Combateti raceala si gripa cu medicamente naturale romanesti

Delia Hanzelik
- Recomandari facute de producatori -

DACIA PLANT

Succesul in stimularea eficienta a imunitatii si - implicit - in protectia fata de agresiunile bacteriene sau virale presupune, in viziunea Dacia Plant, existenta catorva "ingrediente" esentiale:
* Folosirea unora dintre cele mai puternice plante cu efecte de stimulare imunitara din flora Romaniei (ex: echinacea, mugurii de plop, iarba-mare, brusturele, lemnul dulce), dar si a unor plante cu efecte remarcabile din flora internationala (ex: astragalus, tea-tree).
* Utilizarea vitaminizantelor (C in special), sub forma extractelor naturale concentrate din catina si fructe de padure.
* Folosirea propolisului si a uleiurilor esentiale - cu rol puternic protector, dar si cu cea mai rapida actiune antiseptica in cazul afectiunilor deja instalate.
* Existenta mai multor forme de administrare: siropuri, comprimate, amestecuri de tincturi - fiecare avand avantaje specifice si mai ales putand fi administrate tuturor categoriilor de varsta si mediilor de lucru.
* Folosirea unor concentratii mari de principii active din plante, pentru a crea un efect intens si rapid.
1. Siropul natural Imunostimulent (200 ml) - obtinut din ingrediente naturale este agreat si de copii, datorita gustului placut. Eficienta sa are la baza combinarea extractelor concentrate din plante imunostimulente (echinacea, brusture, mugurii de plop negru) cu cele puternic vitaminizante (catina) si cu ingrediente cu actiune antiseptica si imunostimulenta foarte rapida (propolisul, uleiurile esentiale din brad, ienupar, tea-tree, cimbru). Este un foarte bun imunostimulent, antiviral, fluidifiant al secretiilor bronsice, expectorant, bronhodilatator, antiseptic respirator si urinar, antiinflamator si depurativ, recomandat in gripa, raceala, viroze respiratorii, bronsite acute si cronice, traheite, traheo-bronsite, amigdalite, sinuzite, infectii urinare (cistite, uretrite), infectii recidivante, herpes, zona zoster.
2. Imunostimulent tinctura (50 ml) - produs natural ce contine extracte hidroalcoolice (tincturi) concentrate din plante medicinale cu proprietati imunostimulente si antibiotice. Administrarea sub forma de tincturi aduce marele avantaj al absorbtiei rapide in circuitul sanguin, folosirea sa fiind recomandata cand se doreste o actiune foarte rapida. Bazat pe plante autohtone, a caror actiune asupra sistemului imunitar este confirmata de-a lungul timpului (echinacea, menta, muguri de plop negru, ceapa, brusture, mesteacan), Imunostimulent-tinctura este recomandat in infectii virale, bacteriene, micotice si deficiente imunitare.
3. ECHINACEA 500 mg (60 de comprimate) - fiecare comprimat contine 500 mg din cea mai cunoscuta si studiata planta pentru cresterea imunitatii: Echinacea purpurea. Cura cu echinacea este foarte usor de realizat, chiar si in conditiile unui program de viata foarte solicitant si se recomanda in deficiente imunitare, gripa, infectii respiratorii, infectii rezistente la antibiotice sau recidivante.

VITALIA K

Imunovital PLUS este primul stimulent al capacitatii naturale de aparare a organismului pe care dorim sa-l prezentam. Obtinut doar din plante romanesti este un produs unic pe piata noastra, prin eficienta si prin complexitatea actiunii sale imunostimulente. Contine nu mai putin de 7 plante medicinale si este proiectat mai ales pentru a preveni si pentru a combate infectiile gripale si urinare, specifice sezonului rece, avand in componenta sa cateva imunostimulente foarte eficiente, cum ar fi iarba de echinacea, radacina de gentiana, mugurii de plop negru si radacina de lemn dulce. Imunovital PLUS contine si doua plante cu efect antiviral direct, cu o eficacitate demonstrata, si anume: lichenul de piatra si florile de soc. Aceste doua plante blocheaza, pur si simplu, replicarea virusilor care produc gripa si raspandirea lor in organism. Produsul Imunovital PLUS este conditionat sub forma de comprimate, din care se iau cate 2-3 pe zi, pentru prevenirea imbolnavirilor, si cate 4-6 pe zi odata ce afectiunea s-a declansat.
ASTRAGALUS - obtinut din planta asiatica Astragalus membranaceus, are niste efecte de stimulare imunitara fenomenale. Pentru ca iarna deja ne bate la usa, acest produs este de actualitate, pentru ca sporeste imunitatea la gripa si la infectiile respiratorii in general, ajuta si el la prevenirea si la tratarea infectiilor urinare, este un adjuvant important chiar si in cazul bronsitelor si al pneumoniilor bacteriene.
De cele mai multe ori, nici nu ne dam seama cat de important este sa folosim un asemenea stimulent imunitar la timp. Administrarea de ASTRAGALUS previne imbolnavirile, sau boala apare doar in forma usoara, iar odata infectia declansata, prin tratamentul cu acest produs, ea se va vindeca mai rapid si cu mult mai putina suferinta. De regula, timpul de vindecare este injumatatit prin folosirea unui imunostimulent corespunzator. Iar din datele existente in momentul de fata, Astragalus membranaceus este fara doar si poate planta cu cel mai puternic efect stimulent imunitar.
Produsul "ASTRAGALUS" este conditionat sub forma de capsule cu extract (mai ales extractul, si mai putin planta ca atare, avand efectele imunostimulente foarte intense de care vorbim), din care se iau cate 3-4 pe zi, pentru prevenirea imbolnavirilor, si cate 6-8 pe zi, odata ce afectiunea s-a declansat.

