MONICA ANGHEL

Delia Hanzelik
"Copilul este lumina vietii mele. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru el"

- Voi incepe cu o declaratie: in ultima vreme, arati superb. Iradiezi, pur si simplu. Ai slabit, ochii iti stralucesc, pari mereu bucuroasa. Ce s-a intamplat?

- Da, asa este, am slabit, pentru ca trebuie sa fiu cat mai energica alaturi de fiul meu, iar ochii imi sunt asa, pentru ca sunt cea mai fericita din lume. Copilul meu este totul pentru mine, barbatul vietii mele. Asa simt. Il ador, e sufletul si viata mea, el si numai el, nu stiu daca e bine sau nu, dar eu asta simt!

- Este maternitatea o schimbare atat de miraculoasa in existenta unei femei?

- Da, categoric da. Sunt implinita, fericita, orice tristete as avea, cand imi vad copilul, uit tot. Am devenit mai puternica. Simt ca pot sa trec toate obstacolele din viata asta, oricare ar fi ele.

- Esti extrem de activa. Cum acomodezi meseria de mama cu munca? Nu este prea obositor?

- Sa stii ca imi petrec foarte mult timp cu puiul meu. La 10 termin emisiunea la radio si fug acasa, sa fiu cu el. Destul de rar imi planific si altceva, pentru ca vreau si simt nevoia sa stau cu el. De fapt, eu mi-as dori sa stau tot timpul cu el, cu mare greu ies din casa, dar trebuie sa mai si muncesc, sa pot sa-l trimit, mai tarziu, la cea mai buna universitate din lume. De fapt, cred ca orice parinte doreste tot binele din lume copilului sau.

- In exclusivismul sentimental pe care il presupune un copil, mai incape si altcineva? Un alt om? O alta iubire?

- Consider ca baiatul meu este cel care are acum nevoie de tot sufletul meu. Si ma bucur ca simt asta pentru el. Asa a facut si mama cu noi, cu mine si cu Alexandru, fratele meu, asa am invatat si asa fac. Poate gresesc, dar asa simt...

- Esti una dintre marile voci ale muzicii romanesti. De ce nu-ti implinesti mai hotarat acest dar? Nu dai concerte, nu scoti CD-uri... Ti se pare mai important ce faci pe micul ecran sau la radio?

- Am scos anul trecut doua albume in doua saptamani, unul cu fratele meu si unul cu Mahala Rai Banda, dar recunosc faptul ca este o perioada foarte grea din punctul asta de vedere.

- Fratele tau e tot muzician, ca si tine?

- Alexandru, fratele meu, este artist plastic, si in urma cu un an m-a rugat sa-l ascult cum canta. Trebuie sa-ti spun ca am ramas socata de cat de talentat este. Sunt convinsa ca o sa ma depaseasca, el este foarte tanar, frumos, si are tot viitorul inainte. Albumul pe care l-am scos impreuna se numeste "On my way" si contine piese celebre. M-am gandit ca pentru inceput este bine sa cante astfel de piese, pentru ca oamenii care il asculta sa auda cu ce voce puternica si calda a fost daruit.

- Lucrezi cu mare pasiune la radio. Ce este asa de seducator intr-o meserie in care singura legatura cu publicul este vocea? Nu-ti vezi ascultatorii, nici ei pe tine, singurul contact dintre voi e... eterul.

- Draga mea, eu am ajuns la radio intamplator. Am avut intr-o zi ceva treaba pe acolo si l-am intalnit pe vechiul meu prieten, Marius Furdui, care este si directorul postului Europa FM. El m-a intrebat daca mi-ar placea sa lucrez in radio, iar eu, cum imi plac provocarile, am spus imediat ca e o idee haioasa si e bine sa incercam. A urmat o perioada de pregatire intensa, apoi, dupa o luna de studiu, am inceput. Am fost tare emotionata in primele luni, dar acum imi place foarte mult. Sigur ca am momente in care imi vine sa renunt, din cauza oboselii, dar parca mi-ar parea rau sa nu ma mai trezesc dis-de-dimineata si sa merg acolo la intalnirea cu ascultatorii. Imi place mult si ma si inteleg minunat cu colegii. Suntem ca o familie. Sigur ca mai sunt si tensiuni uneori, dar doar asa ajungem sa evoluam. E o atmosfera minunata acolo. Chiar daca ar fi sa am propuneri din alte parti, nu as pleca. Pentru mine, confortul sufletesc din locul in care imi desfasor activitatea este foarte important.

- Tocmai ai pornit intr-o caravana prin tara, cu colegul tau de la Europa FM, Bogdan Miu. Care e rostul ei?

- Turneul se numeste "Monica Anghel si Bogdan Miu isi beau cafeaua cu ascultatorii", si scopul lui este sa vedem reactia oamenilor la ceea ce spunem noi acolo, singuri, in studio. Si am ajuns la concluzia ca oamenii chiar isi beau cafeaua cu noi, lucru care ne bucura extraordinar de mult si ne motiveaza sa mergem mai departe. Este emotionant sa stai fata-n fata cu oameni carora le vorbesti, zi de zi, dar pe care nu i-ai vazut niciodata. Si sa realizezi ca ceea ce faci are rost. Ca eterul nu este un impediment in fata comunicarii. Minunat sentiment!

- Cum ti se pare lumea in care traim, Monica? Te afecteaza realitatea din jurul tau? Esti pesimista, optimista? Cum te aperi de provocarile negative?

- Cand am inceput sa lucrez la radio, ma afectau cumplit toate stirile negative, dar m-am obisnuit si am invatat de la colegul meu, Bogdan Miu, sa nu mai pun nimic la suflet. Mi-a luat ceva timp, dar in cele din urma am reusit. Sunt o persoana optimista de felul meu.

- Ai multi sustinatori printre cititorii revistei "Formula AS". Ofera-le o reteta de fericire. Ajuta-i sa iradieze, macar putin, si pe ei.

- Mi-e greu sa dau cuiva reteta fericirii, tot ce stiu este ca ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare seara pentru copilul meu si stiu ca el este lumina vietii mele, dar cred ca fiecare mama simte la fel. Asa ca nu cred ca exista o reteta anume!