ofera si alte actiuni culturale in orasul transilvanean care a stiut sa patrunda pe circuitele europene.
Anul acesta, surpriza festivalului ARTmania va fi Serj Tankian, unul dintre cei mai nonconformisti idoli ai muzicii rock, solistul trupei System Of A Down. Armean la origine, muzician, compozitor, multi-instrumentist, poet si activist politic, Tankian va concerta, umar la umar, alaturi de alte trupe asteptate de fanii rockului: The Sisters of Mercy, Kamelot, Sirenia, Dark Tranquillity si Swallow the Sun.
Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas si online pe www.eventim.ro, www.bilete.ro si www.myticket.ro. In functie de perioada achizitiei, sunt valabile urmatoarele tarife: intre 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.