Raspuns pentru CRISTINA MATACHE - Bucuresti, F. AS nr. 849 - "Bunicul meu a fost operat de tumora de colon descendent"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Inainte de abordarea unui tratament naturist, trebuie sa stiti ca forma clinica de cancer al colonului descendent, foarte ocluziv si cu tendinte de extensie, in principal la ureter, peritoneu si ficat, impune in post-operator asocierea chimioterapiei bazata pe 5 Fu (5-fluorouracil) la dozajul de 400 mg/m2 pe zi, timp de 5 zile consecutive, apoi repetarea tratamentului la 2 saptamani, incepand din a patra saptamana de tratament. Scopul chimioterapiei este in mod clar asigurarea supravietuirii bolnavului pe o perioada de cel putin 5 ani, si reducerea posibilitatii de recurenta tumorala. Daca situatia o impune, alaturi de 5-fluorouracil se pot administra Levamisol sau Leucovorin, medicamente care asigura, de asemenea, supravietuirea in randul pacientilor al caror cancer s-a extins si la nivelul ganglionilor limfatici din vecinatate. In opinia mea, acest tip de tratament nu poate fi eludat, fiind indispensabil supravietuirii. Sigur ca, inca din faza protocoalelor de chimioterapie, cat si ulterior, se poate interveni prin terapii naturiste complementare tratamentului alopat, care sa asigure, in primul rand, suportabilitatea chimioterapiei, si mai apoi eliminarea riscului de recurenta si metastazare. Practic, aveti de urmat doua etape terapeutice distincte, dupa cum urmeaza:
1. Tratament de sustenatie pe durata chimioterapiei
* Armurariu - 3 x 1 capsule pe zi, Drojdie de bere - 3 x 1 coprimate pe zi, si Sutherlandia (sau Imunostim) - 3 x 1 tablete pe zi, luate inainte de mesele principale. Aceste remedii reprezinta antidotul ideal contra efectelor adverse ale chimioterapiei, stimuland in plus pofta de mancare, revitalizarea organismului si regenerarea celulelor sanguine distruse de substantele citostatice (hematii, leucocite, trombocite etc.).
2. Tratamentul propriu-zis - imunostimulator, antineoplazic, inhibitor al proceselor proliferative si al tendintelor de metastazare.
* Shitake+Maitake - ciuperci antitumorale cu efecte imunostimulante care cresc activitatea factorilor de necroza tumorala (apoptoza celulelor maligne), stimuleaza productia de interferon, cresc activitatea celulelor NK (ucigase native), previn metastazele, inhiba angiogeneza (vase sanguine neoformate care hranesc masa tumorala), stimuleaza activitatea interleukinelor, care opresc cresterea tumorilor, si accelereaza maturarea limfocitelor T. Se administreaza de 3 ori pe zi cate o capsula, inainte de mesele principale, in cure de 2-3 luni, cu reluare dupa 14 zile de pauza.
* Cimisir - are efecte spectaculoase in combaterea neoplaziilor colorectale, prin prezenta unui alcaloid (buxenina G2), care se extrage din frunzele plantei. Se administreaza sub forma de gemopreparat cate 40-50 picaturi diluate (100 ml apa), de trei ori pe zi, inainte de mese.
* Seleniu + Vitamina E - sinergic in actiune cu vitamina E, seleniul gasit din abundenta in polen intra in compozitia enzimei glutation-peroxidaza, enzima cu forta uriasa de distrugere a radicalilor liberi si un efect imunostimulant remarcabil. Se administreaza 1-2 linguri polen macinat + 1-2 comprimate vitamina E, zilnic, dimineata si dupa-amiaza tarziu.
* Ashwaganda - excelent remediu profilactic si curativ care stimuleaza biosinteza de celule imunocompetente si anticorpi, crescand adaptabilitatea organismului la factorii de stres la care este supus bolnavul convalescent. Se administreaza 2-3 capsule zilnic, timp de o luna, urmata de 10-14 zile pauza, dupa care cura se poate relua.
O alta formula de tratament include remedii precum: propolis, ulei de soia, ulei de seminte de in, rachitan, saschiu, gheara-matei, ciuperci Rheishi (ganoderma), miere, laptisor de matca si aloe-vera.
Despre acest tratament si despre eventualele nelamuriri putem discuta telefonic. Sa auzim numai de bine!

