Remedii contra LEUCEMIEI

Elena Josan
Zilnic suntem bombardati cu cantitati tot mai mari de radiatii naturale si industriale, cum sunt si cele recente, provocate de accidentele nucleare din Japonia.

Primii care cedeaza in fata lor sunt oamenii cu sistemul imunitar slabit, care fac diferite forme de cancer, printre care si leucemia - o perturbare grava in producerea si dezvoltarea leucocitelor, provocata de lezarea severa a maduvei osoase. Celulele leucemice se infiltreaza in toate organele importante ale corpului, provocand disfunctii sau inflamarea lor.

Tratamente naturale

Fitoterapia cunoaste mai multe sisteme de tratament, care cer insa de la cel in cauza multa disciplina, rabdare, perseverenta si optimism. Remediile cu plante nu le exclud pe cele alopate, rezultatele cele mai bune obtinandu-se atunci cand se folosesc mai multe metode in acelasi timp. Pe durata tratamentelor pe care vi le propun, se recomanda o dieta stricta, ce va permite sa mancati numai morcov, sfecla, varza, dar si fructe proaspete sau uscate, minimum 10 zile. In continuare se pot introduce in alimentatie alte legume si cereale, dar nu se consuma carne si grasimi periculoase, precum margarina.
* Extract de ulei nerafinat. Intr-un borcan de 1,5 litri se toarna un litru de ulei virgin de porumb, nuca sau masline. Se adauga radacinile tocate marunt, cate 3 linguri de fiecare, de la urmatoarele plante: zmeur, lemn-dulce, dud, fragi, cretisoara, sclipeti. Timp de o luna, borcanul se tine la temperatura camerei, agitand periodic continutul, dupa care se pune intr-un vas cu apa calda, pe un prosopel impaturit, si se fierbe, acoperit, timp de o ora. Preparatul se lasa in borcan inca 2 zile, apoi se strecoara si se stoarce bine. Se consuma cate 1 lingura de ulei, la 2 ore dupa mesele principale, iar dupa 20 de minute, se bea ceai din urmatorul amestec de plante.
Reteta: se amesteca parti egale de sovarf, sunatoare, flori de paducel, galbenele, mierea-ursului cu flori, turita mare, coada-soricelului, musetel, cimbru, trifoi-rosu, radacina de lemn-dulce si fructe de maces. Se iau 2 linguri din amestec, se pun in 500 ml de apa calda, pe foc, se aduc pana la punctul de fierbere, apoi se micsoreaza flacara, se mai lasa ceaiul 5 minute la fiert. Se raceste si se strecoara. Se pastreaza in frigider 36 de ore. Se beau cate 100 ml.
* Cataplasme si comprese. Dupa ingerarea uleiului si a ceaiului, pe coloana si pe ceafa se aplica un saculet lung si ingust de bumbac (batranele de la tara folosesc ciorapi lungi de bumbac), umplut cu plamadeala (aluatel) dospita timp de 4 ore, in care se adauga 4-6 linguri de castane salbatice tocate marunt, cu tot cu coaja lor maronie, si 3 linguri de patrunjel mixat in robot. In loc de castane, puteti sa puneti 5 linguri de radacina de boz proaspata, pisata in piulita sau mixata in robot. Culcat pe spate, cu saculetul sub ceafa si pe coloana, concomitent, bolnavului i se aplica pe burta o compresa calda cu ceai de frunze de dud. Doua linguri de frunze se fierb 5 minute in 500 ml de apa, se racesc si se strecoara. Un prosop de in sau de bumbac se inmoaie in ceai, se stoarce putin si se aplica, cataplasma si compresele tinandu-se 20-25 de minute.
* Daca colectarea celulelor leucemice in zona abdomenului provoaca dureri, stari de greata, voma, se aplica pe abdomen si rinichi saculeti cu doua cepe mari, trecute prin masina de tocat sau date pe razatoare si stoarse putin. In terciul de ceapa se adauga 15-20 de prune albastre pisate sau trecute prin masina de carne, impreuna cu ceapa. Inainte de aplicare, peste amestec se presara doua linguri de faina.
* Soc si aloe. Se prepara siropuri din suc stors din fructe de soc sau aloe. Se amesteca intr-un vas emailat 300 ml de suc, 3 l de vin rosu natural, 2,5 kg miere de albine. In amestec se adauga: 15 g frunze de urzica, frunze si flori de pojarnita, frunze de saschiu, mesteacan, fragi, trifoi, zmeur, mur, troscot, cimbru, strugurii-ursului, toata planta de mierea-ursului (fara radacini), 20 g de flori de galbenele si cate 10 g de radacini de urzica, obligeana, angelica. Vasul se pune pe foc, intr-o oala mai mare, cu apa, si se fierbe timp de o ora, pe flacara mica (apa trebuie sa clocoteasca incet), amestecand periodic cu o lingura de lemn. Se lasa la macerat 3 zile, in borcanul care se inchide ermetic. Se consuma cate o lingura, de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa, pana se termina preparatul.
* Inainte de fiecare masa, in timpul tratamentului, se bea infuzie din 4 plante. Se pun intr-un termos cate o lingurita rasa de urzica, flori de galbenele, rostopasca, scai magaresc. Se toarna deasupra un pahar de apa fierbinte si se infuzeaza timp de 8 ore. Se beau cate 2 linguri, diluate in 50 ml de apa, la temperatura camerei, de trei ori pe zi. Pentru o cura este nevoie de 4 pahare.
* La micul dejun se bea cu inghitituri mici un remediu ce mareste puterea de aparare a organismului. Se amesteca cu mixerul un galbenus, cate o lingura de unt (nu imitatie!), miere de albine si polen. In amestec se incorporeaza o lingurita de pulbere din frunze de urzica uscata, jumatate lingurita pulbere de coji de ou, cate 1/2 lingurita de flori de cais, visin, par, fragi, maces. Peste toate ingredientele se toarna un pahar de lapte sau apa fierbinte.
* In perioada aprilie-iunie, se mananca, inainte de pranz si cina, o farfurie de salata din frunzulite tinere de urzica, ciubotica-cucului, fag, tei, rocoina. Se adauga o lingura de ulei nerafinat si se presara cu pulbere din alge marine uscate.