Un nou succes al farmaciei cu plante: LiverHelp

Florentin Popa
"Intr-o cura de detoxifiere eficienta, trebuie redata atat functia colonului, cat si functia ficatului"

Suntem in inima Moldovei, langa Piatra Neamt, intr-un decor natural de vis, la fabrica "Zenyth Pharmaceuticals". Ne-am bucurat sa vedem ca "familia Help" s-a mai inmultit cu un produs: ceaiul LiverHelp - un detoxifiant hepatic si hepatoprotector de ex cep tie, 100% natural, recomandat in cure de detoxifiere, afec tiuni hepato-biliare, ficat gras, colesterol marit si reglarea glice miei. Discutam din nou cu domnul Paul Ailincai, managerul "Zenyth Pharmaceu ticals", cel care imbina cu succes pasiunea pentru natura, plante si viata sanatoasa.

- Lansat in urma cu doar un an, Colon-Help-ul a devenit un preparat naturist "celebru", destinat detoxifierii colonului. In primavara aceasta, ati scos pe piata un nou produs, LIVERHELP, a carui tinta este ficatul. Exista vreo legatura intre cele doua medicamente preparate din plante?

- Multe boli apar pe fondul unei into xi cari latente a organismului cu toxine provenite din alimentatia "moderna" (intens procesata si agresiv aditivata), din medicamente, din apa si aerul poluat, din cosmeticele si detergentii pe care ii folo sim. In cazul organismelor foarte intoxicate, este posibil ca detoxifierea colonului sa nu fie sufi cienta, pentru ca toxinele pot trece prin peretele intestinal si pot ajun ge la ficat. Ne-am gandit, deci, ca ficatul are, si el, nevoie de ajutor. Pentru ca intr-o cura de detoxifiere eficienta trebuie redata atat functia colonului, cat si functia fica tului.

- Ce reteta include produsul?

- LiverHelp este un preparat exclusiv naturist, ce contine o formula de cinci plante campioane in detoxifierea ficatului: armurariu, papadie, trifoi-rosu, lemn-dulce si ghintura albastra. Cunoscut drept "salva torul ficatului", armurariul contine silimarina, utilizata pe scara larga in tratamentul cirozelor si al altor afectiuni ale ficatului. Cunoscuta in popor drept "planta care stie a vindeca de toa te", papadia este un excelent depurativ natural, care elimina toxinele si mobilizeaza grasimile din ficat. Un alt ingredient de varf pentru detoxifierea ficatului este lemnul-dulce, utilizat sub forma de extract in tratamentul hepatitelor B si C. Trifoiul rosu este un purificator de exceptie al sangelui, iar ghintura albastra, perla coroanei LiverHelp, o planta larg folosita in medicina satelor romanesti, care stimuleaza functiile hepatice, imbunatateste digestia si previne crizele biliare.

- De ce este atat de importanta detoxifierea ficatului?
- Daca despre colon se spune ca este un organ vital mereu uitat, ficatul este un organ vital mereu agresat. Infectiile virale, alimentele prajite, zaharul rafinat, grasimile rele, excesul de alcool, abuzul de medicamente, poluarea, fumatul si stre sul agreseaza continuu ficatul. Ficatul este uzina de detoxifiere a organismului si el trebuie sa purifice, sa recicleze si sa regenereze toate substantele care ajung in or ga nism, pentru a ne mentine sanatosi! Imaginati-va ca ficatul curata de toxine 1,5 litri de sange pe minut, ceea ce inseamna peste 2.000 de litri de sange zilnic! Tot ficatul regleaza producerea, depozitarea si eliminarea grasimilor din organism. In aceste conditii, foarte putine persoane reusesc astazi sa mai aiba un ficat sanatos. In prezent, se da o mare lupta impotriva colesterolului, care pune inima in mare pericol. Dar nimeni nu se gandeste ca, de fapt, coles te rolul este sintetizat de ficat, iar nivelurile lui ridicate sunt determinate nu doar de dieta, ci si de buna functionare a fica tului. Pornind de la aceasta constatare, am realizat o for mula de ceai LiverHelp (diferita de cele existente deja pe piata), pe care am testat-o pe un grup de voluntari care aveau un nivel al grasimilor din sange foarte mare - dublu fata de valorile normale. In maximum doua luni, acesti pacienti au ajuns la un nivel normal al colesterolului bun, lucru care nu se intampla cu nici un medicament de sinteza chimica!

- Cui se recomanda cu prioritate LiverHelp?