PlantExtrakt

Intarirea imunitara prin gemoterapie

Mecanismul de actiune al gemoterapicelor (extracte obtinute din partea tanara de planta) este de reglare a functiilor vitale ale celulelor, cu interventie in mod subtil si bland la nivelul metabolismului celular.
* Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 este capul de serie al produselor gemoterapice, cu actiune imunostimulatoare. Mare antiinflamator sistemic, stimulant suprarenalian si imunitar, Extractul din muguri de Coacaz negru poate fi administrat pentru stimularea imunitatii atat singur, dar mult mai frecvent se recomanda asocierea cu alte extracte gemoterapice care ii potenteaza actiunea.
* Extractul din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1 are o actiune de stimulare a imunitatii la nivelul mucoaselor respiratorii, prin efectul anti-inflamator si anti-alergic. Este remediul gemoterapic al inflamatiilor recidivante localizate, fiind indicat in otite, amigdalite, rinite si traheo-bronsite cronice.
* Extractul din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1 este un preparat cu actiune tonica si stimulatoare generala, atunci cand organismul a fost debilitat de o boala sau de o situatie stresanta. Stimuleaza sistemul imunitar cand acesta a suferit un impact negativ din partea factorilor ambientali, chimici, farmacologici, bacterieni si virali, determinand scurtarea perioadei de convalescenta dupa afectiuni virale sau boli pulmonare.

Combinatii pentru stimularea imunitatii

* Stimularea imunitatii mucoasei respiratorii, in tratamentul rinitelor si rinofaringitelor recidivante. Combinatia importanta in aceasta situatie este cea dintre Extractul din muguri de Coacaz negru, 2 ml in apa, dimineata, Extractul din mladite de Maces, 2 ml in apa, la pranz si Extractul din muguri de Brad, 2 ml in apa, seara, 1-2 luni. Dozele de macerate glicerinice vor fi ajustate in functie de varsta pacientului (pentru copii intre 2-7 ani, doza se reduce la jumatate).
* Stimularea imunitara a mucoasei respiratorii si a plamanului, pentru tratamentul urmarilor bronho-pneumoniilor: Extract din muguri de Porumbar, 2 ml in apa, dimineata, cu Extract din muguri de Carpen, 2 ml in apa, la pranz si Extract din muguri de Alun, 2 ml in apa, seara, o luna de tratament.
* Stimularea imunitatii generale a organismului, periclitata de situatii de stres si de suprasolicitari fizice si emotionale, pe o perioada mai lunga de timp. Schema pentru aceasta situatie este Extract de muguri de Coacaz negru, 2 ml in apa, dimineata si Extract din muguri de Sequoia, 2 ml in apa, seara, zilnic, 1-2 luni.

FARES

FARES recomanda trei produse pentru imunitate: capsule, sirop cu miere si propolis si ceai.
* Capsulele IMUNITATE cu echinacea (60 capsule a 410 mg) - Capsulele "Imunitate" cresc rezistenta organismului fata de infectii prin stimularea productiei de anticorpi si de macrofage (globule albe din sange care au rolul de a distruge bacteriile). Capsulele contin: Echinacea (Echinaceae sp. herba), Usturoi (Allii sativi bulbus), Extract de unghia gainii (Astragalus membranaceus), Extract de gheara matei (Uncaria tomentosa), Extract de Andrographis paniculata.
* Sirop cu miere, propolis si vitamina C
Ingrediente: Miere de albine 63%, extracte de echinacea (Echinaceae herba), radacina de ginseng (Ginseng radix), fructe de catina (Hippophae fructus), sovarv (Origani herba) - min. 35% in proportie variabila; tinctura de propolis 0,7%; antioxidant: vitamina C 1%; ulei esential de lamaie (Citri aetheroleum), ulei esential de eucalipt (Eucalipti aetheroleum), conservant: benzoat de sodiu.
Acest sirop are efect imunostimulator, vitaminizant, creste rezistenta organismului la infectii si este un tonic general pentru organism atat la copii, cat si la adulti. O cura obisnuita dureaza 6-8 saptamani.

