Jos labele de pe Albu ca zapada

N. C. Munteanu
Niste ziaristi din presa englezeasca ticalosita au supus unui test de coruptie saizeci de europarlamentari.

Trei au muscat din momeala. Un austriac, un sloven si, da, un roman. Nu putem lipsi unde-i vorba de mita, nu? Tarasenia data in vileag, cu frizurile ciufulite, austriacul si slovenul au demisionat din posturile de parlamentari. Naiba sa-i ia, dupa ce ca sunt corupti au si simtul onoarei. Al nostru, nimic. In ciuda furtunii, frizura i-a ramas impecabila. A avut si ezitari, ca nu e ticalos de tot. "Sunt scarbit, primul meu impuls ar fi sa ma las". Si-a revenit. Nu s-a lasat. Va lupta, n-a facut nimic ilegal. Nu este corupt! Este incomod! Si, intr-o lume invidioasa si rea, "un roman influent nu este acceptat". Romanul influent, incomod si cinstit e el. Asta era! De milenii, toti ne vor raul. Pentru ca suntem buni, harnici, ospitalieri si, da, dastepti si cinstiti. E drept ca Severin a pus botul la parale, a trimis o factura de 12.000 de euro, pentru un serviciu pe care nici macar nu l-a facut, deci e si putin escroc, in rest, e cinstit si deloc corupt!
Dar, bata-l norocul de cinstit, acum are nevoie, am uitat sa zic ca este vorba de Adrian Severin. De doua decenii omul nostru apare oriunde e rost de o functie de prestigiu, gras platita. Prestigiul fara lovele nu face doua parale. Frumusel, bun de gura, vorbeste mai articulat ca Vanghelie, trece drept teoretician al social-democratiei si are un tupeu de Adrian Nastase. Adica, fantastic! Are si o oarecare celebritate. Cand a aflat ca in Romania apa are de doua ori mai mult hidrogen decat oxigen a sarit din baie ud de grija pentru sanatatea poporului. E si credincios. Un popa care l-a vizitat si-a agatat anteriul intr-un tufis. Casa era nereprezentativa. A obtinut una de la stat, una pe masura egoului lui dilatat. Insa partea lui tare sunt alogenii care manipuleaza suferintele poporului, tatarul Basescu este un exemplu! I s-a atras atentia ca discriminarea etnica nu vine bine unui european ca el. A zis ca si politicianul are dreptul sa mai zica prostii. A recidivat. In raportul "Victoria neo-cezarismului. Patria in pericol!", tatarul Basescu este descendentul sangerosului Ginghis Han. Patria fiind in pericol, vigilentul Severin a descoperit ca "tatarul" este sustinut de cripto-legionarii Patapievici, Cartarescu, Liiceanu, Plesu si altii. N-a cerut trimiterea lor la canal, insa timpul nu-i pierdut.
Prins cu mita-n gura, ca exportator de coruptie la Bruxelles, Severin s-a dus la partid. Cand are parte de un corupt, foarte rar, PSD pune de-o demonstratie de solidaritate. Scandalul fiind european, n-a mai fost cazul. S-a autosuspendat din partid. Mai grav, a fost silit sa se retraga si din grupul socialistilor europeni. Dar nu va demisiona si din Parlamentul European. N-a facut nimic ilegal! Nu e corupt! Si are dreptate. Nu e corupt. Face parte din partidul cinstitului si saracului Ion Iliescu, unde nu exista picior de corupt. Pentru maini nu bag mana in foc. Iar Nastase, Mitrea, Vanghelie, Mazare, Oprisan, Geoana, Catalin Voicu si altii sunt anticorupti pana-n maduva oaseler. Pe scurt, PSD-ul e un fel de Alba ca Zapada. Se zice ca prietenii ii spun lui Severin Albu ca Zapada si chiar Marele Alb. Apoi, Adrian Severin are o avere in case, masini, conturi, depozite bancare, de circa un milion de euro. Cum a facut-o? Din economii. A avut functii multe si banoase, e gras platit in jdemii de comisii si comitete, a economist banii de metrou, a slabit, deci a mancat mai putin, si poate ca in timpul liber a lucrat ca capsunar (sic). Se aduna, nu? Propun sa ne solidarizam cu Severinul nostru acuzat de coruptie. Pe nedrept. Sa dam mana cu mana toti cu inima romana, sa ne ducem la Bruxelles cu rogojini aprinse in cap si sa strigam: jos labele de pe Severin, jos labele de pe Albu ca Zapada. E criza de rogojini? Atunci, ne punem in cap putina cenusa din zacamintele inepuizabile ale partidului lui Ion Iliescu & Vanghelie!