- Au nevoie de o cura de detoxifiere hepatica toti oamenii stresati, cei care au o alimentatie nu tocmai sanatoasa, cei care fumeaza sau fac abuz de al cool, cei care fac tratamente medicamentoase pentru diverse afectiuni cronice, cei care tra iesc intr-un mediu poluat. De asemenea, este indicata cura de detoxifiere a fica tului in cazul digestiei greoaie, a balonarilor frecvente, daca va simtiti rau dupa mese, daca aveti probleme cu colesterolul sau glicemia, daca sunteti lipsit de ener gie. Trebuie sa avem grija si la abuzul de medicamente! Desi medicamentele pot salva vieti, de cele mai multe ori, prin efectele lor secundare, ficatul este sacrificat! Abuzul de medicamente are efect hepatotoxic si, in urma unui tratament de durata, ficatul poate fi afectat grav.

- Eficienta LiverHelp este conditionata si de o dieta alimentara?
- Categoric. Ficatul are o capacitate extraordinara de regenerare, dar numai in cazul unui regim alimentar. Steatoza hepatica (prima faza a degenerarii ficatului), de exemplu, este reversibila prin regim alimentar si cu ajutorul hepatoprotectoarelor naturale. Daca nu sunt luate masuri din timp, starea ficatului se deterio reaza, ducand la afectiuni grave, chiar si la ciroza. Statisticile medicale cu privire la sanatatea romanilor sunt alarmante in privinta afectiunilor hepatice. Pana la 50% dintre ei sufera de steatoza hepatica (ficat gras). Peste un milion de romani sunt infectati cu virusul hepatitic C. De hepatita B mai sufera inca un milion, iar Romania este pe locul patru in Europa, ca rata a mortalitatii prin boli hepatice cronice.

- Cum actioneaza LiverHelp?

- Ceaiul LiverHelp creste capacitatea de refacere a tesutului hepatic si ajuta la regenerarea ficatului afectat de steatoza. Este un adjuvant pretios si in cazul persoanelor cu afec tiuni hepatice cronice, care urmeaza tratamente medicamentoase. De asemenea, amelio rea za sau normalizeaza nivelul transaminazelor la persoanele cu hepatita sau chiar ciroza. Imbunatateste digestia si elimina senzatia de greata, var saturile si balonarile care apar dupa mese, in cazul afectiunilor biliare. LiverHelp reduce si efectele secundare ale chimioterapiei. Administrat in cure de 2-3 luni, LiverHelp contribuie la reglarea colesterolului si la un mai bun control al glicemiei, in sindromul metabolic.

- Un pas important in promovarea produsului ar fi ca el sa intre si in atentia medicilor hepatologi, a caror neincredere in preparatele naturale este mare...

- Avem vesti bune si in privinta aceasta. Astfel, in septembrie 2010, am participat la cel de-al XX-lea Congres National de Hepatologie, unde LiverHelp s-a bucurat de interesul hepatologilor. Am spart cu aceasta ocazie circuitul inchis al evenimentelor medicale, unde produsele naturale patrund destul de greu. Ma bucur sa va anunt cu aceasta ocazie ca produsul LiverHelp va fi inclus intr-un studiu clinic, la Institutul Fundeni. Pe langa eficienta lui medicala, exista si avantajul mare al costului, foarte mic, in comparatie cu tratamentul cu Inter fe ron si Ribavirina, care costa peste 3.000 de euro lunar, iar Casa Nationala de Sana tate su porta tot mai greu costurile acestor tratamente.

- Recomandati administrarea LiverHelp simultan cu ColonHelp?

- Am constatat ca cele doua produse se sustin si se completeaza reciproc, dupa un mecanism foarte logic. In orice cura de detoxifiere trebuie redata mai intai functionalitatea colonului. Odata realizata detoxifierea lui, este redus implicit si efortul de munca depus de ficat. Persoanele care tin la propria sanatate si care doresc o cura de detoxifiere eficienta pot asocia cele doua produse: ceaiul LiverHelp pentru detoxifierea ficatului si suplimentul cu fibre ColonHelp, pentru detoxifierea colonului.

- Cum se face cura cu LiverHelp?

- Ceaiul LiverHelp este recomandat in cure de detoxifiere a ficatului, in stari de extenuare fizica si intelectuala sau ocazional, dupa excese alimentare sau de alcool. O cura cu LiverHelp dureaza 2-3 luni, in afectiunile usoare. In afec tiunile cronice, este recomandat consumul pe termen lung, pentru sustinerea func tiei de detoxifiere a ficatului si regenerarea tesutului hepatic. In timpul curei, se consuma un litru de ceai zilnic.

- De unde poate fi achizitionat LiverHelp?

- Persoanele inte re sate pot comanda produsul nostru pe internet (site-ul www.liverhelp.ro), la tel. 021/300.00.00 sau se pot prezenta direct la sediul distribuito ru lui din Bucuresti, B-dul Unirii nr. 27, Bl. 15, Sc. A, Et. 4, Ap. 10. Produsul este dis po nibil si in farmaciile si magazinele naturiste partenere.