Serenade de noiembrie

Dana Ene
Toamna incepe sa miroasa a iarna, dar muzica nu se zgribuleste de frig. Si-a gasit locsoare calduroase in cluburi si cafenele, poftindu-ne si pe noi sa uitam de ganduri negre si ploi. Dupa o vara muzicala cu multe vedete straine, finalul anului promoveaza concerte cu solisti romani indragiti.


BEST OF GABRIEL COTABITA - "Muzica din 1986 pana astazi"

Pe 3 noiembrie, la Sala Palatului, Gabriel Cotabita va invita la o lunga si placuta calatorie prin intreaga lui cariera. Foarte indragitul interpret si compozitor revine pe scena Salii Palatului dupa aproape 15 ani de absenta, pentru a prezenta in fata publicului care i-a ramas fidel tot ceea ce a realizat mai bun in 24 de ani de muzica. Un spectacol pop-rock, dulce-acrisor, bine ritmat, dar si nostalgic, ce va trezi amintiri frumoase: "Muzica "usoara" nu am cantat niciodata. Am crescut cu romante si cantonete in casa. Pot sa spun ca am trecut prin toate genurile. Cred ca cel mai bine m-ar caracteriza genul pop-rock", declara el intr-un interviu mai vechi.
Nu vor lipsi din program slagarele: "Prima iubire si ultima", "Te rog, domnisoara, nu pleca", "Un simplu trecator", "Raiul e pe pamant", "Noapte albastra", "Prizonier", "Balada timidului", "Cat de mult poti gresi", "Cantecul somerului" etc. , melodii care au fost reorchestrate de Andrei Tudor, Ionel Tudor si Walter Dionisie. Alaturi de artist, va fi prezenta si trupa VH2, de care Gabriel Cotabita si-a legat destinul muzical acum 8 ani, cat si "Andrei Tudor Band", "Walter Dionisie & Pinky".
(Pretul biletelor la concert variaza de la 100 lei categoria VIP, pana la 40 de lei categoria a IV-a, si sunt disponibile la: VREAUBILET.ro - din Unirea Shopping Center, Carrefour Baneasa, Real Vitan - sau online prin www.vreaubilet.ro, prin curierat cu plata la livrare.)

Mircea Baniciu si prietenii - "Best of" (vol. 2)

Cel de-al doilea "greu" al lunii noiembrie, pe care vi-l recomandam cu caldura, este Mircea Baniciu, care va concerta pe 10 noiembrie la Sala Palatului, intr-un spectacol de lansare a albumului "Felicia Best of" (vol. 2).
Primul album Best of - vol 1 - "Esarfa" a fost lansat in anul 2008, si s-a bucurat de mare succes.
In spectacolul din 10 noiembrie, Mircea Baniciu va fi insotit pe scena de band-ul sau, alcatuit din: Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu, dar si de o serie de invitati speciali. Programul concertului include unele dintre cele mai cunoscute piese ale artistului, melodii indragite, ce se pot regasi si pe acest ultim album, "Felicia Best of - vol 2". Veti putea fredona alaturi de Mircea Baniciu: "Vara la tara", "Tristeti provinciale", "Dealul cu dor", "Pisica neagra", "Intoarcerea la Orient" sau "Andrii Popa".
(Biletele se gasesc online pe Bilete.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, Blt.ro, in magazinele Diverta, Libraria Mihai Eminescu sau la casele de bilete ale Salii Palatului. Pretul acestora variaza de la 200 lei categoria VIP la 50 lei sector K.)

VUNK - "Ca pe vremuri"

Turneul "Ca pe vremuri" al trupei VUNK marcheaza o etapa importanta in revenirea trupei pe scenele muzicale, dar si un eveniment inedit: lansarea primului album din ultimii lor sase ani de existenta.
Seria de spectacole a inceput pe 15 octombrie, la Pitesti, dar cei patru membri ai trupei: Cornel Ilie (voce, chitara); Nicu Sirghea (tobe); Bogdan (ex-AB4, bas) si Tony (inginer sunet) mai au inca sapte concerte de dovedit, pana pe 19 noiembrie. Astfel, duminica, 31 octombrie, ii puteti asculta la Iasi (in "Dublin Pub"); joi, 4 noiembrie, la "Club 30" din Timisoara; vineri, 5 noiembrie, la "Helin Gold Studio" din Craiova; miercuri, 10 noiembrie, la clubul "The Silver Church" din Bucuresti; vineri, 12 noiembrie, in "Tequila Bowling" din Brasov; joi, 18 noiembrie, la Buzau, in "TEssence Pub", si vineri, 19 noiembrie, la "Club Zodiar" din Galati.
Pe langa multe piese noi, concertul "Ca pe vremuri" va include si bine cunoscutele single-uri: "Noi o scoatem la capat", "Regele soselelor", "Iubire cu imprumut", "La orice ora", "Dau alarma!" si "Artificii pe tavan".
"Asteptam turneul asta de aproape doi ani. Pentru noi, este cel mai important de pana acum. Abia astept sa suim lumea pe mese in cluburile in care o sa mergem sa cantam, cu piesele noi de pe album, dar si cu toate hiturile noastre de pe vremea cand ne numeam Vank", declara Cornel Ilie inaintea inceperii turneului.
In cluburile unde se desfasoara concertele, fanii pot cumpara albumul, precum si tricouri personalizate, cu versuri celebre ale pieselor semnate Vunk.
(Pentru show-ul din 10 noiembrie, de la clubul "The Silver Church" din Bucuresti, pretul biletelor este unic: 15 lei.)

TUDOR GHEORGHE - "Cavalerii felinarelor tarzii"

Si Tudor Gheorghe pleaca, odata cu frunzele toamnei, prin tara. Duminica, 31 octombrie a.c., il puteti intalni in spectacolul sau "Cavalerii Felinarelor Tarzii", la Casa de Cultura din Constanta; luni, 8 noiembrie, il gasiti la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova; miercuri, 17 noiembrie, la Centrul Cultural "Reduta din Brasov"; iar pe 18 noiembrie se va intoarce la Bucuresti, la Sala Palatului, cu acelasi spectacol.
Foarte iubit de public, maestrul Tudor Gheorghe va sustine la cererea admiratorilor sai o a doua reprezentatie a concertului din Bucuresti, caci nu toti doritorii au reusit sa prinda un loc la spectacolul lui din 12 octombrie, ce a avut loc in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti - editia a doua.
(Atunci, cei norocosi l-au ascultat pe Tudor Gheorghe alaturi de Orchestra Arkadia, interpretand cele mai frumoase melodii din repertoriul a doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol.)
Cea de-a doua reprezentatie a acestui spectacol eveniment se va produce la Sala Palatului, in data de 18 noiembrie. Si de data aceasta Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de savoare pieselor lui Zavaidoc, prin coardele instrumentului sau.
(Pretul unui bilet la concertul de la Sala Palatului variaza de la 130 lei, categoria VIP, pana la 40 de lei, categoria a IV-a. Biletele pot fi procurate de la VREAUBILET.ro - din Unirea Shopping Center, Carrefour Baneasa, Real Vitan - sau online prin www.vreaubilet.ro, prin curierat cu plata la livrare.)