* IMUNITATE - ceai la pliculete

Ingrediente: Flori de hibiscus (Hibisci flos), menta (Menthae herba), busuioc (Basilici herba), echinacea (Echinaceae herba), fructe de catina (Hippophae fructus), fructe de mar (Mali fructus), ulei esential de grapefruit (Citrus decumana aetheroleum).
Ceaiul este tonic, vitaminizant, ajuta la cresterea capacitatii naturale de aparare si a rezistentei organismului. Peste 1 plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute.

PLANTAVOREL

Practica medicala a demonstrat ca majoritatea oamenilor cedeaza bolilor din cauza unui sistem imunitar slabit. Slabirea sistemului imunitar este cauzata de stres, alimentatie necorespunzatoare, poluare chimica, dar mai presus de toate de lipsa unor substante naturale ca supliment in alimentatie si cu rol in protectia si stimularea imunitatii. Asocierea de plante medicinale din produsele PLANTAVOREL stimuleaza, sustine si regleaza sistemul imun prin actiunea fitopreparatelor.

Produsele PLANTAVOREL:

* Sunt naturale, bine tolerate de organism si nu prezinta fenomene secundare sau toxice;
* Utilizate profilactic cresc rezistenta organismului fata de virusul gripal si reduc incidenta bolii;
* Utilizate curativ, in caz de infectie cu virus gripal sau in raceli, se reduce perioada de evolutie a bolii, cu evitarea pericolului aparitiei complicatiilor pulmonare.

Fitopreparatele recomandate profilactic, dar si in perioadele de recuperare a organismului dupa afectiuni virale respiratorii:

* IMUNOVIT- tablete (fitocomplexul activ din brusture, pufulita, echinacea si sunatoare cu actiune imunomodulatoare, de stimulare a rezistentei organismului, de tonifiere a sistemului nervos, antistres).
* VOSEPTOL V - tablete de supt (fitocomplex activ din uleiuri volatile si propolis ce actioneaza impotriva imbolnavirilor virale, grabeste vindecarea in caz de raceli si gripa, restabileste functia respiratorie alterata).
* Extract glicerinat de Busuioc - sustine sistemul imunitar in guturai, gripa, boli infectioase, contribuie la fluidificarea secretiilor bronsice si la mentinerea sanatatii cailor respiratorii.
* Extract glicerinat de Cimbrisor - proprietati antioxidante cu efect in sustinerea sistemului imun si cresterea rezistentei organismului la infectii, contribuie la fluidificarea secretiilor bronsice si la mentinerea sanatatii cailor respiratorii.
* VORISOL - granule cu maces si catina (revitalizarea si mineralizarea organismului in perioadele de convalescenta).

Fitopreparate cu rol de sustinere a organismului in timpul imbolnavirilor virale respiratorii:

* Extract glicerinat de Echinacea si Patlagina (proprietati imunostimulatoare prin activarea fagocitozei si inhibarea hialuronidazei, actiune virustatica, antibiotica si emolienta.)
* VIOLA - tinctura de Echinacea (actiune antigripala, imunomodulatoare, de stimulare a rezistentei organismului pe baza actiunii favorabile asupra sistemului limfatic si a fibroblastilor, antivirala atat fata de virusul gripal, cat si asupra virusului herpetic, inhiband de fapt capacitatea de multiplicare a celor doi virusi).
* Extract glicerinat de soc (proprietati antioxidante cu efect in stimularea sistemului imun si cresterea rezistentei organismului la infectii; sursa de antioxidanti, pentru sanatatea respiratiei, purificare, intarirea sistemului imunitar, emolient si antitusiv.
* GRIPEC V - tablete (fitocomplex activ din echinacea, cimbrisor de camp, patlagina, maces, cu actiune antigripala, imunostimulatoare, de stimulare a capacitatii nespecifice a organismului de aparare fata de agentii patogeni, emolienta si expectoranta in cazul afectiunilor respiratorii).
* Ceai vital "Plavotim" - ceai antigripal din echinacea, patlagina, cimbrisor de camp si maces (reduce considerabil perioada de evolutie a bolii gripale, evitand complicatiile bronhopulmonare, stimuleaza capacitatea nespecifica de aparare a organismului uman).