Dr. DALIA FAUR - medic specialist MF, cu competente in apifitoterapie. Laboratoarele FARES BIO VITAL - Orastie, tel. 0254/247.574

"De 7 ani am dureri in partea dreapta si vomit"
(Raspuns pentru GABRIELA - Spania, F. AS nr. 851)


Pentru a trata dischinezia biliara de care suferiti va recomandam, pe langa o dieta corespunzatoare, si folosirea a doua dintre produsele noastre: ceaiul Hepatocol (se iau 3 cani pe zi, inainte de mesele principale, timp de 3 luni) si solutia de uleiuri esentiale Farebil (se administreaza 3-4 picaturi, de 4 ori pe zi, pe un cubulet de paine, intre mese, timp de o luna si apoi la nevoie).

"Am o dereglare hormonala"
(Raspuns pentru ELENA - Bucuresti, F. AS nr. 851)


Pentru a va regla ciclul menstrual va recomand capsulele Sindrom Premenstrual (Fares), administrate in doza de 3 capsule pe zi, timp de minimum 4 luni, si un ceai din urmatorul amestec de plante, in parti egale: frunze de zmeur, coada-racului, napraznic, cretisoara, brusture, traista-ciobanului (4 cani pe zi).

"Cum se poate scadea nivelul acidului uric din organism?"
(Raspuns pentru MARIUS MORARU, F. AS nr. 851)


Prima masura este o dieta severa, in care e bine sa respectati urmatoarele indicatii:
Alimente interzise: carne grasa, mezeluri, vanat, organe, peste gras, peste afumat sau conservat, icre, sardele, scrumbii, crustacee, stridii, raci, toate branzeturile grase si fermentate, precum si branza sarata, unt, margarina, ciocolata, cacao si sucuri acidulate, fasole boabe, mazare. Toate bauturile alcoolice! Alimente permise: carne slaba - 80-100 g, de 2-3 ori pe saptamana, cate un ou proaspat pe saptamana, branza de vaci, cas, iaurt, salate verzi, vinete, rosii, ardei, ceapa si usturoi verde, morcovi, cartofi, fasole verde, patrunjel, fructe proaspete, bine coapte, mere coapte, nuci, migdale, alune, portocale, fragi, struguri, tarte cu fructe, cu orez, cu gris, prajituri uscate (fara creme).
In plus, va recomandam ceaiul Antireumatic (Fares), 3-4 cani pe zi, 2 luni, alternativ cu ceaiul Depurativ (Fares), alte 2 luni. Daca aveti si dureri articulare, asociati capsulele Antireumatic (Fares), 3 pe zi, la nevoie.


Dr. CARMEN BADEA - medic primar medicina de familie, competente de acupunctura, homeopatie, apifitoterapie - Bucuresti, tel. 0747/30.81.12

"Copilasul meu are dermatita atopica si nu-l pot vindeca"
(Raspuns pentru SIMONE HUBER - Germania, F. AS nr. 856)


Stimata doamna, ati descris foarte bine reactia post-vaccinala a fiului dvs. Este un tablou pe care, din pacate, medicii homeopati il intalnesc frecvent, dupa vaccinari. Cauza este un proces autoimun care se declanseaza in organism si care scapa de sub control. Presupun ca s-a intamplat dupa vaccinarea DTP, desi nu ati specificat acest lucru. Sfatul meu este sa duceti copilul la un medic homeopat, in Germania. Acolo sunt multi homeopati de valoare si sigur poate fi ajutat sa scape definitiv de probleme. Va asigur ca homeopatia are solutii pentru aceste boli, din ce in ce mai frecvente, dar copilul trebuie consultat, pentru ca tratamentul este strict individualizat. Ati facut foarte bine ca nu ati administrat tratamente agresive. Curaj, totul va fi bine si veti avea clipe fericite alaturi de fiul dvs.

