Cazuri de extrema urgenta

Redactia
"Dupa ce platim toate darile, nu ne mai raman bani pentru hrana"

Stimata doamna Sanziana Pop,
Ne numim Chiroiu Daniel, 12 ani, si fratele meu, Chiroiu Nicolae Claudiu, 10 ani. Suntem in plasamentul bunicii noastre, Chiroiu Ana, in varsta de 76 de ani, aproape de cand ne-am nascut. Locuim intr-o casa cu chirie (200 lei). Bunica noastra are o pensie de 350 lei. Din acesti bani platim toate costurile: curent, lemne pentru iarna, apa, chirie, nu ne mai ajung banii pentru hrana. Stimata doamna Sanziana Pop si stimati cititori, am apelat la acest ziar, "Formula AS", cu rugamintea sa ne intinda o mana de ajutor pentru a ne continua scoala si a ne plati costurile pentru iarna. Dumnezeu sa va ajute! Va multumim pentru intelegerea si bunatatea dvs. Adresa noastra este:
CHIROIU ANA - str. Cuza Voda nr. 30, loc. Aiud, jud. Alba, cod 515200, tel. 0757/72.18.91

"Mama vrea sa se omoare pentru 1000 de ron"

Sunt o tanara studenta si vreau sa incep aceasta scrisoare printr-o intrebare: cum e posibil ca o mama sa vrea sa se sinucida pentru o datorie de 1000 ron, facuta pentru a le fi copiilor ei mai bine? Trecand la subiect: in 1995, in familia mea se petrecea o mare tragedie. In urma unui grav accident, ramaneau paralizati pe viata aproape toti membrii maturi ai familiei. Imobilizati in scaune cu rotile: mama, tata si bunica, au fost ingrijiti de 2 copii, de 8 si 9 ani, eu si fratele meu, cu un an mai mare. Cu toate aceste probleme grave, care ne-au furat copilaria si bucuriile ei, am invatat destul de bine, convinsi ca scoala este singurul nostru drum. Bunica moare dupa 6 ani de la accident, iar mama si tata sunt la fel, nimic schimbat. Nu vreau sa-mi plang de mila, dar va dau un exemplu: la examenul de capacitate, bunica era moarta in casa, iar la examenul de BAC, tata era in coma profunda, in spital dupa niste infarcturi, iar acum, la examenul meu de licenta, mama vrea sa moara. Ca sa intelegeti mai bine, pentru a ne putea urma scoala, mama a facut eforturi uriase. Nu-i asa de usor sa tii 2 copii in facultate (amandoi odata) si a trebuit sa faca imprumut la banci. Noi traim toti din pensia de boala a tatalui si a mamei, de handicap grav. Acum o saptamana, am sustinut examenul de licenta, unde am platit pentru amandoi 1000 ron (500+500 ron). Mama a trebuit sa ramana cu ratele in urma la banca si cei de acolo o tot ameninta, iar cum mama e o fire sensibila si foarte, foarte corecta, nu suporta acest lucru. Acum tot spune mereu ca a trait pentru noi si vrea sa moara tot pentru noi. Daca moare, bancile nu mai au putere asupra noastra, ea are si asigurare, ca noi, copiii, sa fim linistiti. Ma tot intreb: e posibil asa ceva? O intrebare zadarnica, pentru ca in tara asta e posibil orice. Statul nu face nimic pentru astfel de copii si familii, aflate in impas. Noua nu ne-a deschis nimeni o usa, sau sa ne dea ceva, am trait in suferinta noastra, cum a dat Dumnezeu.
De aceea, am apelat la dvs., in disperare, si va implor, ajutati-ma sa-mi salvez mama de la cosmarul pe care-l traieste. Avem inca o mama frumoasa si tanara, chiar daca e in scaun cu rotile. Stam cu teama in suflet, nu pot dormi noptile de teama, nici ziua nu mai plec de langa dansa, s-a inchis in ea, nu mai vrea sa manance, nici sa vorbeasca. Va implor, ajutati-mi mama, dati-i un licar de speranta, ajutati-o sa returneze cei 1000 ron la banci. Va trimit niste acte doveditoare si un numar de telefon. Sper ca nu veti fi nepasatori la suferinta si durerea mea care imi macina sufletul. Va multumesc pentru intelegere si imi cer scuze pentru indrazneala de a va scrie, dar nu mai stiu incotro s-o apuc. Dumnezeu sa va apere de necazuri, sa nu stiti niciodata de ele. Va multumesc!
GADESCU MARIA - sat Rancaciov nr. 633, loc. Dragomiresti, jud. Dambovita, cod 137210

"Va rog, ajutati-ma sa-mi cumpar lemne de foc"

Buna ziua, doamna Sanziana Pop,
Va scriu cu speranta ca poate ma ajutati ca prin intermediul revistei pe care o conduceti, "Formula AS", sa gasesc intelegere si mila, pentru a obtine si eu un ajutor financiar. Am nevoie de circa 1500 lei, pentru a cumpara 2 tone de lemne de foc pentru iarna si ca sa-mi pregatesc copilul pentru noul an scolar. Mentionez ca sunt persoana cu handicap, gradul I grav. Merg in scaun cu rotile, sufar de o maladie rara, Charcot Marie Toth, care mi-a distrus muschii periferici la maini si la picioare. Aceasta boala find evolutiva, de 6 ani mi-am pierdut auzul (aud in surdina), iar spatele mi s-a incovoiat. Povestea mea e tare trista. Singura mangaiere este baietelul meu de 12 ani, Floris, si tatal lui, care imi este si asistent personal.
Venitul nostru este foarte mic, nu ajunge de la o luna la alta, fara sa facem datorii pentru mancare si medicamentele mele. De aceea, fac apel la toti oamenii de bine, sa se uite si la necazul si neputinta mea, ajutandu-ne cu ce se poate din putinul lor. Dumnezeu sa le dea mai mult.
Am deschis cont la BancPost Bucuresti, Agentia Alexandriei (Sos. Alexandriei nr. 11, bl. C11, sector 5), pe numele IONITA ANGELICA:
Cont RO54BPOS72307037477 EURO 01
IONITA ANGELICA - Str. Piatra Olt nr. 24, sector 5, Bucuresti, cod 051493, tel. 021/420.02.92, 0767/87.14.49


"Nu avem nici o sansa sa ii cumparam fetitei corsetul"

Doamna director Sanziana Pop,
Ma numesc Szalasi Emma si in urmatoarele randuri as dori sa va relatez necazul care s-a abatut peste familia mea. Am trei fete, intre care cea mare, Casiana Denisa, de 12 ani si 11 luni, a fost diagnosticata cu scolioza DL in "C". Medicul specialist a recomandat un corset Cheneau. Sotul meu nu are serviciu. Locuim la tara, si in Sibiu, unde merge el sa se angajeze, i se spune ca nu primesc navetisti. Eu am lucrat in comuna, la o sectie de marochinarie, dar aceasta s-a inchis datorita crizei. Am avut somaj, dar si acela s-a terminat. Traim din alocatiile copiilor si din ce mai castiga sotul meu, muncind cu ziua, prin sat. Nu avem nici o sansa sa putem sa-i cumparam fetei acest corset, care costa 1200 lei.
Va rugam din tot sufletul nostru sa ne ajutati si pe noi, ca sa poata duce fetita noastra o viata normala, alaturi de ceilalti copii.
In speranta ca veti da curs scrisorii mele, va multumesc din tot sufletul meu incercat de mama.
SZALASI EMMA - sat Hasag nr. 289, com. Loamnes, jud. Sibiu, cod 557123