"Ajutati-l pe tata sa isi salveze piciorul"
(Raspuns pentru MELECCIU ADINA, F. AS nr. 856)


Pentru tatal dvs., tratamentul recomandat este alopat, cu Trental 400 mg, 3 tablete pe zi, Milgamma N, 2 tablete pe zi, si Simvastatin 20 mg, 1 tableta pe zi. In absenta acestui tratament, nici un produs naturist nu poate ajuta. Sa aiba o alimentatie corecta, saraca in grasimi, sa consume suficiente lichide si legume, fructe, pentru un aport corect de vitamine. Sa aiba incredere in Dumnezeu, si atat cat poate in situatia data, sa faca miscare. Multa sanatate!

"Am insuficienta ovariana, cu alte cuvinte, menopauza precoce"
(Raspuns pentru SORINA, F. AS nr. 856)


Ati spus ca aveti insuficienta ovariana secundara, fara a face precizarea diagnosticului primar. Iar prognosticul pe termen lung depinde de cauza insuficientei ovariene. Fara aceasta precizare, chiar si medicina naturista s-ar hazarda, recomandand orice produs. Reveniti cu amanunte.

"Am multiple fibroame uterine si vreau sa scap de operatia de rezectie a uterului"
(Raspuns pentru RODICA, F. AS nr. 856)


Incercati tratament cu Extract din mladite de mur, cate 50 picaturi, de trei ori pe zi, Extract din mladite de zmeur, cate 50 picaturi, de trei ori pe zi si o infuzie din amestecul: 5 parti cretisoara, 3 parti traista-ciobanului, 3 parti urzica vie, 1 parte coada-soricelului, 2 parti coada-calului. Faceti cure de cate 3 saptamani, cu pauza o saptamana, timp indelungat. Repetati o ecografie abdominala dupa 6 luni de tratament. Mult noroc.

ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Mama are ficatul gras si marit, si dureri pancreatice"
(Raspuns pentru CARMEN, F. AS nr. 885)

si

"De ani de zile ma lupt cu toxocaroza si toxoplasmoza"
(Raspuns pentru DURBACA STELA, F. AS nr. 885)


Ficatul si rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe si trebuie sa le mentinem vitalitatea, daca dorim sa ne pastram sanatatea. Daca ficatul este impovarat in efortul sau de a curata sangele de impuritati, rezultatul este boala. Ficatul, prin intermediul intestinelor, si rinichii, prin intermediul vezicii, sunt importante organe de eliminare. De aceea, cand ficatul este congestionat si nu reuseste sa-si exercite functia sa eliminatorie, produsele toxice inunda fluxul sanguin. Sangele intoxicat trebuie sa elimine otravurile, in caz contrar, urmeaza inevitabil moartea. De asemenea, orice virus hepatic sau infectie, cum ar fi toxoplasmoza, pot deteriora ficatul, daca nu se intervine cu tratament adecvat.
In ceea ce priveste alimentatia, va recomand sa mancati putin. A manca in exces este una din cauzele comune de supraincarcare a ficatului. Alimentatia trebuie sa fie hranitoare si usor digerabila. Un ficat lenes si marit ramane supraincarcat, daca alimentul este greu de digerat sau daca sunt ingerate multe tipuri de proteina la aceeasi masa. Alimentele recomandate sunt: sparanghel, cartofi, ridiche, papadie, varza, morcov, cicoare, salata verde, vinete, orez integral, orz, struguri, mere, prune etc. Este de preferat ca alimentele sa fie consumate sub forma cruda (salate) sau fierte, adaugandu-se ulei de masline presat la rece.
Ca tratament, va recomand produse naturiste si homeopatice: Omega 3-6-9, Hepaid, Cordyang, Livecom, Hofisan, Astragalus, Rhodiola Rosea, Tonic imunitar "E-lite". Tonicul imunitar este un complex de oligoelemente, un preparat natural ce contine miere, propolis, extracte din muguri de plop, echinacea, ridiche neagra, salcie, soc, uleiuri esentiale din pin, salvie, ienupar, fenicul, cimbrisor, muguri de brad, geraniu. Are efect antiinflamator, antiinfectios, decongestionant, reface celulele hepatice prin efect trofic, antiviral, antiedematos in ascita, vitaminizant.
Tonicul Imunitar "E-lite" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" - Deva, str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter.